Emirates cabin crew

• Thread starter Thread starter cabin crew
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Re: Emirates info

Καλησπέρα, δε θέλω να αμφισβητησω σε καμια περίπτωση την εμπειρία και την εγκυρότητα των γνωσεων του cabin crew αλλα μιας και είμαι ήδη εδω και εναμιση μήνα στο Ντουμπάι και τελειώνω το training σε 2 εβδομάδες, πήρα το θάρρος βλέποντας οσα είπωθηκαν για το κολυμπι και το ditching να πω τα εξης.

Πριν δυο εβδομάδες που κάναμε την προσομοιωση προσθαλασσωσης, φορέσαμε όλοι σωσίβιο, πέσαμε ένας ενας απαλά στο νερό και το μόνο που κάναμε ήταν να πιαστουμε σε κυκλο ο ενας με τον αλλο κανοντας την ασκηση που σε βοηθαει να μην παθεις υποθερμία και μετα μόνοι μας πιάνοντας τα γονατα μας. Ουτε στη βαρκα χρειάστηκε να ανέβουμε ξανά, ουτε το νερό ηταν παγωμένο υπερβολικά, θα έλεγα ηταν κανονική θερμοκρασία. Συνολικά πάνω από ένα λεπτό δεν κάτσαμε στο νερό και βγήκαμε από τα σκαλιά που εχει η πισινα (!). Ακομα και αν δεν ξερει κανεις κολυμπι δηλαδη, δεν ειναι θέμα μιας και φοράμε όλοι σωσιβιο. Τα λεω αυτα για να μην πανικοβαλεται κανεις μιας και ειναι πολυ πιθανο να εχουν αλλαξει καποιες διαδικασιες.

Επαναλαμβανω, σε καμια περιπτωση δεν αμφισβητω την εγκυροτητα των οσων λεει ο cabin crew απλα συμπληρωνω κατι που έκανα ο ιδιος πολυ προσφατα. Καλη επιτυχία σε ολους!

Με ανησυχεί που ακόμα και αυτή η εταιρεία έριξε τα standards της εκπαίδευσης. Στα "δικά μου χρόνια" ήταν αδιανόητο να κάνεις ditching simulation χωρίς το κομμάτι με την βάρκα-τσουλήθρα... Τι να πω... Μάλλον πέρασε ΠΟΛΥΣ καιρός από την εκπαίδευσή μου...

Καλησπέρα σε όλους.
Βρίσκομαι στη Γλασκώβη για μεταπτυχιακό, έκανα αίτηση στο site της Emirates και με ειδοποίησαν για
το OD που θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο. Έχοντας διαβάσει πολλές και διαφορετικές εμπειρίες ελπίζω ότι θα πάω αρκετά
προετοιμασμένη, αν και δεν έχω διαβάσει καμία εμπειρία από OD σε πόλη του εξωτερικού.
Θα ήθελα να ρωτήσω όμως...αξίζει να το κυνηγήσω; Διότι σε άλλα topic σχετικά με την Emirates είδα αρκετή λεκτική τρομοκρατία.
Δεν ρωτάω τόσο από την άποψη συνθηκών εργασίας, ο καθένας πιστεύω ξέρει να κρίνει πως είναι τα πράγματα, τι να περιμένει ποια είναι τα θετικά και ποια τα αρνητικά. Ρωτάω κυρίως από την άποψη διαβίωσης και συνθηκών ζωής μιας γυναίκας αεροσυνοδού στο Ντουμπάι. Διάβασα κάπου στο site ότι μια κοπέλα απολύθηκε και απελάθηκε επειδή την επισκέφτηκε ο φίλος της, χωρίς να είναι παντρεμένοι, και την καρφώσανε στην εταιρεία. Επίσης ότι απέλυσαν και φυλάκισαν ( :? ) δύο υπαλλήλους, μέλη του πληρώματος καμπίνας της εταιρείας, επειδή αντάλλασσαν "πονηρά" μηνύματα μεταξύ τους!
Άλλη άποψη υποστήριξε πως αν δεν προκαλείς σε δημόσιους χώρους, την εταιρεία δεν την ενδιαφέρει τι κάνεις στην προσωπική σου ζωή.
Τελικά τί από τα δύο ισχύει?

