Ενδιαφέροντα άρθρα/video στο internet

• Thread starter Thread starter Akis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Re: Ενδιαφέροντα άρθρα στο ίντερνετ

Γιά να λήξουμε τον σχολιασμό τού συγκεκριμένου άρθρου χωρίς νά το γυρίσουμε σέ πολιτική συζήτηση:

1.Ο Ευάγγελος ο ΥΕΘΑ έχει δεσμευτεί δημόσια πως δέν θά μειωθούν οι αμοιβές τών ιοπταμένων,ναί ή όχι;
Αν ναί,γιατί τούς εμπαίζει τώρα;

2.Η χώρα είναι σέ ασχημη οικονομική κατάσταση,αλλά εγώ δέν βλέπω να λαμβάνωνται τά μέτρα εκείνα που θά βοηθήσουν στην ανάπτυξη τής οικονομίας της.Μόνο μέτρα (καί μάλιστα σε βάρος τής πραγματικής οικονομίας..) γιά να εξοικονομηθούν κάποια χρήματα τσάτρα-πάτρα να μπαλωθούν τρύπες ώστε να πείσουμε αυτούς που τούς χρωστάμε να μάς δανείσουν γιά να ξεπληρώσουμε αυτά που τούς χρωστούσαμε παλιότερα...
Επιπλέον δέ,δέν έχω δεί ακόμα καμμιά κίνηση εκ μέρους τών πολιτικών να μειώσουν τά δικά τους εισοδήματα.Π.χ. νά καταργήσουν την βουλευτική σύνταξη (που γιά 4 χρόνια "δουλειάς" τους είναι πολύ περισσότερη από αυτή που θα πάρω εγώ γιά 24 χρόνια...).Η νά καταργήσουν τά διάφορα "επιδόματα συμμετοχής σέ επιτροπές",που παίρνουν επιπλέον τού βουλευτικού μισθού τους γιά να κάνουν αυτό που ούτως ή άλλως έχουν υποχρέωση να κάνουν.

3.Υπάρχουν τόσοι άλλοι τρόποι να εξοικονομηθούν χρήματα που το να μειώσουν τούς ήδη μή ικανοποιητικούς μισθούς τών περισσοτέρων εργαζομένων όχι μόνο δέν ωφελεί,αλλά αντίθετα στραγγαλίζει την αγορά,αφού μειουμένων τών μισθών μειώνεται η κατανάλωση,άρα και η παραγωγή αυτών που θα καταναλωθούν,άρα μειώνεται η παραγωγή πλούτου.

4.Ακόμα και αυτοί που έχουν ορκιστεί να υπερασπίζωνται την χώρα πρέπει να μπορούν να τά βγάζουν πέρα με τίς οικονομικές τους υποχρεώσεις άνετα,ώστε να αφιερώνουν το μυαλό τους στό πώς θα υπερασπιστούν καλύτερα την χώρα,όχι στο άν θα τούς φτάσουν τά λεφτά να πληρώσουν την ΔΕΗ ή την ΕΥΔΑΠ γιά να μήν τούς κόψουν το ρεύμα ή το νερό.Οταν οι μισθοί τους είναι τέτοιοι που ούτε αυτά τά βασικά δέν μπορούν να εξασφαλίσουν,επόμενο είναι να σκεφτούν-έστω και έν βρασμώ ψυχής-νά παρατήσουν τίς επάλξεις που ωρκίστηκαν να φυλάγουν και να πάνε ν'ανοίξουν κανένα σουβλατζίδικο καθώς,όπως έλεγε και η μητέρα μου "αυτός που έχει ώς επάγγελμα να ταϊζη τούς άλλους,ποτέ δέν πεινάει",εξ ού και ο σουβλατζής τής γειτονιάς μου έχει αποκτήσει δυό πολυκατοικίες μόνο με το να φτιάχνη σουβλάκια και "μεξικάνικα"...

nikos_k.":1fw8xlvu said:
Αξιωματικοί που έχουν ορκιστεί να υπερασπίζονται το κράτος. Και κάνουν ακριβώς το αντίθετο! Βάζουν την τσέπη τους πάνω από την πατρίδα! Και μάλιστα με τρόπο που δείχνει θρασυδειλία.

