Διαγωνισμός για το νέο λογότυπο

Re: Λογότυπο ΟΑ

Κι εγω απογοητευτηκα.....!!!
περιμενα κατι πολυ πιο πρωτοτυπο...
Τυχαινει να ειμαι και γραφιστας...
Ψηφισα την 3η αφου αυτες ειναι δυστηχως οι επιλογες.
Μου αρεσαν πιο πολυ στην 3η οι χρωματιστοι κυκλοι και η γραμματοσειρα λιγοτερο!

Νομίζω και τα τρία είναι κάτω των προσδοκιών (του forum τουλάχιστον) όσων περίμεναν κάτι ριζικά ανανεωμένο αλλά πάντα διατηρώντας την παράδοση.

Μεταξύ μας θεωρώ ότι το " μη χείρον ..........." είναι το δεύτερο , που ενώ διατηρεί την παραδοσιακή γραμματοσειρά , έχει και τόνους "μοντέρνου" με την 3D εμφάνιση.

Το δικό σου αγαπητέ plekka είναι μεν μοντέρνο , αλλά (κατά την ταπεινή μου άποψη) αυτό που δείχνεις είναι βάψιμο ουράς αεροσκάφους και όχι logo.
Επίσης νομίζω ότι το "Πρασινο-λαχανί" δεν ταιριάζει ιδιαίτερα , ενώ υπάρχει έλλειψη των λοιπών χρωμάτων του σήματος.

Αγαπητά μέλη, η πρώτη επιλογή είναι πιο κάτω κι απ' τον πάτο του απαράδεκτου. Νομίζω ότι μπήκε μόνο γιατί έπρεπε να μπει και κάτι άλλο. Η δεύτερη είναι το γνωστό λόγκο με το air και με τρισδιάστατους κύκλους σχετικά ενδιαφέρουσας φαντασίας. Η τρίτη είναι η πιο τσαχπινογαργαλιάρικη πρόταση που δείχνει όμως λίγο γελοία.. πλην των κύκλων που είναι πραγματικά όμορφοι. Εύχομαι πάντως να μην προβούν και σε προτάσεις και ψηφοφορίες και για το livery. Έτσι όπως πάνε βλέπω να φτιάχνουν μ*&^%@ς και εκεί.

δικό τους

απογοητεύτηκα επίσης. :(

το τρίτο το θεωρώ τελείως παιδικό! Ταιριάζει περισσότερο σε έναν charter operator, παρά σε μια ιστορική εταιρία. Το δεύτερο πάλι είχε ελάχιστες αλλαγές. Έτσι ψήφισα το πρώτο.

Μάλλον μέτριες και οι τρεις προτάσεις. Αλλά επειδή στους τυφλούς βασιλεύει ο μονόφθαλμος...
Η πρώτη πρόταση θέλει είναι μινιμαλιστική αλλά καταλήγει εντελώς αδιάφορη. Επιπλέον κάνει το σφάλμα να αρνηθεί όλα τα ενδιαφέροντα στοιχεία-φετίχ του σημερινού λογότυπου (πολύχρωμοι κύκλοι που δεν κλείνουν, αεροδυναμικές γραμμές στα γράμματα).
Η δεύτερη εκδοχή γίνεται επίσης αδιάφορη από την προσπάθεια να παραπέμπει στο αγαπημένο λογότυπο. Η χρήση του πράσινου στα χρώματα δεν με ενθουσίασε (αν μάλλον θα πρέπει να το συνηθίσουμε), ενώ το κόκκινο φαίνεται εξαιρετικά περιορισμένο συγκριτικά με τα υπόλοιπα χρώματα που είναι περίπου ισοδύναμα. Η προσθήκη του Αir είναι εντελώς αποτυχημένη, μοιάζει εντελώς ξένο σώμα από το υπόλοιπο λογότυπο, θα μπορούσαν να το βάλουν με την ίδια γραμματοσειρά με το Olympic ή έστω ευθυγραμμισμένο από κάτω, αλλά έτσι όπως παρουσιάζεται είναι χάλια...
Η τρίτη πρόταση τελικά μου αρέσει περισσότερο από τις άλλες. Είναι η μόνη που χρησιμοποιεί με λογικό τρόπο το Air όταν οι άλλες δύο μοιάζουν αμήχανες στο πως να το διαχειριστούν, ενώ και η γραμματοσειρά έχει μερικές αναφορές στις εμβληματικές αεροδυναμικές γραμμές του σημερινού λογότυπου (προσέξτε τα -lymp- του Olympic). Η πολυχρωμία των κύκλων αποκτά ένα μοντέρνο και νεανικό στυλ (μου θυμίζει λίγο ψηφιδωτό σε ορισμένα σημεία). Το πράσινο της ελιάς δένει καλύτερα με τα υπόλοιπα χρώματα (θα μου άρεσε να αντικαταστήσει αυτός ο τόνος το πράσινο-λαχανί των στολών της Σ. Κριθαριώτη) και πιθανώς να δώσει ένα ενδιαφέρον livery.

domus71":3mcpqt4t said:
Και οι τρεις επιλογές με απογοήτευσαν. Καμία πρωτοτυπία, κανένα ενδιαφέρον... Πως κατέληξαν σε αυτές; Το έχω απορία.

Και να πεις ότι δεν είχαν προτάσεις!! Σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους 850 νοματαίοι δώσαν σχέδια... Αν αυξάναν τον αριθμό των υπό ψήφιση λογοτύπων πιστεύω θα είχαν καλύτερο αποτέλεσμα.. μάλλον και η MIG προτιμά τον τρικομματικό συνδυασμό. Περσυνά ξυνά σταφύλια.

Καλά τι αίσχος είναι αυτό. Καλύτερα να κρατήσουν το σημερινό λογότυπο και να αφήσουν αυτά τα λογότυπα στην άκρη. Η πεντάχρονη ανηψιά μου θα το έκανε καλύτερο. Απογοητεύτηκα.

Σίγουρα τα λογότυπα δεν δείχνουν καμμία ιδιαίτερη πρωτοτυπία. Όμως, δεν συμμερίζομαι την απογοήτευσή σας. Πιστεύω πως η MIG δεν έχει σκοπό να μας δείξει μια εντελώς καινούρια αεροπορική εταιρία. Όσο κι αν έχει δυσφημιστεί η Ολυμπιακή με την παρακμή της που ξεκίνησε απ'την δεκαετία του 80, διατηρεί την κληρονομιά του ονόματός της. Δεν πιστεύω πως έψαχναν νέο λογότυπο αλλά μια ανανέωση στο παλιό.

Στο δεύτερο logo δεν βλέπω ουσιαστική ανανέωση. Το πρώτο όντως παραείναι μινιμαλιστικό και γενικά νομίζω πως τα κεφαλαία είναι ξεπερασμένα. Ψηφίζω το τρίτο. Έχει τους ομορφότερους συνδυασμούς χρωμάτων.

Ναι αυτό είναι. Η MIG δεν έψαχνε νέο λογότυπο αλλά ανασχεδιασμό του παλιού. Αυτό γράφει και στην ιδέα του διαγωνισμού. :great:

Παρ'ότι κ εγώ δεν εντυπωσιάστηκα από τα logos, το πρώτο και το τρίτο μου φαίνονται μια χαρά. Το δεύτερο στα μάτια μου τουλάχιστον είναι Ο,ΤΙ πιο κιτς θα μπορούσε να σχεδιάσει κανείς, κάτι σαν το livery της Skyeurope :D :D Πραγματικά μου φαίνεται ΑΙΣΧΟΣ. Μα 3d?!?!?! :wall: :wall: :wall: