Emirates interview

• Thread starter 121.5
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
Προσωπικα επεξεργαστικα το post οπως αρμοζει. Ευχαριστω και συγνωμη.!

εγω δε χερω γιατι την πληρωσα ! :D :D

Δημητρη ευτυχως η δυστηχως τα εσβησα τα περισσοτερα για να μην θιξω κανεναν ,να μην συνεχισουμε αυτο που ξεκινησανε.Για αυτο υπαρχει κ η επεξεργασια. Καλυτερα που μας προστατευεσανε.
Νομιζω πως το post ταιριαζει μια χαρα εδω αλλα κ στο topic Qatar k Emirates.

dimitris chatz":1je8uic3 said:
Οκ παιδιά, ας ηρεμήσουμε..
phoebe μου, ψάξε και λίγο πριν κάνεις μια ερώτηση. Υπάρχουν πάνω από 10 posts που απαντούν ξεκάθαρα σ' αυτό που ρωτάς. Εγώ, πριν από ένα χρόνο και παραπάνω, διάβαζα τις συζητήσεις τρεις μέρες πριν τολμήσω να υποβάλλω μια ερώτηση. Νομίζω συμφωνείς κι εσύ μαζί μου ότι και αυτός ο ιστότοπος έχει κάποιους κανόνες, τους οποίους θα πρέπει να τηρούμε για να βοηθούμε τη σωστή όσο γίνεται λειτουργία του.

Καλημέρα,

Έχεις δίκιο dimitris chatz. Είναι αλήθεια ότι δεν κατάφερα να αφιερώσω χρόνο για να ενημερωθώ πληρέστερα απο τις προηγούμενες δημοσιεύσεις... Συγγνώμη αν δεν τήρησα τους κανόνες.

Καλή συνέχεια,
phoebe1

laspoxaroumeni.........'Eψαξες πολύ να το βρείς αυτό το nickname;;; Πάντως για άνθρωπο που επικαλείται την αγγλική ως μητρική του γλώσσα,δε νοείται να μην κατάλαβε ότι λέγοντας minimum age 21 είναι το κατώτατο όριο πρόσληψης και όχι απόρριψης...έλεος δε χρειάζεται κανα καλά αγγλικά για να το καταλάβει κάποιος. Και ναί,στην aegean τις θέλουν μικρές και χωρίς προυπηρεσία, αλλά όχι μέχρι 21...

