Επάγγελμα Αεροσυνοδός

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
Παλαιότερα, έκανες 15 μέρες εκπαίδευση που ήταν κυρίως να μάθεις το manual, τις διαδικασίες και τις ανακοινώσεις και τα σωστικά (κυρίως αυτά). Πας και σε πισίνα και σε αεροπλάνο όπου μπαίνεις
με μάσκα οξυγόνου στα τυφλά! Το σέρβις το κάανανε μόνο μία μέρα! Εννοείται τα μαθήματα στα Ελληνικά!
Αυτά ίσχυαν στην ακαδημία της ΟΑ, τώρα πλέον δεν ξέρω που (και αν) θα κάνει εκπαιδεύσεις η Olympic air (ή αν θα πάρει μόνο προσωπικό που έχει ήδη άδεια σωστικών!

Λοιπόν εμείς ξεκινάμε εκπαίδευση στην ολυμπιακή τον αύγουστο.
άδεια σωστικών δεν έχω και ούτε οι κοπέλες που ήμασταν μαζί.
όσο για το είδος της εκπαίδευσης δεν είχα ιδέα οπότε σε ευχαριστώ gmmour ;)

Καλησπέρα κι από μένα και συγχαρητήρια για το site σας!
Φαντάζομαι ότι μιλάτε για την εκπαίδευση στη Νέα Ολυμπιακή, έτσι δεν είναι; Εγώ πάλι, κατέθεσα τα χαρτιά μου στη δημόσια Ολυμπιακή (με την πρόσφατη προκήρυξη) και έχω συνέντευξη τη Δευτέρα...Ξέρει κανείς να μου πει τι παίζει ή είναι κανείς εδώ που είναι στην ίδια περίπτωση με μένα;
Πρέπει να πω ότι μου είπαν αμέσως για τη συνέντευξη, τη στιγμή που κατέθεσα τα χαρτιά μου. Δεν έχω προϋπηρεσία στο επάγγελμα...μου κάνει εντύπωση όμως...σε υποθετική περίπτωση που με πάρουν, θα με εκπαιδεύσουν για ένα μήνα και θα πετάξω Αύγουστο και Σεπτέμβρη (μέχρι να κλείσει η εταιρία); Τους συμφέρει να το κάνουν αυτό από το να καλέσουν ή να ανανεώσουν συμβάσεις παλαιότερων; Και για τόσο μικρό χρονικό διάστημα και χωρίς εμπειρία, φαντάζομαι μόνο για τα ATR θα κάνω...λέμε, αν, με πάρουν...
Ευχαριστώ για το χρόνο σας!

Καλησπέρα,
η περιπτωση να σε πάρουν δεν είναι καθόλου υποθετική, ψαχνουν για κόσμο ώστε να καλύψουν κένα για τους μήνες που απομένουν.
Και αυτο γιατί αρκέτος κόσμος απο ΟΑ μεταφέρεται στην MIG ( οπότε παραιτείται,αρα δεν υπάρχει μεγάλος αριθμός ατόμων για ανανέωση σύμβασης) και ακόμη γιατι πρέπει να δοθούν οι χρωστούμενες άδειες σε όλους πριν το κλέισιμο.
Η βασική εκπαίδευση διαρκεί περιπου 15 μέρες, κάνεις μια εκπαιδευτική πτήση και μετά πετάς κανονικά.Για καθε τύπο αεροσκάφους η εκπαίδευση είναι 2 μέρες πλέον της βασικής.
Ελπίζω να σε κάλυψα!
καλή επιτυχία!

Θα ήθελα να ρωτήσω για την Νέα Ολυμπιακή θα είναι μόνο ένα group που θα κάνει εκπαίδευση τον αύγουστο?Γιάτι ακούσα ότι εκπαιδεύσεις θα γίνονται και τον σεπτέμβριο για τα πληρώματα καμπίνας.

Καλησπερα!
Μπορω να πω ότι έχω μπερδευτεί αρκετα..Εχω υπογραψει συμβαση, να ξεκινησω 14 Ιουλιου, εκπαιδευση με την Πανθεον, για τη θεση της Ιπταμενης συνοδους.(Πανθεον-Μig).
Επιπλεον μαθαινω ότι προσφατα η ΟΑ, εβγαλε σε δημοσιότητα μια νεα προκηρυξη για ιπταμενους συνοδους.
Τελικα, εμεις που κληθηκαμε σε συνεντευξη και υπογραψαμε συμβασεις για την Πανθεον, θα συνεργαστουμε μαζι με τους υποψηφιους και στη συνεχεια προσληφθεντες της τελευταιας αυτης προκυρηξης, για την ΟΑ?
Εχω μπερδευτει..Εμεισ που ξεκιναμε τωρα,υποτιθεται οτι ειμαστε για τη Νεα Ολυμπιακη!

Καλημέρα!
Θα ήθελα να μάθω κατα πόσο το επάγγελμα της αεροσυνοδού σου εξασφαλίζει το μέλλον σου..
Μέχρι ποιά ηλικία εργάζεσαι?Μετά τί γίνεται?
Και επίσης,κάνεις ταξίδια κάποιους μήνες του χρόνου?

Πραγματικά το επάγγελμα αυτό είναι πολύ ενδιαφέρον,αλλα θέλω να ξέρω αν μπορώ να βασιστώ σ'αυτο ή απλά θα είναι κάτι προσωρινό.Είμαι 21 ετών.

**Σε σχέση με τα προσόντα,κάθε ξένη γλώσσα είναι συν,αλλα μπορείτε να μου πείτε μετά τα αγγλικά ποίες είναι οι πιο σημαντικές γλώσσες που πρέπει να ξέρεις??
Ευχαριστώ

Μία μικρή έρευνα στο forum θα σου καλύψει τις περισσότερες απορίες.............

Με αυτό το σκοπό ξεκίνησα,αλλά οι σελίδες είναι πάρα πολλές και πολλά απο όσα λέγονται δεν ενδιαφέρομαι να τα διαβάσω..Οπότε μπορείτε απλά να μου απαντήσετε στο ερώτημα σχετικά με την εξασφάλιση του μέλλοντος?
Μην φτάσεις μέχρι τη πηγή και εκεί που πίνεις νερό στο κόψουν!
Απο όσο δίαβασα,είδα ότι και μέχρι τα 40 εργάζεσαι,αλλα σε διαφορετική θέση απο αυτην της αεροσυνοδού φαντάζομαι?

Ευχαριστώ και πάλι.

Καλησπέρα σας,

Θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κανείς που πέρασε συνέντευξη για την νέα Ολυμπιακή και τυχόν έχει λάβει κάποια επιστολή που να τον ενημερώνει οτι δεν έχει γίνει δεκτός ή γενικά αν έχει ειδοποιηθεί με κάποιον τρόπο σε περίπτωση αρνητικής απάντησης.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.