E-Check από Aegean

Έκανα εχθές check in για την Α3686 για Μαδρίτη και οι διαθέσιμες θέσεις ήταν ελάχιστες.8-10 είχε να επιλέξω,κι επέλεξα την 23Α...Τηλεφώνησα στην εταιρεία και μου είπαν "ο ναύλος που έχετε δε δίνει περισσότερες δυνατότητες"...Ο ναύλος είναι U go light...

Δεν σου ανοίγει όλες τις θέσεις ούτε όταν πας να κάνεις Check in με το που ανοίξει το σύστημα;;

Όχι.Μπήκα 1 δευτερόλεπτο αφού έκλεισε το 48ωρο.Δεν υπάρχει περίπτωση να είχε μπει άλλος,και Κυριακή πρωί.Και έδεινε λίγες θέσεις για επιλογή.Και εκτός από 2 οι άλλες ήταν ή διαδρομος ή κέντρο...(Β.Ε ή C,D)

Ισχύει.

Σύντομα όμως, με το prepaid seating, στο οποίο φαίνεται πως προσανατολίζεται η Α3 (διαθέτει ήδη την τεχνολογία και το λογισμικό), όλα αυτά θα ανήκουν στο παρελθόν.

Αμα βοηθησει αυτο στο profitability λογικο να το κανει η Α3.
Παντως την τελευταια φορα που εκανα check in με U κατηγορια ναυλου,ενω στο ανοιγμα του check-in και μενα μου εβγαζε 10 θεσεις κενες ολες και ολες,μετα απο λιγα λεπτα (3-5 λεπτα) καταφερα να επιλεξω την 6Α,αφου ανοιξαν καποιες μπροστινες θεσεις.Με το που τελειωσα το τσεκ ιν,ξανα ολες οι θεσεις εκτος απο καποιες πισω πισω ηταν δεσμευμενες. Δεν ξερω βεβαια τι αλγοριθμο χρησιμοποιουν. :twisted:

Μια αλλη φορα που ειχα ακριβή κατηγορια ναυλου (νομιζω Η ητανε) στο ανοιγμα το check-in μου ειχε ανοιξει ολοκληρο seating map εκτος απο καποιες διασπαρτες prereserved λογικα θεσεις. Ηταν και με A321 με δυο μονο σειρες στην μπιζνες,οποτε επελεξα την 3Α :banana:

Προσωπικά, το prepaid seating δεν το βρίσκω τόσο κακό. Με πτήσεις κάθε εβδομάδα δεν έχω τη διάθεση να ασχοληθώ συνέχεια με το πότε θα ανοίξει ποιά πτήση (και όταν είμαι στη δουλειά συχνά ούτε καν τη δυνατότητα). Δηλαδή, εφόσον έχει λογική τιμή και με ενδιαφέρει η θέση μου, θα το πλήρωνα. Καλό θα ήτανε όμως για αυτούς που δεν πλήρωσαν για την επιλογή θέσης στη ώρα της κράτησης, να αφήσει τουλάχιστον την ελεύθερη επιλογή στο Check in.

Στην τελευταία μου πτήση με την Α3, επίσης με U light, όταν έκανα Check in περίπου 45 ή 46 ώρες πριν από την πτήση (όταν μου ήρθε το μαιλ), οι περισσότερες θέσεις ήτανε ακόμα ελεύθερες. Είχα κάνει προεπιλογή θέσης (τηλεφωνικά ως χρυσό μέλος), δηλ. είχα ήδη τη θέση μου, θα μπορούσα όμως να την αλλάξω.

Έρχονται δύσκολες μέρες.

Αλλά τουλάχιστον θα κρατήσουμε το σέρβις σε υψηλό επίπεδο, οπότε να η μεγάλη διαφορά με τη Ράιαν (μιας και θα "ισοφαρίσουμε" τις θέσεις και τις βαλιτσούλες).

Καλά με την Ryan που κοροιδευουμε, άμα ξεκινήσει το prepaid setting η Aegean οι διαφορές ειδικά σε domestic πτήσεις είναι πολύ μικρές. Ακόμα και με τις νέες θέσεις που έχει βάλει στα νέα αεροπλάνα της η Ryanair που μπορεί να είναι πιο λεπτές και σκληρές αλλά έχουν καλύτερο seating pitch. (Μιας και η Α3 δεν έχει και το πιο γενναιοδωρο seating pitch με την προσθήκη μιας σειράς καθίσματων στα αεροσκάφη της,ακόμα θυμάμαι την 17Α στο SX-DVR όπου είχα φρακαρει και δεν μπορούσα να κουνηθω :p) Και έχοντας και κατά νου τον αλγόριθμο που κάνει allocation τις θέσεις η FR πάντα είχα μπροστινή θέση χωρίς να πληρώσω μια. Τι να το κάνω άμα είναι το 1/4 παστελιου και τα 100ml κοκα κολα άμα είναι τα πληρώσω τα διπλάσια από ότι με την FR;

jerry":xqokbve4 said:
Έρχονται δύσκολες μέρες.

Αλλά τουλάχιστον θα κρατήσουμε το σέρβις σε υψηλό επίπεδο, οπότε να η μεγάλη διαφορά με τη Ράιαν (μιας και θα "ισοφαρίσουμε" τις θέσεις και τις βαλιτσούλες).

Με τη διαφορά ότι στις βαλίτσες ξαφνικά χρέωσε μια υπηρεσία που πριν ήτανε δωρεάν. Ενώ προεπιλογή θέσης αντί πληρωμής θα ήτανε καινούργια υπηρεσία (σήμερα αυτή τη δυνατότητα την έχουν μόνο τα χρυσά μέλη της Α3 κι οι πελάτες business class).

Κι εφόσον διατηρεί τουλάχιστον την ελεύθερη επιλογή στο check in, δεν βλέπω "δύσκολες μέρες" (ε, καλά ίσως είναι κατειλημμένες κάποιες θέσεις παραπάνω από άτομα που τις πλήρωσαν).

Χειροτέρευση θα ήτανε μόνο εάν καταργεί την ελεύθερη επιλογή στο check in ή εάν καταργεί την ελεύθερη προεπιλογή για τα χρυσά μέλη (όπως το έκανε το LH group στα light fares).

Λογικά, αν έρθει η πληρωμή της θέσης, κατά το check-in θα σου προσφέρει μια θέση το σύστημα αυτόματα for free και κάθε αλλαγή θα κοστίζει όσο και η προεπιλογή. Μόνο έτσι μια τέτοια κίνηση θα αύξηση τα έσοδα της εταιρείας στο max.