Emirates cabin crew

Re: Emirates info

Καλησπέρα και από εμένα ! Παρακολούθησα και δεύτερο ΑD με την Emirates το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στη Σόφια αυτή τη φορά και πάλι κόπηκα από το πρώτο μέρος στην παρουσίαση στην ομάδα που κάθονται όλοι σε κύκλο. Δεν μπορώ να καταλάβω τι ακριβώς είναι αυτό που θέλουν. Συμπεριφερόμουν με πολλή ευγένεια και μου βγαίνει φυσικά αυτό. Όσο παρουσίαζα μου βγήκε λίγο άγχος.. Μπορεί να φταίει αυτό? Ήμουν πολύ προσεκτική σε όλα και πραγματικά δεν μπορώ να εντοπίσω το λάθος μου. Καλή υπομονή σε όλους όσους προσπαθούν!!! Φαίνεται πραγματικά δύσκολη η πρόσληψη σε αυτή την εταιρία!

Το λάθος σου δεν θα μπορέσεις να το εντοπίσεις ποτέ παρά μόνο αν σου το πούνε ή καλύτερα να σου το πούνε οι γνωστοί και οι πραγματικοί σου φίλοι. Φίλος είνα αυτός που πραγματικά σε αγαπάει και δεν τα βρίσκει όλα τέλεια επάνω σου.

evasunstar":11l1n3b3 said:
Καλησπέρα και από εμένα ! Παρακολούθησα και δεύτερο ΑD με την Emirates το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στη Σόφια αυτή τη φορά και πάλι κόπηκα από το πρώτο μέρος στην παρουσίαση στην ομάδα που κάθονται όλοι σε κύκλο. Δεν μπορώ να καταλάβω τι ακριβώς είναι αυτό που θέλουν. Συμπεριφερόμουν με πολλή ευγένεια και μου βγαίνει φυσικά αυτό. Όσο παρουσίαζα μου βγήκε λίγο άγχος.. Μπορεί να φταίει αυτό? Ήμουν πολύ προσεκτική σε όλα και πραγματικά δεν μπορώ να εντοπίσω το λάθος μου. Καλή υπομονή σε όλους όσους προσπαθούν!!! Φαίνεται πραγματικά δύσκολη η πρόσληψη σε αυτή την εταιρία!
Eγω θα σου προτεινα να ρωτησεις τον ιδιο recruiter που σε κοβει!Μπορει να ειναι λιγο παρατραβηγμενο αλλα θα ειναι ο μονος που θα σου δωσει ειλικρινη απαντηση!

@evansunstar
Δυστυχώς η αλήθεια είναι πως όταν πρόκειται για τόσο μεγάλες διοργανώσεις είναι δύσκολο να πάρεις feedback άμεσα από τους ίδιους. Η ομαδική συζήτηση ίσως είναι από τα πιο δύσκολα μέρη σε ένα AD και αυτό γιατί πρέπει να βρεις τις ισορροπίες ανάμεσα σε καινούργιο σε σένα κόσμο μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα. Λες ότι συμπεριφερόσουν με πάρα πολύ ευγένεια. Μήπως το παράκανες και άφηνες μόνο τους άλλους να μιλήσουν χωρίς να συμμετέχεις? Αυτό που θέλουν να δουν είναι το πως αντιδράς μέσα σε μια ομάδα. Αφενός πρέπει να συμμετέχεις αφετέρου δεν πρέπει να διακόπτεις αυτούς που μιλάνε. Επίσης είναι πολύ θετικό το να προσπαθήσεις να συμπεριλάβεις στη συζήτηση και άτομα τα οποία βλέπεις πως δε συμμετέχουν. Εγώ θα σου πρότεινα να σκεφτείς περισσότερο τι έγινε με ηρεμία και είναι μια καλή ιδέα το να αρχίσεις να μιλάς με την παρέα σου στ' αγγλικά σαν παιχνίδι. Μπορεί να ακούγεται γελοίο αλλά θα σε βοηθήσει να εξασκηθείς δίνοντας σου αυτοπεποίθηση την επόμενη φορά. Όσο για το άγχος, είναι απόλυτα κατανοητό και το γνωρίζουν και οι ίδιοι. Προσπάθησε όμως να το ελέγξεις και μη το αφήνεις να σε καταβάλει ακόμη και αν ξέρεις ότι μπορεί να έχεις πει και κάτι λάθος. Απλά προσπέρασε το και μη ''μαγκώνεις''.

Eυχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις σας! Η πρόταση να μιλάω αγγλικά με τους φίλους μου καθόλου γελοίο δεν μου φαίνεται αντίθετα πας περισσότερο προετοιμασμένος και δεν θα νιώθεις εκείνη τη στιγμή της παρουσίασης περίεργα αλλά θα σου βγαίνει πολύ πιο φυσικό. Οι recruiters μας το είχαν δηλώσει από την αρχή πως δεν επιτρέπεται να τους ζητήσουμε ανατροφοδότηση κι έτσι δεν το έκανα.

Γεια σας για μια ακόμη φορά! Όπως σας έχω αναφέρει έχω λάβει θετική απάντηση και αναμένω να με ειδοποιήσουν για το day of joining. Παρ'όλα αυτά, θα ήθελα αν κάποιος έχει δουλέψει εκεί να με βοηθήσει. Πόσο ακριβώς είναι ο μισθός στην εταιρεία? Ρωτάω γιατί τα 1900 ευρώ που έχω ακούσει μου φαίνονται πολύ λίγα γι αυτά που ζητούν τη στιγμή μάλιστα που ήδη στην Ελλάδα βγάζω 1400 ευρώ. :? Δεν ξέρω τι να κάνω. Για ξενιτιά και μάλιστα σε αραβική χώρα και με κάκιστο ωράριο πιστεύω ότι θα έπρεπε να ξεκινάει ο μισθός από 2500 ευρώ τουλάχιστον. Πόσο γρήγορα μπορώ να ανελιχθώ στην business class και ποιος είναι ο μισθός εκεί??? Τι μπορώ να κάνω ώστε τα 1900 που είναι ο αρχικός μισθός να τα αυξήσω? :thx: Δε θέλω να πάω στο Ντουμπάι και να μην αποταμιεύω τουλάχιστον 1600-1800 το μήνα. Το θεωρώ αποτυχία? Μπορώ π.χ. να γίνω εκπαιδεύτρια για τις καινούριες αεροσυνοδούς και να αυξάνεται ο μισθός πιο ραγδαία? Επιπλέον, μπορώ αντί για 80-100 ώρες το μήνα να ζητήσω να δουλεύω 150 και έτσι πάλι να αυξάνεται ο μισθός πιο ραγδαία?
Έχω δουλέψει 7 χρόνια promotion στην υπέροχη Θεσσαλονίκη και η δουλειά είχε πολλά χαρακτηριστικά με αυτή της αεροσυνοδού, το θέμα είναι όμως ότι με το promotion έπαιρνα 11-18 ευρώ την ώρα και μετά γυρνούσα σπίτι μου ή μερικές φορές δε βγάζαμε καν το ωράριο και παίρναμε τα ίδια χρήματα....Μήπως το επάγγελμα της αεροσυνοδού είναι το ίδιο παλούκι με την προώθηση προϊόντων και με λιγότερες ή ίδιες απολαβές!!??? (Έμαθα μάλιστα ότι το παπούτσι είναι χάλια και καθόλου άνετο και αυτό μου θύμισε ακόμα περισσότερο promotion! Δε θέλω να κλείσω 10ετία πάνω σε κακά παπούτσια γιατί μετά είναι και θέμα υγείας....μία πονεμένη μέση θα είναι εύθραυστη π.χ. σε περίπτωση μίας εγκυμοσύνης αργότερα). Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.......
Υ.Γ.: Έχω μάθει ότι πριν 8 χρόνια, η εταιρεία χρεοκόπησε.... :thx: Φοβάμαι ότι αν η προαγωγή στη business class έρχεται αργά κ όχι άμεσα τότε μπορεί να μου πουν σε θέλουμε για business class αλλά λόγω της παγκόσμιας κρίσης ο μισθός της economy έπεσε και συμπαρασύρει και αυτόν της business....όποτε να φτάσω να δουλεύω business με τα ίδια λεφτά που δούλευα economy! :wall: :rant:

Άσχετο: Έχοντας διαβάσει προηγούμενα posts, η γνώμη μου είναι ότι δε μετράει καθόλου η εμφάνιση για να γίνεις αεροσυνοδός. Στο promotionπου όπως προανέφερα δούλεψα 7 χρόνια "μετράει" πολύ περισσότερο η εμφάνιση..... :D

Καλή μου φίλη, θα στο πω όσο πιο απλά γίνεται... Αν έκανες αίτηση για να κάνεις περιουσία, παράτα τα τώρα που προλαβαίνεις... Από αυ΄τη τη δουλειά δεν πρόκειται να φτιάξεις προίκα... Ναι, είναι γύρω στα 1900 ο μισθός, όχι δεν μπορείς να πετάς όσες ώρες θες, υπάρχουν διεθνείς κανονισμοί που ορίζουν τις ώρες απασχόλησης και ώρες πτήσης. Η προαγωγή στην business class δεν είναι δεδομένη. Αεροσυνοδοί αστέρια προήχθησαν μετά από ένα ή ενάμιση χρόνο, άλλες έμειναν στην economy ακόμα και 3 χρόνια.. Επειδή βλέπω ότι έχεις αυστηρά οικονομικά κριτήρια στις επαγγελματικές επιλογές σου, θα σου πρότεινα να μην το δοκιμάσεις το συγκεκριμένο επάγγελμα γιατί θα απογοητευθείς γρήγορα...

Έχω μια καταπληκτική ιδέα, NATALIA87! Αφού είσαι πεπειραμένη και σαφώς διαθέτεις την ανάλογη εμφάνιση, γιατί δε συνδυάζεις την Emirates με την κονσομασιόν που τόσο καλά γνωρίζεις; Ζάχαρη θα τη βγάζεις στο Ντουμπάι και στις διανυκτερεύσεις σου ανά τον κόσμο! Οι δε 150 ώρες το μήνα είναι ψίχουλα, να τους πεις να πετάς 300!

Έχουμε ξεφύγει εντελώς εδώ μέσα! Απροπό, είχα καιρό να δω τόσο ωραίο τρολ στο φόρουμ. Συγχαρητήρια!

ΥΓ: Κουβά παρακαλώ.

Αγαπητέ μου φίλε Cross, για να κάνω κονσομασιόν πρέπει να κάνω πρώτα εξάσκηση και δεν έχω χρόνο με τις δουλειές που έχω στην Ελλάδα για εξάσκηση τέτοιου είδους. Διακρίνω και την ειρωνία σου και το φθόνο σου... Λυπάμαι γιατί αν με ήξερες προσωπικά, θα είχες σίγουρα άλλη άποψη για εμένα καθώς όχι μόνο εργάζομαι πολύ σκληρά αλλά είμαι απολύτως αυτοδημιούργητος άνθρωπος και πέρυσι -στα 26 μου- αγόρασα σπίτι των 140 τ.μ. ΜΟΝΗ ΜΟΥ! Δεν έκανα καμία απολύτως παράνομη δουλειά απλά δούλευα πολύ και αποταμίευα σε μικρές τράπεζες από τις οποίες έπαιρνα μεγάλο επιτόκιο επί των καταθέσεων...

Όσο για το promotion αποτελεί τμήμα του υπαίθριου marketing και οι αμοιβές ήταν αυτές που προανέφερα πριν την κρίση.

Καταλαβαίνω ότι για ανθρώπους, οι οποίοι είτε από ατυχίες είτε από κακές προσωπικές επιλογές δεν έχουν καταφέρει τα ανάλογα με εμένα, όλα αυτά γεννούν δυσάρεστα συναισθήματα. Πραγματικά λυπάμαι για το ήθος και τη συμπεριφορά σου.

Ευχαριστώ τον παραπάνω χρήστη για όλες τις πληροφορίες και τις συμβουλές. Αν έχεις την καλοσύνη, μπορείς να μου αναφέρεις τις αμοιβές σε περίπτωση που -παρ' ελπίδα- ανελιχθώ στην business class; :cool:

Χαιρετισμούς από τη Θεσσαλονίκη!