Emirates interview

• Thread starter 121.5
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
dimitris chatz":tmgfmlee said:
ΠΟΥ τα είδατε αυτά, ότι κόβονται άτομα για το λόγο ότι ήρθαν με τους γονείς τους? Έχω φίλη που πήγε στο INTERVIEW με τους γονείς της, γνώρισαν κανονικά την recruiter, και η κοπέλα πέρασε και είναι κανονικά στο Ντουμπάι! Ναι, γνώρισα πολύ κόσμο σ' εκείνο το open day, και έχω από τον καθένα ένα παράδειγμα για να κατρρίψω τα γελοία που γράφονται εδώ μέσα, για το ποιοι περνάνε και ποιοι δεν περνάνε!
Κρατώ μόνο μία επιφύλαξη, ότι εξαρτάται από τα καπρίτσια του εκάστοτε recruiter το ποιον θα απορρίψουν, οπότε μιλάμε για την απόλυτη παράνοια.

χαχα...οχι βρε Δημητρη δεν ειχα σκοπο να τρομοκρατησω κοσμο, αν το κανα παρολο αυτα,ζηταω συγγνωμη!
Σιγουρα ο,τι λεω και εχει να κανει με το κοψιμο των υποψηφιων δεν μπορει να ειναι 100% σιγουρο...δεν βγηκε καποιος να μας πει το και το...απλα απο αυτα που ακουγονται αναμεσα μας τα λεω. Ισως ειναι και υπερβολη εεε,ναι δεν αντιλεγω.
Απλα οντως ειδα καποια ατομα πχ που μεσα στην αιθουσα με τις ομαδικες ασκησεις ηταν σωστα,και μιλουσαν μια χαρα, ενω εκτος αιθουσας (κοινως οσο ειμασταν στο περιμενε) δεν εδειξαν τοσο ισως κοινωνικοτητα με τα αλλα ατομα οσο θα επρεπε επειδη ετυχε να ειναι με γονεις. Κατι τετοιο ομως δε σημαινει οτι ντε και καλα εχουν ελλειψη αυτοπεποιθησης ή οτι δε θα ηταν σωστα στη θεση του cabin crew. Και δεν κανω αναφορα για την τελικη συνεντευξη(που οκ δεν εχεις και ατομα να μιλησεις τοσο πολυ) αλλα για τη δευτερη μερα που χωριζεστε σε ομαδες, οποτε και ειναι λογικο (κατ'εμε παντα εεε) να θες να γνωρισεις και τα μελη του γκρουπ σου (τουλαχιστον του δικου σου). Οποτε για καποιον σπιουνο, αμα δεν το κανεις αυτο, μπορει να χτυπησει ασχημα...τιιιιιι να πω????

Το μονο που μας ειχαν πει οι recruiters ηταν οτι οσες φορες τυχαινε να βγουνε λιγο(πχ τουαλεττα κτλ) σιγουρα μας παρακολουθουσαν....το πώς καθομασταν, αν καπνιζαμε (εκαναν και νυξη και για το τσιγαρο, που μερικων υποψηφιων μυριζε η αναπνοη.........οκ για μενα σ'αυτο ειχαν δικιο!!!!!) Δε μπορει καποιος-α δηλαδη οσο ειναι στο περιμενε να βριζει σα νταλικιερης, να καπνιζει, να καθεται οπως ναναι,να μασαει τσιχλα και μεσα μετα να το παιζει κυριος-α!!!! Οποτε αν εχουν τους σπιουνους γι αυτο το λογο, καλα κανουν και τους εχουν (παλι κατ'εμε)!

Σιγουρα δεν μπορουμε να ξερουμε με τι κριτηρια κοβουν, αλλα πιστευω πως καποιες φορες μετρανε και οι ατυχεις συγκυριες....Παραδειγμα. Ετυχε να μιλησουμε με μια κοπελα (δεν ειμασταν βεβαια μεσα να ξερουμε ακριβως τι ειπωθηκε,απλα με βαση αυτα που μας ειπε η ιδια) η οποια στη δραστηριοτητα με την κατασκευη ενος πυργου οκ ειχε μια ιδεα ωραια(απο ποτε ειναι κακο ναι εισαι δημιουργικος???), την ασπαστηκε το γκρουπ,φτιαξανε τον πυργο.....και στην επομενη δραστηριοτητα που ειχαν να μιλησει ο καθενας για ενα ατομο του γκρουπ τους, πεσαν ολοι πανω σ'αυτην και την παρουσιασαν σαν leader!!!!Δηλαδη εεεελεος!!!! Φυσικα και δεν το καναν επιτηδες τα παιδια..αλλα τι φταιει κι αυτη και την κοβετε???Ε δεν ειναι βλακεια???

alex η ΕΚ παίρνει πολύ κόσμο και σε μια τόσο μεγάλη επέκταση το ξέρεις πολύ καλά ότι το προϊόν ''πέφτει'', σωστά? Φυσικό επακόλουθο να έχει επίδραση σε όλους τους τομείς.

