Ελεγκτής Εναέριας Κυκλοφορίας (ΕΕΚ)

TeaCHeRaKiS":sepq2zit said:
...ο ενδιαφερον, του ενδιαφερον, τα ενδιαφερον ω ενδιαφερον....

Ξεχασαμε τις κλησεις μου φαινεται...

Χμμμμ σόρρυ για το όφτόπικ αλλά δε μπορούσα να μη σχολιάσω τις κλίσεις... Ειδικά αφού σχολίασες και εσύ το ενδιαφέρον :twisted:

Να παρει... κ το χα γραψει με ι ... ειδες ενας χρονος στην Αγγλια τι κανει???

Ειμαστε ολοι ενας κ ενας μου φαινεται!!!
Αντε... επαναφορα στο θεμα μας...

Η πολλη μορφωση προκαλει "παραμορφωση"!
Μπορει καποιος τελικα να με βοηθησει σε αυτο που ψανω?

Edited: Δεν υπάρχει λόγος για παράθεση όταν αναφερόμαστε στο αμέσως προηγούμενο post. Προσοχή στις αλληλένδετες παραθέσεις.

70 είναι τελικά (ως γνωστόν) οι θέσεις των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, 20 οι θέσεις αερολιμενικών κι 200 οι θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων.
Ο γραπτός διαγωνισμός (για τους 70 ΕΕΚ και τους 20 αερολιμενικούς) θα γίνει περί τις αρχές με μέσα του Δεκέμβρη, ενώ θα υπάρξει και ψυχοτεχνική δοκιμασία για τους υποψηφίους.
Νεότερα προσεχώς...

(πηγή: "Έθνος" - "Εργασία")

Παιδιά καλησπέρα,

Να ρωτήσω και εγώ κάτι με τη σειρά μου. Το όριο ηλικίας είναι τα 30 και για άντρες και για γυναίκες; Γιατί παλιότερα για τους μεν άντρες το όριο ηλικίας ήταν τα 30 για τις δε γυναίκες τα 28. Μου είπαν πως αυτό άλλαξε και έγινε ενιαίο. Γνωρίζει κανείς κάτι;

so you think you can fly":947ypc0a said:
Το όριο ηλικίας είναι τα 30 και για άντρες και για γυναίκες; Γιατί παλιότερα για τους μεν άντρες το όριο ηλικίας ήταν τα 30 για τις δε γυναίκες τα 28. Μου είπαν πως αυτό άλλαξε και έγινε ενιαίο. Γνωρίζει κανείς κάτι;
Δεν το ξέρω θετικά, αλλά προφανώς λόγω της στρατιωτικής θητείας στους άνδρες και με δεδομένο ότι δεν υπάρχει συστηματική διαδικασία προσλήψεων σε ετήσια βάση, κρίθηκε σωστό να ανοίξει λίγο το "παράθυρο". Αν άλλαξε, φαντάζομαι ότι οφείλεται στις διατάξεις περί ισότητας των φύλλων (ελληνικές ή ευρωπαϊκές).

Καλησπέρα και από μένα! Είμαι καινούριο μέλος και, αν και έψαξα όλες τις συζητήσεις και θέματα, δε βρήκα τις απαντήσεις που θα ήθελα, γι'αυτό θα τις κάνω εδώ. Όποιος θέλει και μπορεί, ας απαντήσει!

1. Έχω γεννηθεί 5 φεβρουαρίου 1978, πιστεύετε οτι με παίρνει για ελεγκτής?
2. Πιστεύετε οτι εισέρχεται και ο παράγων βύσμα, αν και είναι με ΑΣΕΠ (για να μη δηλώνουμε άδικα...)?
3. Κάπου διάβασα οτι στο Βενιζέλος προσλαμβάνουν αλλιώς... αυτό ισχύει και για θέσεις όπως ελεγκτής ή Ηλεκτρονικός Μηχανικός που με ενδιαφέρει. Αν ναι, τότε γιατί βγάζουν θέσεις τώρα και μέσω ΑΣΕΠ?
4. Αν και έχω σπουδάσει Φυσικός αλλά έχω μεταπτυχιακό σε Εlectrical Engineering & Electronics στην Αγγλία, πιστεύετε οτι μπορώ να δηλώσω και για Ηλεκτρονικός Μηχανικός?
5. Πιστεύετε οτι μετράει πιο πολύ ο διαγωνισμός ή τα πτυχία?

