Διαγωνισμός για το νέο λογότυπο

Re: Λογότυπο ΟΑ

Φιλε bari το να γινει ενα βημα και να γινει το νεο σε ρετρο με επιρροες της δεκαετειας του 60-70 θα ηταν ενα τολμηρο βημα. Βλεπουμε οτι αρκετες εταιρειες για καποιους λογους επιλεγουν ενα δυο αεροσκαφη και κανουν σπεσιαλ λιβερυ. Η ΟΑ απο τοτε που την ιδρυσε ο ΑΩ ηταν κατι το ιδιαιτερο σε οτι αφορα εμφανιση, αποδοση, προσωπικο κλπ. Πιστευω οτι εαν ΟΛΟΣ ο στολος γινει σε ρετρο (εκει δλδ που αλλοι εχουν ενα αεροπλανακι) τοτε θα εχει και σε παγκοσμιο επιπεδο στους αεροπορικους κυκλος θετικο αντικτυπο. Για πολλους και διαφορους λογους. Ασε που θα μειωθουν δραματικα τα αλμπινο με ελληνικο νηολογιο... :twisted: :twisted:

Φιλικα

ΥΓ: Παιδια καλες οι προτασεις σας, αλλα οπως ειπα και πριν Παναγιωτη πχ δεν κολλανε τα χρωματα, και δη μονο σε αποχρωσεις των παλιων και ενα μερος. Το σχεδιο του dream_GR μου αρεσε πολυ γιατι εχει κατι απο αρωμα παλιο... Λιγο δουλιτσα στη γραμματοσειρα του "AIR" μονο και ειναι τελειο... ΙΜΗΟ

@dream GR: Η γραμματοσειρά στο Ο και το C φεύγει λίγο, καθώς το κερατάκι δεν ευθυγραμμίζεται με το γράμμα. Κατά τα άλλα, ωραία και τεκμηριωμένη πρόταση, αλλά προσωπικά θα προτιμούσα, πέρα από τους κύκλους, το όλο υπόλοιπο concept να εκσυγχρονιστεί!

Γι'αυτό και μου άρεσε η φρέσκια ιδέα του plekkas! Φρέσκες και μοντέρνες γραμμές, φρέσκα χρώματα (μόνο σε εμένα άρεσαν; ) που ταιριάζουν και με τα χρώματα της Marfin Bank, όπως θέλει και η MIG π.χ. για τις στολές. Μόνο που θεωρώ ότι οι κύκλοι ασφυκτιούν στο ουριαίο φτερό που τους έβαλες! Μου αρέσει πολύ που οι κύκλοι μπήκαν στο ουριαίο φτερό, αλλά ίσως θα μου άρεσε να ήταν λίγο πιο ευρύχωρο!

Κατά τα άλλα, στειλ'το με τα χίλια! Μία τέτοια ανανέωση νομίζω ότι χρειάζεται το σήμα χωρίς να χάσει τους κύκλους! Η γραμματοσειρά μου αρέσει γιατί είναι μοντέρνα και δίνει έναν minimal τόνο έτσι μικροκαμομμένη που είναι μέσα στο άσπρο! Πολύ μου άρεσε που ήταν μικρή μέσα στο livery! Άλλωστε, όλα τα λεφτά είναι οι κύκλοι!

Το site oalogo.gr εμφανίζει ήδη κάποιο κείμενο!
Εκεί προφανώς να αναμένουμε την ψηφοφορία για το νέο λογότυπο!
Ήδη στην ανακοίνωση ότι η Κριθαριώτη κέρδισε το διαγωνισμό για τις στολές λένε ότι ετοιμάζουν τον διαγωνισμό για το λογότυπο και η λήξη κατάθεσης προτάσεων είναι την Παρασκευή! Οπότε από Δευτέρα να περιμένουμε την ψηφοφορία!

Να πω πάντως κάτι, αν και ψήφισα την Κριθαριώτη γιατί μου άρεσε περισσότερο, νομίζω ότι το site λίγο πολύ έκραζε σε ποια επιλογή έγερνε, δηλαδή για την Κριθαριώτη είχε πολύ περισσότερα σχέδια, ίσως να φταίει το γεγονός ότι η σχεδιάστρια έστειλε περισσότερα και αρτιότερα σχέδια, πάντως νομίζω ότι και η MIG, αυτή προτιμούσε και φαίνεται και από το layout του site!

Να δούμε τώρα το λογότυπο!!! Ελπίζω να έχουμε μία ευχάριστη έκπληξη!

Οντως το IP (195.2.234.5:cool: προσδιοριζεται στην Marfin Egnatia Bank!! Η σελιδα αρα θα στηθει σε σερβερ της τραπεζας και οχι του ομιλου.. Ενδιαφερον.. Για να δουμε τι θα βγει..

-EDIT-

Αγαπητέ dreamgr, η ρετρό σου διάθεση νομίζω ότι μαρτυρήθηκε στην παρουσία των φτερών στο τιτλικό μέρος του logo και θα ομολογήσω ότι δεν ήταν άσχημη, αν και λίγο παρελθοντική. Η αυτούσια παρουσία του σήματος όμως το αποδυναμώνει και το αποξενώνει από το στυλ που θέλησες να δώσεις.

Αγαπητέ plekkas, είχες ενδιαφέροντα στοιχεία στην ιδέα σου, όμως σχεδόν παραδόθηκες στην εταιρική κουλτούρα της μαμάς άνευ επαναστάσεως. Λίγο άτολμο θα έλεγα, αλλά σύγχρονο. Επίσης θα μπορούσε άνετα να παραλαχθεί και σε άλλους επίσης μεμονομένους χρωμματικούς συνδυασμούς που επίσης θα έδιναν, δυνητικά, την δυνατότητα πολλών χρωμματικών παρουσιών σε διαφορετικά αεροσκάφη. ;)

Η μαμά MIG πάντως δεν προβλέπω να επενδύει σε καινοτομία...

δικός σας

Πριν καιρο ειχα κανει καποιες << δοκιμες>> :mrgreen:

Attachments

• A 340-300 OA.jpg
    A 340-300 OA.jpg
    179,5 KB · Προβολές: 1.757
  • Q.jpg
    Q.jpg
    134,5 KB · Προβολές: 1.481

Takis: Πολύ ωραίο το livery sτο αρχείο q.jpg αλλά κάτι αντίστοιχα μοντέρνο χρειάζονται και οι κύκλοι.
Το λογότυπο του group που έβαλες είναι του τραπεζικού ομίλου όχι της MIG :)

Αγαπητέ TAKIS, η λευκή χρωμματιστή βερσιόν (από τις copyright προτάσεις) του λίβερι στο Α340 (και όχι του λόγκο) πιστεύω ότι είναι ό,τι πιο εντυπωσιακό έχω δει μέχρι σήμερα σε προτάσεις για τα αεροπλάνα. Εκπληκτικό σε όλα σχεδόν και απόλυτα σύγχρονο. Θα ευχόμουν πράγματι να έβρισκε θέση στη νέα πινακοθήκη της ΟΑ.

δικός σου

Ψήφο στον Takis!
Ωραία δουλειά