Ελεγκτής Εναέριας Κυκλοφορίας (ΕΕΚ)

satcorfu":2hc1avv7 said:
ποια ακτινοβολία ?
Υποψιάζομαι ότι η φίλη μας αναφέρεται σε επιδράσεις από οθόνες CRT (υπολογιστές & radar).

οι τελευταίες βελτιώσεις στα Radar αφορούν αλλαγές στις οθόνες και απο CRT αλλάζουν σε LCD ( για Θεσ/κη ήδη έγινε) οπότε δεν θα υπάρχει τέτοιο πρόβλημα..
Αυτή η αλλαγή γίνεται όχι λόγω ασφάλειας και προστασίας απο ακτινοβολίες κλπ.. αλλά απλά γιατί οι υπάρχουσες οθόνες παλιώνουν και δεν συμφέρει η αντικατάστασή τους με ίδιου τύπου
αλλά άν κρίνουμε απο τα ωράρια εργασίας των ΕΕΚ, μάλλον μια δυστυχής εργαζόμενη στην εφορεία ή τη Νομαρχία με 7,30 ώρες μπροστά απο μια οθόνη έχει πολλαπλάσιες επιπτώσεις(όποιες είναι) απο έναν εργαζόμενο σε 4-5 ώρες στον Πύργο, που δεν είναι και συνέχεια μπροστά απο μια οθόνη..
αλλωστε τόσα λεφτά παίρνουν !!!

Επειδή το επάγγελμα έχει σχετικά καλές απολαβές, δεν σημαίνει ότι αυτοί που το ασκούν πρέπει να συμβιβαστούν με την ιδέα ενός προβλήματος υγείας. Οπωσδήποτε δεν λέω ότι όποιος δουλέυει σαν ΕΕΚ θα πάθει το οτιδήποτε, αλλά οι ενδοιασμοί μου σχετίζονται με το αν τηρούνται οι απαραίτητοι κανόνες ασφαλείας εδώ στην Ελλάδα. Διότι, αν μη τι άλλο, εδώ στην Ελλάδα δεν δίνουμε βαρύτητα σε κάτι τέτοια θέματα!

Συμφωνώ με τον προλαλήσαντα ως προς την υπάλληλο της Νομαρχίας.

Υπάρχουν τόσες πολλές πηγές ακτινοβολίας που δρουν αθροιστικά κατά την διάρκεια της ζωής μας. Εδώ στο Ελλάντα, που τυχαίνει να είμαστε και μέλη ΕΕ αναγκαστικά εφαρμόζουμε την ενιαία νομοθεσία που διέπει ΟΛΑ τα κράτη μέλη ως προς την προστασία του εργαζομένου και του πολίτη από πηγές ακτινοβολίας. FYI, η ΕΕ έχει καθορίσει όρια στην ποσότητα ακτινοβολίας (διαφόρων πηγών και μορφών) που είναι αποδεκτό να δεχθεί στο σώμα του ένας άνθρωπος βάσει μακροχρόνιων μελετών. Πιο πολύ ακτινοβολία δεχόμαστε από άλλες πηγές, που δεν τα έχεις υποψιαστεί καν...Ξέχνα τις ορατές κεραίες GSM, τα Κέντρα Διανομής Ηλ.Ρεύματος και κοίτα πιο προσεκτικά το πιστολάκι σου (όταν το χρησιμοποιείς σε απόσταση 5εκ από το κεφάλι σου), τον φούρνο μικροκυμάτων σου, το σίδερο ισιώματος μαλλιών, κ.α. (έχω ψάξει το θέμα γιατί έγραφα κάτι αγωγές για ένα κέντρο διανομής που οι κάτοικοι θέλουν να φύγει, και ασχολήθηκα ένα εξάμηνο με την έρευνα περί των συνεπειών της ακτινοβολίας διαφόρων μορφών)

Πιστεύω ότι το πιο δύσκολο σε αυτή τη δουλειά by far είναι η σκέψη ότι ένα σου μόνο λάθος σκοτώνει ανθρώπους. Πολλούς μαζί. Σε μία μεγάλη φλεγόμενη μπάλα jet fuel.

Να σου υπενθυμίσω ότι είμαι απόφοιτος πολυτεχνικής σχολής, της οποίας το αντικείμενο είναι σχετικό με της ακτινοβολίες, οπότε επετρεψέ μου να ξέρω λίγα πράγματα περισσότερα από μία τελειόφοιτη νομικής. Έχω διαβάσει μελέτες και έρευνες και έχω ασχοληθεί με το αντικείμενο 6 χρόνια πράγμα το οποίο με καθιστά λίγο πιο σχετική απο εσένα σε αυτόν τον τομέα.

