Επάγγελμα Αεροσυνοδός

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες DLTKIR!το μονο θέμα που με προβληματίζει τωρα οτι δεν εχω τελιώσει τη σχολη μου (ειμαι 4ο ετος)
ααα,και ξερω μονο αγγλικα και ελληνικά.Παντως το ονειρό μου ειναι να γινω αεροσυνοδός 100%!!! :oops:

DLTKIR,τα σέβη μου!
OLGA77,τι γράφεις;Ειδικά τα ATR έχουν αναταράξεις;Να κάνει δοκιμαστικά σε "τρενάκια του τρόμου";
Ελπίζω να τα γράφεις για αστείο ή για ειρωνεία!Γιατί υπάρχει και κάτι στα αεροπλάνα που λέγεται Σ Υ Μ Π Ι Ε Σ Η, μπιπ τη μπιπ μου ! Όταν λέμε οτι χρειάζεται σοβαρότητα αυτό εννοούμε ! Εκτός αν έχει συμπίεση και στο Allou Fun Park ! Φτάνει πια !
XRUSA,λέγοντας οτι το μόνο που σε προβληματίζει είναι οτι δεν έχεις τελειώσει τη σχολή σου εννοείς οτι,κατά τα άλλα που ΞΑΝΑέγραψε ο DLTKIR,όλα καλά;Είσαι έτοιμη δηλαδή;
Υ.Γ:Γράφεται "τελειώσει" και οχι "τελιώσει".

Ένας επιβάτης (που δε θέλει να γίνει Ι/Φ μιας κι εχει λύσει το επαγγγελματικό του πρόβλημα) γράφει......:

Το παρόν topic, από γεννέσεως του, εξελίσσεται σ' ενα από τα πιο διασκεσαστικά του forum (μαζί με κείνο του ΑΠΟΛΥΤΟΥ, δια τους έχοντες γνώση). Καθημερινά, ένας/μια I wanna be a flying Star-next top Top F/A κλπ., μπαίνει ρωτάει κάτι που έχει γραφτεί 5-55 σελίδες πιο πίσω (συνήθως με greeklish - συνήθειες από άλλα fora/sms κλπ), παίρνει-δεν παίρνει απάντηση, κι η ζωή συνεχίζεται.
Σίγουρα η επαγγελματική εξασφάλιση είναι βασική, σ' αυτούς τους χαλεπούς καιρούς που ζούμε, αλλά το να θέλουμε να κάνουμε 100% ένα επάγγελμα (όπως έγραψε κάποια πριν λίγες σελίδες) προϋποθέτει αυτογνωσία πάνω απ' όλα (ΟΧΙ καλή μου, αν έχεις ναυτία ΔΕΝ πρέπει να γίνεις αεροσυνοδός, γιατί όταν το αεροπλάνο θα μοιάζει με shaker κάποια γιαγιάκα θα θέλει τη βοήθειά σου κι εσύ θα βλέπεις τον κόσμο να γυρίζει). Αν έχεις ύψος 1,78956 και κάτι ψιλά, πρασινογάλαζα μάτια με μελί αποχρώσεις και αναλογίες Miss january, μιλάς παστούν και 5 διαλέκτους της Αφρικής αλλά δεν έχεις αντοχές στην κριτική, την ένταση, το πρωϊνό ξύπνημα, το να μένεις μακρυά από το σπίτι σου κλπ κλπ κλπ (Δεν τα λέω εγώ, εδώ μεσα τα διάβασα ΠΟΛΛΕΣ μα ΠΟΛΛΕΣ σελίδες πιο πίσω), ΔΕΝ πρέπει να γίνεις αεροσυνοδός γιατί στην κρίσημη στιγμή θα κινδυνέψει κόσμος εξαιτίας σου.
Τόσα χρόνια που πετάω τον απόλυτο επαγγελματισμό τον συνάντησα από πληρώματα "άσχημα", "ηλικιωμένα" ΑΝΤΡΕΣ και ΓΥΝΑΙΚΕΣ (δυστυχώς για σας, σε ξένες εταιρίες με "βαριά" ονόματα όπως Swiss, Lufthansa, Air France. Άλλωστε, οι "γιαγιάδες" σε σχέση με όλες/όλους έσας τους wanna be, της Air France έσωσαν 297 ανθρώπους στο ΥΥΖ όταν η 358 overan the runway. Τους τελευταίους μήνες δοκίμασα τη νΟΑ (μιας και την παλιά δεν ήθελα να τη δοκιμάσω, προτιμούσα τους απέναντι). Συνάντησα, λοιπόν όλες τις διακυμάνσεις F/A : Ψηλές, κανονικές, μέτριες, όμορφες, "καμαρώτο τη λεκάνη" (ναι είδα και τέτοια οπότε η εμφάνιση δεν παίζει ρόλο), παχουλές, κανονικές κι ακτινογραφίες. Δυστυχώς δεν πείστηκα 100% ότι σε ένα emergency θα μπορούσαν κάποιες από αυτές να με βοηθήσουν. Δεν ξέρω τι τους εμαθαν στην εκπαίδευση, αλλά όταν στην τελευταία πτήση μου πριν 15 μέρες είδα στην έξοδο κινδύνου (11ABC) να κάθεται ένα υπέρβαρο, ηλικιωμένο ζεύγος κι η "κοπέλα" να ρωτάει ξεχειλίζοντας από ευγένεια "γνωρίζετε τον τρόπο ανοίγματος της πόρτας" αμφέβαλα ΠΑΡΑ πολύ για την "ασφάλειά μου". Έχω δει (στην LH συγκεκριμένα) αεροσυνοδό ν' αλλάζει θέση (ευγενικά μεν, αποφασιστικά δε) παρόμοιας περιγραφής επιβάτη επειδή "δεν κρίνεστε κατάλληλος να βοηθήσετε σε περίπτωση ανάγκης". Φροντίζω και προσπαθώ πάντα να κάθομαι σε exit row έχοντας απόλυτη συναίσθηση της ευθύνης και γνωρίζοντας τον τρόπο ανοίγματος της πόρτας, και λόγω επαγγέλματος μπορώ να ανταπεξέλθω σε κάθε medical emergency της πτήσης (ακόμα και τοκετό αν χρειαστεί). Θέλω όμως να ξέρω ότι το πλήρωμα είτε θα με ειδοποιήσει, είτε θα κάνει όλα όσα χρειάζονται για να γίνει ασφαλής η πτήση μου.

