Ελεγκτής Εναέριας Κυκλοφορίας (ΕΕΚ)

• Thread starter Thread starter lefteris17
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Υπάρχει φήμη πως ξεκινάει η εκπαίδευση τον Ιανουάριο; Που βγαίνουν ρε παιδιά ολες αυτες οι φήμες κι εγώ δεν μαθαίνω τίποτα;! :mrgreen:

@ Κatsikaki

Σωστή παρατήρηση. Ουτ'εγώ βρήκα σχετική πρόβλεψη στην προκήρυξη του 2007 με μερικά Ctrl+F που επιχείρησα. Είμαι όμως σχεδόν σίγουρος ότι κάτι αντίστοιχο (πρόβλεψη για ανωτατο χρονικό διαστημα πρόσληψης μετά το ΦΕΚ) υπήρχε και το 2007 (χωρίς φυσικά αναφορά σε νόμο του 2010 :lol: ), εστω και με παραπομπή σε κάποιο άλλο ΦΕΚ ή νόμο. Ισως οι τοτε συμμετεχόντες μας διαφωτίσουν σχετικά.

Πάντως, το σημαντικό είναι αυτό το "με την επιφύλαξη" που αναφέρεται. Για το 2017 υπάρχει αρκετά αυστηρη ποσόστωση προσλήψεων-αποχωρησεων στο Δημόσιο (1:5 αν δεν απατώμαι). Για τους 32 ΕΕΚ δηλαδή, θα πρέπει να υπάρξουν 160 συνταξιοδοτήσεις :shock: (όχι από την ΥΠΑ,γενικά). Το 2018 το ratio βελτιώνεται (ή επιδεινώνεται, ανάλογα σε ποια ιδεολογική όχθη βρίσκεται ο καθένας :P ) σε 1:4 και με τους ΕΕΚ να χουν χρονικη προτεραιοτητα , βλέπω τις προσλήψεις να γίνονται εκει κατά τον Ιανουάριο λόγω αυτής της επιφύλαξης που πόσταρες.

Ας μάθει ρε παιδιά κάποιος με καμια άκρη στο ΑΣΕΠ.

Επειδή ετούτοι εδώ οι "νέοι και αμόλυντοι" συριζαίοι είναι μακράν χειρότεροι και θρασύτεροι από τους προηγούμενους, φοβάμαι ότι προσπαθούν να κάνουν μαγείρεμα παίδες.

Ως προς το τετράμηνο, έψαξα στο topic του diorismos και πράγματι αυτό ίσχυε και το 2008. Συγκεκριμένα εδώ :

fisti":y89rkz8y said:
Καλησπερα,

Απλως για πληροτητα, απο τον κωδικα δημοσιων υπαλληλων

οι "διοριστεοι" διοριζονται υποχρεωτικα το αργοτερο 30 μερες απο τοτε που θα προσκομισουν τα απαιτουμενα δικαιολογητικα. και το αργοτερο 4 μηνες απο την εκδοση τοων πινακων διοριστεων (υποθετω ΦΕΚ)

Οπότε το τετράμηνο μάλλον δε λέει απολύτως τίποτα, ιδιαίτερα εφόσον έχει προστεθεί γραπτώς η επιφύλαξη για τους περιορισμούς στις προσλήψεις από το νόμο .

Ρε παιδιά τι μαγείρεμα εδώ που φτάσαμε..?
Αν ήταν να έχει γίνει κάτι θα είχε γίνει πριν..

Επειδή από το τελευταίο post μου δεν ηταν απολύτως σαφές, εννοούσα ότι ο χρονικός περιορισμός του τετραμήνου της έκδοση του ΦΕΚ μέχρι την πρόσληψη ίσχυε και το 2008, αλλά παραβιάστηκε. Συγκεκριμένα, το ΦΕΚ εκδόθηκε στις 06/08/2008 και η πρόσληψη εγινε στις 23/01/2009, δηλαδή σχεδόν 6 μήνες αργότερα, παρά τον τυπικό περιορισμο του τετραμηνου.

Καλημέρα κι από μένα για πρώτη φορά!
Ας βγουν οι οριστικοί πίνακες με το καλό, και αν η πρόσληψη γίνει σε 4 ή 6 μήνες θα μας απασχολήσει σε επόμενο στάδιο. Η καθυστέρηση είναι εντυπωσιακή πάντως.

Ενω τηλεφωνικά μπορούσε κάποιος να επικοινωνησει, τις τελευταίες ημέρες δεν σηκώνουν και τα τηλέφωνα.
Δεν μπορώ να καταλάβω σε τι οφείλεται τόση καθυστέρηση πάντως συμφωνώ πως αν ήταν να γίνει μαγείρεμα μπορούσε να έχει γίνει σε προηγούμενα στάδια πολύ πιο εύκολα..