Από το παράδειγμα που ανέφερες(Στέλλα) φάνηκε ότι με ένα σωρό άτομα εκεί πέρα, κάποιος θα χαντακωθεί, κάποιος θα παρασυρθεί και θα είναι πολύ ενθουσιώδης. Και στο τέλος ''επιβιώνουν'' εκείνοι που παραμένουν cool και δεν πολυασχολούνται με το μπούγιο και ίσως περνούν λίγο ''απαρατήρητοι''. Κάνω απλά μια γενική εκτίμηση, δε λέω ότι είναι κανόνας.

dimitris chatz":bbzj8tqj said:
Έχω φίλη που πήγε στο INTERVIEW με τους γονείς της, γνώρισαν κανονικά την recruiter, και η κοπέλα πέρασε και είναι κανονικά στο Ντουμπάι!

Επιβεβαιώνω και εγώ αυτήν την περίπτωση καθώς ήμουν και εγώ στο ίδιο open day και...μαντέψτε...τις 2 από τις 3 μέρες του assesment με συνόδευαν οι γονείς μου! Καθώς και τουλάχιστον 3 συνυποψήφιοι που μου έρχονται στο μυαλό είχαν ένα γονέα μαζί τους - τα παιδιά είναι ήδη στο Ντουμπάι, σε λίγες μέρες και εγώ! Λίγη λογική βρε παιδιά! Την εξυπνάδα, τη μαγκιά, την ευστροφία, την ευελιξία και την καταλληλότητα για τη θέση θα την καταλάβουν οι recruiters όπως και να έχει! Και αν πια πέσουν τόσο έξω και προσλάβουν κάποιον ακατάλληλο/"στόκο", τότε το απαιτητικό αυτό επάγγελμα θα τον αποβάλει από μόνο του! Και αυτο το λέω και για μένα και για τους άλλους, ο χρόνος θα δείξει!

Θέμα τσιγάρο! Στο ΟD της Θεσσαλονίκης το Σεπτέμβριο το κάπνισμα πήγαινε σύννεφο, έξω φυσικά από το ξενοδοχείο! Άρα κανένας λόγος για να σχηματίσει κακή άποψη ο recruiter, εκτός βέβαια αν πέσουμε στον recruiter με "καπρίτσια" που λέτε... Όταν δουλεύεις στην εταιρεία, άλλωστε, σου λένε ότι δεν πρέπει να καπνίζει κάποιος σε δημόσιο χώρο όταν φοράει τη στολή, γιατί εκείνη τη στιγμή εκπροσωπεί την εταιρεία. Δεν είναι ότι έχουν πρόβλημα με τους καπνιστές σαν καπνιστές!

Stella P.":bbzj8tqj said:
.....και στην επομενη δραστηριοτητα που ειχαν να μιλησει ο καθενας για ενα ατομο του γκρουπ τους, πεσαν ολοι πανω σ'αυτην και την παρουσιασαν σαν leader!!!!Δηλαδη εεεελεος!!!! Φυσικα και δεν το καναν επιτηδες τα παιδια..αλλα τι φταιει κι αυτη και την κοβετε???Ε δεν ειναι βλακεια???

Όσον αφορά αυτό το θέμα, θεωρώ ότι δυστυχώς είχε και η κοπέλα ευθύνη! Καθαρά κάνοντας μια υπόθεση(εφόσον δεν ήμουν παρούσα), αν η κοπέλα απλά "απολάμβανε το εγκώμιο που της έπλεξαν" οι άλλοι, χωρίς αυτή (όταν ήρθε η σειρά της) να μιλήσει έτσι ώστε να τονίσει την ομαδική τους συνεργασία, και ότι όλοι μαζί κατάφεραν κάτι, τότε ΝΑΙ και αυτή έφταιγε! Αυτό που κατάλαβα από τη δική μου εμπειρία είναι ότι ναι μεν πρέπει να φαίνεσαι μέσα στην ομάδα αλλά να μην φαίνεσαι ότι είσαι πιο πάνω από τους υπόλοιπους!

Καλή επιτυχία σε όσους περιμένουν αποτελέσματα!