Διαβάζοντας όλα τα παραπάνω σχόλια αρκετά προσεκτικά θα ήθελα να πω κάτι. Καταρχάς ποτέ δεν έγραψα στο forum πληροφορία η οποία δεν ήταν διασταυρωμένη. Σκοπός μου δεν είναι η παραπληροφόρηση. Επειδή τα τελευταία εννέα χρόνια της ζωής μου ήμουν στο χώρο σαν ιπτάμενη, προϊσταμενη καμπίνας και εκπαιδεύτρια, έχοντας δουλέψει όχι στην Emirates αλλά σε άλλη εταιρία του Κόλπου, καθώς και σε άλλες μετά την επιστροφή μου στην Ελλάδα και έχοντας προσφέρει τη βοήθειά μου, όπως και όσο μπορούσα, σε νεότερα παιδιά που πραγματικά αγαπούσαν αυτό το επάγγελμα, θεώρησα ότι μπορώ να έχω μια άποψη πάνω στο θέμα που εξετάζουμε. Συγνώμη για το off topic βιογραφικό που παραθέτω, αλλά μετά από κάποια σχόλια ένιωσα ότι οφείλω να ξεκαθαρίσω τη θέση μου εδώ και αν οι διαχειριστές το επιθυμούν μπορούν να το διαγράψουν.
Δεν επέβαλα ποτέ κάποια γνώμη, προτάσεις κάνουμε και ο καθένας έχει το μυαλό να χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που διαβάζει εδώ όπως επιθυμεί. Το tattoo δεν είπα ότι θα το δουν στις ιατρικές εξετάσεις, είπα ότι μπορεί να το δουν, στην αρχή της πρότασής μου υπήρχε ένα "Αν". Επειδή φροντίζω να πληροφορούμαι από διάφορες πηγές τα τεκταινόμενα στις αεροπορικές εταιρίες, τη συγκεκριμένη πληροφορία την έχω διαβάσει και ακούσει πολλές φορές γιατί είναι ένα θέμα που απασχολεί αρκετά άτομα και ό,τι έγραψα, το έγραψα για το καλό του κοριτσιού και όχι για να την τρομοκρατήσω ή για να της επιβληθώ. Στην εταιρία που εργαζόμουν εγώ κατά τη διάρκεια των ιατρικών εξετάσεων συνοδευόμασταν πάντα από άτομο της εταιρίας (όχι trainer) που παρακολουθούσε στενά το κάθε μας βήμα και ήξερε τα πάντα, επομένως αν έβλεπε κάτι θα το μετέφερε στα αρμόδια άτομα. Αυτός ήταν ο ρόλος του.
Δεν θέλω να αναφερθώ ξανά στα περί ηλικίας και αγγλικών, το θέμα έχει εξαντληθεί, δυστυχώς όχι με τον καλύτερο τρόπο...
Η Emirates είναι μια μεγάλη αεροπορική εταιρία και καλά θα κάνουν όσοι θέλουν να ανοίξουν τα φτερά τους και να ταξιδέψουν στον κόσμο να το προσπαθήσουν, έχοντας πάντα υπόψιν ότι η προσαρμογή σε μια ξένη χώρα και κουλτούρα απαιτεί υπομονή. Τα πράγματα πουθενά δεν είναι ρόδινα, αλλά εξαρτάται από εμάς καθαρά το πώς βλέπουμε τον κόσμο και τις καταστάσεις γύρω μας. Ακολουθώντας τις οδηγίες που αφορούν στη συνέντευξη, δηλαδή το dresscode και μια ευχάριστη, μετρημένη και ώριμη συμπεριφορά θεωρώ ότι πολλοί έχουν ελπίδες να επιτύχουν, δεδομένου ότι η συγκεκριμένη εταιρία είναι συνεχώς σε φάση ανάπτυξης και ζήτησης πληρωμάτων. Με μια μικρή προετοιμασία σε ό,τι αφορά τη διαδικασία του open day και των μετέπειτα σταδίων θα τα πάτε μια χαρά. Με ένα μικρό ψάξιμο στο διαδίκτυο θα βρείτε πολλές πληροφορίες σχετικά με τις ασκήσεις σε groups, τις ερωτήσεις που θα σας κάνουν οι recruiters και τις απαντήσεις που πάνω κάτω περιμένουν από εσάς για να σας περάσουν. Αν φθάσετε στη διαδικασία της προσωπικής συνέντευξης και για παράδειγμα σας ζητήσουν να τους πείτε μια περίπτωση στην καριέρα σας που θεωρείτε ότι κάνατε πολύ καλά τη δουλειά σας ή μια περίπτωση που βγήκατε εκτός εαυτού, καλό θα ήταν, αντί να προσπαθήσετε να σκεφθείτε κάτι εκείνη τη στιγμή που θα έχετε και λίγο άγχος, να έχετε στο μυαλό σας 2-3 απαντήσεις που θα έχετε σκεφθεί από πριν.
Αυτά προς το παρόν, καλή επιτυχία και πάλι σε όλους!

Καλησπέρα σε όλους!

