Δικαιώματα επιβατών

Σταύρο,

για επιβάτες με προβλήματα υγείας υπάρχει ειδική υπηρεσία στα περισσότερα αεροδρόμια. Για άτομα με δυσκολία στην κίνηση, υπάρχει η απαραίτητη πρόβλεψη και αν δεν κάνω λάθος μπορείς να το δηλώσεις κατά την διάρκεια αγοράς του εισιτηρίου.

25 λεπτά διαδρομής είναι μάλλον ασύνηθες, όμως μου έχει τύχει και μένα να περιμένω πχ 30 λεπτά σε λεωφορείο, το οποίο είναι όντως ενοχλητικό.

παρακαλω οποιος γνωριζει να μου απαντησει
μια φιλη μου ηρθε ελλαδα απο μοναχο με την αιρ φρανσε αλλα τελικα αποφασισε να μην κανει το σκελος τησ επιστροφης αφου καναμε την ακυρωση μας λενε οτι δεν δικαιουμαστε να παρουμε τους φορους λογω χαμηλου ναυλου ενω απο το ταξιδιωτικο γραφειο μας λενε οτι κανονικα το δικαιουμαστε τελικα τι ισχυει???????? και αν δικαουμαστε κατι πως πρεπει να κινηθουμε?

fox,
Απ'όσο γνωρίζω οι φόροι πάντα επιστρέφονται, αν δεν πραγματοποιήσεις το ταξίδι.
Συνήθως η πιο έγκυρη πληροφόρηση δίνεται από τον ίδιο τον αερομεταφορέα , οπότε θα πρότεινα να συμβουλευτείς την AF.

Στα μερικώς χρησιμοποιηθέντα εισιτήρια, δεν επιστρέφονται οι φόροι των μη χρησιμοποιηθέντων σκελών, εφ' όσον η αξία του χρησιμοποιηθέντους σκέλους είναι μικρότερη από την αξία του χαμηλότερου oneway ναύλου της εταιρείας.

Λίγη προσοχή στο τι γράφεις fox. Μου βγήκαν τα μάτια.

σε περιπτωση που....έχεις πληρώσει κανονικότατα τους φόρους ...που φαινεται και στην ανάλυση του εισιτηρίου...και δεν εχεις πετάξει το σκέλος, θα πάρεις όλους τους φόρους αεροδρομίων πίσω (εκτός κάτι YQ OR YR)

Τα δικαιούσε απο τη στιγμή που δεν ταξίδεψαν και αφού η εταιρεία δε θα τα αποδόσει στα αεροδρόμια.

Εκεί που πιστευω οτι δε θα έπερνες τίποτα είναι σε κάτι εισητήρια προσφοράς που η τελική τιμή του εισιτηρίου είναι και λιγότερο απο φόρους...σε low cost που γίνετε.

Ζήτα πίσω τους φόρους...τα δικαιούσε και μη μασας..δεν παίζει ρόλο ο ναυλος. Αλλο τι σου επιστρέφετε απο τον ναύλο και άλλο οι φόροι.

Εμένα η Swiss δε μου τους επέστρεψε.... :evil:

aakunz":1q9v3dk1 said:
Στα μερικώς χρησιμοποιηθέντα εισιτήρια, δεν επιστρέφονται οι φόροι των μη χρησιμοποιηθέντων σκελών, εφ' όσον η αξία του χρησιμοποιηθέντους σκέλους είναι μικρότερη από την αξία του χαμηλότερου oneway ναύλου της εταιρείας.

Αυτό ισχύει .

Αλλιώς ρε παιδιά θα πετούσαμε με επιστροφή σε 2 χρόνια, θα το ακυρώναμε και θα μας έβγαινε σούπερ ο ναύλος one-way..Αν πχ το one way της LH έχει 500Ε το return έχει 100Ε με 80 να είναι φόροι και 10 booking fee, δεν θα το ακυρώναμε για να πάρουμε τα 40 (πχ) φράγκα πίσω και να πετούσαμε στο τέλος με 60Ε; Απλά ακόμα και τώρα συμφέρει πολλές φορές να χάνεις την επιστροφή και ας την έχεις ΄πληρώσει΄.

Επιμένω ...οτι φόρους αεροδρομίων είναι υποχρεωμένες οι αεροπορικές εταιρείες να στα επιστρέψουν απο την στιγμή που δεν πέταξε ο επιβάτης.
Αλλο τι σου λέει η αεροπορικη και άλλο τι ισχυει.
Κρατάω μια επιφύλαξη...στου φόρους ασφαλείας και λοιπών (εξαιρούνται όπως είπα οι φοροι yq/yr των εταιρειων).
Για παράδειγμα ο φόρος gr επιστρέφετε που να χτυπιεται η εταιρεία...στο μόνο που κρατάω μία μικρή επιφύλαξη είναι για παράδειγμα ο φόρος WQ/WP της Αθήνας...
Μπόρεις αν θέλεις να ψάξεις τις νότες των φόρων για να το βρείς..δεν έχω ιδέα απο το ιντερνετ πως μπορείς (οχι τις νότες απο τον ναυλο).
Λογικά απο την ΙΑΤΑ μπορείς να το βρείς...προσωπικά δεν το έχω ψαξει.
http://www.iata.org
Aλλα απο τη στιγμή που δεν ταξιδευεις δεν καταλαβαινω γιατί να στο αρνηθούν αυτό... Τους φόρους τους πληρώνεις για την αναχώρηση σου απο κάποιο αεροδρομιο (ενίοτε και άφιξη) ... από τη στιγμή που δεν ταξίδεψες είναι υποχρεωμένοι.

Εμενα η ΒΑ δεν τους επεστρεψε :evil: :evil: :evil: .Κατα λαθος ειχα κλεισει ΑΤΗ Λονδινο 9 Οκτωβρη αντι Σεπτεμβρη και με την δικαιολογια οτι ηταν απο τους χαμηλοτερους ναυλους τους (40Ε Φοροι,5Ε τιμη) μου εδωσαν πισω 8 ευρα...

Οι φοροι παντα επιστρεφονται! Τωρα αν ο ναυλος ειναι πολυ φτηνος η δεν επιστρεφεται και υπαρχουν και ακυρωτικα παρακρατουνται αναγκαστικα απο το ποσο των φορων και σου επιστρεφουν το εκαστοτε υπολοιπο.
Κατι τετοιο πρεπει να συνεβει στο φιλο "OA570" και πηρε πισω μονο 8 ευρω!