FlyGirl":2jxrpodv said:
Αυτό που κατάλαβα από τη δική μου εμπειρία είναι ότι ναι μεν πρέπει να φαίνεσαι μέσα στην ομάδα αλλά να μην φαίνεσαι ότι είσαι πιο πάνω από τους υπόλοιπους

Αυτα διαβαζω και τρελλαινομαι.
Απο ποτε το να εχει καποιος ηγετικες ικανοτητες θεωρειται ως ελάττωμα?

εμενα αυτο μου δειχνει οτι δε θελουνε ποτε να βρουνε ατομα να προαγουν ως purser, τη στιγμη που αλλες εταιριες πχ η Easyjet και η BA, κάνουν ερωτήσεις για να δούνε ΑΝ εχεις ηγετικές ικανοτητες, μιας και τους ενδιαφερει το να μπορεις να ηγηθεις στο αμεσο μελλον, εξαρτωμενος απο τη πορεία σου. Τι να πω πια. Με αυτα και με αυτα , σε λίγο καιρο θα απαξιωθει πληρως η εικονα της εταιριας που οδευει μονη της προς αυτην την κατευθυνση. Γιατι καλο ειναι να ρχεται μια φορα το μηνα, να δινει θεσεις εργασιας αλλα τελικα ξερετε γιατι το κανει? Γιατι μαλλον φευγουν πολλοι. Για αυτο.
Και με προυπηρεσια που ως ενσημα, δεν αναγνωριζεται πουθενα.

Οσο για τους γονεις και τα κινητα, αυτα τα ραδιο αρβυλικια που καθε φορα λεγονται "εκ των εσω" ειναι κουταμάρες.
Σε καμια συνευντευξη δε πηγα με παρεα, αλλα αν ημουν εγω που θα εκανα το ιντερβιου, θα μαρεσε να βλεπω ενωμενες οικογενειες. Ενδιαφερον δειχνει, οχι ελλειψη αυτοπεποιθησης.

DLTKIR":2jxrpodv said:
Επι του θέματος, χαίρομαι πολυ που η Χριστίνα ήταν απούσα αυτή τη φορά, και αν οι πηγές μου είναι αξιόπιστες, μάλλον θα άργησετε να την ξανάδειτε στην Αθήνα.. Μακάρι Θεέ μου..

Αλήθεια? Γιατί τι έγινε?
Μηπως τελικα οντως μας διαβαζουν και ειδανε ολα αυτα που γραφαμε και συνειδητοποιησαν οτι αυτη η Πατριωτισα χριστινα, που κρυβει τη καταγωγη της , τελικά έκανε πολλά κατακριτέα πράγματα?

Ασχετο αλλά σχετικό με αυτο που θελετε να κανετε..Τι διαφορα εχει να εισαι purser από flight attendant?Εισαι απλά ο αρχι-attendant? :D

spotteraki αν όντως ρωτάς, cabin crew/flight attendant είναι το μέλος του πληρώματος που δουλεύει κανονικά στη οικονομική, business(και first), ενώ purser ή cabin service director ή cabin manager είναι ο επικεφαλής ολόκληρης της καμπίνας στα wide body. Στα narrow body συνήθως είναι ο/η cabin senior, ο οποίος αντίστοιχα θεωρείται ο υπεύθυνος της economy στα narrow body. Ο αρχι-cabin crew, πολύ σωστά. Καλά δεν τα λέω? Διορθώστε με οι current crews.

Νομίζω ότι όταν ''φαίνεσαι'' πολύ μέσα σε μια ΟΜΑΔΑ, η έννοια του group assessment χάνει λίγο την ουσία της. Αλλά και πάλι αν χρειαστεί να βγάλεις εσύ τα κάστανα από τη φωτιά, δεν είναι καθόλου κακό να αναλάβεις ηγετικό ρόλο προκειμένου να βρεθεί η λύση στο πρόβλημα. Το σημαντικό είναι να ξέρεις να το διαχειριστείς μετά, την κατάλληλη στιγμή να πεις πόσο καλή ήταν η ομάδα σου, πόσο ευχάριστο ηταν που δούλεψες μαζί τους και φυσικά να τους ευχαριστήσεις για τα καλά λόγια που τυχόν είπαν για σένα. Αν απλά συνεχίσεις να έχεις το ρόλο του leader θεωρώντας απλά ότι είσαι καλύτερος από τους άλλους, τότε το χάνεις το παιχνίδι. Είναι πολύ καλό να είσαι leader, αλλά σε group assessment, είσαι leader ΜΕΣΑ στην ομάδα σου, βοηθώντας τους συναδέλφους σου να συμμετέχουν, και όχι παίρνοντας όλο το παιχνίδι πάνω σου..