Η ζωή στο Dubai δεν είναι εύκολη ούτε για τους άνδρες, ούτε για τις γυναίκες. Πολύ περισσότερο για τις γυναίκες γιατί όσο εξελιγμένοι και κοσμοπολίτες θέλουν να αυτοδιαφημίζονται, δεν παύει να είναι μια μουσουλμανική χώρα, έστω και σε πιο πολιτισμένη έκδοση.
Η αλήθεια είναι ότι αν προσέχεις το dress code, τη διαχυτικότητα με το άλλο φύλο και τη δημόσια συμπεριφορά σου γενικότερα, τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσεις είναι πολύ λιγότερα. Όμως, η προσαρμογή είναι δύσκολή και ειδικά για εμάς τους μεσογειακούς τύπους που δεν είμαστε και τόσο "ελεγχόμενοι", η προσαρμογή είναι μάλλον προβληματική. Το καλό είναι ότι η εταιρεία έχει πολλές διανυκτερεύσεις σε Ευρώπη και Αμερική, όπου μπορείς να "ξασαλώσεις" ελεύθερα και να γυρίσεις στη βάση σου για πιο συντηρητικά day offs.

Σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.
Αυτό με τους δημόσιους χώρους είναι κατανοητό, με την η ερώτησή μου κυρίως εννοούσα αν υπάρχει έλεγχος ακόμα και στον
προσωπικό σου χώρο...

Γεια σου κι απο μενα missmary καλη σου επιτυχια στην OD.

Η εταιρεία πραγματι δεν ενδιαφερεται για το τι κανεις στην προσωπικη σου ζωη.

Ωστοσο πρεπει να εισαι πολυ προσεκτικη στα μεσα κοινωνικης δικτυωσης, αν ειναι αυτη η ανυσηχια σου, καθως και στο που και σε ποιον εκμυστηρευεσαι πραγματα, κατι που ισχυει ουτως η αλλως στη ζωη μας. Πολυ απλα, δεν ξερεις απο που θα σου ερθει το report, οποτε πρεπει απλα να φυλας τα νώτα σου

Ελπιζω να σε καλυψα..
Παντως ψυχραιμια. Μην πιανεσαι απο ακραιες περιπτωσεις συναδελφων που απλως ηθελαν να βλαψουν ο ενας τον αλλο..

Καλησπέρα σε όλους,

Στις 5 Οκτωβρίου πέρασα από Assessment Day της emirates, δυστυχώς ανεπιτυχώς. :( Στο τέλος, μας ενημέρωσαν πως μπορούμε να ξαναπάμε σε OD ή σε AD μετά από 6 μήνες. Σήμερα, έλαβα mail από την εταιρεία, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΕΚ ΝΕΟΥ ΑΙΤΗΣΗ, για το OD της εταιρείας στις 7 Δεκέμβρη στην Αθήνα.
Δηλαδή μπορώ να πάω ή όχι;;;; :roll:

Να πας και αν περάσεις στο επόμενο στάδιο, να έχεις μαζί σου το mail που σου έστειλαν.

πιο κάτω γράφει τα εξής: PLEASE BE ADVISED: If you have already received this invitation and have attended an open day or an assessment for the cabin crew position within the last six months and/or have attended an interview within the last twelve months, kindly ignore this invitation. :!:

Καλησπέρα σας.

Μια απορία σχετικά με το Ref Number. Τι ακριβώς είναι; Μου χρειάζεται για το Open Day; Δεν υπάρχει στο μειλ που έλαβα, αλλά στο μήνυμα που μου στάλθηκε στο προφιλ μου στο site της ΕΚ. Εκεί αναφέρεται το Application Number, είναι το ίδιο;