Ελεγκτής Εναέριας Κυκλοφορίας (ΕΕΚ)

Eνδιαφερον.ξερει κανεις παραπανω πληροφοριες??
η μεθοδος του ασεπ σιγουρα δεν προκειται να αλλαξει.αυτο που πιστευω ισως αλλαξει ειναι οι μισθοι(προς τα κατω).επισης πιστευω θα διατηρηθει η μονιμοτητα καθως απαιτειται μεγαλη και ακριβη εκπαιδευση.

ποτε αναμενεται νεος διαγωνισμος???

αυτό το νεο Προεδρικό Διάταγμα το μόνο που κάνει είναι να εναρμονίσει την Ευρωπαϊκή στην ελληνική νομοθεσία.
Επειδή δεν φαίνεται στον ορίζονται καμία νέα προκήρυξη, όχι μόνο λόγω πρόσφατων προσλήψεων, αλλά και της κρίσης, ίσως του Blue Med που μπορεί να επηρεάσει το έργο των ΕΕΚ, μειώνοντας θέσεις εργασίας ( ενοποίηση του upper airspace), μάλλον θα περάσει πολύς καιρός μέχρι να φανεί στην πράξη τί άλλαξε

Καλησπερα!

Θα ηθελα να μου προτεινετε βιβλια που πρεπει να διαβασω για ΕΕΚ.

Εννοω βιβλια που θα με προετοιμασουν για θεματα εξετασεων

οπως για Α΄ Στάδιο : «ΛΕΚΤΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ» και Β΄ Στάδιο : «ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ (ΓΡΑΠΤΟ TEST)»

Τι να διαβασω??? Τι βιβλια να παρω???

Εσεις τι διαβασατε???

Σας ευχαριστω!

Θα περιμενω απαντησεις και προτασεις

Καλημέρα. Όπως θα έχεις διαβάσει στα προηγούμενα post αναμένονται ραγδαίες αλλαγές και ανακατατάξεις ως προς τον Έλεγχο Εναέριας Κυκλοφορίας θα έλεγα να περίμενες λιγάκι...Μπορώ όμως να σου πω ότι η υφή των εξετάσεων δεν απαιτεί το καλό διάβασμα συγκεκριμένης βιβλιογραφίας αλλά γενικές γνώσεις...

καλησπέρα!Ενδιαφέρομαι για το επάγγελμα αυτό και το έχω ψάξει πολύ...όμως είμαι 18 χρονών και έχω αμφιβολίες σχετικά με το αν είναι πραγματικά αυτό που θέλω να κάνω...αν υπάρχει κάποιος ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας που θα μπορούσε να μου μεταφέρει το όλο κλίμα που υπάρχει,το άγχος και την ρούτινα που περιλαμβάνει και ό,τι πληροφορία θα μπορούσε να μου φανεί χρήσιμη θα ήθελα να απαντήσει.Επίσης,γνωρίζει κάποιος αν υπάρχει τρόπος να επισκευτώ τον Πύργο Ελέγχου Θεσ/νίκης?Γιατί κάπου είχα διαβάσει κάτι τέτοιο αλλά δεν ήταν ξεκάθαρο...

sofia k":7e8d9tko said:
Επίσης,γνωρίζει κάποιος αν υπάρχει τρόπος να επισκευτώ τον Πύργο Ελέγχου Θεσ/νίκης?Γιατί κάπου είχα διαβάσει κάτι τέτοιο αλλά δεν ήταν ξεκάθαρο...

Γι' αυτό θα σε συμβούλευα να ρωτήσεις στα γραφεία της ΥΠΑ στο αεροδρόμιο Μακεδονία.

Γειά! Ρίξε μια ματιά και εδώ (αν και για να το έχεις ψάξει πολύ θα το ξέρεις ήδη :) )

Χρόνια πολλά και καλή χρονιά! :)

Κανένα νέο σχετικά με τους ΕΕΚ υπάρχει?Θα αλλάξει ο τρόπος εισαγωγής?Πότε αναμένεται η επόμενη προκύρηξη?Γενικά υπάρχει καμιά εξέλιξη στο θέμα?

