Δυσμενής απόφαση Ε.Ε. για τις ΟΑ. Πιθανά σενάρια.

• Thread starter Thread starter sv1xv
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
CONFIG2":3t0lkbag said:
Τωρα, αν μπορει να ΕΠΙΒΑΛΕΙ ο οποιοσδηποτε επιτροπος την αποψη του, σε μια κυβερνηση, επετρψε μου να αμφιβαλλω.
Σαφώς και μπορεί να την επιβάλει, εν ανάγκη μέσω δικαστικής αποφάσεως (οπότε πρέπει να την τεκμηριώσει πολύ καλά) αλλά και με (ταχύτερες) γραφειοκρατικές μεθόδους (διοικητικά "μέτρα"). Οι τελευταίες είναι αποτελεσματικές σε χώρες που έχουν ανοικτά πολλά "μέτωπα".

Αν η εθνική κυβέρνηση θεωρεί ότι αδικείται ή απλώς επιθυμεί να κωλυσιεργήσει, μπορεί επίσης να προσφύγει δικαστικώς.

Υπάρχει ακόμα η δυνατότητα παρεμπόδισης ή ανατροπής της απόφασης του επιτρόπου σε ιδιαίτερα σημαντικές περιπτώσεις με συμφωνία κορυφής των χωρών μελών. Όπως καταλαβαίνεις είναι πολύ δύσκολο να γίνει στην περίπτωση αυτή, εκτός αν οι πολλοί ηγέτες ευρωπαϊκών χωρών θέλουν να στηρίξουν πολιτικά τον Καραμανλή. Ακόμα και τότε όμως θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τις αεροπορικές εταιρείες των χωρών τους.

--EDIT--
Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι η ένταξη στην Ε.Ε. (ΕΟΚ τότε) συνεπάγεται εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας σε πολλούς τομείς. Οι πρώτοι τομείς στους οποίους συνέβη αυτό ήταν όσοι σχετίζονται με τις αγορές, τις επιχειρήσεις τις μεταφορές, την ενέργεια και τον ανταγωνισμό. Σταδιακά εκχωρούνται και άλλοι τομείς (ολικώς ή μερικώς), π.χ. παιδεία, ασφάλεια, φορολογία.

Πάνω σε όλα αυτά που ακούγονται και γράφονται για τις ΟΑ όλα μου μυρίζουν ταχύτερη συρρίκνωση και παντελή προθυμία υποταγής στα κελεύσματα της Ε.Επιτροπής.Υπάρχουν περιθώρια για ιδιωτικοποίηση και η μόνιμα απολογητική στάση της Ελλάδας απέναντι στον κ. Μπαρό καθώς και η περίπου αποδοχή της αμφισβήτησης των αποφάσεων της ελληνικής δικαιοσύνης ΕΊΝΑΙ ΚΑΚΌ ΣΗΜΆΔΙ.Τέλος για το τι μέλλει γενέσθαι βλέπω ότι δεν υπάρχει πολιτική βούληση όπως στην περίπτωση της ΑΛΙΤΑΛΙΑ απο τον κατα τα άλλα ανεκδιήγητο Μπερλουσκόνι.Ελπίζοντας ότι δεν θα χρειαστεί αλλος HELIOS εύχομαι η μάχη που συνεχίζεται κατά τον κ. Χατζηδάκη να είναι νικηφόρα.

Υ.Γ. Δεν δουλεύω για την ΟΑ αλλά την έχομε ανάγκη

sv1xv":3a18wkgm said:
CONFIG2":3a18wkgm said:
Τωρα, αν μπορει να ΕΠΙΒΑΛΕΙ ο οποιοσδηποτε επιτροπος την αποψη του, σε μια κυβερνηση, επετρψε μου να αμφιβαλλω.
Σαφώς και μπορεί να την επιβάλει, εν ανάγκη μέσω δικαστικής αποφάσεως (οπότε πρέπει να την τεκμηριώσει πολύ καλά) αλλά και με (ταχύτερες) γραφειοκρατικές μεθόδους (διοικητικά "μέτρα"). Οι τελευταίες είναι αποτελεσματικές σε χώρες που έχουν ανοικτά πολλά "μέτωπα".

Αν η εθνική κυβέρνηση θεωρεί ότι αδικείται ή απλώς επιθυμεί να κωλυσιεργήσει, μπορεί επίσης να προσφύγει δικαστικώς.

