μου αρεσουν πολυ τα ταξιδια,η ελευθερια που μου αποπνεει αυτο το επαγγελμα
Με τους σημερινούς ρυθμός που τρέχουν οι συνοδοί φίλη μου αν ήσουν αδερφή μου θα σου έλεγα πάρε πτυχίο, απόκτησε προσόντα, μπες στην επίγεια αγορά εργασίας και αντάμειβε τον εαυτό σου με ταξίδια οπότε θέλεις!!!
Το όνειρο αεροσυνοδός τελειώνει όταν συνειδητοποιείς πως οι 8-10 ώρες σε 70cm διάδρομο σερβίροντας πορτοκαλάδες δεν τελειώνουν εύκολα, γίνονται πολλές φορές 12 και πιέζονται με φωνές καθώς κάποιος θέλει να εκμεταλλευτεί (και καλά κάνει) και τα 10 λεπτά που έχεις για να κανείς τη δουλειά σου όσο το σκάφος είναι στη γη! Για της loco δεν το συζητάμε καν! Εκεί απαγορεύετε να δουλέψει μη ψυχαναγκαστικός χαρακτήρας. επίσης οι 8 – 10 αυτές ώρες θα τελείωναν πολύ καλυτέρα αν τις συνόδευε και ένας μισθός που επιτρέπει την κάθε τόσο επίσκεψη στα travel value δίστιχος όμως δεν είναι έτσι!!
Αν θες μια συμβουλή μακριά από τα αεροπλάνα για δουλειά! Διαρκεί λίγο, απαιτεί θυσίες, επιφέρει τεραστία φθορά (σωμ./ψυχολ.) και πληρώνετε ελάχιστα….
Πριν από 15 χρονιά δεν ήταν έτσι, ίσως ή μάλλον σίγουρα η μητέρα σου ήταν ευχαριστημένη μιας και διανυκτέρευε στα μεγαλύτερα ξενοδοχεία των πρωτευουσών όλου του κόσμου, είχε κύρος και ανταμείβονταν αδρά! όμως τώρα το μεγαλείο της αεροσυνοδού έχει χαθεί και τα πράγματα άλλαξαν!!
A propo, ας το καταλάβουν αυτό εκείνοι οι αεροσυνοδοί που με το υφάkι τους δείχνουν πως πιστεύουν ότι τελειώσανε Harvard!!! Αν μύτη άλλο εξευτελίζουν και αυτούς που τις επέλεξαν επιβεβαιώνοντας λεγόμενα για τα προσόντα που θεωρούνται σημαντικότερα σε μια αεροσυνοδό. (και ελπίζω πως δεν ισχύουν.)
Δεν συνεχίζω με άθλιες ιστορίες από αεροσυνοδούς-Dive που έχω συναντήσει γιατί υπάρχουν και πολλά αξιόλογα άτομα που δεν θέλω να προσβάλλω συν του ότι είμαι ήδη οφφ τοπικ.