Re: Emirates info
Ναταλία συγχαρητήρια που έφτασες στο στάδιο της τελικής συνέντευξης και καλή επιτυχία για τη συνέχεια της διαδικασίας πρόσληψής σου. Το ότι το status σου είναι approval σημαίνει ότι μάλλον θα πρέπει να ετοιμάσεις βαλίτσες σύντομα!!
Σχετικά με τη συνέντευξη, θεωρώ ευφυέστατο να γίνονται τέτοιου είδους ερωτήσεις καθώς αποτελούν μια πολύ καλή δοκιμή για το πως μπορείς να χειριστείς μια κατάσταση που θα σε φέρει σε δύσκολη θέση. Ο/Η recruiter μπορεί να κρίνει πολλά από την αντίδρασή σου και από το πως θα χειριστείς μια τέτοια ερώτηση και αναλόγως να δει πως θα χειριστείς μια αντίστοιχη κατάσταση μέσα στο αεροπλάνο.
Οπότε μπράβο σου που απάντησες με ευγένεια, αυτό είναι το ζητούμενο.
Σε διαβεβαιώνω πάντως ότι ρατσιστικές συμπεριφορές αντιμετωπίζονται με πολλή αυστηρότητα και σοβαρότητα στην εταιρία. Οι ερωτήσεις σου έγιναν καθαρά για να δουν πως αντιδράς σε μια τέτοια κατάσταση.
Τα αγγλικά της recruiter πιθανώς να είναι πολύ καλύτερα, αλλά ίσως και εδώ ήθελε να σε ''δοκιμάσει'' πάνω στα communication/interpersonal skills σου. Επισημαίνω πως δεν ξέρω τίποτα από recruitment ούτε μπορώ να βγάλω συμπεράσματα. Ωστόσο, στο δικό μου final interview είχα αντίστοιχη εμπειρία, όπου με δυσκολία κατανοούσα τι με ρωτούσε, λόγω της προφοράς της. Επανελλειμενα της ζήτησα να μιλά πιο αργά και καθαρά(με ευγένεια πάντα) και όταν δεν το έκανε αναγκάστηκα να της το ζητήσω με πιο έντονο ύφος αυτή τη φορά. Αρχικά το θεώρησα κι εγώ αγενές. όμως αν ήταν κι αυτό μια δοκιμασία για να δει πως αντιδρώ σε μια πιεστική κατάσταση σαν αυτή? Στην εταιρία εργάζοντα άτομα απο 150 χώρες και πλέον, και για τους περισσοτερους τα αγγλικά δεν ειναι η μητρική γλώσσα. Καταστάσεις σαν κι αυτές θα αντιμετωπίσεις πολλές, τόσο με συναδελφους οσο και με πελατες. Η recruiter λοιπον πιθανον να ηθελε να διαπιστωσει αν μπορεις να συμπεριφερθεις με σεβασμο και τακτ σε εναν συνομιλιτή σου που δεν μιλαει πολυ καλα αγγλικα.
Αυτά από μένα, με το καλό να έρθεις και be open minded. Καλή πρωτοχρονιά!