Easyjet στην Ελλάδα

• Thread starter john
  • Ημερομηνία δημιουργίας
mtsagk":1ig5wv9m said:
παιδια ειμαι gold member star alliance και αν και σνομπαρα την easyjet αποφασισα να ταξιδεψω για πρωτη φορά με αυτή για εδιμβούργο. στην online πλατφορμα μου ζητάει τα στοιχεία ταυτότητας. θα ταξιδεψω με ταυτότητα. στο σημείο που λεει ημερομηνία λήξης δεν συμπληρώνω τίποτα έτσι?

μπορώ να κάνω check in κανονικα?

Μπορείς να βάλεις την μεγαλύτερη ημερομηνία που δίνει, ή όπως λέει ο lewton να βάλεις 10 χρόνια μετά την έκδοση. Ότι και να έχω βάλει ποτέ δεν μου δημιούργησαν πρόβλημα.

By the way, το *Α Gold έχει κάποια σχέση με την ερώτησή σου ή ήθελες απλά να το μοιραστείς μαζί μας;

στο οτι αν και εχω συνηθίσει να ταξιδευω με ανέσεις αποφασισα να ταξιδέψω με EZY λόγω τιμής και όλα αυτά του 1 μήνα πριν check in, πολύ νωρίς στο αεροδρόμιο κλπ μου φαίνονται νέα. επίσης άλλη ερώτηση: μετά τον έλεγχο χειραποσκευών, μπορώ να παρω νερό απο τα αυτόματα μηχανήματα του βενιζέλου(ειπαμε να γλιτωσουμε κανενα φραγκο όχι να το πληρωσουμε σε νερο :twisted: )?

και κάτι τελευταίο: επειδή έχω ακούσει πολλές φορές να ακυρώνει πτήση η EZY, μέχρι πριν πόσο καιρό είναι υποχρεωμένη να μου το πει?

Φυσικά μπορείς να πάρεις νεράκι μετά τον έλεγχο. Επίσης μπορείς να αγοράσεις και κάτι για να φας στην πτήσει. Μπορεί τα καταστήματα στο αεροδρόμιο να είναι κάπως ακριβά, αλλά τα onboard snacks θα είναι ακόμη πιο ακριβά.

Μήπως είσαι όμως λίγο υπερβολικός; Έγινες gold πριν μόλις 2 μήνες και ήδη έχεις συνηθίσει να ταξιδεύεις με ανέσεις και όλα αυτά σου φαίνονται πολύ νέα;!! :great:

https://www.airliners.gr/community/viewtopic.php?f=33&t=5456&p=162197#p162197

mtsagk":1brykwm6 said:
στο οτι αν και εχω συνηθίσει να ταξιδευω με ανέσεις αποφασισα να ταξιδέψω με EZY λόγω τιμής και όλα αυτά του 1 μήνα πριν check in, πολύ νωρίς στο αεροδρόμιο κλπ μου φαίνονται νέα. επίσης άλλη ερώτηση: μετά τον έλεγχο χειραποσκευών, μπορώ να παρω νερό απο τα αυτόματα μηχανήματα του βενιζέλου(ειπαμε να γλιτωσουμε κανενα φραγκο όχι να το πληρωσουμε σε νερο :twisted: )?

και κάτι τελευταίο: επειδή έχω ακούσει πολλές φορές να ακυρώνει πτήση η EZY, μέχρι πριν πόσο καιρό είναι υποχρεωμένη να μου το πει?
Γιατί να είσαι πολύ νωρίς στο αεροδρόμιο;
Διαβάζεις πολλή επιστημονική φαντασία....

Δεν ξέρω αν θα βρεις τα καθίσματα της ΕΖΥ λιγότερο άνετα από αυτά της Α3, αλλά το νερό Σαμαριά στο αυτόματο μηχάνημα κοστίζει 0,50Ε τα 75cl και πρέπει να είναι η φτηνότερη τιμή πανευρωπαϊκά.

mtsagk":wdlkpeuz said:

Καλύτερα να αγοράσεις δύο μπουκάλια νερό, μην τελειώσει το πρώτο στο μέσο της διαδρομής και βγάλεις το υπόλοιπο της πτήσης ξεροκαταπίνοντας. Από την άλλη, αν γενικά δεν πίνεις πολύ νερό, δεν χρειάζεται να ξοδέψεις άσκοπα το πενηντάλεπτο, και πάλι όμως μπορείς να κρατήσεις την επιπλέον φιάλη για την επόμενη μέρα και να βγεις διπλά κερδισμένος.

Επίσης, πάρε μαζί σου και κανένα ταπεράκι με κεφτεδάκια ή/και σπανακόπιττα γιατί η πτήση είναι τετράωρη - μη σου πέσει το ζάχαρο και έχουμε τρεχάματα. Βέβαια, το καλό είναι ότι αν λιποθυμήσεις και όταν σε συνεφέρουν τα παιδιά με τα πορτοκαλί πουκάμισα τους πεις ότι είσαι όλη μέρα νηστικός, το πιθανότερο είναι να σε λυπηθούν και να κεράσουν μια Twix για να σταθεροποιηθείς. Σε αυτήν την περίπτωση, η σχέση αξίας/τιμής εκτοξέυεται στα ύψη!

Παρεμπιπτόντως, στα αεροπλάνα της easyJet έχουν θεαθεί άτομα που πραγματικά έχουν συνηθίσει να ταξιδεύουν με άνεση αλλά ξέρουν να επιλέγουν την κατάλληλη αεροπορική ανά περίπτωση, καθώς επίσης και τσιγκουίνοι που τρέμουν να δώσουν €2,5 για ένα μπουκάλι νερό.

mtsagk":3a9ffrjj said:

Αγαπητή mtsagk, εάν κάνεις κράτηση θέσης να ξέρεις ότι οι μπροστινές συνήθως,που κοστίζουν 4ευρώ,είναι αρκετά άνετες,πηγα Λονδίνο και δεν είχε καμία διαφορά με τα καθίσματα της ΒΑ..Οι πίσω πίσω ίσως να ειναι λιγο πιο στριμωχτά..Επίσης στην ΕΖΥ αγοράζει πολύ νόστιμα σάντουιτς,χορταστικότατα και όχι ακριβά..Τωρα αν εσύ θες να φορτωθεις από πριν διάφορα καλούδια στο σάκο δικαίωμά σου..Αλλά δεν νομίζω ότι απόλα τα λεφτά που θα ξοδέψεις για το ταξίδι σου,το μεγάλο έξοδο θα είναι ένα σάντουιτς ή μια κόκα κόλα....Επίσης το τσεκ-ιν δεν είσαι υποχρεωμένη να το κάνεις ένα μηνα πριν,απλά σου δίνει αυτό το περιθώριο...Τώρα για το πολύ νωρίς στο αεροδρόμιο,πως το εννοείς δεν ξέρω..Δλδ,με τις άλλες εταιρείες πας στο παρά πέντε..? Το τσεκ-ιν κλείνει 40' πριν την πτήση..Ε,φαντάζομαι θα είσαι ήδη στο Ελ.Βελ. 1,5-2 ωρ πριν...Δεν βρίσκω καμία διαφορά...Και αφου θα έχεις και τη θέση που θες κρατημένη,no problem...

Kαι επειδή αρκετά ξεφύγαμε,ας επανέλθουμε με τα πρώτα νέα του 2014..Ήδη ανέβασε τις πτήσεις μέχρι 15 Ιουνίου 2014..Μεγάλες διαφορές δεν βρήκα με εξαίρεση ότι σταματάει το ATH-FCO από 28.3.14 και μετά...Επίσης το ΑΤΗ-ORY το έχει 3,6,7...Φαντάζομαι,την υψηλή σεζόν θα αυξήσει συχνότητες...

Από SKG...what did you have John,what did i have always.... :D
To SKG-BSL το κάνει 1,3,6 (αντί 1,4,6) απτην αρχή του εαρινού προγράμματος όπως και 6w το SKG-LGW..Εξυπακούεται ότι έχουμε πολύ ψωμί ακόμα για προσθαφαιρέσεις δρομολογίων...

Cross":2vnsf0ov said:
τσιγκουίνοι που τρέμουν να δώσουν €2,5 για ένα μπουκάλι νερό

:shock:

τώρα τι να απαντήσω σε αυτό?

ξαναδιάβασέ το, ρίξε λίγο κρύο νερό στο προσωπάκι και σύνελθε φίλος. το νερό είναι βασικό αγαθό και αρνούμαι να το πληρώνω τόσο. είναι κακό?

το cross βγαίνει από το cross check ή από το cross dresser?

τεσπά, επειδή είναι αλήθεια ότι διακρίνω ένα υφάκι στο φόρουμ(και καλά μπαίνω σε αεροπλάνο κι ετσι) θα ήθελα να πω ότι απλά εγώ αυτά τα λεω και τα ρωτάω για τον παρακάτω λόγο:

έχουμε ένα φθηνό εισητήριο. ΟΚ.

82,6 ευρώ.

χμμ έχω εθνοκας και άρα ιντερνετ αγορές γιοκ. + 2 ευρώ. πάμε στα 84,6.

