Emirates interview

• Thread starter 121.5
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
Σοκαρισμένη διαβάζω τα όσα λέγονται εδώ.

Επίσης μερικές φορές η άγνοια μπερδεύεται με την αφέλεια. Βρε παιδιά, εντάξει μερικοί δε ξέρουν κάποια πράγματα (οπως αυτό με το αν αποτυχεις στην εκπαιδευση οπου φυσικα και δε σε αφήνουν να αποτύχεις. Εξαλλου το λενε και στα οπεν ντειζ οτι αν δε περασεις ξαναδινεις ξανα και ξανα αλλα μετα πρεπει να παρεις 100 %, προφανως για να δικαιολογηθούν οι ίδιοι). Δε χρειάζεται να είστε έτσι απότομοι. Θυμαμαι οτι και εγω οταν ειχα πρωτομπει τα ιδια μου κανατε. Αλλα εγω σας αγαπω ολους. :p Εντάξει, μερικές απορίες είναι κουτές, αλλά μην είστε εσείς οι θεοί των αιθέρων τοσο σνομπ οταν δεν πρεπει. Οταν πρεπει ναι.

Για την ΕΚ... Τώρα τις συνθήκες τις ξέρουμε όλοι. Δε νομίζω οτι κανενας νοημων ανθρωπος πλεον εχει μεινει στο οτι Ντουμπαι ισοδυναμει με διακοπες διαρκειας και χλιδη απο τις λίγες.
Η ζωή εκεί σαφώς και είναι καλύτερη απο την εδώ ως την ποιότητα της, με τις παραλίες (που Δευτερα ειναι μονο για κοριτσακια σα και εμας!), με πολλα εστιατορια κ.α.
Εχεις ενα σπιτι πληρωμενο, εχεις μισθο σχετικά καλό σε σχέση με άλλες εταιρίες που δε σου πληρωνουν τιποτα οποτε σου μενει το χρήμα.

Βεβαια οπως ολοι θα ξερετε, εχεις χρήμα γιατί έχεις και περίεργες συνθήκες πτήσης.
Οταν το 90% των επιβατων σου ειναι Ινδοι, Ασιάτες και Κάτοικοι Μεσης Ανατολής, πρεπει να εισαι προετοιμασμένος για περιεργες συνθηκες.
Ναι. τρωνε το φαι με τα χερια.
Ναι. Κανουν την αναγκη τους οπου βρουνε καποιοι.
Ναι. Ειναι αναγωγοι.
Ναι. Μαζευεις εσυ ακαθαρσιες.
ΝΑι. Εχεις σκληρους pursers.

Σε όλα αυτα εσυ δε μπορείς να μιλησεις και απλα μαζευεις/ σκυβεις το κεφαλι κτλ κτλ.

Το θεμα ειναι το εξης. ΘΕΣ η ΔΕ ΘΕΣ να εισαι προσωπικο καμπινας?

Γιατι αμα θες, ξερεις οτι σε άλλες εταιριες θα χεις καλυτερους επιβατες, σε αλλες περισσοτερο χρημα και παει λεγοντας.

Φυσικα η ΕΚ δεν ειναι και Καταρ (οπου εκει και αν ειναι φρικτο καθεστως αλλα και παλι αν εχεις μυαλο ζεις), αλλα ΒΑΡΕΘΗΚΑ και το λεω μεσα απο τη καρδια μου να βλεπω αγορια και κοριτσια που απλα επειδη καποιος τους ειπε για την ΕΚ, να αποφασιζουν να γινουν αεροσυνοδοι, προσκολλημενοι σε μια φιλοσοφια ΟΑ των 90'ς, οτι η ζωη του ιπταμενου ειναι χλιδη.

Δεν ειναι. Και οταν γινεται αυτο, μπασταρδευεται και το ονειρο εκεινων που πραγματικα το κυνηγανε χρονια.