Υπάρχει ακόμα η δυνατότητα παρεμπόδισης ή ανατροπής της απόφασης του επιτρόπου σε ιδιαίτερα σημαντικές περιπτώσεις με συμφωνία κορυφής των χωρών μελών. Όπως καταλαβαίνεις είναι πολύ δύσκολο να γίνει στην περίπτωση αυτή, εκτός αν οι πολλοί ηγέτες ευρωπαϊκών χωρών θέλουν να στηρίξουν πολιτικά τον Καραμανλή. Ακόμα και τότε όμως θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τις αεροπορικές εταιρείες των χωρών τους.

--EDIT--
Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι η ένταξη στην Ε.Ε. (ΕΟΚ τότε) συνεπάγεται εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας σε πολλούς τομείς. Οι πρώτοι τομείς στους οποίους συνέβη αυτό ήταν όσοι σχετίζονται με τις αγορές, τις επιχειρήσεις τις μεταφορές, την ενέργεια και τον ανταγωνισμό. Σταδιακά εκχωρούνται και άλλοι τομείς (ολικώς ή μερικώς), π.χ. παιδεία, ασφάλεια, φορολογία.

Θα μου επιτρεψεις να εχω τις αντιρησεις μου, επι του θεματος....
Θελω να δω τι θα κανουν οι Γαλλοι με την AF, οι Γερμανοι με την LH, και οι Αγγλοι με την BA, μιας και ειμαστε ολοι μεσα στην ιδια "καταγγελια" του O'Leary....o oποιως ολως παραδοξως, ειναι κατηγορουμενος απο την ΕΕ για αθεμητο ανταγωνισμο!
Βλεπετε, οτι τελικα "παιζονται παιχνιδια" σκληρα, και τελικα η ΕΕ δεν ειναι και τοσο "αγγελικα πλασμενη"!
Ειναι δηλαδη, μια σαφης εικονα του "ΠΑΡΕ-ΔΩΣΕ"!

Συμφωνώ απόλυτα με τον CONFIG2!

CONFIG2":dx9mnf9l said:
[Θα μου επιτρεψεις να εχω τις αντιρησεις μου, επι του θεματος....
Μπορείς να έχεις όσες αντιρρήσεις θέλεις, αλλά η πραγματικότητα δεν αλλάζει.
Θελω να δω τι θα κανουν οι Γαλλοι με την AF, οι Γερμανοι με την LH, και οι Αγγλοι με την BA, μιας και ειμαστε ολοι μεσα στην ιδια "καταγγελια" του O'Leary....Ειναι δηλαδη, μια σαφης εικονα του "ΠΑΡΕ-ΔΩΣΕ"!
Εμείς όμως δεν έχουμε μόνο το συγκεκριμένο πρόβλημα που έχουν οι άλλοι και το οποίο μπορεί να θαφτεί κάποια στιγμή με πολιτική απόφαση. Οι δικές μας κόντρες με την Ε.Ε. υπήρχαν και πριν και θα παραμείνουν, ακόμα και αν οι καταγγελίες του κ. O'Leary τεθούν στο αρχείο.

Ίσως όμως (και εδώ είναι το θετικό από τις εξελίξεις) το γενικό κλίμα φαγωμάρας μας δώσει παράταση χρόνου, δηλαδή όλες οι αποφάσεις σχετικά με τα θέματα αυτά μπορεί να αναβληθούν έως ότου συζητηθούν σε πολιτικό επίπεδο (τουλάχιστον σε 2 διαδοχικά συμβούλια υπουργών). Αν ο Χατζηδάκης είναι όσο γάτα λένε και η νέα διοίκηση είναι αποτελεσματική, μπορούν να αξιοποιήσούν την παράταση για εξομάλυνση της κατάστασης στην Ο.Α.

