Ελεγκτής Εναέριας Κυκλοφορίας (ΕΕΚ)

καινουρια και εγω στην παρεα. τα θεματα θεωρω οτι ποικιλλουν. το θεμα ειναι πως θα αποδωσεις εκεινη την μερα. το διαβασμα ειναι προσωπικη υποθεση του καθενός μας. καλη επιτυχια σε ολους!!! :cool:

upstream12":24z3in4h said:
Αν κάποιος πάρει στο πρώτο στάδιο 90 και στο δεύτερο 70 και ένας άλλος πάρει 70 στο πρώτο και 80 στο δεύτερο ποιος θα είναι πρώτος από τους δύο???

Θα έχουν ίδιο βαθμό. Δεν υπάρχει διαφορά.

Όσο για το ποιοι θα κληθούν στο γ στάδιο δε ξέρω αν θα ειναι ακριβώς οι πρώτοι 32. Οι θέσεις που θα καλυφθούν ειναι 17 χωρίς τη μοριοδοτηση της εντοπιότητας. Με τη μοριοδοτηση πάμε στις 23 θέσεις. Οι θέσεις πολυτεκνων κ τριτεκνων δε καλύπτονται απο όλους, οποτε μπορεί και κάποιος που είναι ανάμεσα στους 32 πρώτους με καλύτερο βαθμό απο κάποιον πολυτεκνο να μείνει εκτός. Απο τους πολυτεκνους οι έξι που θα έχουν μεγαλύτερο βαθμό θα προσληφθούν κ από τους τριτεκνους οι 3 πρώτοι. Λογικά θα κληθούν κ μερικοί επιλαχόντες σε περίπτωση που κάποιος κοπεί στην ορθοφωνια.

kostaskK":ewrxd7kq said:
Καλημέρα, θα ήθελα να ρωτησω τι πρέπει να γνωρίζουμε από θέματα γεωγραφίας. Πρέπει να ξέρουμε που βρίσκονται πόλεις της Ελλαδος και του εξωτερικού; Π.χ ποια πόλη ειναι πιο βόρεια;; Επισης αν γνωρίζετε για τη φύση των υπολοιπων ερωτηματων οποιαδήποτε πληροφορία θα ήταν χρησιμη. Παρακαλώ οποιος γνωρίζει ας απαντησει, γιατί δεν έχω βρει ξεκάθαρη απάντηση. Αν τα θέματα του 2008 τα δημοσιοποιουσαν από ασεπ, οι ελεγκτές που κάνουν μαθήματα παρανόμως στα φροντιστήρια δε θα είχαν λόγο ύπαρξης. Αθάνατη Ελλάδα...

https://www.asep.gr/webcenter/portal/as ... su98b55_66

Σε αυτό το link θα βρεις τα θέματα και τις απαντήσεις τους, από τον προηγούμενο διαγωνισμό.
Παιδιά, πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω με ποιον τρόπο λύνεται το τελευταίο θέμα στην ενότητα "Θετικές και Φυσικές επιστήμες"..Μπορεί να βοηθήσει κάποιος???

VDM":roaez12s said:
Έχουν και τον συντελεστη βαρύτητας τα στάδια...οποτε 1*(βαθμός α σταδίου) +2*(βαθμός β σταδίου) προς 2.

Συγγνώμη, αλλά νομίζω πως αφού σταθμίζονται με συντελεστές, θα πρέπει να διαιρεθούν με το 3 για να βγει ο μ.ο. Αν κάνω λάθος, διορθώστε με.

Τα θέματα αυτά δεν ήταν των ελεγκτών..αλλά του κλάδου ΠΕ1..ο μεσος ορος προκύπτει ως εξής: βαθμός1*1+βαθμός2*2/1+2..

eleni_tsa":28ph24p4 said:
https://www.asep.gr/webcenter/portal/as ... su98b55_66

Σε αυτό το link θα βρεις τα θέματα και τις απαντήσεις τους, από τον προηγούμενο διαγωνισμό.
Παιδιά, πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω με ποιον τρόπο λύνεται το τελευταίο θέμα στην ενότητα "Θετικές και Φυσικές επιστήμες"..Μπορεί να βοηθήσει κάποιος???

ΠΡΟΣΟΧΗ! Τα θέματα αυτά (Δίκαιο, φυσικές επιστήμες κλπ.) από τον ΑΣΕΠ ήταν για τους ΠΕ1 αερολιμενικούς ΟΧΙ για τους ΕΕΚ (το γράφει και στον τίτλο του εγγράφου στην 1η σελίδα).

Το άθροισμα των βαθμολογιών Α και Β σταδίου (πολλαπλασιασμένες με τους αντίστοιχους συντελεστές) διαιρείται με το 3 για να έχουμε τον μέσο όρο. Η τελική βαθμολογία θα είναι και αυτή σε κλίμακα με άριστα το 100.

