Επάγγελμα Αεροσυνοδός

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
Αγαπητο φορουμ και αναγνωστες,

Την προηγούμενη εβδομάδα ημέρα τετάρτη, έστειλα το βιογραφικο μου στην aegean. Την απομένη με κάλεσαν στο τηλέφωνο και μου έκλεισαν ραντεβού για interview. Ενημερώνω τους ενδιαφερόμενους ότι η διαδικασία αποτελείται από 2 μέρη - την γραπτή και την προφορική εξέταση .

Στο γραπτό μέρος (ας πούμε) τεστάρετε η εφυια του υποψήφιου μεσω τεστ τύπου μενσα (ένα παράδειγμα φέρνω - μην ανατρέξετε - εσεις οι ενδιαφερόμενοι σε ξεχασμένα βιβλία μενσα που είχα αγοράσει στο αεροδρόμιο απο βαρεμάρα :) επιπλέον περιλαμβάνονται εύκολες ψυχομετρικές ασκήσεις, ασκήσεις μνήμης, τέστ προσωπικότητας κλπ - το γραπτό μέρος διαρκεί είκοσι λεπτά και το τέστ είναι τετρασέλιδο.

Στο προφορικό μέρος, εξεταζεται η γνώση της κύριας ξένης γλώσσας που δηλώθηκε στο βιογραφικό. Είναι σημαντικό να μην αραδιάσουμε ένα κάρο ψέματα του τύπου - ξέρω δέκα ξένες γλώσσες αλλά καμία δεν μιλάω γιατι δεν την εξάσκησα ποτέ - δεν είναι χαζές οι κοπέλες της επιτροπής.

Speaking of επιτροπή - αυτή αποτελείται από 3 κοπελες, αξιόλογες, ήρεμες, καλοπροαίρετες, που βρίσκονται σε αυτή τη θέση για να αξιολογήσουν την ικανότητα της υποψηφιας να χειριστεί τόσο την ελληνική όσο και τη δύετερη ή τρίτη γλώσσα που ομιλεί η εξεταζόμενη. Επιπλέον δίδεται ένα σχτικό βάρος και στην εμφάνιση. Εγώ επέλεξα να φορέσω μίντι στενή φούστα και ένα απλό τοπ. Ήτοι είχα ενδυμασία γραμματέως διοίκησης χαχα :)

Κατ εμέ είναι απαγορευτικά τα πολύ ψηλά τακούνια.. είδα πολλά σούργιελα...(σορρυ αλλά κυκλοφορούν και αυτά ανάμεσα μας), αλλά επίσης είδα και πολύ όμορφες και καλοντυμένες κοπέλες. Επιπλέον τα δύο μέτρα ρίζα για τις ξανθές ή τις κοκκινομάλλες είναι ΜΕΙΟΝ. Το ίδιο και το πολύ έντονο μακιγιάζ. Η ώρα αναμονής για τη συνέντευξη φτάνει και τη μία ώρα...σε αυτή την ώρα η πούδρα μετατρέπεται σε λάσπη...είναι και καλοκαίρι...

Εγώ πάντως...δεν νομίζω να γίνω ιπτάμενη αν και πολύ θα το ήθελα...μιλάω μόνο μια ξένη γλώσσα και ζητούν 2 τουλάχιστον... Αυτή τη μια όμως τη χειρίζομαι αψογα.. θα σας πω την επόμενη Παρασκευ ποια ήταν η τύχη μου.

Είμαι το πρώτο ποστ που δίνει πληροφορίες επί της ουσιας για τη συνέντευξη της αεροσυνοδού. Έψαχνα από περιέργεια να βρω καμιά πληροφορία prior to my interview αλλά φάνηκα άτυχη.

Άντε τυχερούλες μου :)
Καλές τύχες!

α και να με συγχωρησετε για κατι ασυνταξιες η μισες λέξεις η λέξεις άλλες απο αυτες που ήθελα να γράψω...αγοράσα ενα μακ προσφατα και μου βγει το λαδι για να συνηθισω το πληκτρολογιο.

ααα ξέχασα....τι ρωτανε οι εξεταστες?
τιποτα συγκεκριμενο... γιατι αποφασισες να γίνεις αεροσυνοδος, τι σου αρεσει περισσοτερο στο επαγγελμα, γιατι αφηνεις τη δουλεια στην οποια είσαι τωρα, γιατι δεν ακολουθεις αυτο που σπουδασες, περι ανεμων και υδατων..τιποτα σπουδαιο, τιποτα τρανο, τιποτα δυσκολο..