Για να μη ξεφυγω απο το θεμα, η εταιρια ναι εχει καταπληκτικο μαρκετινγκ και στο οπεν ντει σε κανουν να θες να πας.
Οποιος καταφερνει να παει (και περάσει τα Σντανταρτ της εμφανισης που κατεμε ειναι ο 1ος παραγοντας ΟΤΙ και να λετε - δε θα ξαναπω για γνωστο που δεν ανοιξε το στομα του αλλα επειδη ειναι εξαιρετικης ομορφιας τον πηρανε φυσικα ) και ξερει που παει και τι δουλεια θα κανει, καλα θα περασει. Με τα περιεργα που ανεφερα. Αλλα να ξερετε. Προσεχετε τι ακουτε. Τους εκπαιδευουν καλα να μη τα λενε και μονο απο ΠΟΛΥ δικό σας ανθρωπο θα ακουσετε αληθειες γιατι οι αλλοι δε μιλανε... (βγάλτε συμπερασματα).

Βεβαια , ολοι δε κανουν για ολα. Πχ ξερω ανθρωπο που η ΕΚ τον εκοβε συνεχεια, συνεχεια ομως απανωτα και η ΒΑ τον προσελαβε με το καλημερα σας.
Ολα εχουν να κανουν ρολο. Το χαμογελο σου μπορει για τη μια εταιρια να ειναι διαμαντι, για την αλλη μετριο.

Οσοι το θελετε Ψ Α Χ Τ Ε Ι Τ Ε.
Ειναι η περιοδος που ανα τον κοσμο οι αεροπορικες ζητανε πολλους. Γιατι εγκαταλειπουν κ πολλοι.
η ΕΚ ειναι η ευκολη λυση γιατι ερχεται αυτη και δε παμε εμεις.
Αλλα σκεφτειτε.

ΕΙΝΑΙ η εύκολη λυση τελικα?

Με αγαπη
Τζέλλα
(γενικές σκέψεις είναι αυτές)

ΥΓ.Αληθεια. Αθηνα και Φλεβαρη και Μαρτη? Δεν ειναι δυνατον πια!

Πόσο μαζί σου είμαι tzella.net να ήξερες!! :D :cool:

Νομίζω ότι όσοι μας μαλώνουν κατά καιρούς το κάνουν με ''αγάπη'' κι αυτοί από την πλευρά τους.

Το θέμα της εμφάνισης θα είναι η αιώνια διαφωνία μας αλλά δεν το συνεχίζω, προφανώς δεν μπορώ να σου αλλάξω τα μυαλά..

αν μου δικαιολογησεις το οτι μονο αδυνατοι , κυριως μελαχρινοι προτιμουνται καθως και το οτι στη συνεντευξη δεν ειπε τιποτα σχετικο με εργασιακη εμπειρια , γιατι δεν ηξερε καν καλα αγγλικα και δεν ειχε και εμπειρια, θα μου την αλλαξεις δημητρη.

Σίγουρα αλλά μπορεί να είδαν κάποια πράγματα στη συμπεριφορά αυτού του παιδιού. Η μπορεί να ανέφερε παραδείγματα από το σχολείο, το πανεπιστήμιο και την καθημερινότητα. Και τελικα ναι, ίσως στην περίπτωσή του να έπαιξε περισσότερο ρόλο η εμφάνιση και αμέσως μετά ο χαρακτήρας. Γενικά θέλουν πολύ cool άτομα και δεν ξέρεις πως το χειρίστηκε το θέμα στη τελική συνέντευξη. Γνωρίζω κοπέλες που τις πήραν χωρίς να ξέρουν καλά αγγλικά, χωρίς καν να είναι όμορφες, και χωρίς σοβαρή εργασιακή εμπειρία. Αλλά που σαν άτομα ήταν γενικά πολύ αξιόλογα και με πάθος και θέληση για τη δουλειά.Ωστόσο είδα και άλλες/άλλους που το έπαιζαν ότι και καλά δεν θέλουμε, και δεν ξέρουμε αν θα πάμε ακόμα κι αν μας πάρουν και τέτοια. Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο δηλαδή, και η κατινιά.