Το αν ειναι η οχι "cat" ο Χατζηδακις, δεν ξερω. Αυτο που ξερω, ειναι οτι ειναι "παιδι" του "ροφου" (ξερετε ποιον εννοω), ο οποιος ειναι γνωστον οτι εχει διασυνδεσεις με τους εν Ελλαδι ανταγωνιστες της ΟΑ..... (δες επισκεψεις στην Μυκονο, της θυγατρος του, στο σπιτι του αιγαιοπελαγητη)....και αυτο λεει πολλα! Ας μην ξεχασουμε και τις "καταγγελιες" και τις ενεργειες του κυριου Χατζηδακι, οταν ηταν ευρωβουλευτης......Ενεργειες που ηταν εναντιον της ΟΑ....
Μεχρι προχθες ελεγε οτι το θεμα παλευεται. Βουτηξε η μετοχη του ανταγωνιστη, εκανε τις δηλωσεις χθες, ο κοσμος αρχισε να ανησυχει για το αν θα υπαρχει εταιρια (ΟΑ), ζημια μεγαλη στην ηδη καταρακωμενη ΟΑ, να δουμε απο Δευτερα την μετοχη του ανταγωνιστη, ποσο θα ανεβη!
Προσωπικα θεωρω τον υπουργο Ανευθυνο, ο οποιος ξεστομιζει ολες αυτες τις βλακειες, αντι να περιμενει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ την αποφαση των δικαστηριων! Διοτι δεν κανει μονο στην εταιρια κακο, αλλα λοιδωρει και το νομικο μας συστημα, οταν γραφει στα παλαιοτερα των υποδηματων του, αποφασεις του ΑΠ.
Τελος, θεωρει ολους μας μαλ%$ες, λεγοντας οτι πηρε το προβλημα της εταιριας, σαν κληρονομια. Απο ποιους το πηρε? Απο τον απανταχου αποντα πρωην υπουργο Λιαπη! Που πηρε στα χερια του μια εταιρια με μηδεν παθητικο, και την εφτασαν εκει που την εφτασαν. Ρεκορ, που κανεις δεν προκειται να σπασει!

Και για να μην παρεξηγηθω, οτι μιλαω "πολιτικα", ημουν μεχρι προτινος ΝΔ, απο τα "γενοφασκια" μου.....απο ΜΑΚΙτης, ΟΝΝΕΔΙτης κλπ, κλπ....
Αλλα αυτη η διοικηση που περασε, ηταν η χειροτερη στα 25 χρονια που ειμαι στην εταιρια! Κριμα!

CONFIG2":16ywy09w said:
ημουν μεχρι προτινος ΝΔ, απο τα "γενοφασκια" μου.....απο ΜΑΚΙτης, ΟΝΝΕΔΙτης κλπ, κλπ...!
Α...έτσι εξηγείτα η Ολυμπιακή λοιπόν :evil:

Αγαπητέ, διαβάζω με ενδιαφέρον όσα γράφεις αλλά, ως υπάλληλος ΟΑ, δεν νομίζω ότι είσαι σε θέση να δεις αντικειμενικά τα γεγονότα. Για αυτό και επιστρατεύεις "επιχειρήματα" για διεφθαρμένο επίτροπο και βόλτες με κότερα (δημοφιλέστατη μομφή ανέκαθεν αλλά, φευ, πολυφορεμένη). Συν ένας άλλος καμμένος που λέει για Helios (τετοιες απειλές πάντα πιάνουν).

Η Αλιτάλια του Μπερλουσκόνι δεν σώθηκε. Απλώς η υπόθεσή της βρίσκεται σε εκκρεμότητα όπως και της ΟΑ.

Σε μια χώρα που θέτει υπό την προστασία του άρθρου 44 ποδοσφαιρικές ομάδες (για να πληρώσουμε εμείς τελικά τις κλεψιές των προέδρων τους) δεν θα επλαγώ καθόλου αν υπαχθεί εκεί και η ΟΑ για να "σβήσει" τα χρέη της και να πουληθεί.

Α, και το στυλάκι υπερ-καρδιναλίου των συνδικαλιστών (δεν ξέρω αν είδατε σήμερα έναν που μίλαγε για το ξύλο που έχει δύο άκρες) δεν ωφελεί καθόλου ούτε τον αγώνα των εργαζομένων ούτε τα (όποια) δίκαια της εταιρείας. Σοβαρά, πιστεύει κανείς ότι τέτοια στάση αποδίδει?

Σε μια χώρα που θέτει υπό την προστασία του άρθρου 44 ποδοσφαιρικές ομάδες (για να πληρώσουμε εμείς τελικά τις κλεψιές των προέδρων τους) δεν θα επλαγώ καθόλου αν υπαχθεί εκεί και η ΟΑ για να "σβήσει" τα χρέη της και να πουληθεί.