Όποιος πάρει από την αρχή τις εγγραφές εδώ θα πάρει απάντηση σε ότι απορία έχει σχετικά με τις συνεντεύξεις..

Έχει κορεστεί πια αυτό το θέμα, κυρίως τελευταία. Επανάληψη της επανάληψης με λίγο προσωπική φιγούρα. χχχ

Έχεις δίκιο,γι'αυτό αντί να ρωτάμε ξανά κ ξανά ας δούμε τις πιο παλιές εγγραφές κ θα λυθεί κάθε απορία :)

Διαβάζοντας διάφορα ποστ στο θέμα αυτό και σε άλλα βλέπω συχνά να αναφέρεται οτι ο μισθός των αεροσυνοδών ειναι 600e. Ρε παιδιά ποιος το διαδίδει αυτό και έχει επικρατήσει; Πρέπει να είναι τρελός κάποιος να μπει σε όλη αυτή τη διαδικασία του συγκεκριμένου επαγγέλματος για τόσα λίγα. Ο βασικός είναι γυρω στα 700 ΑΛΛΑ χωρίς τα πτητικά και τα γενικότερα επιδόματα.Αναλόγως τις ώρες πτήσεων διαμορφώνεται και ο μισθός κάθε μήνα ο οποίος είναι γύρω στα 1000e -με τον ελάχιστο αριθμό πτήσεων που μπορεί να έχει κανείς το μήνα και τις ελάχιστες διανυχτερέυσεις.

Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση σε όσες κοπέλες ενδιαφέρονται να ακολουθήσουν αυτό το επάγγελμα. Ελπίζω να μην είναι off topic. Για ποιο λόγο το θέλετε τόσο πολύ?

Εγω προσωπικα επειδη ειμαι ακομα λιγο μικρη δεν εχω καταληξει 100% σε αυτο το επαγγελμα αλλα πιστευω οτι για πολλες κοπελες ειναι μια ευκολη λυση τουλαχιστον στην αρχη της καριερας τους.Ο μισθος ειναι αρκετα καλος,οι κινδυνοι πια για τα αεροπλανα εχουν μειωθει κατα πολυ σε σχεση με τα ατυχηματα που γινονται καθε μερα με αυτοκινητο στον κοσμο και επισης εφοσον εχουν τα προσοντα γιατι να μην το δοκιμασουν?Επισης υπαρχουν κοριτσια που δεν μπορουν να καθησουν σε ενα γραφειο ολη μερα,θελουν να ερθουν σε επαφη με ανθρωπους να βοηθησουν οσο μπορουν για μια ευχαριστη πτηση! :D

Προσωπικά πιστεύω ότι είναι ένα επάγγελμα το οποίο παρέχει ένα πολύ καλό μισθό,ενώ δεν απαιτεί ιδιαίτερες γνώσεις και σπουδές,εκτός ότι έχει αρκετό ενδιαφέρον που δε σε κάνει να πλήττεις ποτέ.

boom":1qtj9oz8 said:
Διαβάζοντας διάφορα ποστ στο θέμα αυτό και σε άλλα βλέπω συχνά να αναφέρεται οτι ο μισθός των αεροσυνοδών ειναι 600e. Ρε παιδιά ποιος το διαδίδει αυτό και έχει επικρατήσει; Πρέπει να είναι τρελός κάποιος να μπει σε όλη αυτή τη διαδικασία του συγκεκριμένου επαγγέλματος για τόσα λίγα. Ο βασικός είναι γυρω στα 700 ΑΛΛΑ χωρίς τα πτητικά και τα γενικότερα επιδόματα.

Κι όμως, στην Ο.Α. στη πρώτη σύμβαση(8μηνο), ο μισθός είναι 670Ε και μετά το 5μηνο διαμορφώνεται γύρω στα 860Ε και γενικώς δεν υπάρχει ούτε επίδομα ούτε επιπρόσθετη πληρωμή αναλόγως με τις ώρες που πετάς κάθε μήνα ούτε τίποτα.

skyhigh":2xm5erib said:
Κι όμως, στην Ο.Α. στη πρώτη σύμβαση(8μηνο), ο μισθός είναι 670Ε και μετά το 5μηνο διαμορφώνεται γύρω στα 860Ε και γενικώς δεν υπάρχει ούτε επίδομα ούτε επιπρόσθετη πληρωμή αναλόγως με τις ώρες που πέταξες κάθε μήνα ούτε τίποτα.

Σοβαρά μιλάς? Ο μισθός που ανέφερα παραπάνω αφορά την Αegean. Για Ολυμπιακή δε γνωρίζω..αν όμως είναι όντως έτσι....είναι απίστευτο... :wall:

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.