Ελεγκτής Εναέριας Κυκλοφορίας (ΕΕΚ)

vasileios":2d40ex3m said:
Ρiko apiko θα μπορούσες να μας δώσεις κάποιες διευκρινίσεις σχετικά με ορισμένα από τα θέματα του προηγούμενου διαγωνισμού;
1.Στο θέμα που εμφανίζονται 2 8ψήφιοι αριθμοί κ στην συνέχεια εξαφανίζονται, ζητείται αμέσως ένας από τους δύο ή μεσολαβούσαν κι άλλες ερωτήσεις;
2.Στο θέμα με τα call signs, που πολλοί υποστήριξαν πως ήταν από τα δυσκολότερα, τι ακριβώς ζητούσαν. Έχω καταλάβει πως έδειχναν 6 call signs αρχικά ,ύστερα τα έσβηναν και ζητούσαν σταδιακά όλο και περισσότερα..Κατάλαβα καλά;
3. Πόσα ακουστικά μηνύματα περίπου ακούστηκαν;

Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σου!Συγγνώμη για το πρήξιμο, αλλά είσαι ο καταλληλότερος για να μας απαντήσεις!Αλήθεια τι ποσοστά έπιασες στα α κ β στάδια για να έχεις τόσο υψηλή θέση;;;
Εύχομαι να βρεις το δίκιο σου γιατί πραγματικά στην χώρα μας εκτός από το να σκοντάφτουμε στα ψιλά γράμματα και στις ερμηνείες του εκάστοτε ασεπ, ειλικρινά σε όλα τα υπόλοιπα τελούμε ανεπαρκείς...

Δυστυχώς παιδιά δε θυμάμαι συγκεκριμένα πράγματα... Έχει περάσει πολύ καιρός. Ειλικρινά δε θυμάμαι να σου πω κάτι συγκεκριμένο από αυτά που ρωτάς.
Στο Α’ Στάδιο η βαθμολογία μου ήταν 66,67 και στο Β’ Στάδιο ήταν 74. Μέσο όρο είχα 71,56 και ήμουν στην 38η θέση. Μετά έδωσα και ορθοφωνία που είναι on/off και την πέρασα. γενικά η ορθοφωνία είναι νορμάλ. Αρκεί να διαβάζεις αργά και καθαρά. Μόνο αν έχεις κάποιο σοβαρό θέμα στην ομιλία κόβεσαι λογικά γιατί σε εμάς είχαν περάσει σχεδόν όλοι.
Το 71,56 ήταν ο καθαρός βαθμός πριν μπουν οι προσαυξήσεις του βαθμού πτυχίου και του μεταπτυχιακού. Εκεί είναι που έμεινα πίσω και βγήκα τελικά εκτός. Για αυτό λέω ότι έπρεπε να ετοιμαστώ πιο σοβαρά και να γράψω καλύτερα στο Α στάδιο το οποίο είναι και το πιο βατό. Το Β στάδιο είναι λίγο λαχείο και το να πέσεις σε καλή μέρα.
Ευχαριστώ. Και σε εσάς όλους καλή επιτυχία και καλή συνέχεια.

Καλησπέρα,
Ξέρει κανείς με ποιο τρόπο προσμετράται στην τελική βαθμολογία ο βαθμός πτυχίου και το μεταπτυχιακό; :?:
Ευχαριστώ για την απάντηση :)

Στη δική μας προκήρυξη τουλάχιστον το συναφές μεταπτυχιακό ήταν +2 μονάδες.
Όσον αφορά στο πτυχίο προστίθεται ο επιπλέον του 5 βαθμός. Πχ αν έχεις βαθμό 7,3 θα προτεθούν στη βαθμολογία +2,3.

Δυστυχώς παιδιά δε θυμάμαι συγκεκριμένα πράγματα... Έχει περάσει πολύ καιρός. Ειλικρινά δε θυμάμαι να σου πω κάτι συγκεκριμένο από αυτά που ρωτάς.
Στο Α’ Στάδιο η βαθμολογία μου ήταν 66,67 και στο Β’ Στάδιο ήταν 74. Μέσο όρο είχα 71,56 και ήμουν στην 38η θέση. Μετά έδωσα και ορθοφωνία που είναι on/off και την πέρασα. γενικά η ορθοφωνία είναι νορμάλ. Αρκεί να διαβάζεις αργά και καθαρά. Μόνο αν έχεις κάποιο σοβαρό θέμα στην ομιλία κόβεσαι λογικά γιατί σε εμάς είχαν περάσει σχεδόν όλοι.
Το 71,56 ήταν ο καθαρός βαθμός πριν μπουν οι προσαυξήσεις του βαθμού πτυχίου και του μεταπτυχιακού. Εκεί είναι που έμεινα πίσω και βγήκα τελικά εκτός. Για αυτό λέω ότι έπρεπε να ετοιμαστώ πιο σοβαρά και να γράψω καλύτερα στο Α στάδιο το οποίο είναι και το πιο βατό. Το Β στάδιο είναι λίγο λαχείο και το να πέσεις σε καλή μέρα.
Ευχαριστώ. Και σε εσάς όλους καλή επιτυχία και καλή συνέχεια.[/quote