Είμαι καινούρια στο forum και ελπίζω στα φώτα σας! Είμαι 24 χρονών κ ήθελα να δοκιμάσω την τύχη μου στην ΕΜΙRATES. Δεν θα σας πω τα κλασικά, μ'αρέσει να ταξιδέυω και να βλέπω καινούριες κουκλτούρες. Οκ, ωραία όλα αυτά αλλά εγώ να δουλέψω θέλω και να βγάλω λεφτά. Διάβασα όλα τα σχόλια και η αλήθεια είναι ότι απογοητεύτηκα με τις συνθήκες εργασίας αλλά πιστεύω πως αν κάποιος έχει όρεξη για δουλειά πραγματικά και οικονομική ανάγκη το προσπερνάει. Ειδικά όταν δεν έχει τα προσόντα για άλλες αεροπορικές εταιρίες.. Χθες είχε open day Στην Αθήνα αλλά δεν πήγα γιατί δεν ήμουν καλά προετοιμασμένη στα αγγλικά μου (επίπεδο lower) και σκέφτομαι να ταξιδέψω στις 10/12 Στην Πάτρα. Δεν έχω καμία προυπηρεσία ως ιπτάμενη αλλα δουλέυω από τα 14-19 ως σερβιτόρα και από τα 19-24 ως Ρ.R. σε βραδινά μαγαζιά, μετράει κάπου αυτό; Από εμφάνιση είμαι 1.70 και 55kg θέλουν πιο αδύνατες; Γιατί κάπου διάβαδα ότι προτιμούν κοκκαλιάρες! Όσων αφορά το "μέσον" δεν έχω κανέναν, αξίζει η προσπάθεια; Αυτή η Χριστίνα θα είναι και στην Πάτρα; Με τρομοκρατήσατε! Αν θέλει όποιος πήγε στο χθεσινό κάλεσμα ας γράψει εντυπώσεις, τι ρώτησαν κτλ..

Ευχαριστώ πολύ,
Μάριαν

Μαριάννα καλή αρχή και καλή επιτυχία.
Ήμουν στην ίδια ακριβώς θέση τον Σεπτέμβρη όταν ετοιμαζόμουν για Θεσνίκη.
Είχα διαβάσει τα απίστευτα εδώ και αλήθεια είχα τρομοκρατηθεί.
Ωστόσο θέλησα να το δω με τα ίδια μου τα μάτια και ευτυχώς γιατί τίποτα από όλα τα άσχημα που αναφέρονται για τα οπεν ντεις δεν ισχύουν.
Η Χριστίνα ήταν συμπαθεστάτη.Η όλη διαδικασία κύλισε ομαλά και αξιοκρατικά.
Δεν είχα σχετική προυπερησία,ούτε είμαι κοκκαλιάρη και δεν έχω κανένα βίσμα πουθενά.Κι όμως όλα πήγαν καλά και στις 25-12 αν όλα πάνε καλά φεύγω για Ντουμπάι.
Μην επηρεάζεσαι από τίποτα.Έχε πίστη στις δυνατότητές σου και δοκίμασέ το.

Σ ευχαριστώ πάρα πολύ, μου δίνεις κουράγιο να προσπαθήσω. Το μόνο μου άγχος είναι τα αγγλικά πλέον που κάνω εντατικές προσπάθειες να τα θυμηθώ. Γι αυτό δεν πήγα και στην Αθήνα, αν κάνω κάτι ας το κάνω σωστά, δεν πάω για βόλτα.. Μου έστειλαν σήμερα πρόσκληση για το ΟPEN DAY της Πάτρας. Αν πάει καμμία/κανένας αν θέλει ας μου στείλει να συναντηθούμε στο ξενοδοχείο (ΑΣΤΙΡ) 5-10 λεπτά νωρίτερα να ξεαγχώσουμε ο ένας τον άλλο :D

Έρε τι τραβάμε για μια θέση στον ήλιο... :cool:

ΥΓ: Συγχαριτήρια και καλή αρχή!!!!

Δεν γραφει κανεις για το οπεν ντει της Αθηνας και ανησυχω.

γιατι ?

Αχ βρε Τζέλλα, αχ βρε Τζέλλα...