Υ.Γ.2. Η "λευκή απεργία" των ιπταμένων δεν είναι πρωτοφανής όπως γράφεται παντού! Έχει ξαναγίνει τουλάχιστον μία ακόμα φορά.

Ως "insider" λοιπόν, ο ΥΕΘΑ δεν έταξε ότι δεν θα πειραχτούν οι μισθοί. Ο ΥΦΕΘΑ και οι Αρχηγοί των Επιτελείων το είπαν. Παρόλα αυτά, αναγνωρίζω πως το κράτος βρίσκεται σε δυσμενή θέση (προσωπικά εγώ δεν το αναγνωρίζω, αλλά το δέχομαι αφού όλοι το δέχονται), οπότε θα δεχτώ τα πρόσθετα οικονομικά μέτρα.

Νίκο, το ύφος σου φανερώνει πως αγανακτείς με τους Ιπταμένους και την απεργία τους. Αυτό φανερώνει πως η τακτική του Υπουργού απέδωσε.
Απαντώντας σου στο ΥΓ.2, να σου πω πως έχει γίνει κι άλλες φορές τέτοιου είδους κινητοποίηση, αλλά ποτέ δεν χαρακτηρίστηκαν "ανθέλληνες" και "θρασύδειλοι" οι "κινηματίες". Αυτό φυσικά δεν δικαιολογεί την κίνηση. Απλά λέω πως έχει ξαναγίνει.

Θα προτιμούσες όμως να μην γίνει κάτι τόσο "θρασύδειλο". Να σου πω την γνώμη μου όμως: Είμαι σε μια δημοκρατική χώρα. Είμαι σε καιρό ειρήνης. Παρόλα αυτά:
Δεν έχω το δικαίωμα του "συναθροίζεσθαι" (τιμωρείται ως "στάση" (επανάσταση δηλαδή))
Δεν έχω το δικαίωμα του "συνδικαλίζεσθαι" (δεν εκπροσωπούμαι καν δηλαδή).
Δεν έχω υπερωρίες, παρόλο που εργάζομαι κατά μέσο όρο 300 ώρες το μήνα (60-70 ώρες τη βδομάδα), σε γιορτές, ΠΣΚ και αργίες.
Ανά πάσα στιγμή, χωρίς να με ρωτάνε αν η γυναίκα μου είναι έγκυος, αν το παιδί μου είναι άρρωστο, αν έχω οποιοδήποτε πρόβλημα, με διατάζουν να "φυλάξω υπηρεσία". Ενδεικτικά σου αναφέρω πως όταν πέθανε ο πατέρας μου στο Νοσοκομείο, εγώ ήμουν στην Λήμνο (πέθανε Σάββατο) και γύρισα 2 μέρες μετά, παρακαλώντας συναδέλφους να με αντικαταστήσουν (έπρεπε να φύγω Πέμπτη κανονικά). Όταν σπάσαν τα νερά της γυναίκας μου στο πρώτο μου παιδί, περίμενε 3 ώρες πριν ξεκινήσει για το μεαιυτήριο. Έπρεπε να με αντικαταστήσουν πρώτα, γιατί ήμουν αξιωματικός υπηρεσίας στη μοίρα μου και δεν μπορούσα να αφήσω το πόστο αφύλακτο. Ευτυχώς, προλάβαμε και μπήκαμε στο νοσοκομείο και δεν γεννήσαμε στην Αλεξάνδρας.
Ανά πάσα στιγμή, χωρίς να με ρωτάνε τα παραπάνω και πάλι, με μεταθέτουν όπου γουστάρουν, όποτε γουστάρουν. Ναι, οι Ιπτάμενοι, λόγω του υψηλού κόστους εκπαίδευσης, δεν μετατίθενται συχνά. Αυτό αφορά τους νεαρούς όμως. Εγώ δεν έχω πάνω από 2-3 χρόνια μάχιμα ακόμα. Μετά, με παιδιά σε δημοτικό και γυμνάσιο, μπορεί να καταλήξω οπουδήποτε, από το Πεντάγωνο πχ (με το σπίτι μου στην Ελευσίνα), από Κάρπαθο, από Βρυξέλλες, από Τιμπουκτού. Οι Βρυξέλλες ακούγονται όμορφες; Ναι, δοκίμασε να ζήσεις εκεί με έξοδα 2 σπιτιών να τρέχουν.
Είναι κι άλλα, αλλά ας μην το παρακάνω. Ξέρεις τί ζητάω μόνο; Να μπορώ να πω τον πόνο μου. Να έχω δικαίωμα να μιλήσω όταν κάτι με βασανίζει. Ούτε δικαίωμα να δώσω συνέντευξη χωρίς την άδεια του επιτελείου δεν έχω. Ούτε σε τηλεπαιχνίδι δεν επιτρέπεται να πάω (ποιός ξέρει γιατί - ίσως με ρωτήσει ο Καλυβάτσης ποιά είναι η Πρωτεύουσα της Ιταλίας και εγώ του πω κάνα φασιστικό σύνθημα και κάνω το Σώμα ρεζίλι).

