Easyjet

Πρόσφατη (Πρίν λίγες μέρες...) εμπειρία μου με την EasyJet.
Σχέδιο πτήσης: HER - FCO , FCO-MAD , MAD-MXP , MXP-HER.
To πρώτο σκέλος έγινε κανονικά on time χωρίς καθυστέρηση.
Στην Ρώμη όμως και περιμένοντας να ανοίξει το Check In για την πτήση προς Μαδρίτη μου ήρθε στο κινητό το SMS που με άφησε με το στόμα ανοικτό ...
"Λυπούμαστε που σας το ανακοινώνουμε αλλά η πτήση προς MAD ακυρώνεται" !!!
Μισή ώρα πρίν αρχίσει το Check in ...

O XAMOΣ στα counters του Terminal 2 από εκατοντάδες επιβάτες που όλοι ρωτούσαν τι θα γίνει...
Για να μην πολυλογώ (έμαθα ότι μάλλον δεν υπήρχε πλήρωμα...) μας είπαν βρίτε τι θα κάνετε!!!
Καταλαβαίνετε ότι 150+ επιβάτες έψαχναν εναλλακτική πτήση στις διαθέσημες IBERIA - Vueling και Alitalia...
Οι ουρές στα αντίστοιχα counters τεράστιες και φυσικά θέσεις ΟΥΤΕ η Iberia-Voueling είχαν αλλά και η Alitalia που είχε μερικές η ΗΛΙΘΙΑ υπάλληλος με τα ΣΠΑΣΤΑ αγγλικά έλεγε ότι κοστίζουν 600 € ΟΝΕ WAY !!!
Φυσικά όσοι ρώτησαν έφευγαν τρέχοντας....
Εκτός από εμάς....
ΟΚ λέω.
Κόψε τα.
Πληκτρολογούσε κανένα 10 λεπτο και ξαφνικά άρχισε να τυπώνει....
Μόνο που αντί 600€ η τομή ήταν 236,32 € !!!

Η ΗΛΙΘΙΑ δεν ήξερε ΟΥΤΕ την τιμή να διαβάσει.
Τελικά στο αεροπλάνο υπήρχαν ακόμα και ΑΔΕΙΕΣ θέσεις από την ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ των υπαλλήλων της Αlitalia !!!

H επιστροφή MAD-MXP έγινε με EasyJet που ήταν On Time και δεν έχω κανένα παράπονο.
Από MXP-HER όμως ενώ το Check In άρχισε κανονικά και στην ώρα του περνούσαμε σε μία φυσούνα που ΔΕΝ είχε αεροπλάνο στην άκρη της (!!!) και ...Περιμέναμε !!!
Περιμέναμε περί την μισή ώρα ΟΡΘΙΟΙ στην φυσούνα (πρέπει να είμαστε οι μόνοι Έλληνες στην πτήση αφού οι υπόλοιποι συνεπιβάτες ΔΕΝ διαμαρτυρήθηκαν η ενοχλήθηκαν ΚΑΘΟΛΟΥ !!!) μέχρι να κατέβουμε από την ΣΚΑΛΑ της Φυσούνας να μπούμε σε λεωφορεία που μας πήγαν 100 μέτρα πιο πέρα στο αεροπλάνο !!!

Στο αεροπλάνο περιμέναμε μέσα περί την μισή ώρα ακόμα αφού ο κυβερνήτης ζήτησε συγνώμη για την καθυστέρηση μια και ήταν ένα μέλος του πληρώματος λειψοί και περίμεναν αντικαταστάτη να έρθει από το σπίτι του ...

Συνολική καθυστέρηση περί την 1 1/2 ώρα...

Τώρα βρίσκομαι στην διαδικασία διεκδίκησης από την EasyJet 250€ +236,32€ + καφέδες φαγητό ανά άτομο σύμφωνα με τον καν. 261/2004 της Ε.Ε.

Έχω κάνει πολλές πτήσεις με την εύκολη.
Η διαφορά σε σχέση με το παρελθόν είναι εμφανής.