Καλή χρονιά κι από μένα! Νέο μέλος όπως βλέπετε... Πιο πολύ για να πάρω πληροφόρηση μπήκα στο forum παρά για να δώσω.. χεχεχε! Αλλά ότι μπορώ θα κάνω!

@z_pilot αρχικά να σου πω ότι δεν υπάρχει καμία εξέλιξη στο συγκεκριμένο θέμα. Πολύ φοβάμαι ότι η επόμενη προκήρυξη θα αργήσει αρκετά χρόνια να γίνει. Από τη στιγμή που δεν έχουν σκοπό να προσλάβουν νέους ΕΕΚ, ο τρόπος εισαγωγής παραμένει ο ίδιος (σύμφωνα τουλ με την τελευταία φορά που κοίταξα). Το κακό με αυτό είναι ότι ενώ μεν υπάρχει θέμα με τον αριθμό ΕΕΚ στην Ελλάδα (είναι κατά πολύ μικρότερος από αυτόν που θα έπρεπε να είναι) οι προσλήψεις δεν γίνονται, είτε για οικονομικούς λόγους είτε για άλλους. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ότι το όριο ηλικίας (30 χρονών) που υπάρχει για τη συγκεκριμένη δουλειά, σίγουρα στερεί από ορισμενα ικανά άτομα και με όρεξη για τη συγκεκριμένη δουλειά να παρατήσουν το όνειρο τους ή αυτό τουλ που νομίζουν ότι είναι όνειρό τους!! :p

@sofia K: Σοφία απλά να σου πω ότι αν πας και ζητήσεις άδεια για να ανέβεις στον πύργο του Μακεδονία, ίσως και να μην το δεχτούν (αυτό μπορεί να γίνει σε όλα τα αεροδρόμια). Είναι θέμα ασφαλείας κλπ. Αν μπορέσεις να βρεις κάποιον γνωστό που να δουλεύει εκεί θα μπορέσεις σίγουρα να πας να δεις. Βέβαια, δοκίμασε να πάρεις τηλέφωνο τον προιστάμενο του Πύργου και πες του ποια είσαι και για ποιο λόγο θέλεις να ανέβεις. Μπορεί να κανονίσει κάτι (εγώ στη θέση του θα το έκανα).
Γενικά είναι μια δουλειά που έχει πολλές προεκτάσεις. Εξαρτάται αν θα δουλέψεις σε αεροδρόμιο (προσέγγιση ή/και πύργο) ή στο κέντρο ελέγχου περιοχής. Όλα έχουν το άγχος τους (κάποια παραπάνω από τα άλλα), όλα σίγουρα δεν έχουν ρουτίνα (μια κάποια ρουτίνα υπάρχει αλλά σε γενικές γραμμές δεν υπάρχει κάτι τέτοιο) και θέλει αρκετά γερά νεύρα, ηρεμία και αποφασιστικότητα όταν και εφόσον η δουλειά το απαιτήσει, το οποίο μπορεί να είναι σε στιγμή που δεν το περιμένεις. Αν μπορέσεις να ανέβεις στον Πύργο της Θεσ/κης, φρόντισε να το κάνεις σε μέρα (σε συνεννόηση με τους ΕΕΚ) που να μην έχει τεράστιο φόρτο εργασίας (γιατί κανείς δεν θα μπορεί να ασχοληθεί μαζί σου λόγω κίνησης), αλλά να μην είναι και νεκρή μέρα, ώστε να μπορείς να πάρεις μια ιδέα του τι γίνεται σε περιπτώσεις κίνησης. Έχε πάντα στο μυαλό σου ότι οποιοσδήποτε και σε οποιαδήποτε στιγμή μπορεί να πάθει τρελό πατατρακ και να χάσει τον μπούσουλα. Το πόσο λίγο θα τον χάσεις, εξαρτάται από τον χαρακτήρα και τα νεύρα σου ;)

Κάτι ανάλογο ακούσαμε και πέρυσι, οι ΕΕΚ δηλώνουν οτι αδυνατούν να διαχειριστούν την εναέρια κυκλογοφορία του καλοκαιριού....

http://www.skai.gr/news/greece/article/ ... ukloforia/