Συμληρωματικά, σχετικά με το σχόλιό σου ότι είμαστε μέλη της ΕΕ άρα πρέπει να τηρούνται κάποιοι κανόνες, να σου υπενθυμίσω ότι πολλά πράγματα που "επιβάλλει" η ΕΕ δεν τίθενται ποτέ σε εφαρμογή στην χώρα μας, με πρόσφατο παράδειγμα τα ιδιοτικά πανεπιστήμια. Άρα ας μην είμαστε υπεραισιόδοξοι για την εφαρμογή των κανονισμών.

Edited: Υπάρχει το κουμπάκι "επεξεργασία" όταν θέλουμε να προσθέσουμε κάτι στο post μας.

Eleana":l1xuw1ys said:
Να σου υπενθυμίσω ότι είμαι απόφοιτος πολυτεχνικής σχολής, της οποίας το αντικείμενο είναι σχετικό με της ακτινοβολίες, οπότε επετρεψέ μου να ξέρω λίγα πράγματα περισσότερα από μία τελειόφοιτη νομικής. Έχω διαβάσει μελέτες και έρευνες και έχω ασχοληθεί με το αντικείμενο 6 χρόνια πράγμα το οποίο με καθιστά λίγο πιο σχετική απο εσένα σε αυτόν τον τομέα.
Ελεάνα, τελικά μας πέρασες το βιογραφικό σου αλλά δεν μας διευκρίνισες σε ποιές "ακτινοβολίες" αναφέρεσαι. Όντως σε αυτές που προέρχονται από CRT όπως υπέθεσα ή σε κάτι άλλο?

Διότι αν πρόκειται για τις οθόνες CRT, μάλλον κινδυνεύεις περισσότερο σε ένα τεχνικό γραφείο (αυτά που κάνουν μελέτες κτιριακών έργων), ειδικά με τα 12-ωρα που χτυπάς μπροστά στο PC. Ευτυχώς και εκεί σιγά-σιγά παγιώνεται η LCD 19".

Οπωσδήποτε, αν πιστεύεις ότι ο κίνδυνος είναι σημαντικός, η συμμετοχή στο διαγωνισμό δεν είναι υποχρεωτική.

Το αντίστοιχο είναι να λέει απόφοιτος ιατρικης "Δεν γίνομαι νευροχειρούργος γιατί υπάρχει πολύ ορθοστασία και θα πονάνε τα γόνατά μου." Μιλάμε για πάθος για το επάγγελμα.

Eleana,
otan grafo oti "alloste tosa lefta pairnoun" milao ohi mono gia ton pragmatiko mistho alla kai gia mia seira epidomaton pou pairnoun giati akrivos kanoun mia "anthigyini douleia" kai pairnoun metax allon kai epidoma anthigiinis ergasias.... diladi, yparhoun epaggelmata mesa se ena aerodromio pou pragmatika einai epikyndina kai anthigyina... des tous fortotes kai ypallilous pistas pou 'trone" olo to kaysaerio kai tin osmi tis kirozinis - kai aytoi den pairnoun ola ta antistoiha epidomata - kai meta mallon tha allaxeis gnomi

epipleon to yfos ..ego eimai tade apofoitos kai xero perissotera apo tous ypoloipous... den tairiazei gia to epipedo tou forum, mia kai pou kai esy me ti seira sou den gnorizeis to background tou kathe enos allou pou symmetehei...
An theleis pantos tha mporouses na stirixeis ta epiheirimata sou oson afora ton kindyno pou diatrehoun oi EEK kai pou den diatrehoun kapoia alla epaggelmata ston idio horo kai na synehisoume tin kouventa epikodomitika
Oson afora de, to thema tou an tirountai oi kanones asfaleias stin Ellada, mporo na sou po oti kapoia zitimata pou ethesan kata kairous oi EEK gia tin asfaleia stin ergasia tous, ehoun ekplirothei sto megisto- isos kai parapano- vathmo

xronia polla se olous

xronia polla se olous kai xristos anesti..mipws kserei kaneis pote tha bgei ayti i periboiti prokiriksi? giati tosi kathisterisi? mipws to pane gia fthinoporo opws kai me to test deksiotitwn tou asep?