Delta στην Αθήνα

• Thread starter Thread starter gioannis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
έτσι ακριβώς είναι 763 για Ατλάντα κ 333 για Αθήνα πλέον τα οποία ειναι καταπληκτικά!!!!

Αγαπητά μέλη, 2 όμορφες και ιδιαίτερες παρουσίες την Κυριακή.

δικές σας

[album]20008[/album]

[album]20006[/album]

Μόλις έφτασα Αθήνα με Delta από JFK.
Το terminal της Delta στο JFK, από όπου αναχωρούν ΟΛΕΣ αναιξερέτως οι πτήσεις της Delta για εσωτερικό και εξωτερικό, απλά τραγικό...

Ο χώρος του check-in, baggage drop, security screening είναι ένας μακρόστενος διάδρομος πλάτους 10 μέτρων και μήκους μερικών εκατοντάδων. Σε ένα στενό χώρο λοιπόν, καλείσαι πρώτα να κάνεις self check-in στα 20 (μετρημένα) μηχανήματα, μετά να περιμένεις μία ουρά 20 λεπτά να δώσεις τη βαλίτσα και μετά μία ουρά περίπου 40 λεπτών (που καλύπτει όλο το "χώρο" του departures) για να περάσεις έλεγχο ασφαλείας, όπου υπάρχει μόνο 1 (ολογράφως ΜΙΑ) πύλη ανίχνευσης μετάλλων και 2 (ολογράφως ΔΥΟ) υπάλληλη που ελέγχουν κάρτες επιβίβασης και ταυτότητες... Μιλάμε ότι από τον χώρο αυτό που είναι μικρότερος από τον εξώστη του Ελ.Βεν (εκκλησάκι έως McDonalds) σε μήκος και περίπου ίδιος σε πλάτος, αναχωρούν ΟΛΕΣ οι πτήσεις της Delta από JFK!

Ευτυχώς που έρχεται ένας κύριος και προωθεί όσους πλησιάζει το boarding time τους. Να καταλάβετε έφτασα στο αεροδρόμιο 1 ώρα και 45 λεπτά πριν την πτήση και μπήκα τελευταίος στο αεροπλάνο, μόνο και μόνο επειδή μας προώθησε ο κύριος που φώναζε "όσοι έχουν πτήση που φεύγει πριν της 4:35 (η δική μου έφευγε 4:25) να περάσουν μπροστά στην ουρά"!

Τ-Ρ-Α-Γ-Ι-Κ-Η!!! Ένας κύριος αμερικάνος μεγάλος (70άρης) που περίμενε μαζί μας στη σειρά και που μας έπιασε κουβέντα όταν αρχίσουμε να φρικάρουμε ότι περιμέναμε ήδη μισή ώρα και είχαμε προχωρήσει μόνο τη μισή ουρά και η πτήση μας έφευγε σε 45 λεπτα, μου είπε ότι τέτοιο χάλι δεν έχει ξαναδεί στη ζωή του...

Πολύ καλά κάνει η Delta και παρέχει τραγικές υπηρεσίες για να είναι in-line με την υπόλοιπη Skyteam (βλ. AirFrance, Alitalia και δε συμμαζεύεται)! :twisted:

Έχοντας πολύ πρόσφατη την εμπειρία κ των 2, το 763 απο ATL ήταν όντως λίγο στενάχωρο, ενώ ο υπολογιστής μου αντιστάθμισε την τραγική απουσία προσωπικού IFE αλλά η επιστροφή με το 330 για JFK ήταν μια πραγματικά όμορφη εμπειρία κ σαν πτήση αλλα κ με τις προσωπικές οθόνες κ την ποικιλία των ταινιών (όχι μεγάλη βέβαια αλλά ικανοποιητική). Για την ιστορία, κ οι 2 πτήσεις ασφυκτικά γεμάτες.

Κ για να απαντήσω στον φίλο προηγουμένως σχετικά με το JFK, με πιθανή εξαίρεση το International του SFO, αρκετά αεροδρόμια εδω απο τα οποία εχω περάσει ακολουθούν αυτό το σχέδιο, δλδ check in ακριβώς πάνω στην είσοδο του αεροσταθμού, το οποίο πιθανόν έχει άλλα οφέλη, όπως πχ έχοντας ένα στενόμακρο κτήριο έχει αυτόματα περισσότερο χώρο για piers κ για στάθμευση/κίνηση αεροσκαφών.