Δεν κατάλαβες ότι το συγκεκριμένο τόπικ χαρακτηρίζεται από εγγραφές μελών "πυροτεχνήματα"; Λίγες μέρες πριν το Open Day γράφονται δεκαπέντε νέα μέλη. Χτύπησαν στο google "aerosynodos emireits" και τους βγήκε το παρόν τόπικ σαν πρώτη επιλογή. Όλα ή τα περισσότερα, ρωτούν σε greeklish, πράγματα που έχουν απαντηθεί δυό και τρεις φορές στις προηγούμενες σελίδες (τατουάζ, θέματα ερωτήσεων, απαιτήσεις κλπ.). Κάποια από αυτά έχουν και το θράσος να θεωρήσουν ότι υπερτερούν επειδή έχουν διδακτορικό στην πυρηνική φυσική ή είναι τελειόφοιτοι νομικής στο Harvard. Αυτά είναι μπούρδες, μια και τα απαιτούμενα προσόντα είναι τελείως διαφορετικά. Συνήθως υπάρχουν και έριδες, συστάσεις από συντονιστές και ban. Μόλις τελειώσει το πανηγύρι των Open Days, τα περισσότερα μέλη είτε εξαφανίζονται, είτε επιστρέφουν με καταγγελίες-ρουφιανιές ότι πήραν τις πιο άσχημες, ότι προτίμησαν τους γκέι, τις ξέκ%λες, ότι η διαδικασία ήταν "φωτογραφική", ότι έπεσε μέσον, ότι οι εξετάστριες ήταν bitches κλπ. Όλα αυτά αποδεικνύουν το πρόβλημα και τα συμπλέγματα που είχαν ορισμένες από τις καταγγέλουσες, αλλά και το ότι η εξεταστική επιτροπή έκανε σωστά τη δουλειά της, αφήνοντας τες έξω. Λίγες μέρες μετά, το φόρουμ επιστρέφει στην ήρεμη ζωή του.

Προς τα μέλη που ανησυχούν: εκμεταλλευτείτε τις ευκαιρίες που σας δίνονται. Οι άνθρωποι των εταιρειών αυτών είναι πεπειραμένοι. Έχουν κάνει χιλιάδες συνεντεύξεις, ξέρουν τι ζητούν και ξέρουν από το πρώτο λεπτό αν θα είστε ο άνθρωπος στον οποίο θα επενδύσουν. Από τη στιγμή που σας δέχονται, να ξέρετε ότι θα πρέπει να ξεχάσετε πολλές συνήθειες που είχατε στην Ελλάδα ή την Κύπρο. Δε θα είστε εσείς αυτοί που θα επιβάλλετε εσείς τους δικούς σας όρους. Θα πάτε σε άλλη χώρα, με άλλη κουλτούρα και διαφορετική εργασιακή νομοθεσία. Θα βγείτε από το μικρόκοσμό σας, θα κάνετε καιρό να δείτε τους δικούς σας ή τη σχέση σας. Θα γνωρίσετε νέους συναδέλφους, θα κάνετε νέες γνωριμίες, θα δεχθείτε πιέσεις για να εργαστείτε μεθοδικά, οργανωμένα και με ομαδικό πνεύμα. Θα βρίσκεστε υπό διαρκή έλεγχο στο πώς κάνετε ό,τι κάνετε στη δουλειά σας. Θα έχετε περιορισμούς, αλλά η ικανοποίηση που θα παίρνετε όταν θα αναγνωρίζεται η προσπάθεια σας, δεν συγκρίνεται με κάτι άλλο. Οι ζωές σας θα αλλάξουν δραστικά. Αν πραγματικά το θέλετε και το αγαπάτε αυτό που κάνετε, οι ζωές σας θα αλλάξουν προς το καλύτερο. Αν δεν έχετε διάθεση για ρήξη με τις συνήθειες και τον εαυτούλη σας, βρείτε κάτι άλλο που απαιτεί λιγότερους συμβιβασμούς...

open day athens 27/11 μερος 1οΛοιπον,λοιπον... :mrgreen: με βοηθησατε πολυ σχετικα με τα open days των emirates κ ετσι αποφασισα να σας το ανταποδωσω!
Το πρωι της Κυριακης στις 9 ακριβως ημουν εκει ομως καποιοι (350-400 ατομα) ειχαν παει πολυ νωριτερα κ ετσι ειχαν προλαβει ολες τις θεσεις της αιθουσας.Ετσι καλεσαν τους υπολοιπους 500 να επιστρεψουν στις 1230..για την πρωτη φαση κ μοναδικη για την πρωτη μερα..Η πρωτη φαση περιλαμβανει παρουσιαση της emirates,του Ντουμπαι,συνεντευξεις αεροσυνοδων σε video.Επισης οι 2 εξεταστες απαντουν σε τυχον αποριες που μπορει να εχεις κ γενικα εξασφαλιζουν οτι οσοι συμμετεχουμε γνωριζουμε για ποια δουλεια αιτουμαστε προσληψη κ δεν ειδαμε φως κ μπηκαμε :with: ταυτοχρονα δε χανουν την ευκαιρια να διαφημισουν κ την emirates σε χιλια ατομα. :rant: Στο τελος καθoνται η καθεμια σε δικο της γραφειο κ ενας ενας πλησιαζει της δινει το cv και μια φωτογραφια ειτε ολοσωμη ειτε διαβατηριου δεν τους ενδιεφερει..(καταλαβα οτι τη θελουν για ταυτοποιηση αρχικα ) και σε ρωτουν γιατι θελεις να γινεις αεροσυνοδος.Στις 1200 ημουν εξω απο την πορτα της αιθουσας ομως μπηκαμε 1340 κατα τις 1400 ξεκινησε το screening με αλλη μια γεματη αιθουσα παρολο που καποιοι δεν επεστρεψαν στις 1230.
Προτεινω λοιπον να ειστε εκει μια ωρα νωριτερα την πρωτη μερα ωστε να μπειτε με τους πρωτους κ να καθισετε σε οσο το δυνατον γινεται μπροστινα καθισματα ωστε σας παρουν δεν σας παρουν στη δευτερη φαση να χασετε μονο λιγες ωρες του πρωινου σας κ οχι ολη τη μερα.Θα σας καλεσουν μεχρι αργα το βραδυ εκεινης της μερας αν σας θελουν στην επομενη φαση κ οχι νωριτερα αφου δεν θα εχουν τελειωσει πριν τις 1900 με το δετερο group.(με καλεσαν 2120). :wall:Επισης προτιμηστε εξαρχης the ladies να φορατε φουστα μεχρι το γονατο χωρις σκισιματα πισω(αν δεν εχετε μην αγοραζετε δεν αξιζει..ραψτε το σκισιμο ή βαλετε μια παραμανα εσωτερικα).Απο πανω καλυτερα σακακι δανειστειτε αν δεν εχετε ειναι το ιδανικο..και πουκαμισο που να μη σας πιεζει πολυ...ή μπλουζακι με μανικι μεχρι τον αγκωνα.καλσον στο χρωμα του δερματος γοβες κλειστες με λιγο τακουνι 5-7 ποντους ειναι το καλυτερο αποφευγεις να γινεις προκλητικη να χεις κακο περπατημα etc.Γενικα καταλαβα οτι θελουν ατομα με low profile συγκαταβατικα και με προσεγμενη εμφανιση..το μαυρο χρωμα ειναι το πιο ασφαλες κ επισημο.Τα μαλλια ιδανικα πισω πιασμενα σε κοτσο οπως οι μπαλαρινες ή εστω σε αλογοουρα.make up rouge k lipstick επιβαλλονται αλλα προτιμηστε φυσικο αποτελεσμα αφου θα ναι πρωι μην ειμαστε βαμμενες για μπουζουκια. :p

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.