Πάντως μετά το διαγωνισμό θα ψάξω πολύ να δω τι άτομα πήραν...όπως βλέπετε δεν είμαι και πολύ αισιόδοξος.... :cry:

peter":nzkbmrmg said:
1. Έχω γεννηθεί 5 φεβρουαρίου 1978, πιστεύετε οτι με παίρνει για ελεγκτής?

Αν το όριο ηλικίας στο συγκεκριμένο διαγωνισμό είναι τα 30 χρόνια σε παίρνει ακόμα.

3. Κάπου διάβασα οτι στο Βενιζέλος προσλαμβάνουν αλλιώς... αυτό ισχύει και για θέσεις όπως ελεγκτής ή Ηλεκτρονικός Μηχανικός που με ενδιαφέρει. Αν ναι, τότε γιατί βγάζουν θέσεις τώρα και μέσω ΑΣΕΠ?

Οι ελεγκτές όλων των ελληνικών πολιτικών αερολιμένων (και του Βενιζέλος) είναι υπάλληλοι της ΥΠΑ. Δεν εμπλέκεται η ιδιωτική εταιρεία που διαχειρίζεται το Βενιζέλος στο θέμα του Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας.

4. Αν και έχω σπουδάσει Φυσικός αλλά έχω μεταπτυχιακό σε Εlectrical Engineering & Electronics στην Αγγλία, πιστεύετε οτι μπορώ να δηλώσω και για Ηλεκτρονικός Μηχανικός?

Οι περισσότερες θέσεις Ηλεκτρονικών της ΥΠΑ αφορούν απόφοιτους από αντίστοιχα ΤΕΙ. Υπάρχουν και θέσεις που αφορούν απόφοιτους ΑΕΙ και θα ψάξω για να σου πω από ποια τμήματα ακριβώς.

5. Πιστεύετε οτι μετράει πιο πολύ ο διαγωνισμός ή τα πτυχία?

Το πτυχίο ΑΕΙ είναι προϋπόθεση για να λάβεις μέρος στο διαγωνισμό. Από εκεί και πέρα η κατάταξη γίνεται σύμφωνα με τα μόρια που λαμβάνει κάποιος στις γραπτές εξετάσεις (καθώς και κάποια κριτήρια εντοπιότητας, πολυτέκνων κτλ.)

xristos":30hq2ghu said:
peter":30hq2ghu said:

Οι περισσότερες θέσεις Ηλεκτρονικών της ΥΠΑ αφορούν απόφοιτους από αντίστοιχα ΤΕΙ. Υπάρχουν και θέσεις που αφορούν απόφοιτους ΑΕΙ και θα ψάξω για να σου πω από ποια τμήματα ακριβώς.
Ναι, ο Xristos έχει δίκιο, η ειδικότητα "Ηλεκτρονικός Ανωτέρας" έχει ιδιαίτερη κατοχύρωση στο Δημόσιο από παλιά.

Τα μεταπτυχιακά δεν μετρούν σε επαγγέλματα νομοθετικά κατοχυρωμένα (πλήν πληροφορικής), σημασία έχει το βασικό πτυχίο. Πιθανώς όμως να καλύπτεις τις απαιτήσεις για Ραδιοηλεκτρολόγος και μετά αυτό να σου ανοίξει κάποια πόρτα στην ΥΠΑ. Τουλάχιστον παλαιότερα έπαιζε και αυτό το σενάριο, ψάξε το λίγο στο ΥΜΕ.

.

peter":2c9ijj14 said:
2. Πιστεύετε οτι εισέρχεται και ο παράγων βύσμα, αν και είναι με ΑΣΕΠ (για να μη δηλώνουμε άδικα...)?

Από προσωπική εμπειρία θα σου πω ότι αφού είναι μέσω ΑΣΕΠ μη φοβάσαι τίποτα!!!
Να 'ναι καλά ο Άγιος ΑΣΕΠ (μήπως ξέρει κανείς πότε γιορτάζει για να ανάβω λαμπάδα ίσα με το μπόι του κτιρίου του?) και φωτιά να πέσει να κάψει αυτούς που θέλουν να το καταργήσουν ή να του περιορίσουν τις αρμοδιότητες.

Για τον επικείμενο διαγωνισμό,
γενικές πληροφορίες εδώ:
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid= ... bid=140281

λεπτομέρειες σύντομα...