Διαγωνισμός για το νέο λογότυπο

Re: Νέο λογότυπο ΟΑ

Να χαρώ εγώ ανανέωση!!! :puke:

Συγγνώμη, αλλά ο Σπύρος Γάγγας μας εμπαίζει; Αναφέρει ότι η γραμματοσειρά της πρότασής του είναι αποκλειστικά σχεδιασμένη για την Ολυμπιακή, ενώ πρόκειται για τη γραμματοσειρά της British Airways!

Μαρέσει που περίμενα κι εγώ μοντέρνο και minimal logo! Από τα τρία μόνο οι κύκλοι στο πρώτο μαρέσουν που έχουν ενιαίο χρώμα ο κάθε ένας.

aakunz":26bmage4 said:
[καχυποψία] Κι αν -λέμε αν- είναι "φωτογραφικός" ο διαγωνισμός;[/καχυποψία]

Ούτε εγώ θέλω να είμαι καχύποπτος αλλά έχω την εντύπωση ότι το κλασσικό παραδοσιακό No:2 θα επιλέξουν στο τέλος αφού οι δημιουργοί του είναι στελέχη της διαφημιστικής εταιρείας που χρησιμοποιεί ο Όμιλος Marfin!

Cross":17exwit4 said:
Συγγνώμη, αλλά ο Σπύρος Γάγγας μας εμπαίζει; Αναφέρει ότι η γραμματοσειρά της πρότασής του είναι αποκλειστικά σχεδιασμένη για την Ολυμπιακή, ενώ πρόκειται για τη γραμματοσειρά της British Airways!

και της ΒΑ αλλά και Hellas Jet δεν θυμίζει???

Ολα φρικη...υποφερτο το 2 :wall:

Τελικά οι περισσότεροι συμφωνούμε ότι τα σχέδια είναι κατώτερα των προσδοκιών μας...
Το να επανασχεδιάσεις ένα ισχυρό στη συνείδηση του επιβάτη/καταναλωτή σήμα(και λογότυπο) χρειάζεται τόλμη και φαντασία,ειδικά αν δεν πρέπει να ξεφύγεις από την αρχική (του 1960) ιδέα!
Απομένει ,τουλάχιστον, η εφαρμογή της προτιμητέας πρότασης επάνω στα α/φη που με έξυπνο τρόπο (πχ.χρώματα στην άτρακτο,στους κινητήρες κλπ)μπορεί να αποδειχτεί eye catchy,σε αντίθεση με τα ανιαρά eurowhite liveries ή τους αντιπαθέστατους ,ακρωτηριασμένους γλάρους της Αegean (προσωπική μου άποψη).
Συμφωνώ επίσης ότι η πρώτη πρόταση χρησιμοποιεί τη γραμματοσειρά της british airways (θα έστεκε εαν επρόκειτο για θυγατρική της)και θα έπρεπε να αποσυρθεί πάραυτα!

Αν συγκρίνετε το «AIR» της πρώτης πρότασης με το «AIRWAYS» του λογότυπου της British Airways, τότε θα διαπιστώσετε ότι όντως πρόκειται για κοινή γραμματοσειρά. Δε γίνεται λοιπόν κάποιος «έξυπνος» να υποτιμά τη νοημοσύνη μας και να ισχυρίζεται ότι σχεδίασε τη γραμματοσειρά ειδικά για την Ολυμπιακή, τη στιγμή που είναι προφανές ότι έκλεψε την πνευματική ιδιοκτησία κάποιου άλλου. Οι υπεύθυνοι της MIG θα έπρεπε να το είχαν παρατηρήσει πριν επιλέξουν τη συγκεκριμένη πρόταση ανάμεσα από 850.

Το μόνο ενδιαφέρον στοιχείο που παρατηρώ στη δεύτερη πρόταση, είναι ότι με την προσθήκη του πέμπτου χρώματος έρχεται ακόμα πιο κοντά στο αυθεντικό λογότυπο των Ολυμπιακών Αγώνων.

βασικα το ολο θεμα υποτιμαει τη νοημοσινη μας , που καθομασταν και ονειρευομασταν (βαζω στοιχημα οτι ολοι σχεδιασαν εστω και κατι ετσι για πλακα) για να καταληξουμε στα ιδια.... Σκετη απογοητευση ειναι... τελικα δεν υπαρχει φαντασια πουθενα....

Καλά από τις 850 προτάσεις αυτές ήταν οι καλύτερες?!Μας δουλεύουν? :rant: :rant:
Το πρώτο, μου κάνει τρομερή προχειράντζα..το δεύτερο είναι το σημερινό με λίγο σκουρο μπλε και πρασινο (σαν απορρυπαντικό με κόκκους)αλλά το εφέ του σκούρου μπλε στο ολύμπικ δεν είναι ασχημο..Στο τρίτο αυτο το μουσταρδοκιτρινοπρασινί είναι... :puke:
πάντως αν δεν τα δούμε πάνω στα αεροσκάφη και αναλογα με το livery που θα επιλεγή (ο θεός βοηθός:hello?: )δεν μπορύμε να είμαστε σίγουροι για την τελική εικόνα..μπορεί να είναι από τις περιπτώσεις που η πρωτη εντύπωση δεν είναι καλή αλλά όταν το ξαναβλέπεις αλλάζεις γνώμη..λέμε τώρα..

Χωρίς καμια αμφιβολία η τρίτη επιλογή είναι η καλύτερη. Ζουμερό design ωραίο font (αν και λίγο charterισιο θα συμφωνήσω). Σε γενικές γραμμές υπάρχει μια έλλειψη φαντασίας στις 3 επιλογές αλλα νομίζω πως η τρίτη είναι superior των υπολοιπων.