μετά, ε εντάξει 5 μέρες θα κατσω. με μπακπακ θα την περάσω? ας προπληρώσω και μια αποσκευή: +34, πάμε στα 118,6

δεν κλείνω και μία θεσούλα να μαι κομπλε? 4 ευρώ είναι: 122,6

Μετά η χειραποσκευή μου είναι λίγο μεγαλύτερη από το κουτι της easyjet. ωπ τι κάνω?αγοράζω και τσαντούλα για να ταξιδέψω φθηνά?

Μετά

το αεροπλάνο φεύγει 6 το πρωί από το αεροδρόμιο. Πως θα πάω? δεν χτυπάω και ένα ταξί για το αεροδρόμιο(εξάλλου έχω γλιτώσει από τη φθηνή πτήση που έκλεισα)? +35Ε ή

το αεροπλάνο φθάνει 23.30 + 1 ώρα τακτοποιήση στο ξενοδοχείο, 12.30 ώρα για ύπνο = τσάμπα μία διανυκτέρευση, πες 50 ευρώ, έχουμε φτάσει στα 203,6Ε

επίσης δεν υπάρχει lounge, ο cross που δεν είναι και τσιγκούνης θα χτυπήσει ενα σαντουιτσακι με αναψυκτικο, 6 γιούρα x 2 αεροδρόμια = 12

άρα φθάσαμε στα 215,6Ε

μέσα στο αεροπλανάκι δεν θα πάρει και κανα νερό ακόμη η καφέ? 5 x 2 =10 άρα τελικό 225,6Ε

και χωρίς να μου καταχωρηθούν μίλια στην miles + bonus, χωρίς να έχω pass στις ουρές, χωρίς priority στις αποσκευές, χωρίς να έχω εξασφαλισμένη θέση κλπ...

και ταξιδεύοντας και με δευτεράτζα-φθηνή αεροπορικη.

τις ημέρες που έκλεισα η air france το έχει 231Ε.

Όλα αυτά τα γράφω με σκοπό να δείξω το εξής:

έγω δεν είχα σκοπό να πάω EDI. πήγα λόγω EZY. Αλλά αν ταξιδεύεις με φθηνή αεροπορική, προσπαθείς να κρατήσεις το φθηνή. Αλλιώς πας με κανονική και ξεμπερδεύεις. Ειδικά αν έχεις προνόμια.

και ναι θα κάνω το οτιδήποτε για να μην πληρώσω ουτε σεντ στην EZY πέραν του μπιλιέτου. και νερό στη χούφτα άμα λάχει. μην σου πω ότι θα ζητήσω από τον διπλανό μου και καμια γουλιά. :)

Αφού δεν θέλεις να το κάνεις, γιατί πιέζεις τον εαυτό σου; Ή έστω δοκίμασέ το και μετά γράψε ένα trip report να μας πεις πώς πέρασες.

Παρεμπιπτόντως, η easyJet μεταφέρει 60+ εκατ. επιβάτες το χρόνο, έχει 200+ καινούρια αεροπλάνα, ανήκει στο δείκτη FTSE 100 του Λονδίνου και τα κέρδη της ανέρχονται σε εκατοντάδες εκατομμύρια στερλίνες ετησίως. Εξυπηρετεί το μεγαλύτερο ποσοστό των τοπ εκατό δρομολογίων της Ευρώπης σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη αεροπορική εταιρεία και η τιμή της μετοχής της έχει τριπλασιαστεί μέσα στην τελευταία τετραετία. Αν αυτό για εσένα σημαίνει «δευτεράτζα-φθηνή αεροπορικη», τότε κακώς δεν επέλεξες την Aegean/*A.

Το από που βγαίνει το Cross δεν το πέτυχες, πρέπει να σκεφτείς λίγο πιο λογικά και ψύχραιμα και θα το βρεις, δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο. Επίσης, δεν με απασχολεί καθόλου τι θα κάνεις στο ταξίδι σου, είναι κρίμα όμως να ταξιδεύεις για αναψυχή και να είσαι μέσα στη μιζέρια. Στη θέση σου θα έπαιρνα ένα meal deal με σάντουιτς, πατατάκια και αναψυκτικό που στοιχίζει €7,5 και ένα This Water με €3 και με €10,50 σύνολο θα έτρωγα και θα έπινα προϊόντα που δεν είναι διαθέσιμα στη χώρα μου. Είναι και αυτό μέρος της εμπειρίας του ταξιδιού. Αν παρά ταύτα ζητήσεις νερό από τον διπλανό, τότε μάλλον εσύ θα είσαι η «δευτεράτζα» του επιβατικού κοινού της πτήσης.

ΥΓ: Ό,τι χρειαστείς στέιλε πμ για να μην ξεφύγουμε εντελώς από το θέμα. Καλό ταξίδι!