Re: Λογότυπο ΟΑ
Μάλλον μέτριες και οι τρεις προτάσεις. Αλλά επειδή στους τυφλούς βασιλεύει ο μονόφθαλμος...
Η πρώτη πρόταση θέλει είναι μινιμαλιστική αλλά καταλήγει εντελώς αδιάφορη. Επιπλέον κάνει το σφάλμα να αρνηθεί όλα τα ενδιαφέροντα στοιχεία-φετίχ του σημερινού λογότυπου (πολύχρωμοι κύκλοι που δεν κλείνουν, αεροδυναμικές γραμμές στα γράμματα).
Η δεύτερη εκδοχή γίνεται επίσης αδιάφορη από την προσπάθεια να παραπέμπει στο αγαπημένο λογότυπο. Η χρήση του πράσινου στα χρώματα δεν με ενθουσίασε (αν μάλλον θα πρέπει να το συνηθίσουμε), ενώ το κόκκινο φαίνεται εξαιρετικά περιορισμένο συγκριτικά με τα υπόλοιπα χρώματα που είναι περίπου ισοδύναμα. Η προσθήκη του Αir είναι εντελώς αποτυχημένη, μοιάζει εντελώς ξένο σώμα από το υπόλοιπο λογότυπο, θα μπορούσαν να το βάλουν με την ίδια γραμματοσειρά με το Olympic ή έστω ευθυγραμμισμένο από κάτω, αλλά έτσι όπως παρουσιάζεται είναι χάλια...
Η τρίτη πρόταση τελικά μου αρέσει περισσότερο από τις άλλες. Είναι η μόνη που χρησιμοποιεί με λογικό τρόπο το Air όταν οι άλλες δύο μοιάζουν αμήχανες στο πως να το διαχειριστούν, ενώ και η γραμματοσειρά έχει μερικές αναφορές στις εμβληματικές αεροδυναμικές γραμμές του σημερινού λογότυπου (προσέξτε τα -lymp- του Olympic). Η πολυχρωμία των κύκλων αποκτά ένα μοντέρνο και νεανικό στυλ (μου θυμίζει λίγο ψηφιδωτό σε ορισμένα σημεία). Το πράσινο της ελιάς δένει καλύτερα με τα υπόλοιπα χρώματα (θα μου άρεσε να αντικαταστήσει αυτός ο τόνος το πράσινο-λαχανί των στολών της Σ. Κριθαριώτη) και πιθανώς να δώσει ένα ενδιαφέρον livery.