Emirates cabin crew

Re: Emirates info

Στείλε μου σε παρακαλώ σε πμ αν μπορείς και αν θέλεις το κείμενο από το mail που σου έστειλαν και την διεύθυνση που φαίνεται στον αποστολέα.

Γεια σας κι από 'μένα!

Έχω κάποιες ερωτήσεις για τον Crew Member. Αρχικά, στην εκπαίδευση, πρέπει να ξέρεις να κολυμπάς τέλεια; Τι ακριβώς ζητείται; Επίσης, σημάδια θεωρούνται και οι ελιές που έχει κάποιος στο σώμα του; Τα δηλώνουμε και αυτά; Και ένα τελευταίο, ποια είναι η τακτική των layovers, κάπου είχα δει ότι έλεγε για ταξίδια άνω των 5 ωρών, ισχύει;

Βασικό σημείο της εκπαίδευσης είναι η προσομοίωση προσθαλάσσωσης (ditching). Σε αυτή την "άσκηση" οι εκπαιδευόμενοι βουτούν σε μια μια πισίνα με παγωμένο νερό (θερμοκρασία ωκεανού) (κάποιοι με το αεροπορικό σωσίβιο και κάποιοι χωρίς) και πρέπει να ανέβουν στην βάρκα-τσουλήθρα που υποτίθεται ότι έχει απελευθερωθεί από την πόρτα του αεροσκάφους. Όσοι δεν μπορέσουν ή αρνηθούν να κολυμπήσουν στην παγωμένη πισίνα, κόβονται και επιστρέφουν σπίτι τους. Όσοι πέσουν στην πισίνα και δεν καταφέρουν να ανέβουν στη βάρκα, επαναλαμβάνουν την άσκηση. Σε περίπτωση δεύτερης αποτυχίας, απορρίπτονται.
Οι ελιές, δεν αποτελούν πρόβλημα εφόσον είναι σε σημεία που καλύπτονται από τη στολή. Αν έχετε ελιές στα χέρια (από το μπράτσο και κάτω) θα πρέπει να μην είναι μεγάλες ή αντιαισθητικές (δυσπλαστικές, ερυθρές, με τριχοφυΐα κλπ). Σε κάθε περίπτωση, ελέγχεστε από τον δερματολόγο ο οποίος και είναι ο μόνος που μπορεί να αποφανθεί αν πληρείτε τις εταιρικές προϋποθέσεις.
Στα δρομολόγια που το flying time υπερβαίνει τις 5 ώρες, συνήθως τα πληρώματα διανυκτερεύουν/διημερεύουν στον προορισμό. Δυστυχώς, εδώ και αρκετά χρόνια η Αθήνα έπαψε να είναι στη λίστα των layovers της εταιρείας. Παρεμπιπτόντως, επειδή η πτήση Αθήνα-Ντουμπάι-Αθήνα είναι οριακά εντός των ορίων των turnaround πτήσεων, θεωρείται από τα πληρώματα μια από τις χειρότερες πτήσεις...

Υπάρχει συγκεκριμένος χρόνος που πρέπει να το καταφέρουν; Εννοώ, οκ σε λογικά πλαίσια, αλλά όχι αγώνας δρόμου.. Και διαλέγουν αυτοί ποιοι θα έχουν το σωσίβιο;

Υποψιάζομαι ότι δεν ξέρεις κολύμπι... Αυτό μπορεί να είναι θέμα, μόνο αν σου τύχει να "παίξεις" τον επιβάτη που δεν λειτούργησε το σωσίβιο του. Μπορεί να είσαι τυχερ'η από την άλλη και ο εκπαιδευτής να ζητήσει να είστε όλοι με σωσίβια... Δεν υπάρχει πίεση χρόνου. Δεν ψάχνουν για πρωταθλητές... Αλλά, όσο πιο σύντομα καταφέρεις να φτάσεις στη βάρκα, τόσο καλύτερα για σένα γιατί το νερό είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ παγωμένο...

Σωστά υποψιάζεσαι! :oops: Βρήκα ήδη όμως που και πότε θα κάνω μαθήματα, θα το βάλω στόχο να μάθω, είτε με πάρουν είτε όχι τελικά :D