Από τον παραπάνω σύνδεσμο, μου αρέσει το εξής :

Airlines and destinations
Transaero Airlines: Aktau, Alma Ata, Anadyr, Astana, Atyrau, Ekaterinburg, Karaganda, Knabarovsk, Kiev-Boryspil, Moscow-Domodedovo, Novisibirsk, Odessa, Omsk, Petropavlosk, St.Petersburg, Tomsk, Uralsk
(για να μην κάνω bold και τις υπόλοιπες...)
Wikipedia...η αξιοπιστία στην ενημέρωση... :rolleyes:

Παιδιά έχω μία απορία
θέλω να κλείσω εισιτήριο Ρώμη-Αθήνα με Easyjet και μετά Αθήνα-Θεσσαλονίκη με Ολυμπιακή. Θα αφήσω και ένα 2ωρο περιθώριο για να αλλάξω πτήσεις καλού κακού. Αν τυχόν όμως η Easyjet βγάλει μεγάλη καθυστέρηση πάνω από 2 ώρες και χάσω το Αθήνα-Θεσσαλονίκη, η Easyjet θα με αποζημιώσει με άλλη πτήση Αθήνα-Θεσσαλονίκη?

aas59":1t37kpr2 said:
Τώρα βρίσκομαι στην διαδικασία διεκδίκησης από την EasyJet 250€ +236,32€ + καφέδες φαγητό ανά άτομο σύμφωνα με τον καν. 261/2004 της Ε.Ε..

Αγαπητοί φίλοι ήρθε η ώρα να σας κοινοποιήσω το αποτέλεσμα της "Μάχης" μου με την Easyjet...

Όταν με το καλό επέστρεψα στην Ελλάδα άρχισα τις διαδικασίες για να διεκδικήσω αυτά που ΠΡΕΠΕΙ .
Ο τρόπος είναι μέσω της σελίδας της εταιρείας.
Σου ανοίγεται κωδικός Case και σου απαντούν εντός 2-3 ημερών...
Μου απάντησαν σχεδόν αμέσως λοιπόν αφού εξέτασαν και βρήκαν ότι όντως ακυρώθηκε η πτήση τους. Η κυρία (η κύριος δεν ξεκαθάρισα αφού το ινδικό όνομα και επίθετο που έγραφε στο email δεν σου δίνει την δυνατότητα αυτή...) μου ζήτησε συγνώμη και φυσικά μου είπε ότι ΑΜΕΣΑ θα πιστωθεί στην κάρτα μου το ΠΟΣΟ των εισιτηρίων του συγκεκριμένου δρομολογίου δηλαδή €50 +€50 (2 άτομα...) €100 και κάτι ψιλά...

Την ίδια στιγμή ο φίλος σας aas59 άνοιξε ΝΕΟ Case ζητώντας ΚΑΙ τα υπόλοιπα που δικαιούται παραθέτοντας συνημμένα Όλη την Νομοθεσία της Ευρωπαϊκής ένωσης καθώς και φωτό από τα εισιτήρια boarding passes αποδείξεων φαγητού κλπ κλπ.

Μερικές μέρες μετά μου ήρθε η απάντηση (από άλλον/άλλη) ... ότι θα μου πιστώσουν €250+€250 ...
Για να μήν πολυλογώ..........
Μετά από 7 Cases που άνοιξα και 7 διαφορετικούς/κες που αλληλογράφησα , μου πλήρωσαν ΤΑ ΠΑΝΤΑ (έκοψαν από το εισιτήριο της Alitalia €35 ανά επιβάτη) σύνολο €920 και κάτι ψιλά ...

Τελικά αν δεν έχεις ΙΩΒΕΙΑ υπομονή και επιμονή κάνουν την παλαβή...
Αλλά δικαιώθηκα.

aas59":1qaxvt9g said:
Μετά από 7 Cases που άνοιξα και 7 διαφορετικούς/κες που αλληλογράφησα , μου πλήρωσαν ΤΑ ΠΑΝΤΑ (έκοψαν από το εισιτήριο της Alitalia €35 ανά επιβάτη) σύνολο €920 και κάτι ψιλά ...
Μετα απο7 7 cases σου αξιζει βραβειο υπομονης!!!Οι περισσοτεροι θα τα ειχαμε παρατησει! :shock:

Τουλαχιστον εστω και ετσι σου τα εδωσαν ολα!Αλλες εταιριες δε δινουν τιποτα... :rolleyes:

Εγώ είχα παραιτηθεί στο δεύτερο case, όταν προσπαθούσα να εξηγήσω στην ινδή ΄(ω τι σύμπτωσις!) ότι ο όρος "χειραποσκευή" είναι εσφαλμένος (αν μη τι άλλο, παραπλανητικός) όταν χρησιμοποιείται ως ελληνική μετάφραση του "suitcase" στη μηχανή κρατήσεών τους.

aakunz":1arofnpu said:
Εγώ είχα παραιτηθεί στο δεύτερο case, όταν προσπαθούσα να εξηγήσω στην ινδή ΄(ω τι σύμπτωσις!) ότι ο όρος "χειραποσκευή" είναι εσφαλμένος (αν μη τι άλλο, παραπλανητικός) όταν χρησιμοποιείται ως ελληνική μετάφραση του "suitcase" στη μηχανή κρατήσεών τους.
NFEEFE":1arofnpu said:
Οι περισσοτεροι θα τα ειχαμε παρατησει!

