E-Check από Aegean

teol20":26ku6o34 said:
Και έχοντας και κατά νου τον αλγόριθμο που κάνει allocation τις θέσεις η FR

Το εξηγεις λιγο αυτο;
Θα κανει τετοια αλλαγη η Α3 και δεν θα εχει ως αποκλειστικό στόχο το κέρδος; εννοώ για να αφήσει ελεύθερη επιλογή θέσεων.

Akis":1ci4f9s2 said:
Λογικά, αν έρθει η πληρωμή της θέσης, κατά το check-in θα σου προσφέρει μια θέση το σύστημα αυτόματα for free και κάθε αλλαγή θα κοστίζει όσο και η προεπιλογή. Μόνο έτσι μια τέτοια κίνηση θα αύξηση τα έσοδα της εταιρείας στο max.

Ή ότι θα υπάρχει τυχαία προεπιλογή για τους GoLight, που αν θες να αλλάξεις, θα πρέπει να πληρώσεις και δωρεάν προεπιλογή για τους Flex, τους Business και τους κατόχους Silver και Gold.

teol20":s1qo98uz said:
Καλά με την Ryan που κοροιδευουμε, άμα ξεκινήσει το prepaid setting η Aegean οι διαφορές ειδικά σε domestic πτήσεις είναι πολύ μικρές.

Νομίζω πως ήμουν ειρωνικός στο μήνυμά μου :) Εννοούσα ακριβώς αυτό.

Ulrike":s1qo98uz said:
Ενώ προεπιλογή θέσης αντί πληρωμής θα ήτανε καινούργια υπηρεσία (σήμερα αυτή τη δυνατότητα την έχουν μόνο τα χρυσά μέλη της Α3 κι οι πελάτες business class).

Κι εφόσον διατηρεί τουλάχιστον την ελεύθερη επιλογή στο check in, δεν βλέπω "δύσκολες μέρες" (ε, καλά ίσως είναι κατειλημμένες κάποιες θέσεις παραπάνω από άτομα που τις πλήρωσαν).

Χειροτέρευση θα ήτανε μόνο εάν καταργεί την ελεύθερη επιλογή στο check in ή εάν καταργεί την ελεύθερη προεπιλογή για τα χρυσά μέλη (όπως το έκανε το LH group στα light fares).

Ναι ναι, δώσε τους και ιδέες πως θα το πουλήσουν: Θα μπορούσαν να το λανσάρουν σαν "καλό νέο του μήνα" ελλείψει άλλων. :banana:

Ας περιμένουμε να δούμε πως θα υλοποιηθεί, τι θα επιτρέπεται/δεν επιτρέπεται κτλ και μετά θα τους κρίνουμε. Γιαυτό είμαστε εδώ άλλωστε.

jimAEL":gzf0aoxm said:
teol20":gzf0aoxm said:
Και έχοντας και κατά νου τον αλγόριθμο που κάνει allocation τις θέσεις η FR

Το εξηγεις λιγο αυτο;
Θα κανει τετοια αλλαγη η Α3 και δεν θα εχει ως αποκλειστικό στόχο το κέρδος; εννοώ για να αφήσει ελεύθερη επιλογή θέσεων.

Ιδού η απάντηση στο ερώτημα σου. Και είναι δοκιμασμένο πολλές φορές από εμένα ότι ο αλγόριθμος λειτουργει έτσι.

http://flights-blog.lowcostroutes.com/2 ... n-ryanair/

Από τη στιγμή που η αγορά γίνεται ανταγωνιστική, το μέλλον βρίσκεται στα ancillaries. Ήδη οι μεγαλύτεροι παίκτες της αγοράς χρεώνουν πράγματα που μέχρι τώρα θεωρούσαμε αυτονόητα: απλές θέσεις, μπροστινές θέσεις, αποσκευές, γεύματα, πρόσβαση σε lounge επί πληρωμή κλπ. Είχα εντυπωσιαστεί από την Air Berlin, η οποία προσφέρει πληρέστατο μενού γευμάτων μέσω του συστήματος κρατήσεων, που μπορεί να προκρατηθεί ως ancillary service.

Πήγα πολύ πρωί στο αεροδρόμιο και άλλαξα εκεί τη θέση μου.Αλλά για κακή μου τύχη το παράθυρο δεν ήταν στη σωστή θέση.Διάλεξα 27Α και το παράθυρο στην 26Α ήταν εντάξει.Ελπίζω την Τρίτη που θα επιστρέψω να είμαι τυχερός.

Η aegean είναι αρκετά γενναιόδωρη σε σχέση με BA, Luft group etc προς το παρών. Λογικό αν έρθει κάποια τέτια αλλαγή.

Το παράδοξο είναι ότι την Κυριακή το σύστημα έδινε την 23Α μία σειρά εμπρός από την έξοδο κινδύνου.Τη Δευτέρα την έδινε στην Έξοδο κινδύνου...Σε λίγο θα μας χρεώνουν και τη χρήση της τουαλέτας και το οξυγόνο που αναπνέουμε στα 30.000 πόδια...Πάντως με τον go light αυτό που βλέπω κάθε φορά είναι ότι υπάρχουν τα κορόιδα που πληρωνουν αποσκευές,όπως ο γράφων,και οι πονηροί που πηγαίνουν με τις θηριώδεις βαλίτσες στο gate και βγαίνει πάντα μια ανακοίνωση του τύπου "δε χωράνε όλες στο θάλαμο επιβατών,δώστε τες δωρεάν για φόρτωση στο αμπάρι..."
Αλήθεια,οι αποσκευές πώς περνάνε από τον έλεγχο ασφαλείας;Ανοίγονται ή απλώς περνάνε το μηχάνημα;Τους ζητούν να τις αδειάσουν και μετά να τις ξαναφτιάξουν;Μόνο τη φωτογραφική τσάντα έχω περάσει και δεν έχω δει τη διαδικασία.Κάτι τέτοιο θα ήταν ιδιαίτερη ταλαιπωρία..

Luz":gkylmh7w said:
Σε λίγο θα μας χρεώνουν και τη χρήση της τουαλέτας και το οξυγόνο που αναπνέουμε στα 30.000 πόδια...
... και που να δεις την αγαπημένη εταιρεία των μελών του forum, που έχει κάνει αίτηση για να φορτώνει ορθίους σε vertical seats.

Οι αερομεταφορές εξελίσσονται σταδιακά σε μεταφορές ζώντων ζώων. Σε όποιον αρέσουμε, αφού τα αεροπλάνα μας είναι τίγκα, σε όποιον δεν αρέσει ας βγάλει business με Τουρκικές.

Για μένα δεν είναι.Και δεν έχω ταξιδέψει ποτέ,αν και θα το κάνω,αγοράζοντας όμως όλες εκείνες τις παροχές που πας σαν άνθρωπος.Δηλαδή συγκεκριμένη θέση,βαλίτσα στα αμπάρια.Τώρα για φαγητό,αναλόγως την πτήση.Όποιος θέλει ας πάει όρθιος...