Επάγγελμα Αεροσυνοδός

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
Αυτα δυστυχως κανεις δεν τα γνωριζει..Βγαζουν καποιες προκηρυξεις το χρονο αλλα μπορεις να τσεκαρεις τις ιστοσελιδες για νεοτερα..Παντως και να στειλεις βιογραφικο ενω δεν υπαρχει καποια αγγελια,χαμενο δεν παει..

καλησπερα ειμαι καινουργια στο φορουμ.....εχω 6 μηνεσ που κανω τα χαρτια μου για διαφορες εταιρειες σαν αεροσυνοδος δεν εχω παρει απαντηση ακομα με ποια κριτιρια επιλεγουν ? γλωσσα μονο αγγλικα εχω και λιγα ισπανικα.....ειμαι και πτυχιουχος τει...ολα τα βιογραφικα τα στελνω με μαιλ μηπωσ θα ηταν καλυτερα να τα στελνω με φαξ ι με καποιον αλλο τροπο??ευχαριστω πολυ

Γειά και από μένα!!
Είναι πράγματι πολύ ενδιαφέρον τα όσα εχουν γραφτεί εδώ και χαίρομαι που έγινα μέλος και "πήρα μια γεύση" ας πούμε!
Η αλήθεια είναι ότι και εγώ αλλιώς το είχα πλάσει στο μυαλό μου το επάγγελμα της αεροσυνοδού!Καθότι ο μπαμπάς μου είναι ναυτικός και ταξιδεύει συχνά με αεροπλάνα, πάντα με αποθάρρυνε στο να ακολουθήσω το όνειρο μου... λέγοντας μου ότι "τι νομίζεις πως θα κάνεις εκεί? θα είσαι μια σερβιτόρα, θα ανέχεσαι διάφορα από ανώτερους σου και δεν θα μπορείς να αντιδράσεις, δεν θα έχεις μια normal ζωή" και και και....
Εγώ όμως δεν το έβαζα κάτω παρόλο που τα λόγια του εν μέρη κάπου με επηρέαζαν... Εντομεταξύ δεν έτυχε να έχω και κάποιον γνωστό επί του θέματος να με συμβουλέψει...
Διαβάζωντας όλα αυτά εδώ κατάλαβα ότι ίσως τελικά έχει δίκιο...
'Ομως πραγματικά είναι άδικο.. γιατί δηλαδή εμείς οι Έλληνες να είμαστε τόσο πίσω σε όλα????? μα σε όλα???? :?

Γειά σε όλους κ πολλά ευχαριστώ για το Site το forum κ όλες τις πληροφορίες που συγκεντρώσατε εδώ! :great:
Είμαι καινούργια στο χώρο,μάλιστα ακόμα καλά καλά δεν μπήκα... Το καλοκαίρι με είχαν πάρει για εκπαίδεση σε μια μικρή (αλλά καλή απο όσα είχα ακούσει) εταιρία.Την τελείωσα,δώσαμε εξετάσεις κ λοιπά...Όλα γινόντουσαν κάπως βιαστικά κ όλες οι κοπέλες έπιασαν δουλειά κατευθείαν. (Υπέγραψαν σύμβαση για ένα μήνα,είναι φυσιολογικό για τις καινούργιες?)

Εγώ δεν μπόρεσα να αρχήσω αμέσως όπωσ οι άλλες,λόγω του ότι είχα πρόβλημα με κάποια χαρτιά που περίμενα να πάρω από το δημόσιο-καταλαβαίνετε ότι περίμενα πολύ...Ένα μήνα μετά που ήμουν έτοιμη για FAM αλλά με είχαν συνέχεια σε αναμονή πάλι για πολλές μέρες,άρχισα να ανησυχώ.Τελικά η εταιρία μετέφερε την βάση της σε άλλη χώρα αφήνοντας πισω προσωπικό,μαζί κ μένα... :( Κ έτσι ξέμεινα με το όνειρο,χωρίς licence κ ουτε έχοντας κάνει FAM...

Κ αναρωτιέμαι τώρα,τι ακριβώς μου συνέβη κ αν η εταιρία είχε σκοπό να μας χρησιμοποιήσει για λίγο κ να μας πετάξει? Επήσης πόσες πιθανότητες έχω να ξεχωρίσει το βιογραφικό μου από άλλων κοριτσιών χωρίς εμπειρία έχοντας μόνο initial training,χωρίς FAM η licence? Έχω στείλει βιογραφικά εδώ κ καιρό κ δεν είχα κανενός είδους απάντηση...