Ο μόνος τρόπος λοιπόν για να ακουστούν αυτοί οι άνθρωποι, είναι αυτό που έκαναν. Τί ήθελες; Να μην πετάξω εγώ διακομιδή την Δευτέρα και να πεθάνει η γιαγιά από την Πάρο; Θα προτιμούσες να έκαναν πάρτυ τα τουρκικά μαχητικά επειδή τα readiness "απεργούσαν" με "αντρικό" και όχι "θρασύδειλο" τρόπο; Αυτοί που έκαναν την απεργία (επαναλαμβάνω, εγώ δεν συμμετείχα και δεν θέλω να τους πάρω τα εύσημα ή τα κακόσημα), την έκαναν για να δηλώσουν πως έχουν αντίρρηση για αυτά που συμβαίνουν. Θα είμαστε στο πόστο μας, θα εκτελούμε πάντα τις διαταγές, αλλά ακούστε μας: Έχουμε πρόβλημα. Αυτό είπαν. Αν αυτό είναι ανθελληνικό, θρασύδειλο ή οτιδήποτε άλλο κατά τη γνώμη σου, πάω πάσο. Αλλά επανάσταση κανείς δεν έκανε, για να έχει κόστος όπως είπες (τουλάχιστον από την χούντα και έπειτα). Μια διαμαρτυρία δήλωσαν, με τα γνωστά επακόλουθα. Άκαιρη; Ίσως. Παράξενα διατυπωμένη; Μπορεί. Αστεία; Ακόμα κι αυτό. Αλλά, ανθελληνική; Θρασύδειλη; Έλεος.

Τα οικονομικά (για να κλείσω, αφού μακρυγορώ και βγαίνω και οφφ και πρέπει να φύγω κιόλας):
Είμαι Επισμηναγός, με 21 χρόνια υπηρεσία, με 2 παιδιά. Έπαιρνα 36000 το χρόνο. Τώρα πέφτω στα 30000 συν πλην 500. Χάνω περίπου 480-520 το μήνα. Δεν ξέρω τί κέρδος βγάζει το κράτος από αυτά, και δεν με ενδιαφέρει αν σου φαίνονται πολλά, αρκετά ή λίγα. Ξέρω πως από εδώ και πέρα, με το στεγαστικό μου, με τις δόσεις του αυτοκινήτου και της κάρτας, τα λεφτά δεν μου φτάνουν. Δεν έχω δικαίωμα, όχι να κάνω δεύτερη δουλειά, αλλά ούτε και η γυναίκα μου να δουλέψει μπορεί, αφού εγώ λείπω 10-12 μέρες το μήνα από το σπίτι (οι πιο μικροί λείπουν πολύ περισσότερο). Τί θες να κάνω; Delivery; Οικοδομή; Να στηθώ στη Συγγρού; Όλα ίδια είναι, αφού αν με πιάσουν θα με αποτάξουν κιόλας και παίζει και καμιά φυλάκα για οικονομικό έγγλημα. Τί σκ@τ@ να κάνω, πες μου. Να μη διαμαρτυρηθώ, ή να καθηλώσω το Πούμα και να με διώξουν, να μετρήσει και η θυσία μου;

Χίλια συγγνώμη για το ύφος, αν σου φάνηκε απότομο και προσβλητικό, αλλά δεν είναι επί προσωπικού. είμαι αγανακτισμένος και ξέδωσα. Ελπίζω μόνο μην μου δοθεί καμιά απαίτηση αποστολής τώρα γιατί συγχύστηκα....