Θα ήθελα να απαντήσω στο πμ που μου έστειλε η φίλη Ισις, γιατί θεωρώ ότι η απάντηση ενδιαφέρει αρκετούς. Η πρόσκληση στο OD δε σημαίνει απολύτως τίποτα. Είναι μια ημέρα ενημέρωσης, για την οποία λαμβάνουν πρόσκληση σχεδόν όλοι όσοι κάνουν αίτηση και καλύπτουν τα minimum requirements της εταιρείας. Εξάλλου, δεν χρειάζεται να έχεις κάνει αίτηση για να πας σε ένα OD. Αντίθετα, όσοι λάβουν πρόσκληση για το AD είναι όλοι υποψήφιοι για πρόσληψη, αφού η εταιρεία βρήκε ενδιαφέρουσα την περίπτωσή τους.
Το Cv σας πρέπει να είναι focused στο customer service. Πρέπει ο recruiter που θα το πάρει μπροστά του να μείνει με την εντύπωση ότι έχετε την εμπειρία και τις ικανότητες να κάνετε αυτή την δουλεία. Εννοείται ότι η εμπειρία δεν σημαίνει ότι πρέπει να είναι από τον αεροπορικό χώρο. Επίσης, πολύ σημαντικό ρόλο παίζουν και οι φωτογραφίες που το συνοδεύουν. Θα σας συμβούλευα να κάνετε το έξοδο και να βγάλετε μερικές φωτογραφίες σε κάποιον επαγγελματία και να μην προτιμήσετε τις φωτο που θα σας έβγαζε η μαμά σας στο σαλόνι...
Εκείνη την ημέρα ΠΡΕΠΕΙ:
- Να μην αργήσετε να φτάσετε στο ξενοδοχείο. Αν είστε πάνω από 5 λεπτά αργοπορημένοι, καλύτερα να μην εμφανιστείτε καθόλου. Το punctuality είναι πάρα πολύ σημαντικό σε αυτή τη δουλειά.
-Από τη στιγμή που θα περάσετε την πόρτα του ξενοδοχείου, πρέπει το στόμα σας να έχει ήδη ξεχειλώσει από το χαμόγελο. Αυτό το χαμόγελο θα μείνει στο πρόσωπο για όλη την ημέρα, ακόμα και όταν θα είστε στην τουαλέτα.
-Μόλις έλθει η σειρά σας να δώσετε το CV σας πλησιάζετε χαμογελαστοί και δεν ξεχνάτε το eye contact. Επίσης, είναι πολύ σημαντικό να ευχαριστήσετε δια χειραψίας τον recruiter μόλις τελειώσετε τη μίνι συνέντευξη.
-Μιλάτε με όλους, για όλα. Δείξτε κοινωνικότητα και ότι είστε ανοικτοί σε νέες γνωριμίες. Κρατάτε φιλική στάση και σωστό body languange. Μην κάνετε το λάθος και "αράζετε" πάνω σε τοίχους ή "χύνεστε" στους καναπέδες, κάθεστε πάνω σε γραφεία κλπ. Όσο και αν σας φαίνεται υπερβολικό, κάθε κίνηση σας παρακολουθείται, ακόμη και στα διαλείμματα και θα κριθείτε από τις λεπτομέρειες.
-Οι κυρίες θα πρέπει να επισκέπτονται συχνά την τουαλέτα για να φρεσκάρουν το μακιγιαζ και να φροντίσουν την κόμμωση τους. Είναι σημαντικό να δείξετε ότι μετά από 12 ώρες πτήση θα μπορείτε να δείχνετε το ίδιο φρέσκιες και λαμπερές όπως την ώρα που ανεβήκατε στο αεροπλάνο. Οι κύριοι ευτυχώς δεν έχουν με πολλά να ασχοληθούν, εκτός από το καλά στυλιζαρισμένο μαλλί και τον κόμπο της γραβάτας που θα πρέπει να είναι σφιχτός καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας.
ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ:
-Αν καπνίζετε, φροντίστε στα διαλείμματα να μην "σκοτώνεστε" να βγείτε έξω για να καπνίσετε. Είναι πολύ άσχημη η εικόνα του "χαρμάνη" υποψήφιου για μια τέτοια δουλειά. Επίσης, προμηθευτείτε καραμέλες, σπρει αναπνοής κλπ για μετά το τσιγάρο. Οι υποψήφιοι που η αναπνοή ή τα ρούχα τους μυρίζουν τσιγαρίλα, δεν έχουν καμία τύχη.
-Οι κυρίες μην κάνετε το λάθος και βγάλετε κραγιόν, καθρεπτάκια, τσιμπιδάκια, πούδρες κλπ, σε κοινόχρηστο χώρο. Για αυτές τις δουλειές υπάρχει ο καθρέπτης στην τουαλέτα.
-Μη δείξετε σε καμία περίπτωση ότι κουραστήκατε, βαρεθήκατε, απογοητευτήκατε κλπ.Η μέρα θα είναι πολύ μεγάλη και πολύ δύσκολη. Μην δίνετε την εντύπωση ότι δεν θα μπορείτε να αντέξετε τις δύσκολες συνθήκες αυτής της δουλειάς.

Θα επανέλθω αν θυμηθώ κάτι άλλο... Για το τυπικό μέρος της ημέρας, υπάρχει νομίζω παλιότερο post.

Ευχαριστούμε πολύ!!! Ήταν κατατοπιστικότατο το ποστ Cabin Crew :) Αν θυμηθώ οτιδήποτε άλλο θα επανέλθω κι εγώ..

καλησπέρα σε όλους!
πρόκειται να πάω στην open day της emirates στις 7 Δεκεμβρίου αλλά δεν έχω διαβατήριο!πρέπει να το βγάλω πριν πάω ή έχω τη δυνατότητα να βγάλω αφού σιγουρευτώ ότι επιλέχθηκα?είναι λίγο ακριβούτσικα τα παράβολα,είμαι άνεργη καιρό τώρα και δεν θα ήθελα να δανειστώ χρήματα άδικα....ξέρει κάποιος να μου πει???σας ευχαριστώ!!!!!!

Ursus δε χρειάζεται να βγάλεις διαβατήριο. Εάν επιλεγείς και περάσεις στις επόμενες φάσεις θα στο ζητήσουν εκείνοι. Στα OD δε χρειάζεσαι διαβατήριο.