Ελεγκτής Εναέριας Κυκλοφορίας (ΕΕΚ)

Όπως τα διαβάζω, LGIR, φαίνεται ότι το όλο στυλ της εξέτασης έχει ακριβώς να κάνει με την "καθημερινότητα" της δουλειάς του ελεγκτή, έτσι δεν είναι;

Εγώ απλώς να προσθέσω ότι, απ' ό,τι έχει κυκλοφορήσει τελευταία, οι θέσεις σ' αυτό το διαγωνισμό αναμένεται να είναι συνολικά 20 για διάφορα αεροδρόμια της περιφέρειας (Ρόδος, Κως, Μυτιλήνη, Κεφαλλονιά, Κέρκυρα, Σαντορίνη, Μύκονος, Ζάκυνθος και Ηράκλειο) και τα προσόντα είναι πάνω κάτω όπως έχουν αναφερθεί παραπάνω. Όριο ηλικίας: 21-30.

George":2i3pl2g7 said:
Όπως τα διαβάζω, LGIR, φαίνεται ότι το όλο στυλ της εξέτασης έχει ακριβώς να κάνει με την "καθημερινότητα" της δουλειάς του ελεγκτή, έτσι δεν είναι;

Εγώ απλώς να προσθέσω ότι, απ' ό,τι έχει κυκλοφορήσει τελευταία, οι θέσεις σ' αυτό το διαγωνισμό αναμένεται να είναι συνολικά 20 για διάφορα αεροδρόμια της περιφέρειας (Ρόδος, Κως, Μυτιλήνη, Κεφαλλονιά, Κέρκυρα, Σαντορίνη, Μύκονος, Ζάκυνθος και Ηράκλειο) και τα προσόντα είναι πάνω κάτω όπως έχουν αναφερθεί παραπάνω. Όριο ηλικίας: 21-30.

Ολα σωστά ! και ελπίζω οι 4 τουλάχιστον θέσεις να είναι για Ηράκλειο :D

Μόνο επαρχία θα προκηρυχθούν θέσεις;
Είναι σίγουρο αυτό;

Και επίσης, πες πως περνάει κάποιος τις εξετάσεις (λέμε τώρα) και διορίζεται π.χ. Ηράκλειο. Αφού η εκπαίδευση είναι στη ΣΠΟΑ, πώς και πότε θα αναλάβει τη θέση;
Υπάρχει άραγε πιθανότητα μετάθεσης;

Αμαν, περιμένω 5 χρόνια αυτή την προκήρυξη, από φοιτήτρια ακόμα ζαχάρωνα τη θέση στον Πύργο, και μετά από 5 χρόνια αναμονής θα διορίσουνε μόνο επαρχία;;

George":1og1k22c said:
Όριο ηλικίας: 21-30.
Χμμ, πολύ στενό "παράθυρο" ειδικά για τους άνδρες, με δεδομένη τη μεγάλη διάρκεια σπουδών στην Ελλάδα και τη στρατιωτική θητεία.

Φυσικά δεν θα υπήρχε θέμα αν οι προσλήψεις ήταν σε ετήσια βάση. Αλλά όταν υπάρχει μια προκήρυξη ανά 5-10 χρόνια....