Ειλικρινά μου πέρασε πολλές φορές από το μυαλό ...
Σιχάθηκα να λέω ΤΑ ΙΔΙΑ σε όλους.
Τελικά με έκαναν να τα "πάρω" και θα αντάλλασσα email σε κάθε case και θα έκανα νέα Cases μέχρι το επόμενο καλοκαίρι ...
Ίσως να το κατάλαβαν και αυτοί αυτό... :D
Ξέχασα να πώ ότι ανταλλάγησαν δεκάδες email και μία απόρριψη (!!!) των 28 και κάτι ψιλά του φαγητού με την αιτιολογία ότι δεν φαινόταν καθαρά η ημερομηνία (άντε να scanαρεις μία αποδειξούλα 4 πόνους...) την οποία ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΑ και ξαναέστειλα ...
Μετά από μία εβδομάδα την έκαναν δεκτή και αυτή...
Η πίστωση γινόταν στην κάρτα σταδιακά.
Δηλαδή κάθε case που κέρδιζα μου πιστωνόταν ...
Τελευταία βέβαια τα €28. ψιλά...

Ανέφερα αυτή την εμπειρία γιατί τελικά αν δεν διεκδικήσεις ΜΟΝΟΙ τους δεν πρόκειται να εφαρμόσουν κανονισμούς...

Αυτο που εχω καταλαβει ειναι οτι αν τυχει κατι κανενας δε θα σου ανοιξει το ταμειο και θα σου πει παρε Χ ευρω, τα δικαιουσαι!Ολοι θα περιμενουν να δουν αν εσυ το ξερεις...

Και μιας και πιασαμε την Easyjet, εναμικρο αρθρο για τις κινησεις της...
Ξεχωρισα 3 πραγματα:
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο κ. Βακιρτζής, το 2010 η easyJet διακίνησε από και προς τα ελληνικά αεροδρόμιο, πάνω από 1,4 εκατομμύρια επιβάτες, παρουσιάζοντας μια αύξηση σε σχέση με το προηγούμενο 12μηνο της τάξης του 24%.
Από τις δηλώσεις του κ. Βακιρτζή προκύπτει ότι easyJet τηρεί στάση αναμονής για την εσωτερική αγορά της Ελλάδος, αναμένοντας τα αποτελέσματα της συγχώνευσης Aegean-Olympic Air, η οποία όπως εκτίμησε θα εγκριθεί από την αρμόδια επιτροπή της ΕΕ. Σημείωσε, πάντως, ότι υπάρχει χώρος στην εσωτερική αγορά να μπει και άλλος "παίκτης"
Σχετικά με την πρόθεση της κυβέρνησης να δώσει τα περιφερειακά αεροδρόμια σε ιδιώτες, ώστε να υπάρξει περαιτέρω ανάπτυξή τους, ο κ. Βακιρτζής εξέφρασε την αντίθεσή του, χαρακτηρίζοντας καταστροφική μια τέτοια λύση, καθώς θα ανέβει το κόστος των αεροδρομίων με αποτέλεσμα να μειωθούν τόσο οι τακτικές πτήσεις αλλά και οι πτήσεις τσάρτερ και γενικότερα η κίνηση των τουριστών

Τελος υπαρχει και ενα φαουλ στο αρθρο:
Για το 2011 οι προβλέψεις της εταιρίας είναι να σημειωθεί μια αύξηση επιβατών της τάξης του 11%, γεγονός που σημαίνει ότι θα επισκεφθούν τη χώρα μας περισσότεροι τουρίστες.
Το οτι θα εχει πιο πολλους τουριστες δεν ισχυει. Το οτι θα ανεβασει τα νουμερα της (προβλεψη...) αν γινει μπορει να σημαινει οτι πηρε απο αλλου χωρητικοτητα. Εκλεψε δηλαδη απο αλλους τους επιβατες. Ειναι λαθος να λες δηλαδη οτι η EZY θα εχει 11% αυξηση, αρα θα ερθουν πιο πολλοι. Γιατι μπορει ΟΑ3 να εχουν μαζι ενα -30%!