Δυστυχως τα πραγματα στην Ελλαδα ετσι ειναι..Πολυ χαμηλος βασικος κι ας πετας καθε μερα,καθολου οργανωση κι ενημερωση και καταστασεις σαν κι αυτη που περιγραφεις.Ειναι απαραδεκτο αυτο..Οπως και να εχει,το οτι δεν εχεις προυπηρεσια δεν πρεπει να σε πτοει..Ολοι απο καπου ξεκινησαν.Συνεχισε να στελνεις βιογραφικα.Μπορει να μην σε παρουν με την πρωτη,αλλα δεν πρεπει να σε απογοητευει αυτο.

SONIA 86 eπειδη εισια αεροσυνοδός και ξέρεις,τελικά είναι καλύτερο να δουλέψω σε μια μεγάλη σαν την aegean η σε μια σαν την hellenic imperial.πες ότι με πάρουν κι απτις 2.η aegean exei σκληρές συνθηκες για τα ccm.αλλά νομίζω ότι σε μια μικρή τα πράγματα θα είναι πιο καλά.please πες μου τη γνώμη σου.εσύ ελεύθερο χρόνο για τον εαυτό σου έχεις?η μόνο δουλειά και ύπνος?σπουδάζω και τελειώνω μια σχολή θα τα καταφέρω να την τελειώσω άραγε δουλεύοντας ως ccm?εννοείται και δίνω προτεραιότητα στη δουλειά αλλά θέλω να ξέρω.σε ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Γειά σε όλους....Είμαι καινούρια στο forum και θα ήθελα να κατατοπήσετε....Διάβασα μόνο τις 15 πρώτες σελίδες δεν άντεξα παραπάνω....έμαθα πολλά διβάζοντας αλλά θα ήθελα μια λεπτομερή ενημέρωση αν δεν σας κουράζω δεδομένου ότι οι ημερομηνίες στις πληροφορίες που έχουν δοθεί είναι πριν 2 και 3 χρόνια....Τέλος πάντων είμαι 15 χρονών και αν και λίγο νωρίς έχω αποφασίσει εδώ καιρό πως θέλω να γινω αεροσυνοδός....

Αν δεν είναι δύσκολο θα ήθελα να μου πείτε τι θα χρειαστώ για να γινω αεροσυνοδός, τι προσόντα πρέπει να κατέχω, τι θεωρείται συν στις προσλήψεις, κάθε πότε γίνονται προσλήψεις, αν θα χρειαστεί να πάω και σε κάποια σχολή ή αν είναι πεταμένα λεφτά....κλπ

Επίσης θέλω να ρωτήσω σχετικά με την εξωτερική εμφανιση τι γίνεται...για το ύψος ας πούμε γιατι διάβασα πως μία αεροσυνοδός θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 1,65 ενώ εγώ είμαι 1,60....ή σε θέμα όρασης επειδή φοραω γυαλιά θα μου πουν να φορέσω φακούς επαφής....

Είμαι σίγουρη πως ρωτάω πράγματα που έχουν ερωτηθεί και στο παρελθόν πολλές φορές όμως το forum έχει 58 σελίδες...κι δεν νομίζω να έχει κανείς την υπομονή ή τις αντοχές να διαβάσει και τις 58 σελίδες....
Κάτι άλλο που θα ήθελα να μάθω΄είναι αν υπάρχει όριο ηλικίας απο πόσο μέχρι πόσο χρονων μπορεί να είναι κάποιος/α αεροσυνοδός.....και πόσες ξένες γλώσσες χρειάζονται και τι επιπεδο...και και και και..........?

Πραγματικά ελπίζω να μην σας έχω κουράσει με όλα αυτά αλλά πραγματικά θέλω να μάθω όσα περισσότερα πράγματα γίνεται....Ευχαρίστω εκ των προταίρων!

Γεια σου, LoulouFly, και καλώς όρισες στο φόρουμ. Επειδή έχεις πολλές απορίες κι οι απαντήσεις που ζητάς δεν είναι σύντομες, κάνε μια προσπάθεια να διαβάσεις και τις υπόλοιπες σελίδες του θέματος. Καταλαβαίνω ότι είναι πολλές οι δημοσιεύσεις κι οι περισσότερες ανούσιες, ανάμεσά τους όμως θα βρείς τις απαντήσεις στα ερωτήματά σου. Αν συνεχίσεις να έχεις απορίες, μη διστάσεις να τις εκφράσεις.

Παιδιά να ρωτήσω και εγώ.

Έχω μια εξαδέλφη από επαρχεία που έκανε interview στην ΟΑ από αρχές Νοεμβρίου για επίγεια εξυπηρέτηση και ενώ ο τοπικός διευθηντής της ήπε ότι όλα καλά
και θα ξεκινήσει σύντομα μέχρι σήμερα δεν την έχουν φωνάξει, και τοπικά δεν της λένε και πολλά.

Ξέρεις κανείς μήπως τι γίνετε με το HR της ΟΑ υπάρχει τόσος μεγάλος χαμός ώστε να παίζουν τέτοιες καθηστερήσεις ...?

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.