Α, και το στυλάκι υπερ-καρδιναλίου των συνδικαλιστών (δεν ξέρω αν είδατε σήμερα έναν που μίλαγε για το ξύλο που έχει δύο άκρες) δεν ωφελεί καθόλου ούτε τον αγώνα των εργαζομένων ούτε τα (όποια) δίκαια της εταιρείας. Σοβαρά, πιστεύει κανείς ότι τέτοια στάση αποδίδει?
aggrino και επαυξανω...
η λογικη του "διεφθαρμενου επιτροπου" ειναι πολυ μπαναλ :wink:
κ αλλος να ηταν επιτροπος παλι στο κοτερο θα ηταν.. και για να πουμε και του στραβου το δικιο και μεις χωρις κοτερα και δειπνα ολυμπιακους δεν βλεπαμε... its the system αγαπητε ψηφοφορε config 2...
εγω θελω να ρωτησω τους εργαζομενους στην ολυμπιακη αν υπηρχε μια εταιρεια με 4-5 μικρα αεροσκαφη και πτησεις εσωτερικου αλλα με το ιδιο προσωπικο θα ικανοποιουσε τις προσδοκιες σας? Το ζητημα ειναι να μην απολυθει κανεις ή η δημιουργια ενως υγιους αερομεταφορεα με δημοσια και [αναποφευκτα] ιδιωτικα κεφαλαια με διεθνη εμβελεια... Η brussels σημερα μεσουρανει σε διεθνεις πτησεις.. και σε οσες εχω ταξιδεψει ειναι παντα γεματες και το επιπεδο [ανεσης και εξυπηρετησης] αρκετα υψηλο.. Οι κινητοποιησεις γιατι θα γινουν? για τις θεσεις των εργαζομενων η για το σβησιμο της ιστορικης εταιρειας μας..
οπως και να εχει αυτην εχουμε αυτην αγαπαμε απο παιδια...

Δεν προκειται να γινουν κινητοποιησεις, αγαπητε μου, απο τους χειριστες.
Αν θελουν να την κλεισουν, ας το κανουν! Αν θελουν να την μικρινουν, ας το κανουν επισης.
Εμεις, σαν χειριστες, αμεσα θα επανδρωσουμε εταιριες, μιας και υπαρχει μεγαλη ζητηση
Οσο για το "ψηφοφορε", ειπαμε ΔΕΝ ψηφισα τα ΛΑΜΟΓΙΑ που λυμαινονται την Ελλαδα!

Η κατάσταση στην Ολυμπιακή και σε πολλές άλλες εκφάνσεις του κρατικού και περικρατικού μηχανισμού στην Ελλάδα δεν οφείλεται απλά σε κακούς κυβερνήτες αλλά σε ισάξιους εκλογείς των κυβερνητών.

Η Ολυμπιακή δεν πληρώνει το μένος ενός συμφεροντολόγου κακού επιτρόπου ο οποίος επειδή δεν είχε τί να κάνει τα έβαλε με μια καλώς έχουσα εταιρία. Αυτό που πληρώνει είναι την σαθρή κατάσταση η οποία τόσα χρόνια οικοδομείτο στην ΟΑ. Πόσα χρόνια έχει η εταιρία να παρουσιάσει ισοσκελισμένες, δέν λέω πλεονάζουσες, οικονομικές καταστάσεις; Τόσα χρόνια η εταιρία ζει παρασιτικά στο κράτος, και ταυτόχρονα οι κρατούντες στοιβάζουν σε αυτήν ρουσφέτια. Με ταυτόχρονες υποσχέσεις προς τα έξω για εξυγείανση και αναγέννηση. Αν για μια τέτοια κατάσταση η παρέμβαση, με οποιαδήποτε αιτία, του αρμοδίου επιτρόπου θεωρείται ύποπτη σκοπιμότητα τότε μάλλον οι λέξεις έχουν χάσει την σημασία τους.

Δεν θα ήθελα με τίποτα να δω την ΟΑ να κλείνει και να διαμελίζεται από τους ανταγωνιστές της. Αυτοί βέβαια κάθε συμφέρον έχουν να σπρώχνουν την κατάσταση προς τα εκεί. Δεν μπορεί όμως κανείς να μην βλέπει ότι την κατάσταση αυτη "προσπαθούν", υποτίθεται, όσοι οφείλουν να την διορθώσουν εδώ και 20 χρόνια χωρίς αποτέλεσμα. Από ότι φαίνεται τελικά πάλι θα την πληρώσουν αθώοι...

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.