ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ-ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΑΠΟ ΠΡΩΗΝ ΜΑΘΗΤΗ ΤΗΣ
Καλησπέρα σε όλους, όπως και πολλά άλλα άτομα που διάβασαν πληροφορίες για την Εγνατία σ' αυτό το φόρουμ, έτσι και εγώ στην αρχή νόμιζα ότι όλα ήταν καλά σύμφωνα με αυτά που είχα διαβάσει και με αυτά που μου είχαν πει στη σχολή όταν πήγα!
Ήμουν μαθητής στην Εγνατία και σας πληροφορώ ότι τα πράγματα δεν είναι και τόσο "όμορφα" όσο τα παρουσιάζουν.
Πρώτον, το υποτιθέμενο ground school που προβλεπόταν να έχει καθηγητή πολύ απλά δεν έχει! Υπάρχει απλά ένας κύριος ο οποίος έχει την ειδικότητα του αεροναυπηγού αλλά όντας ένα άτομο και με αυτή την ειδικότητα δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις 14 ενότητες μαθημάτων οι οποίες είναι απαραίτητες για τη συμπλήρωση του επαγγελματικού πτυχίου. Δεύτερον η συμπεριφορά κάποιων ατόμων όπως του υπευθύνου προγράμματος εκπαιδεύσης, ο οποίος χειροδικεί (σφαλιάρες ή χαστούκι) με τη πρόφαση της πλάκας και συμπεριφέρεται ανάλογα με την διάθεσή του.
Χθες έμαθα από γνωστό μου ότι ανακοινώθηκαν νέες τιμές οι οποίες αφορούν τα διάφορα προγράμματα της σχολής και σε σχέση με τις υπόλοιπες σχολές της χώρας, αυτή τη στιγμή είναι η πιο ακριβή (αναλόγως με το πρόγραμμα). Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πάρα πολλά άτομα τα οποία είναι δυσαρεστημένα κυρίως με τις τιμές και με το υποτιθέμενο ground school και σκοπεύουν να αποχωρήσουν (περίπου οχτώ άτομα από PPL και ATPL). Τώρα για να είμαστε και αντικειμενικοί, αυτά είναι προβλήματα επιλύσιμα τα οποία πρέπει οπωσδήποτε να αντιμετωπίσουν άμεσα οι υπεύθυνοι της σχολής/ιδιοκτήτες αν θέλουν να εδραιώσουν τη σχολή στην αγορά ως τη καλύτερη!
Από εκεί και πέρα, τα αεροπλάνα είναι μια χαρά με έναν πολύ καλό μηχανικό να τα επιβλέπει. Από άποψη εκπαιδευτών, έχει δύο πολύ καλούς εκπαιδευτές από τους έξι συνολικά, ο ένας εκ των δύο πετούσε με Mirage F-1 και αργότερα ήτο εκπαιδευτής στο συγκεκριμένο τύπο! Ο δεύτερος πού είναι από τη Κύπρο, παρότι νέος είναι από τους καλύτερους εκπαιδευτές που έχω δει ποτέ! Οι υπόλοιποι έχουν περίπου από 300-500 ώρες ωστόσο έχουν κάπως ειρωνική συμπεριφορά ως προς τους μαθητές, κάτι για το οποίο τους έχει γίνει επίπληξη. Πέραν τούτου είναι αρκετά καλοί πιλότοι!
Η σχολή έχει αρκετά καλή οργάνωση ως προς τις πρακτικές λειτουργίες οι οποίες αφορούν τα σχέδια πτήσεων και τους διάφορους διαγωνισμούς (τεστ) οι οποίοι διεξάγονται εντός της, επίσης έχει την άδεια επίσημου εξεταστικού κέντρου όσον αφορά το ερασιτεχνικό πτυχίο (PPL). Αυτές οι λίγες πληροφορίες, για αυτούς που πραγματικά ενδιαφέρονται και πρέπει να το ψάξουν λίγο παραπάνω!!!