Easyjet στην Ελλάδα

• Thread starter john
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Έχω την εντύπωση ότι τα πρόσθετα τέλη που τονίζει o aakunz στην παράθεση, αφορούν σε transaction fees λόγω της μετατροπής λιρών σε ευρώ, όταν κλείνεις πτήση με αφετηρία το UK. Από κει και πέρα η carte bleue είναι μόνο για εσωτερικές συναλλαγές, αλλά όχι και η electron η οποία χρησιμοποιείται και για διεθνείς πτήσεις. Έτσι καταλαβαίνω τουλάχιστον από τη διατύπωση της παράθεσης.
Στη δε Εθνική με διαβεβαίωσαν όταν έβγαλα την κάρτα ότι σαφώς και χρησιμοποιείται σε online συναλλαγές, άλλο που εγώ δεν το χω κάνει ακόμα γιατί την έχω ως συμπληρωματική.Πάντως υπαρχει ένα θέμα με τα συγκεκριμένα fees της easyjet, αφού η εταιρία δεν καθορίζει την τιμολογιακή της πολιτική με σαφήνεια και οι τράπεζες δηλώνουν άγνοια.

Η Visa Carte Bleue είναι η εμπορική επωνυμία της Electron στην Γαλλία κ λειτουργεί σαν debit card (χρεωστική) κ λειτουργεί κανονικά σε όλο τον κόσμο όπως η visa debit το ίδιο για το UK. To σύστημα CB είναι κάτι σαν το δικό μας ΔΙΑΣ.

Εγω το καλοκαίρι στην Ryanair εκλεισα με τη χρεωστική της πειραιώς, (την κάρτα ανάληψης), η οποία παλαιότερα εγραφε visa electron, ενώ μετα τη λήξη της, μου την αντικατέστησαν με άλλη που έγραφε σκέτο visa. παρολαυτα δοκίμασα να κλείσω με την επιλογή visa electron και δουλεψε κανονικά χωρίς επιπλέων χρέωση. Η ryanair είχε αντίστοιχη πολιτική για της electron με αυτήν που αναφέρεις για την Easyjet. Οπότε, δοκίμασε την επιλογή electron και αν δεν δουλέψει είμαι σίγουρος οτι θα το μάθεις :).

Του κουτρούλη ο γάμος.Κλείνει ο καθένας με ό,τι κάρτα βρει και μετα κοιτάζει να δει αν θα την κάνει δεκτή το σύστημα ή θα πληρώσει το χαράτσι.Πάντως έτσι δεν μπορείς να κάνεις έναν έλεγχο του προυπολογισμού σου, έστω και αν η επιβάρυνση είναι μόνο 10 περίπου ευρώ.Για να κλείσεις ένα φτηνό εισιτήριο με την τιμή που διαφημίζουν πρέπει να κάνεις και ένα τουρ σε όλες τις τράπεζες και να βγάλεις ότι παρακμιακή και δύσχρηστη κάρτα κυκλοφορεί, χρεωστική, electron, prepaid και δε συμαζευεται.

Angel Aviation":3ae2ozov said:
Εγω το καλοκαίρι στην Ryanair εκλεισα με τη χρεωστική της πειραιώς, (την κάρτα ανάληψης), η οποία παλαιότερα εγραφε visa electron, ενώ μετα τη λήξη της, μου την αντικατέστησαν με άλλη που έγραφε σκέτο visa. παρολαυτα δοκίμασα να κλείσω με την επιλογή visa electron και δουλεψε κανονικά χωρίς επιπλέων χρέωση.

Επιβεβαιώνω ότι ισχύει το ίδιο και για την EASYJET με τη VISA αναλήψεων της ALPHA BANK, που παλαιότερα έγραφε Electron
δουλεύει χωρίς προμήθεια αρκεί να διαλέξεις την επιλογή visa electron στην κράτηση

Συμπέρασμα-ερώτηση:Όλες οι τράπεζες εκδίδουν visa electron (Πειραιώς, Εθνική,Κύπρου,Αλφα κτλ..) αλλά δεν είμαστε σίγουροι εάν υπάρχει ή όχι μηδενική χρεωση σε όλες;Η carte bleue που ουσιαστικά είναι η electron από ποια τράπεζα εκδίδεται;Ρωτάω γιατι από βδομάδα θέλω να βγάλω κάρτα και έχω λίγο πελαγώσει με το θέμα..

1. Για carte bleue θα πάρεις ένα μοντέρνο Airbus και θα πεταχτείς μέχρι το Παρίσι. :mrgreen:
Κάνουμε και λίγο χιούμορ, ελπίζω να μην το παρεξηγήσεις. :)

2. Visa Electron με την μια ή την άλλη μορφή πιστεύω ότι μπορείς να βρεις σε όλες τις τράπεζες (όχι ότι έψαξα και την τελευταία μικρή τράπεζα αλλά σίγουρα σε όλες τις μεγάλες μπορείς). Πρώτα πρέπει να αποφασίσεις αν θέλεις η Electron σου να είναι πιστωτική ή χρεωστική.
Αν το διευκρινήσεις, μπορώ να σε βοηθήσω να διαλέξεις. Ή μάλλον, για να γλιτώνουμε χρόνο, αν θέλεις να είναι χρεωστική τότε οι επιλογές που βλέπω είναι δύο:
Πειραιώς
Alpha Bank
Είναι οι μόνες ελληνικές χρεωστικές που ξέρω ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για αγορές on-line. Αν υπάρχει και άλλη δεν το ξέρω.
Αν θέλεις η Visa Electron σου να είναι πιστωτική, τότε έχει σημασία και το αν είσαι ή όχι φοιτητής. Αν θέλεις διευκρίνησε.

Μήπως να αλλάζαμε το θέμα σε «Visa Electron στην Ελλάδα»; Βλέπω ότι υπάρχουν νέες δημοσιεύσεις, ανοίγω το θέμα για να διαβάσω νέα σχετικά με την easyJet και καταλήγω να διαβάζω trivia για τη Visa Electron...

Εντάξει, δεν χρειάζεται να εξαντλούμε και τα όρια της αυστηρότητας όσον αφορά το on/off-topic. Η Easyjet είναι ίσως η μόνη εταιρία που έχει αυτήν την επιλογή στο site της -(και γνωρίζεις πόσοι πολλοί το χρησιμοποιούν, ειδικά άνθρωποι που δεν έχουν και πολύ σχέση με το airline γενικώς)- και έτσι όλοι όσοι γνωρίζουν το φόρουμ, κάνοντας μια απλή αναζήτηση στο θέμα Visa/Electron/Easyjet καταλήγουν εδώ. Νομίζω και εγώ ότι έχουν ήδη δοθεί αρκετές διευκρινίσεις επί του θέματος, αλλά δεν θα τό'λεγα και "trivia". Περίμενε λίγο καιρό και μόλις το θέμα της electron φύγει από την τελευταία σελίδα και "κρυφτεί", θα δεις που θα ξαναρωτήσει κάποιος άλλος για αυτό :mrgreen: .

Η Easyjet προσθέτει από 20 Μαιου άλλη μια συχνότητα στο SKG-LGW, κάθε πέμπτη στις 1245..Έτσι έρχεται να την σπάσει άγρια στην ΒΑ που αποφάσισε φέτος να μην πετάει Τετ και Παρ κ να μη βρίσκεται τετ-α-τετ με τον Stelios...τώρα μένει μόνο η easy να προσθέσει Τρίτη,Σαβ :mrgreen: