Easyjet στην Ελλάδα

• Thread starter john
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Τι γινεται τωρα τελευταια και βλεπω συχνες ακυρωσεις στις πτησεις για Παρισι?
Ξερει κανενας?

γνωστός μου είπε ότι κάνα απεργία οι υπάλληλοι στο αεροδρόμιο στο Orly

Γεια σας,
εχω κλεισει εισητηρια με την easyjet μεσω ιντερνετ. εχω 2 ερωτησεις..
1) Τα στοιχεια μου στην ταυτοτητα μου ειναι με λατινικους χαρακτηρες. Αλλα ο αριθμος της ταυτοτητας μου εχει το "Φ" μεσα.. στην αστυνομια που ρωτησα και σε ταξιδιωτικους πρακτορες μου ειπαν οτι δεν ειναι προβλημα και οτι μπορω να πεταξω στο εξωτερικο. ωστοσο, στο site της easyjet, και αφου εχω πληρωσει τα εισητηρια, δεν δεχεται το "Φ" στον αριθμο ταυτοτητας. γνωριζει κανεις τι πρεπει να κανω? Να γραψω το "F" αντι για Φ, η πρεπει να βγαλω καινουργια ταυτοτητα?
2) Στην ημερομηνια ληξης της ταυτοτητας τι πρεπει να βαλω? Απ'οτι ξερω οι ελληνικες ταυτοτητες δεν εχουν ημερομηνια ληξης. Μηπως βαζω μια οποιαδηποτε ημερομηνια που να ειναι μετα το ταξιδι?
Οποιος γνωριζει κατι ας μου απαντησει..
ευχαριστω πολυ εκ των προτερων!!!

ε :? τι κόλπα είναι αυτά? 2 φορές έχω πετάξει με την ΕΖΥ αλλά ποτέ δε μου ζήτησε αριθμό ταυτότητας :7:

Ειναι για πτηση απο λονδινο για πραγα..
Και ψαχνω να δω τι θα γινει για να μπορεσω να κλεισω στη συνεχεια θεσσαλονικη - λονδινο..
Αν γνωριζει ας μου απαντησει καποιος..

Μηπως ειναι αριθμος και στοιχεια διαβατηριου κι οχι ταυτοτητας?

Νομιζω πως για Αγγλια - χωρα εκτος Σενγκεν- χρειαζεται διαβατηριο...

όχι δε χρειάζεται διαβατήριο......αρκεί να έχεις την καινούρια ταυτότητα..... :D

Υποψιάζομαι οτι τα στοιχεία αυτά σου τα ζητάει αφου έχεις ολοκληρώσει την κράτηση και σου εμφανίζει μια σελίδα που λέει για την καλύτερη και γρηγορότερη εξυπηρέτησή σας ο τόπος προορισμός ζητάει να εισάγετε τις πληροφορίες που αναφέρεις. Μου είχε βγάλει το ίδιο όταν είχα κλείσει απο Αγγλία για Ισπανία me Easy. Τα στοιχεία αυτά θα περνούσαν στις ισπανικές αρχές, αν θυμάμαι καλά. Εγώ είχα διαβατήριο και δεν αντιμετώπισα πρόβλημα στο να εισάγω τον αριθμό του. Αν είναι όντως αυτό που λέω, τότε μην μπεις στον κόπο να κάνεις κάτι άλλο, δεν χρειάζεται. Απλά μην συμπληρώνεις την φόρμα που σου ζητάει.

marioskef":3aony22p said:
...Νομιζω πως για Αγγλια - χωρα εκτος Σενγκεν- χρειαζεται διαβατηριο...

Δεν χρειάζεσαι διαβατήριο για την είσοδο στο Ηνωμένο Βασίλειο αν είσαι πολίτης χώρας της Ευρωπαικής Ένωσης και κατέχεις national ID. card (ταυτότητα) της χώρας σου.

Απο την σελίδα του UK Border Agency:

What travel documents are accepted at the border?

You must be the legal holder of a genuine document. Your documents must be valid and issued by a government or authority. The most common examples of travel documents are:

* national passports; or
* 1951 Convention travel documents for refugees.

We also accept national identity cards for EEA citizens.

Μια τόσο δα μικρή γραμμή κάνει την διαφορά...

Όντως μια γραμμη κανει τη διαφορα... Ευχαριστω για τις πληροφοριες

εγώ έβαλα τα στοιχεία της ταυτότητας κ 10 χρόνια μετά την ημερομηνία έκδοσης (κανονικά τότε λήγουν οι νέες ταυτότητες)