Μια χαρά ύφος έχεις vassdel και πολύ ψύχραιμο! Το έθεσες σωστά κι ωραία. Δυστυχώς η ευκολία κριτικής
από την καρέκλα του γραφείου και οι κατ' επάγγελμα μπροστά στην "ζεστασιά" της οθόνης ενός Η/Υ, έχουν
καταστήσει τους πάντες επικριτές των πάντων. Για όλα έχουμε άποψη πια (όπως λέει κι ένα αξιότιμο μέλος).

Φίλε vassdel μακάρι να επιχειρηματολογούσαν και άλλοι σαν και εσένα εδώ μέσα. :great: Και να έβγαινε διάλογος όπως κάνουμε τώρα!
Λοιπόν, έχεις δίκιο, το θρασύδειλος είναι μάλλον ακραίο επίθετο.
Όμως, εξακολουθώντας να έχω αρνητική άποψη για το συμβάν, και μη μπορώντας αυτή τη στιγμή να βρω άλλη λέξη κατάλληλη, θα πω μόνο δυο πράγματα για να το τελειώσουμε το θέμα.
Έχετε χίλια δίκια, συμφωνώ με όλα όσα περιγράφεις και γνωρίζω πολύ καλά τα της ΠΑ, αμοιβές, συνθήκες κλπ.(πώς τα γνωρίζω δεν αφορά το forum).
Και ακριβώς επειδή έχετε δίκιο και οι περισσότεροι είναι με το μέρος σας, αν είχατε κάνει ό,τι κάνατε σε άλλη χρονική στιγμή θα είχατε περισσότερα άτομα με το μέρος σας. Για 'μένα έπρεπε να το είχατε κάνει πριν πολλά χρόνια!
Επίσης αν αντιδρούσατε ακόμα πιο ακραία θα δίνατε ακόμα πιο ισχυρό μήνυμα. Και στο τέλος δεν θα σας πείραζε κανείς. Δεν θα τόλμαγε.
Τώρα δώσατε δικαίωμα στον κάθε Βενιζέλο να βγαίνει και από πάνω! Οκ, την γιαγιά ας μην την άφηνες να πεθάνει. Αλλά εμένα προσωπικά δεν με ενδιαφέρει αν τα τουρκικά μαχητικά έκαναν πάρτυ στο Αιγαίο. Γιατί, τώρα τι κάνουν; Επειδή σηκώνεστε, πλησιάζετε και καταγράφετε τους αριθμούς τους, όπως έχουν διατάξει οι πολιτικοί προϊστάμενοί σας γίνετε κάτι; Παρκάρετε, κάντε μόνο τις αεροδιακομιδές, για να συνεχίσετε να προσφέρετε κοινωνικό έργο, και ας τρέξει ο Γιωργάκης και οι Παγκαλοσηφουνάκηδες για scramble!!!

Συνοπτικά, πιστεύω πως αυτό που έγινε έδωσε την εντύπωση σε πολλούς, πως ένας αξιοσέβαστος επαγγελματικός κλάδος, σε μια δύσκολη στιγμή, κοιτάει μόνο την τσέπη του και πως διαμαρτύρεται επιλεκτικά γιατί δεν τον παίρνει αλλιώς (φοβάται συνέπειες ή οτιδήποτε άλλο).
Αυτά και sorry αν βγήκαμε πολύ off topic.

Υ.Γ. Diakon, ως νοήμων πολίτης ωφείλεις να έχεις άποψη για όλα. Αν δεν έχεις άποψη, σε υπνωτίζουν διάφορα γαλαζοκοκκινοπράσινα λαμόγια και όταν ξυπνάς έχουν αλλάξει πολλά στη ζωή σου. Αλλά δεν κατάλαβες πότε έγιναν, διότι όταν συνέβαιναν δεν είχες άποψη...