Στον προηγούμενο διαγωνισμό ήταν και οι θέσεις περισσότερες και οι βαθμολογίες του πρώτου σταδίου πιο χαμηλές..Αυτή την φορά, με 32 μόνο θέσεις και με τόσο υψηλές βαθμολογίες στο Α στάδιο, θεωρώ πως οι πιθανότητες επιτυχίας πέφτουν κατακόρυφα..βέβαια νομίζω πως όλοι ποντάρουμε να μας πέσει το λαχείο και να πάμε καλά στις εξετάσεις εκείνη την μέρα..Όσοι μπορέσουν να διαχειριστούν το άγχος και την πίεση του χρόνου , πιστεύω πως "το έχουν" και ειλικρινά τους αξίζει μια θέση στους 32.. Προσωπικά έγραψα 80,69 στο πρώτο στάδιο και έχω και εντοπιότητα..αλλά ξέρω κι άλλους με εντοπιότητα που έγραψαν καλύτερα από εμένα στο Α, οπότε πρέπει να το παλέψω..καλή επιτυχία σε όλους !!

Όσοι έχουν εντοπιότητα βέβαια κ καλό βαθμό όπως κ εσύ έχουν πολύ καλές πιθανότητες για το "λαχείο" :D Νομίζω για τους κοινούς θνητούς (όπως εμένα) με βαθμό κάτω του 80 τα πράγματα ειναι δύσκολα..μονο εάν γράψει κανεις πάνω απο 85-90 στο β μπορεί να ελπίζει.

Το Β στάδιο είναι πολύ απρόβλεπτο γενικά,επομένως πολλά μπορούν να ανατραπούν.Εχει ,επίσης, συντελεστή βαρύτητας 2 ενώ το Α στάδιο έχει 1. ;)
Υπάρχει χρόνος για προετοιμασία και όποιος το θέλει πολύ θα τα πάει καλά.Επειδή έχω υλικό για το Β στάδιο όποιος επιθυμεί δωρεάν ενδεικτικό υλικό ας στείλει pm :)

eleni_tsa":275ry2nl said:
Έχεις δίκιο, είτε όλα είτε κανένα. Πώς απορρίπτουν Msc στην Στατιστική ως μη συναφές αλλά δέχονται αυτό στο Μanagement?

Δεν νομίζω ότι είναι είτε όλα είτε κανένα!!
Για παράδειγμα αυτό το μεταπτυχιακό: http://pgtransport.civil.auth.gr/courses#EO3 με μάθημα "ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ" ίσως είναι το πιο συναφές και δεν νομίζω ότι έχει καμία σχέση ούτε με στατιστική ούτε με management...
Όπως και φαντάζομαι αντίστοιχα διδακτορικά. Το να έχει κάποιος διδακτορικό ως χημικός ή παιδαγωγός για παράδειγμα δεν νομίζω ότι θα πρέπει να ή θα μοριοδοτηθεί με τις μονάδες που αναφέρονται στην προκήρυξη!

Το ό,τι στα διδασκόμενα μαθήματα υπάρχει και ως επιλεγόμενο (άρα μπορεί κάποιος κάτοχος του μεταπτυχιακού να μην το έχει διδαχτεί) ένα μάθημα που από τις 12 γενικά θεματικές ενότητες έχει μια μόνο που αφορά ένα χώρο του αεροδρομίου, πεδίο ελιγμών, στον οποίο η πρόσβαση υπόκειται σε εξουσιοδότηση ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας δεν νομίζω να συνιστά σοβαρό λόγο για να θεωρήσουμε ότι ο εν λόγω τίτλος είναι συναφής με το επάγγελμα του ΕΕΚ.

Το θέμα των μεταπτυχιακών έχει αναλυθεί διεξοδικά σε παλαιότερα ποστ. Κανείς δεν ξέρει με ποιο τρόπο καθορίζει ο ΑΣΕΠ την συνάφεια. Άρα όποιος έχει μεταπτυχιακό και δεν λάβει την μοριοδότηση που έχει λάβει κάποιος άλλος για τον οποίο υπάρχει αμφιβολία για την συνάφεια θα κάνει ένσταση. Το θέμα των συναφών μεταπτυχιακών όχι μόνο για πρόσληψη αλλά και για αναγνώριση μετά την πρόσληψη εντός της υπηρεσίες είναι μια παράξενη ιστορία. Συνήθως αναγνωρίζονται μεταπτυχιακά που έχουν συνάφεια με τις αρμοδιότητες του υπουργείου ή της υπηρεσίας ανεξάρτητα από το αν είναι συναφή με τη θέση του υπαλλήλου.

Υ.Γ. Βλέπω στο σάιτ του μεταπτυχιακού προγράμματος σύνδεσμο που οδηγεί σε "Προκύρηξη". Τελικά ίσως να χρειάζεται και ένα τέστ λεκτικών γνώσεων.

Holy Dio":b7fu4gel said:
Το ό,τι στα διδασκόμενα μαθήματα υπάρχει και ως επιλεγόμενο (άρα μπορεί κάποιος κάτοχος του μεταπτυχιακού να μην το έχει διδαχτεί) ένα μάθημα που από τις 12 γενικά θεματικές ενότητες έχει μια μόνο που αφορά ένα χώρο του αεροδρομίου, πεδίο ελιγμών, στον οποίο η πρόσβαση υπόκειται σε εξουσιοδότηση ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας δεν νομίζω να συνιστά σοβαρό λόγο για να θεωρήσουμε ότι ο εν λόγω τίτλος είναι συναφής με το επάγγελμα του ΕΕΚ [...]

Υ.Γ. Βλέπω στο σάιτ του μεταπτυχιακού προγράμματος σύνδεσμο που οδηγεί σε "Προκύρηξη". Τελικά ίσως να χρειάζεται και ένα τέστ λεκτικών γνώσεων.

Εγώ στο συγκεκριμένο μεταπτυχιακό μιας και το έχει κάνει γνωστός μου που δίνει όπως κι εγώ (που δεν το εχω) βλέπω τα εξής μαθήματα, εκτός από το πιο χαρακτηριστικό που παρέθεσα πιο πάνω:
Πολιτικές Μεταφορών
Τεχνικές συλλογής και ανάλυσης δεδομένων- στοιχεία επιχειρησιακής έρευνας
Στοιχεία οικονομίας των μεταφορών
Ανάλυση συστημάτων
Ασφάλεια Μεταφορών και επιπτώσεις στο περιβάλλον
Εφαρμογή των τεχνικών της κοινωνίας της πληροφορίας στις μεταφορές.

Φανταζομαι ότι ο ΑΣΕΠ δεν θα θεωρήσει πιο σχετικό ένα μεταπτυχιακό MBA ή μικροσυστηματων και νανοδιαταξεων από το παραπάνω όσο κι αν το θέλουμε κάποιοι.

Όσο για το ΥΓ τι να σου πω! Απόφοιτος Πανεπιστημίου είσαι κ εσύ όπως κι εγώ και ξέρουμε τι γίνεται με τις γραμματείες... Ένα τεστ λεκτικών δεξιοτήτων είναι το λιγοτερο που χρειάζεται!

thouises":1o8g0dzg said:
eleni_tsa":1o8g0dzg said:
Έχεις δίκιο, είτε όλα είτε κανένα. Πώς απορρίπτουν Msc στην Στατιστική ως μη συναφές αλλά δέχονται αυτό στο Μanagement?

Δεν νομίζω ότι είναι είτε όλα είτε κανένα!!
Για παράδειγμα αυτό το μεταπτυχιακό: http://pgtransport.civil.auth.gr/courses#EO3 με μάθημα "ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ" ίσως είναι το πιο συναφές και δεν νομίζω ότι έχει καμία σχέση ούτε με στατιστική ούτε με management...
Όπως και φαντάζομαι αντίστοιχα διδακτορικά. Το να έχει κάποιος διδακτορικό ως χημικός ή παιδαγωγός για παράδειγμα δεν νομίζω ότι θα πρέπει να ή θα μοριοδοτηθεί με τις μονάδες που αναφέρονται στην προκήρυξη!

Καλημέρα.
Η αλήθεια είναι ότι δεν ήξερα ότι υπάρχει τέτοιο μεταπτυχιακό το οποίο είναι εννοείται πιο συναφές από άλλα.
Επειδή όμως έχω καεί με αυτό το θέμα σας γράφω παρακάτω μερικά μεταπτυχιακά που έγιναν αποδεκτά στον προηγούμενο διαγωνισμό:

Master of arts in conflict, governance and development.
Διοικητική των επιχειρήσεων με διεθνή προσανατολισμό (MBA International).
Μετεωρολογία και Φυσική Ωκεανογραφία.
Δίπλωμα ειδίκευσης μηχανικού.
Φυσική Περιβάλλοντος.
Διοίκηση Επιχειρήσεων.
Διοίκηση Συστημάτων Παραγωγής.
Τεχνοοικονομικά συστήματα.
Master of science in information engineering

Επομένως όταν υπάρχουν διαφορετικές αποφάσεις του ΑΣΕΠ για το ίδιο πράγμα, ε τότε είναι που δημιουργούνται "υποψίες", αδικίες και ότι μπορεί να φανταστεί αυτός που αδικήθηκε. Δηλαδή όσο καλοπροαίρετος και να είμαι δεν μπορώ να δικαιολογήσω πως η ίδια επιτροπή δέχτηκε τα Τεχνοοικονομικά Συστήματα και όχι την Στατιστική και Επιχειρησιακή Έρευνα.