Έχω προσπαθήσει κι εγω πολλές φορές να επικοινωνήσω με το ΑΣΕΠ αυτες τις μέρες (μέχρι και πριν λίγη ώρα), αλλά πάντα είναι "απασχολημένες" οι γραμμές τους... :evil: όχι ότι περίμενα να πάρω κάποια απάντηση για το πότε θα βγουν οι πίνακες, απλά είπα να τους θυμίσω την ύπαρξή μας! :twisted:
Αν τελικά δεν γίνουν οι προσλήψεις μας το 2017 και μείνουν για το 2018, πώς ξέρουμε ότι θα ναι Γενάρης κι όχι ας πούμε φθινόπωρο του 18??

Είδα και στις συζητήσεις του 2008 που οι φήμες έλεγαν ότι θα προσληφθούν Νοέμβριο και περίμεναν όλοι (σαν εμάς καλή ώρα :P ) και απλά δεν έβγαινε καμία ανακοίνωση, μέχρι τις ειδοποιήσεις του Γενάρη. Άρα μπορεί κανείς να ξέρει ότι και τώρα αν είναι για 2018 θα ναι Γενάρης?

Κανείς δεν ξέρει πότε θα είναι, γιατί σιγουρα η Υπηρεσία θέλει τους ΕΕΚ άμεσα, αλλά το ΥπΟικ δε δίνει κονδύλια στην ΥΠΑ και ο Τσακαλώτος περιμένει το Σόιμπλε να του πει πότε θα μπορέσει να δώσει κονδύλια . Οπότε ο μόνος που μπορεί να πει με σιγουριά είναι μάλλον ο Wolfgang (χωρίς πλάκα).

Θεωρητικά η πρόσληψη μπορεί να καθυστερησει για χρόνια . Οι άλλοι του 1998 περίμεναν μέχρι το ... 2016 :shock: . Φυσικά και δεν υπάρχει περιπτωση να γίνει κάτι τέτοιο (τουλάχιστον όχι μεγαλύτερη από το να πέσει ένας μετεωρίτης στο κεφάλι μας αυριο το πρωί), αλλά μία κάποια καθυστερηση θα υπάρξει. Η εκτίμηση για Ιανουαριο 2018 είναι εκτίμηση εκ μέρους μου, δεν έχω κάποια ενημέρωση. Ισως κάποιος άλλος να εχει, αλλά προσωπικά δεν ξερω κάτι περισσότερο από όσα είναι δημοσίως γνωστά.

Το πρόβλημα στο να ξεκινήσει η εκπαίδευση κατά το Νοέμβριο (όπως φημολογούνταν το 2008) είναι ότι πρόκειται για μια διαδικασία 4+ μηνων στη ΣΠΟΑ . Δε βγάζει ιδιαιτερο νόημα να ξεκινησει περί τα τέλη Νοέμβρη πχ και μετά από 3-4-5 εβδομάδες να σταματησει για 15 μέρες λόγω Χριστουγέννων. Οπότε το 2017 προσωπικά σχεδόν το αποκλειω. Με το που μπει το 2018, οι ΕΕΚ ειναι προκήρυξη του 2015, οπότε θα έχουν κάθε προτεραιοτητα όταν θα χει μηδενίσει το ετήσιο κοντέρ του ratio προσλήψεων-αποχωρησεων στο Δημόσιο με βάση δημοσιονομικούς στόχους. Να πάει Φεβρουάριο αντί για Ιανουάριο, παίζει (ετσι μάλιστα γλιτώνουν και 32 μισθούς ΕΕΚ στον προϋπολογισμο, τσουπ να το το πρωτογενες πλεονασμα, βγαίνει μετά ο Τζαννακόπουλος να πανηγυρισει, αμ πως) . Να πάει Μάρτιο ίσως οριακά στις αρχες του, αντε. Αλλά πιο μετά αποκλειεται, γιατί οι 4+ μηνες της εκπαιδευσης θα μπουν μεσα στο βαθύ θερος. Να πάει μετά το καλοκαιρι του 2018 το βρίσκω πρακτικά αδυνατο, εκτός και αν κάνουμε 3-4 εκλογές ενδιαμεσα :roll: .

Αυτός ηταν κατα βάση ο λόγος που την προηγουμενη φορά η εκπαίδευση ξεκινησε τέλη Ιανουαρίου και τελείωσε αρχές Ιουνίου (σαφώς πριν το διμηνο Ιουλιου-Αυγουστου που δε λειτουργεί τίποτα) .

ΥΓ. Εδώ να μου πεις ο Τσακαλώτος και ο Τσίπρας ρωτάνε τον Σόιμπλε πότε θα πάνε τουαλέτα (όπως ρωτούσαν και οι Σαμαρας-Χαρδούβελης, Σαμαράς-Στουρνάρας, Παπανδρεου-Βενιζέλος και Παπανδρέου-Παπακωνσταντινου), πότε θα προσλάβουν 32 ΕΕΚ δε θα τον ρωτησουν;