συνήθως μόλις γίνουν προσλήψεις περνούν μια βασική εκπαίδευση στη ΣΠΟΑ και αν μπαίνει καλοκαίρι πάνε στο αεροδρόμιο τους , κάνουν βοηθητικές δουλειές στον Πύργο, μαθαίνουν κάποια πράγματα στην πρακτική , μετά όταν "πέσει" η κίνηση ξαναπάνε ΣΠΟΑ , κάνουν simulator και όταν έρθει η ώρα γίνονται εξετάσεις στο αεροδρόμιό τους και παίρνουν την άδεια για Πύργο του δικού τους αεροδρομίου... αργότερα ξαναπάνε Αθήνα , κάνουν εκπαίδευση RADAR ( αν είναι στα 5 μεγάλα αεροδρόμια) και δίνουν εκεί εξετάσεις για τις διαδικασίες RADAR , οπότε και παίρνουν και την άδεια για προσέγγιση RADAR
Αυτό σημαίνει οτι ένας ελεγκτής αν πάρει μετάθεση απο άλλο αεροδρόμιο για "Βενιζέλο" δεν πάει αυτόματα και δουλεύει αλλά περνάει πάλι εκπαίδευση και εξετάσεις για τς διαδικασίες του συγκεκριμένου. Το ανάποδο όμως ξέρω οτι γίνεται , δηλαδή ένας ΕΕΚ απο Βενιζέλο μπορεί να πάει και να δουλέψει - με απόσπαση συνήθως για ενίσχυση τα καλοκαίρια- σε άλλο αεροδρόμιο αρκεί να γνωρίζει τις τοπικές διαδικασίες

Τζοβάνα":31lxay5h said:
Μόνο επαρχία θα προκηρυχθούν θέσεις;
Είναι σίγουρο αυτό;

Και επίσης, πες πως περνάει κάποιος τις εξετάσεις (λέμε τώρα) και διορίζεται π.χ. Ηράκλειο. Αφού η εκπαίδευση είναι στη ΣΠΟΑ, πώς και πότε θα αναλάβει τη θέση;
Υπάρχει άραγε πιθανότητα μετάθεσης;

Αμαν, περιμένω 5 χρόνια αυτή την προκήρυξη, από φοιτήτρια ακόμα ζαχάρωνα τη θέση στον Πύργο, και μετά από 5 χρόνια αναμονής θα διορίσουνε μόνο επαρχία;;

Μια απο τα ίδια, αλλά επειδή είναι κάτι το οποίο πραγματικά αγαπώ να κάνω σαν επάγγελμα δεν με ενδιαφέρει που θα γίνει ο διορισμός αν γίνει. Άλλωστε παλιότερα ήταν υποχρεωτικό πριν πας Αθήνα πχ να κάνεις κάποια χρόνια επαρχία.

Εντελώς τυχαία έπεσε στα χέρια μου το κείμενο με τα προσόντα που ζητούνται στη Βρετανία:

"Applicants must be at least 18 years old at the date of application, have five GCSEs at grade C or above, including English and Mathematics, or equivalent and have completed a period of post GCSE study at a higher level through to examination"

Όσοι σπουδάζετε ή προετοιμάζεστε για Βρετανικά πανεπιστήμια καταλαβαίνετε τους παραπάνω όρους.

http://www.nats.co.uk/article/122/87/new_recruitment_drive_for_controllers_launched.html

http://career.duth.gr/cms/?q=node/4619

Εδώ θα δείτε τα αεροδρόμια που διορίζονται οι 20 ΕΕΚ.
Όσοι από επαρχία, ή χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις στην Αθήνα...
ήρθε η ευκαιρία σας!!

Γεια σας παιδια!Ειμαι κι εγω τρελαμενος με την αεροπορία και ενδιαφέρομαι για τον ενδεχόμενο διαγωνισμο της ΥΠΑ.Θα ηθελα απο οποιονδήποτε γνωρίζει απο που μπορούμε να αντλήσουμε πληροφορίες για το τεστ αντίληψης-μνήμης(!) -διαδίκτυο,βιβλία-να ενημερώσει σχετικά.
LG1R αν μπορείς να προσθέσεις κάτι παραπάνω στα πολύ χρήσιμα που ήδη ανέφερες σχετικά..
Επίσης γνωρίζει κανείς τι σημαίνει πιστοποιητικό υγείας τύπου ¨Γ¨??

Είναι το Class3 Medical. Γίνεται στο K.A.I μόνο προς το παρόν. Μπορείς να κάνεις ένα search στο net να δεις τι ακριβώς περιλαμβάνει. Κάπου είχα ένα link απο το Eurocontrol αλλά δεν το έχω πρόχειρο.

Αν θυμάμαι είναι λίγο πιο "λάσκα" από το class2.