Cabin service director ?? που το ειδες αυτο γραμμενο ?? CSM κ CS -Cabin Senior Manager(ολης της καμπινας ) και Cabin Senior (οικονομικη καμπινα) αντιστοιχα . O Purser δεν ειναι επικεφαλης της καμπινας .Ο Purser τσεκαρει τα πληρωματα εν ωρα πτησης αν κανουν σωστα την δουλεια τους. Και γραφει αναφορες. Τις οποιες τις υπογραφεις . Σε καινουρια πληρωματα ,παλια ,προαγωγες κτλ. Και τις μεταφερει στα αρμοδια γραφεια. Και απο κει και περα σε αναλαμβανουν οι κατω. Αμα δεν εισαι σωστος. Και οταν εισαι σωστος σοu μιλαει και ο ιδιος ο purser. Δεν υπαρχουν leaders υπαρχει work team. Οποια θεση και να εχεις. Και ειναι ενα απο τα πρωτα πραγματα που σου μαθαινουν. Kαι αυτο θελουν να δουν και στην συνεντευξη. Για αυτο και σε ρωτανε πως αντεπεξερχεσαι σε δυσκολες στιγμες με τους συναδελφους σου.

Αγαπητη η αγαπητε vani, σε ενημερωνω οτι καθε εταιρεια εχει και διαφορετικα ονοματα για την ιεραρχια στην καμπινα. Απο καθε εταιρεια που περασα, εμαθα και ενα αλλο ονομα, ομως οι αρμοδιοτητες ειναι πανω κατω οι ιδιες. Οποτε αν στη δικη σου εταιρεια οι seniors ονομαζονται διαφορετικα, δε σημαινει οτι και στη δικη μου πρεπει να ονομαζονται ετσι. Cabin service director, customer service manager, cabin service manager cabin manager, maitre de cabine, purser, senior flight purser, flight senior, flight service manager ktl ktl. Για τουσ δευτερους στη σειρα υπαρχουν αλλοι 200 τιτλοι που και αυτοι διαφερουν αναλογα με την εταιρεια...

Σχετικα με το φιλο η φιλη που αναφερθηκε στο θεμα ονομασιας και αρμοδιοτητας, δε θα ασχοληθω εκτενως, απλα αναφερω οτι σε θεματα που πρεπει να παρθει μια αποφαση σχετικα με θεμα που λαμβανει χωρα στην καμπινα, πχ απειθαρχος επιβατης- θεμα ασθενειας/θεμα εξζπηρετησης πελατη στην καμπινα, παραπονο κτλ κτλ ο εκαστοτε senior εχει την ευθυνη.

Κοινως, στην εταιρεια που δουλευω εγω τουλαχιστον, κουμαντο στο πιλοτηριο κανει ο κυβερνητης και κουμαντο στην καμπινα εγω. Και πιστεψτε με, σε 13 και 14 ωρες πτησης, πολλα μπορουν να συμβουν οπου πρεπει καποιος με leadership experience να παρει μια αποφαση γρηγορα.

Καθε ομαδικη ασκηση πρεπει να προσαρμοζεται με βαση τη θεση που διαφημιζεται. Εαν πατε για αεροσυνοδοι, κρατηστε το leadership για οταν θα πατε για προαγωγη. Κοινως, μην προσπαθειτε να τρεξετε, πριν μαθετε να περπατατε.

Παιδια να ρωτησω κατι ασχετο???

Μεταξυ Emirates και Etihad (ας επικεντρωθουμε δηλαδη στη Μεση Ανατολη μονο), ποια ειναι λετε προτιμοτερη?
Απο αποψη δουλειας ως ιπταμενο προσωπικο εννοω. Εχουν ειπωθει αρνητικα και για τις δυο κατα καιρους, αλλα αν γνωριζει καλα καποιος λεπτομερειες, που εχει δουλεψει σε μια ή και στις δυο, ή αν εχει φιλους σε καποια απο τις 2....ας μας πει σας παρακαλω....Κοινως, αν ειχατε να επιλεξετε, ποια θα διαλεγατε???

(ξερω οτι θα αναφερθουνε και πραματα για την Etihad στο κομματι που εχει τιτλο "Εmirates interview"....εεε αλλα που αλλου να το ρωτησω???)

Ευχαριστωωωωω!!!! :D

Και για να εξηγουμαστε (επειδή ήρθε η ώρα)....

Τα λάθος -άσχετα- post μεταφέρθηκαν στον...κάδο...

Η συνέχεια νομίζω πως έχετε αντιληφθεί ποια θα είναι... :deadthread:

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.