Επάγγελμα Αεροσυνοδός

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
ξερω οτι θα φανει πολυ χαζη η ερωτηση αλλα επειδη για σας ειναι δεδομενα αλλα για μενα πρωτογνωρα,Α3 οταν λεμε τι εννοουμε?κ απο ποιο site μπορω να δω τις προσληψεις που λετε ετσι ωστε να στειλω κ εγω βιογραφικο?

Δεν υπάρχει πρόβλημα! Α3 είναι ο IATA κωδικός της Aegean Airlines! Για να δεις ποια εταιρεία έχει ποιον κωδικό, μπορείς να πας εδώ.

:mrgreen:

πηγα στο site aegeanairlines αλλα δεν εχει διαθεσιμες θεσεις εργασιας λεει.καμια αλλη εταιρεια που θα μπορεσω να απευθυνθω?

Λογικό. Ο στόλος δεν έχει αρχίσει να μεγαλώνει δραματικά, και για τα επόμενα Α320 υπάρχει ήδη crew. Πήγαινε εδώ η εδώ. Εάν δώσεις στο Google "airline job" (για παράδειγμα) θα σου βγάλει 12.900.000 αποτελέσματα! Φυσικά μην περιμένεις να βρείς στην Ελλάδα κάτι.. Κοίτα και στις εφημερίδες, κάπου κάπου υπάρχουνε αγγελίες.. ;)

ευχαριστω θα το κοιταξω!
ειναι ψιλομπερδεμα ομως ετσι?
ελπιζω να αξιζει κ παλι συγνωμη για την ταλαιπωρια

To γεγονός οτι στο site της Α3 γράφει οτι δεν υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις εργασίας δε σημαίνει απολύτως τίποτε!Βρές το τηλέφωνο του τμήματος προσωπικού απο το τηλεφ.κέντρο της εταιρίας και συνεννοήσου μαζί τους.Σχετικά με τις σχολές,θα σου έλεγα με βεβαιότητα οτι δεν έχει πρακτικά και μεγάλη αξία η κατοχή διπλώματος απο αυτές και κάτι τέτοιο αποδεικνύεται απο το οτι ελάχιστοι ιπτάμενοι (πληρώματα θαλάμου επιβατών) τα κατέχουν.Οι εκπαιδεύσεις είναι ενδοεπιχειρησιακές.Αυτό που θέλω να σε ρωτήσω με πολύ ενδιαφέρον είναι γιατί θέλεις να γίνεις αεροσυνοδός,αν έχεις φίλους που ήδη είναι και αν γνωρίζεις τι πρόκειται να αντιμετωπίσεις.
Ευχαριστώ.

καλησπερα
το γιατι θελω να γινω τοσο πολυ αεροσυνοδος ειναι μαλλον γιατι μου αρεσουν πολυ τα ταξιδια,η ελευθερια που μου αποπνεει αυτο το επαγγελμα καθως κ το οτι η μαμα μου ηταν παλια αλλα το εγκατελειψε λογω του οτι παντρευτηκε με τον μπαμπα μου κ ηρθα κ εγω στον κοσμο!
οσο για τα προβληματα γνωριζω καποια υγειας που ισως να προκληθουν.
παρολα αυτα επιμενω στο να προσπαθησω αν κ απο οτι βλεπω ειναι πολυ δυσκολο!

Κοριτσι μου...

...ουτε δευτερολεπτο σε ελληνικη εταιρια ως ιπταμενη συνοδος.
Οπως σου ειπαν κι αλλοι εδω μεσα,ψαξε στις ευρωπαϊκες και...Κολπικες (του Περσικου Κολπου εννοω) εταιριες και φυγε τρεχοντας εκτος Ελλαδος.
Μην την πατησεις και δωσεις λεφτα για πτυχιο ιπταμενης σε τιποτα λαμογια εδω ή στο εξωτερικο.
Οι εκπαιδευσεις ειναι εταιρικες και δεν υπαρχει πτυχιο ιπταμενου/ιπταμενης συνοδου.Να σε προσλαβουν και να σε εκπαιδευσουν και να πεταξεις για λογαριασμο τους.
Απο γλωσσες δεν ξερω τι μιλας αλλα τρεξτο λιγο το θεμα γιατι ο ανταγωνισμος ειναι μεγαλος.
Παντως,καλη σταδιοδρομια.

Δεν στέλνεις και ενα βιογραφικό στην Air Koryo? Που ξέρεις τώρα που αγοράζει TU-204 ίσως ζητάει ιπτάμενους δεν χάνεις τίποτε.

μου αρεσουν πολυ τα ταξιδια,η ελευθερια που μου αποπνεει αυτο το επαγγελμα

Με τους σημερινούς ρυθμός που τρέχουν οι συνοδοί φίλη μου αν ήσουν αδερφή μου θα σου έλεγα πάρε πτυχίο, απόκτησε προσόντα, μπες στην επίγεια αγορά εργασίας και αντάμειβε τον εαυτό σου με ταξίδια οπότε θέλεις!!!

Το όνειρο αεροσυνοδός τελειώνει όταν συνειδητοποιείς πως οι 8-10 ώρες σε 70cm διάδρομο σερβίροντας πορτοκαλάδες δεν τελειώνουν εύκολα, γίνονται πολλές φορές 12 και πιέζονται με φωνές καθώς κάποιος θέλει να εκμεταλλευτεί (και καλά κάνει) και τα 10 λεπτά που έχεις για να κανείς τη δουλειά σου όσο το σκάφος είναι στη γη! Για της loco δεν το συζητάμε καν! Εκεί απαγορεύετε να δουλέψει μη ψυχαναγκαστικός χαρακτήρας. επίσης οι 8 – 10 αυτές ώρες θα τελείωναν πολύ καλυτέρα αν τις συνόδευε και ένας μισθός που επιτρέπει την κάθε τόσο επίσκεψη στα travel value δίστιχος όμως δεν είναι έτσι!!

Αν θες μια συμβουλή μακριά από τα αεροπλάνα για δουλειά! Διαρκεί λίγο, απαιτεί θυσίες, επιφέρει τεραστία φθορά (σωμ./ψυχολ.) και πληρώνετε ελάχιστα….

Πριν από 15 χρονιά δεν ήταν έτσι, ίσως ή μάλλον σίγουρα η μητέρα σου ήταν ευχαριστημένη μιας και διανυκτέρευε στα μεγαλύτερα ξενοδοχεία των πρωτευουσών όλου του κόσμου, είχε κύρος και ανταμείβονταν αδρά! όμως τώρα το μεγαλείο της αεροσυνοδού έχει χαθεί και τα πράγματα άλλαξαν!!

A propo, ας το καταλάβουν αυτό εκείνοι οι αεροσυνοδοί που με το υφάkι τους δείχνουν πως πιστεύουν ότι τελειώσανε Harvard!!! Αν μύτη άλλο εξευτελίζουν και αυτούς που τις επέλεξαν επιβεβαιώνοντας λεγόμενα για τα προσόντα που θεωρούνται σημαντικότερα σε μια αεροσυνοδό. (και ελπίζω πως δεν ισχύουν.)

Δεν συνεχίζω με άθλιες ιστορίες από αεροσυνοδούς-Dive που έχω συναντήσει γιατί υπάρχουν και πολλά αξιόλογα άτομα που δεν θέλω να προσβάλλω συν του ότι είμαι ήδη οφφ τοπικ.

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.