kostaskK":ipgnsvx4 said:
Καλημέρα, θα ήθελα να ρωτησω τι πρέπει να γνωρίζουμε από θέματα γεωγραφίας. Πρέπει να ξέρουμε που βρίσκονται πόλεις της Ελλαδος και του εξωτερικού; Π.χ ποια πόλη ειναι πιο βόρεια;; Επισης αν γνωρίζετε για τη φύση των υπολοιπων ερωτηματων οποιαδήποτε πληροφορία θα ήταν χρησιμη. Παρακαλώ οποιος γνωρίζει ας απαντησει, γιατί δεν έχω βρει ξεκάθαρη απάντηση. Αν τα θέματα του 2008 τα δημοσιοποιουσαν από ασεπ, οι ελεγκτές που κάνουν μαθήματα παρανόμως στα φροντιστήρια δε θα είχαν λόγο ύπαρξης. Αθάνατη Ελλάδα...
Καλημέρα σε όλο το φόρουμ.
Παιδιά εγώ έδωσα το 2008 εξετάσεις και στο Β στάδιο πήγα πολύ καλά. Αν θυμάμαι καλά ήμουν μέσα στην 1η 30άδα στο Β στάδιο.
Ωστόσο λογικά δεν είμαι και ο καταλληλότερος για να δώσω συμβουλές καθώς δεν είχα κάνει κάποια σοβαρή προετοιμασία...
Λίγα πράγματα από όσα μπορώ να θυμηθώ καθώς πέρασαν και 8 χρόνια:
1) Θυμάμαι ότι είχα διαβάσει γεωγραφία (χώρες, πρωτεύουσες κλπ) αλλά από ότι θυμάμαι δεν χρειάστηκαν τόσο πολύ τέτοιες γνώσεις...
2) Η εξέταση του Β σταδίου ήταν ουσιαστικά ως εξής:
Ήμασταν μέσα σε ένα αμφιθέταρο όπου έδειχναν διάφορες πληροφορίες στον πίνακα στο κέντρο (με προτζέκτορα εννοώ) και παράλληλα ακουγόταν πολλά και διάφορα μηνύματα ηχητικά από τα ηχεία.
Τα ηχητικά μηνύματα μπορεί αρχικά να φαινόταν άσχετα με αυτό που έδειχνε η οθόνη αλλά στην ουσία έπρεπε να είσαι στην τσίτα για να τα θυμάσαι γιατί κάποια στιγμή αργότερα στο πλαίσιο της εξέτασης θα σου χρειαζόταν.
Για παράδειγμα: Την ώρα που έδειχνε κάτι στην οθόνη πχ για το αεροδρόμιο Αθηνών στο ηχείο ακουγόταν ότι στο αεροδρόμιο της Ρόδου πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι 5 μποφόρ. Εκείνη τη στιγμή έλεγες "που κολλάει τώρα αυτό;;". Μετά από κανένα 10 λεπτο ερχόταν θέμα στην οθόνη κάτι σχετικά με τη Ρόδο και έπρεπε να θυμάσαι την πληροφορία που άκουσες.
Γενικά πιστεύω ότι όντως η προετοιμασία μπορεί να βοηθήσει γιατί εγώ δεν προετοιμάστικά καθόλου και ίσως να πήγαινα καλύτερα. Αλλά θεωρώ ότι παίζει πολύ σημαντικό ρόλο το να είσαι ξεκούραστος, συγκεντρωμένος και ψύχραιμος. Αν πχ χάσεις κάτι μην αποσυντονιστείς και σε πάρει η μπάλα και στα υπόλοιπα.
Sorry για τις σκόρπιες πληροφορίες αλλά είναι ότι θυμάμαι από την όλη διαδικασία.