Παιδιά συγγνώμη, αλλά θεώρησα ότι τα θέματα ήταν κοινά. Γραπτός διαγωνισμός Πολιτικής αεροπορίας - Προκήρυξη 2Γ/2007 λέει..

kostaskK":ipgnsvx4 said:
Καλημέρα, θα ήθελα να ρωτησω τι πρέπει να γνωρίζουμε από θέματα γεωγραφίας. Πρέπει να ξέρουμε που βρίσκονται πόλεις της Ελλαδος και του εξωτερικού; Π.χ ποια πόλη ειναι πιο βόρεια;; Επισης αν γνωρίζετε για τη φύση των υπολοιπων ερωτηματων οποιαδήποτε πληροφορία θα ήταν χρησιμη. Παρακαλώ οποιος γνωρίζει ας απαντησει, γιατί δεν έχω βρει ξεκάθαρη απάντηση. Αν τα θέματα του 2008 τα δημοσιοποιουσαν από ασεπ, οι ελεγκτές που κάνουν μαθήματα παρανόμως στα φροντιστήρια δε θα είχαν λόγο ύπαρξης. Αθάνατη Ελλάδα...

Καλημέρα σε όλο το φόρουμ.
Παιδιά εγώ έδωσα το 2008 εξετάσεις και στο Β στάδιο πήγα πολύ καλά. Αν θυμάμαι καλά ήμουν μέσα στην 1η 30άδα στο Β στάδιο.
Ωστόσο λογικά δεν είμαι και ο καταλληλότερος για να δώσω συμβουλές καθώς δεν είχα κάνει κάποια σοβαρή προετοιμασία...
Λίγα πράγματα από όσα μπορώ να θυμηθώ καθώς πέρασαν και 8 χρόνια:

1) Θυμάμαι ότι είχα διαβάσει γεωγραφία (χώρες, πρωτεύουσες κλπ) αλλά από ότι θυμάμαι δεν χρειάστηκαν τόσο πολύ τέτοιες γνώσεις...
2) Η εξέταση του Β σταδίου ήταν ουσιαστικά ως εξής:
Ήμασταν μέσα σε ένα αμφιθέταρο όπου έδειχναν διάφορες πληροφορίες στον πίνακα στο κέντρο (με προτζέκτορα εννοώ) και παράλληλα ακουγόταν πολλά και διάφορα μηνύματα ηχητικά από τα ηχεία.
Τα ηχητικά μηνύματα μπορεί αρχικά να φαινόταν άσχετα με αυτό που έδειχνε η οθόνη αλλά στην ουσία έπρεπε να είσαι στην τσίτα για να τα θυμάσαι γιατί κάποια στιγμή αργότερα στο πλαίσιο της εξέτασης θα σου χρειαζόταν.
Για παράδειγμα: Την ώρα που έδειχνε κάτι στην οθόνη πχ για το αεροδρόμιο Αθηνών στο ηχείο ακουγόταν ότι στο αεροδρόμιο της Ρόδου πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι 5 μποφόρ. Εκείνη τη στιγμή έλεγες "που κολλάει τώρα αυτό;;". Μετά από κανένα 10 λεπτο ερχόταν θέμα στην οθόνη κάτι σχετικά με τη Ρόδο και έπρεπε να θυμάσαι την πληροφορία που άκουσες.

Γενικά πιστεύω ότι όντως η προετοιμασία μπορεί να βοηθήσει γιατί εγώ δεν προετοιμάστικά καθόλου και ίσως να πήγαινα καλύτερα. Αλλά θεωρώ ότι παίζει πολύ σημαντικό ρόλο το να είσαι ξεκούραστος, συγκεντρωμένος και ψύχραιμος. Αν πχ χάσεις κάτι μην αποσυντονιστείς και σε πάρει η μπάλα και στα υπόλοιπα.

Sorry για τις σκόρπιες πληροφορίες αλλά είναι ότι θυμάμαι από την όλη διαδικασία.

Τελικά πέρασες ή όχι? Θέλω να πω, διορίστηκες ή όχι?

Όχι δυστυχώς ενώ ήμουν στους προσωρινά διοριστέους, όταν βγήκαν οι οριστικοί πίνακες μου είχαν αφαιρέσει τις 2 μονάδες του μεταπτυχιακού μου και βγήκα εκτός...
Είμαι ακόμα στα δικαστήρια και ελπίζω κάποια στιγμή να δικαιωθώ ακόμα και μετά από 1 δεκαετία...
Απλά χτυπάω το κεφάλι μου γιατί είχα πάρει χαλαρά την όλη διαδικασία και επομένως και στα γλωσσικά και στο Β στάδιο πήγα πολύ ανέτοιμος και μπορούσα έστω στα γλωσσικά να πάω αρκετά καλύτερα.
Για τα θέματα του Β σταδίου παιδιά πραγματικά δε θυμάμαι κάτι άλλο. Ήταν τόσο πρωτόγνωρη διαδικασία εξέτασης που δεν έχω συγκρατήσει και πολλά. Θυμάμαι ότι όταν βγήκα από το αμφιθέατρο νόμιζα ότι πήγα πολύ μέτρια καθώς δεν είσαι σίγουρος για αυτά που απαντάς.