Easyjet στην Ελλάδα

• Thread starter john
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Απο το site του ΑΙΑ ειναι το παρακατω (http://www.aia.gr/entry.asp?pageid=741& ... ntryid=218) με ημερομηνια 11/2/2008.

Β. Best of the TOP-10 Airlines Award

> easyJet was awarded as the overall fastest growing airline operating at AIA in 2007, among the 10 airlines that recorded the highest passenger traffic volumes.

Νομιζω οτι αυτο θα συνεχιστει και φετος ειδικα με την αυξηση της συχνοτητας των δρομολογιων. Το ελληνικο επιβατικο κοινο αρχιζει και εξοικιωνεται με τον τροπο λειτουργιας των loco εταιριων και λογω της χαμηλης τιμης εισιτηριου (τις περισσοτερες φορες) αρχιζει να τις προτιμα.
Πορτοκαλι οι φισουνες του χρονου στο satellite...!!!!! ;)

Η Easyjet πουλάει εισιτήρια με αριθμημένη θέση ή όποιος προλάβει τον κύριο είδε;Το ρωτάω αυτό διότι είδα στη σελίδα της εταιρείας,ότι με το Speedy Boarding Plus "έχουν τη μεγαλύτερη δυνατότητα επιλογής θέσεων".

Απλα με το Speedy Boarding σου δινεται η δυνατοτητα να εισαι απο τους πρωτους που θα επιβιβασθεις στο αεροπλανο αρα εχεις και περισσοτερες επιλογες στο να διαλεξεις που θα κατσεις..βεβαια εχω διαβασει οτι αυτο ισχυει οταν η επιβιβαση γινεται με φυσουνες..οταν σε πανε με λεωφορειο ανοιγουν οι πορτες και οποιος προλαβει(αρα πρεπει νασαι στην πορτα και στην πλευρα που θα ανοιξουν)...ισψς καποιος απο εδω που να εχει ζησει την εμπειρια και απο τις 2 πλευρες να ξερει να μας πει

Υπάρχουν δύο υπηρεσίες. Η Speedy Boarding και η Speedy Boarding Plus! Η Speedy Boarding είναι αυτό που είπε ο spotterakis. Στην υπηρεσία Speedy Boarding Plus απλά υπάρχει επιπλέον και ξεχωριστώ check-in στο αεροδρόμιο (όπως για τους επιβάτες της διακεκριμένης θέσης στις «μεγάλες» εταιρίες).
Δεν μπορώ να πω ότι βρίσκω τις συγκεκριμένες υπηρεσίες ενδιαφέρουσες... :shock:

Σε εμένα προσωπικά στο μοναδικό αεροδρόμιο που δούλεψε όπως έπρεπε το σύστημα επιβίβασης τους με τις ουρές προτεραιότητας κλπ από τα 8 ταξίδια μου με την Easy ήταν στο Λούτον όπου είχαν ειδικά διαριθμισμένη αίθουσα αναμονής στην πυλή με διαδρόμους (λίγο μαντρί θύμιζε η όλη ιστορία), και άνοιγαν διαδοχικά στην κάθε ομάδα για να επιβιβαστεί. Σε Αθήνα, Αμστερνταμ, Γκάτουικ και Παρίσι υπήρχε ένας ψιλοχαμός και για παράδειγμα στο Αμστερνταμ από group C που ήμουν βρέθηκα να κάθομαι στο αεροσκάφος πριν από τα Β. Η σειρά επιβίβασης είναι ηλικιωμένοι - γονείς με βρέφη - speedy boarding, group A, B, C, D.

Άρχισαν οι μετατροπές...Τα αεροσκάφη τής GB Airways σιγά-σιγά παίρνουν τα χρώματα της Easyjet..
Λογικά τέτοιου τύπου αεροσκάφη θα έρχονται φέτος στα ελληνικά νησιά...

Ετσι όπως ειναι τωρα, αυτό είναι GB..Jet

Η U2 θα κρατήσει και το χειμώνα την βραδινή πτήση ATH-LGW σε καθημερινή βάση εκτός σαββάτου(αντί του 4 φορές την εβδομάδα που ήταν τις άλλες χρονιές)..Αναχώρηση 21:20 Δευ-Παρ, 21:55 την Κυριακή. Αν και ακόμα δεν έχουν φορτωθεί στο σύστημα κρατήσεων, το ίδιο φημολογείται και για τις πτήσεις προς Παρίσι και Μιλάνο (2 φορές τη μέρα και το χειμώνα)..

Μπορεί κάποιος να αγοράσει εισιτήριο για ένα ταξίδι με ανταπόκριση;Π.χ Να πάει Αθήνα-Μιλάνο και μετά Μιλάνο-Άμστερνταμ και επιστροφή,και να έχει κάποια έκπτωση ή τα πληρώνει κανονικά τα εισιτήρια;Ιδίως στο θέμα των αποσκευών,θα προτιμούσα να είχαν έκπτωση για να μην πληρώσω 21€*4...Το έχει κάνει κάποιος από εσάς;

Ναι το έχω κάνει αλλά αυτοί τα πουλάνε σαν αυτόνομα σκέλη.
Δηλαδή θα χρεωθείς βαλίτσες Χ4 κλπ
(Χώρια που πρέπει να έχεις μεγάλο άνοιγμα μεταξύ των πτήσεων γιατί ΕΣΥ θα παραλάβεις την βαλίτσα και θα την παραδώσεις στην επόμενη πτήση...)
Γενικά συμφέρει μόνο αν βρεις εξευτελιστικές τιμές σε σχέση με άλλες εταιρείες.