Οπως είπες κι εσύ, πρέπει να είναι ΠΟΛΥ δικός σου ο άνθρωπος που θα σου δώσει πληροφορίες. Εννοώ ότι δεν ξέρεις αν αυτουνού η γλώσσα πήγαινε ροδάνι στη συνέντευξη, και απ' έξω το έπαιζε και καλά ανίδεος και πολύ τυχερός. Νομίζεις είναι λίγοι οι άνθρωποι που το κάνουν αυτό? Ξέρεις πόσες κοπέλες συνάντησα που το έπαιζαν άνετες και ''αααχ μόλις χθες είδα ότι έχει open day'' και κατά τα άλλα μόνο το επίθετο της recruiter δεν ήξεραν!!

όλοι λένε διαφορετικές γνωμές για την ΕΚ και τελικά καταλήγω στο συμπέρασμα ότι αν δεν πας Ο ίδιος να το νιώσεις στο πετσί σου ότι και να ακούσεις δεν θα ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα ! Άλλοι αντέχουν και άλλοι όχι οπότε καθαρά είναι στο χαρακτήρα και στις αντοχές του καθένα κατά πόσο η ΕΚ είναι καλή ευκαιρία η όχι. Φεβρουάριο και Μάρτιο θα ναι πάλι εδώ οπότε λογικά θα έχουμε και νέα ποστ να συζητάμε !

Μήπως θα ήταν καλό να αναφέρετε όταν γινονται Open days και σε άλλες πολεις εκτός Αθηνών..; να μη σας τα βγάζουμε με το τσιγκέλι...λεω εγώ... 28 Ιανουαρίου στη Θεσ/νίκη στο Hotel Nikopolis στην Πυλαία,οδος Ασκληπιού 16-18 στις 0900 πμ

Να ρωτησω βρε παιδια....

1) Επειδη εχω ψαξει ατομα μεσω φεισμπουκ (τι αλλο θα κανω πια)που δουλευουν στην ΕΚ (καλα,οκ,οι περισσοτεροι εννοειται πως δεν απαντησαν), ο ενας Αιγυπτιος που ετυχε να μιλησω μου ειπε οτι μενει στο κεντρο (οποτε και σχετικα κοντα σε ολα,ειναι κατω κανα χρονο) και μια αλλη Ελληνιδα (που κατεβηκε τον Οκτωβρη)μου λεει οτι την εχουν σ'εναν πυργο στην ερημο, οποτε και λιγο πιο ζορικα εκει τα πραματα,και απο αποψη περιβαλλοντος αλλα και απο το οτι πρεπει να παιρνουν ταξι για το παραμικρο. Οποτε η ευλογη ερωτηση μου ειναι...ΜΕ ΤΙ ΚΡΙΤΗΡΙΑ,τους τοποθετουν? Ετσι στην τυχη,οπου εχει θεση? Δε νομιζω να τους πηγαινουν πρωτα στην ερημο και μετα στο κεντρο γιατι ετσι σιγα σιγα στην ερημο ολο και θα λιγοστευαν...

2) Με βαση παλι αυτα που εχω διαβασει, εχουν γυρω στις 12.000 προσωπικο, οποτε και μεχρι το τελος του οικονομικου ετους 2011-2012 που ληγει το Μαρτη του 2012 (αν δεν κανω λαθος) θελουν να προσλαβουν αλλους 4.000. Μηπως και γι αυτο κανουν τοσα Open days???Καλα οκ σιγουρα τους βοηθαει και η κριση εδω , ή εστω οτι φευγουν και καποιοι, αλλα μηπως κανουν ο,τι recruitment ειναι να κανουν μεχρι τον Μαρτιο και μετα σταματησουν για αρκετο διαστημα???Λεω, μηπως δηλαδη αυτοι που το θελουν, να το κυνηγησουν αμεσα....τι να πω..