Πράγματι το 330 ήταν κλάσεις ανώτερο του 767 που είχα πετάξει στην ίδια διαδρομή πριν από ενάμιση χρόνο περίπου.
Ειδικά το IFE ήταν αρκετά καλό!

Όσο για το JFK, έχω πετάξει με AF, πΟΑ, Continental, AA, jetBlue και συνεπώς έχω δει σχεδόν όλα τα terminals και έχω να πω ότι της Delta είναι το πιο στενό μακράν! Ειδικά το γεγονός ότι έχουν τα πάντα το ένα πάνω στο άλλο (παράλληλα είναι η ουρά του security, του baggage drop και του self check-in, σε απόσταση 2 μέτρων η μία ουρά από την άλλη σε έναν πολύ στενό χώρο και μετά η ΜΙΑ και μοναδική μαγνητική πύλη στο security κάνουν το εν λόγω terminal το χειρότερο μακράν! Όταν χρειάζεσαι περίπου 1:30 ώρα από την ώρα που θα φτάσεις στο terminal μέχρι να έχεις περάσει το security και όλο αυτό στιβαγμένος όπως περιέγραψα παραπάνω, δεν είναι ό,τι καλύτερο...

Σε όλα τα άλλα terminals του JFK αλλά και σε LAX, Detroit, Miami, Newark, LGA που έχω χρησιμοποιήσει υπάρχει τουλάχιστον δεκαπλάσιος χώρος στο check-in, baggage drop, security... Αν και διαβάζω ότι κυκλοφορούν φήμες ότι η Delta θα το γκρεμίσει άμεσα το terminal και θα χτίσει νέο (οι φήμες λένε για κλείσιμο στο τέλος του φετινού καλοκαιριού)...

gmmour":2bnjydnv said:
Μόλις έφτασα Αθήνα με Delta από JFK.
Το terminal της Delta στο JFK, από όπου αναχωρούν ΟΛΕΣ αναιξερέτως οι πτήσεις της Delta για εσωτερικό και εξωτερικό, απλά τραγικό...

Όχι για πολύ (τουλάχιστον όσον αφορά τις διεθνείς πτήσεις). Επήλθε συμφωνία με την Port Authority of New York and New Jersey για επέκταση του Terminal 4. Έτσι η Delta θα χρησιμοποιεί 9 καινούριες πύλες + έως 7 από τις υπάρχουσες. Εν συνεχεία θα κατεδαφιστεί ο Terminal 3 για να συνεχιστεί η επέκταση με ακόμα 16 πύλες.

http://atwonline.com/airports-routes/ne ... nal-4-0805

Πετάω τον Οκτώβρη και ελπίζω να έχουν βελτιωθεί τα πράγματα!
Πολύ γυναικείο αυτό που θα πω αλλά όταν ήμουν στην ΟΑ και πηγαίναμε θυμάμαι ένα κατάστημα Clinique που ψώνιζα!
Στο terminal της Delta γνωρίζετε αν υπάρχει?
Επίσης θα ταξιδέψω με 767-400 !Αν έχει πετάξει κανείς θα ήθελα να μάθω εμπειρία!!
Βρήκα αυτό κιόλας και θα ήθελα να μου πείτε πόσο αξιόπιστο είναι
http://www.seatguru.com/airlines/Delta_ ... =JFK&Date=

Πάρα πολύ αξιόπιστο το site :great: (και εγώ αυτό συμβουλέβομαι) 8)
Οσο για το 767-400 θα σε στεναχωρίσω.Αν πας JFK θα πάς με 330-300 ή -200.Εκτός αν μετά τον Σεπτέμβρη βάζει ξανά τα 767-400.Πάντως η θεία μου που πέταξε πρόσφατα για JFK πέταξε με 330 και έμεινε πολύ ευχαριστιμένη.

Οκτώβρη θα πάω!Και στην σελίδα τους λέει πως είναι 767-400 οπότε μάλλον αυτό θα είναι!
επίσης είδα στο seat guru πως έχει electric outlets αλλά μάλλον χρειάζομαι κάποιο adaptor για το λάπτοπ!
αλλά εντάξει!αν έχει προσωπικές οθόνες θα περάσει η ώρα!!