Ζητώ συγγνώμη για το μακροσκελές αυτό post, δεν ξέρω πως θα το λάβουν κάποιοι εδώ μέσα, αλλά πιστεύω πως αντιπροσωπεύοντας τον μέσο επιβάτη, δε θέλω να βλέπω ΟΜΟΡΦΕΣ παρουσίες στην καμπίνα. Θέλω να βλέπω πληρώματα που ΜΠΟΡΟΥΝ να βοηθήσουν, είτε στρώνοντας το κρεβάτι μου σε μια long-haul πτήση, είτε βγάζοντάς με γρήγορα έξω από το αεροπλάν όταν αυτό πάρει φωτιά αφού έχει προσθαλασσωθεί στη μέση του Ειρηνικού.

.....ή αλλιώς:Γιατί,Κυρίες και Κύριοι,θέλετε να γίνεται μέλη πληρώματος;

Ναι Αλεξ νομίζω οτι κατα τα άλλα είμαι εντάξει αν προσπαθήσω.Και δεν νομίζω να υπήρξε κάποια αεροσυνοδός που να ήταν σε όλα άριστη πριν καν αρχίσει έτσι δεν είμαι και εγώ και γι αυτό ρωτάω εσάς που ξέρετε!
Εμένα μου αρέσει το επάγγελμα παρά τις δυσκολίες που προφανώς έχει και δεν μου αρεσει μόνο για να δουλέψω αλλά γιατι απλά είναι αυτό που πάντα ήθελα να γίνω.
Υ.Γ συγνώμη που έγινα ενοχλητική,απλά σαν παιδί και εγώ ρωτάω :D

αχ βρε Αλεξ... προσπάθησα να το εξηγήσω απλά, γιατί ένιωσα οτι τα κορίτσια που ρωτάνε είναι μικρά και στο ξεκίνημα της εργασιακής τους εξερεύνησης. Το παρατράβηξα?? :D ... Εμένα πάντως προσωπικά, που ναυτία δεν με πιάνει ποτέ, κάπως έτσι τα νιώθω τα ATR οταν έχουν αναταράξεις. Σαν τρενάκια. Και το γουστάρω πολύ. Ισως και αυτός να είναι ο λόγος που δεν φοβήθηκα ποτέ μου και δεν έχασα τη ψυχραιμία μου, κατά τη διάρκεια αναταράξεων σε πτήση.

Μπορει να μου πει κανεις,τι πρεπει να συμπληρωσουμε στον κωδικο θεσης που μας ζηταει στην αιτηση βιογραφικου που βρισκεται στo site της olympic air,οταν προκειται για αεροσυνοδος?

παιδιά καλησπέρα και απο μένα!Περασα και εγω απο συνεντευξη της olympic air μπορω να πω πως δεν ειναι τοσο τρομερο και δυσκολο
Οι κυρίες με τις οποιες συνστήθηκα ήταν πολυ ευγενκές. Τωρα ελπιζω να εχω μια θετικη απάντηση!!!... εσας οσους σας καλεσαν σας απαντησαν αμεσως ή περασε καιρος....ευχαριστώ

Πεγκυ τι κωδικο εβαλες στο βιογραφικο στην olympic εκει που λεει κωδικος???

κοιτα αναλογα τι επιθυμεις να προσληφθεις μπαινεις στο site και κοιτας stiw ευκαιριες καριερας απο εκει επελεξε οτι εσυ θέλεις :)

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.