3) Οταν αποφασισεις να φυγεις εν μεσω της εκπαιδευσης οκ, "τα σταζεις" και εισαι ελευθερος! Οταν αρχισει το probationary period,και θες να φυγεις,τι γινεται? Παλι πληρωνεις λογικα ε?? Μετα το probationary period, υπογραφεις συμβολαιο το οποιο και φυσικα δεν μπορεις να σπασεις? Αν δηλαδη γινει κατι πισω Ελλαδα και πρεπει οπωσδηποτε να γυρισεις, μπορεις? Υπαρχουν καποιοι οροι? Καποια δικαιολογητικα χαρτια ισως που να αποδεικνυουν το κατα ποσο ειναι σημαντικο να γυρισεις??

Αυτα τα ολιγα προς το παρον! Θεεεεενξ!!! :D

Στη Θεσσαλονίκη αυτή τη φορά θα γίνει το αδιαχώρητο. Την προηγούμενη ήταν πάνω από 250 άτομα. Αλλά ωραίο μέρος διάλεξαν, πώς θα πάει κανείς εκεί πάνω? Υποθέτω ότι αυτό θα είναι με τη μεγαλύτερη αίθουσα συνεδρίων, ώστε να χωρέσουν οι εκταοντάδες wannabes.

Στέλλα θα ήθελα κι εγώ να μάθω πώς γίνεται να στένουν κάποιους στη έρημο να βλέπουν τις καμήλες και άλλους μέσα στα εμπορικά κέντρα. Κάτι μου λέει όμως ότι το να μένεις στο κέντρο θα έχει και τα αρνητικά του. Θα μιλήσω με παιδιά που είναι κάτω και θα επανέλθω για το θέμα.

Αν θες να φύγεις στο probation πάλι πληρώνεις λεφτά, είναι όρος του συμβολαίου σου. Γύρω στα 8000 AED = 1600 EUR αν δεν κάνω λάθος. Αν πάλι φύγεις μετά το 6μηνο, αλλά πριν κλείσεις χρόνο, πάλι πληρώνεις, αλλά πολυ λιγότερα, ως επιστροφή της αξίας κάποιων ειδών καθημερινής χρήσης που σου δίνουν στην αρχή.
Μπορείς να έρθεις στην Ελλάδα παίρνοντας την άδειά σου, αλλά αν είναι κάτι τόσο σημαντικό που να θες να γυρίσεις μόνιμα, θα λυπηθείς τα 1000-2000 EUR(ή δεν ξέρω πόσα θα'ναι) που θα σου ζητήσουν? Αν όμως θες να φύγεις γιατί ''πωπω πολλή ζέστη έχει τελικά το Dubai'' ε τότε θα κάνεις λίγο υπομονή φαντάζομα..

Ίσως όχι με τους ίδιους ρυθμούς, αλλά οι προσλήψεις θα συνεχιστούν στο μέλλον. Στο τέλος αυτοί θα χρειαστούν πάνω από 20000 cabin crew.
Στην περίπτωση της Ελλάδας τους βολεύει πολύ η κρίση και το ότι πολλά παιδιά αποφασίζουν να φύγουν και να παραμείνουν ''έξω'' μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση εδώ.
Οπότε θα συνεχίσει να αποτελεί έναν απ' τους αγαπημένους τους προορισμούς για προσλήψεις, όπως όλη η ανατολική Ευρώπη.

Ίσως όχι με τους ίδιους ρυθμούς, αλλά οι προσλήψεις θα συνεχιστούν στο μέλλον. Στο τέλος αυτοί θα χρειαστούν πάνω από 20000 cabin crew.

γ**ω την ηλικια μου! :wall:

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.