Μά καί μόνο τίς αεροδιακομιδές να έκαναν,πάλι θα έβγαινε ο Vangel νά λέη τά δικά του.

Οι άνθρωποι,κατά την ταπεινή μου γνώμη,έκαναν μιά διαμαρτυρία μέ τό μικρότερο δυνατό κόστος,χωρίς να θέσουν σέ κίνδυνο τον ελληνικό εναέριο χώρο και χωρίς να σταματήσουν το κοινωνικό τους έργο.

Πολλά έπρεπε να είχαμε κάνει όλοι μας πρίν πολλά χρόνια και δέν τά κάναμε.

Καί δυστυχώς,μπήκαμε σ'έναν φαύλο κύκλο από τον οποίο δέν ξέρω πότε θα βγούμε...

Αλλά άς αφήσουμε το θέμα εδώ γιατί πλέον εκφεύγουμε από τά αεροπορικά άρθρα καί πάμε σέ άλλα χωράφια όπου θα βρούμε πολλά ζιζάνια....

Εγώ απορώ πώς μπορεί κανείς να τα βάλει με τους ιπταμένους της ΠΑ σε συτό το γεγονός και όχι με την κυβέρνηση.
Πολύ καλά έκαναν.
Η κυβέρνηση, ασχέτως χρώματος, πετυχαίνει τον σκοπό της βάζοντάς μας να τρωγόμαστε μεταξύ μας. Ιδιωτικούς υπαλλήλους εναντίον δημοσίων κτλ και δυστυχώς το πετυχαίνει.

Όπως και να έχει όμως το πράγμα είναι ντροπή να σκεφτόμαστε έτσι για τους ιπταμένους της ΠΑ....Αν είναι ποτέ δυνατόν.... Διαμαρτυρήθηκαν με τον πλέον αναίμακτο τρόπο.
Σκέφτηκε κανείς και τους υπόλοιπους υπάξιωματικούς και αξιοματικούς που φροντίζουν, αναλόγως ειδικότητας, να βρίσκονται τα μαχητικά μας στον αερα;
Σκέφτηκε κανείς οτι αντί να στρέφει η κυβέρνηση τα πυρά στην Τουρκία που μας αναγκάζει με την στάση της στην αγορά πανάκριβων οπλικών συστημάτων, τα έστρεψε σε κάποιους που πια αγανακτησαν;
Δεν μας άφησαν ανυπεράσπιστους, τα readiness λειτούργησαν κανονικά.

Πρωτού λοιπόν γράψει κανείς τέτοια πράγματα, να σκεφτεί μερικά ονόματα: Υποσμηναγός (Ι) Νικόλαος Σιαλμάς, Σμηναγός (Ι) Κώστας Ηλιάκης και πολλούς άλλους συναδέλφους τους που θα τους βρείτε εδώ:
http://www.insitu.gr/psoipa/alboum/1950-1998/2006-.html

Πρωτού γράψεται κάτι για τους τελευταίους γνήσιους Έλληνες πηγαίνετε στη σελίδα αυτή και αν σας κάνει κουράγιο γράψτε μετά αυτό που θέλατε εναντίον τους.

Ντροπή, ντροπή, ντροπή....

Re: Ενδιαφεροντα αεροπορικα βιντεο στο Internet.

Καθως χαζευα διαφορα βιντεακια στο youtube περι προσγειωσεων και απογειωσεων ανακαλυψα αυτο:

http://www.youtube.com/watch?v=FNXaQpf26UA

Θα ηθελα να ακουσω την αποψη σας και μην μου πειτε για τα comment απο κατω που γραφουν κατι για προσγειωσεις στο Ιρακ δεν τα εμπιστευομαι.

Re: Ενδιαφεροντα αεροπορικα βιντεο στο Internet.

Λογικά επειδή το Ιρακ αποτελεί εμπόλεμη ζώνη ή τουλάχιστον αποτελούσε, με τον τρόπο αυτό το αεροσκάφος βρίσκεται για λιγότερο χρόνο σε πολύ χαμηλό ύψος που είναι περισσότερο ευάλωτο. Αυτή είναι η γνώμη μου.