Φίλοι καλημέρα σας. Θέλω να θέσω μερικά ερωτήματα.
1) Κάποιος φίλος μου ταξίδεψε AXD-ATH και ATH-AXD με την promo rate του 1 ευρώ, με 2 ξεχωριστές oneway κρατήσεις, αλλά χρεώθηκε 25 ευρώ για τη διαδρομή AXD-ATH και 40,02 για τη διαδρομή ATH-AXD, αντί για 19 (1+1
και 34,02 (1+33,02), αντίστοιχα. Σε ερώτηση που κάναμε μαζί στο check in desk της AXD για ποιο λόγο υπάρχει μια επιπλέον χρέωση ακριβώς 6 ευρώ ανά διαδρομή σε κάθε ναύλο πέραν αυτού που αναφέρει η οθόνη κράτησης ως τελικό ποσό χρέωσης δε λάβαμε συγκεκριμένη απάντηση και μάλλον υποτέθηκε ότι αφορά σε χρέωση της χρήσης debit-credit card, κάτι αντίστοιχο μ'αυτό που συμβαίνει στις κρατήσεις της ΑΡΑΙΓ. Είδα μάλιστα ότι κι άλλοι συζητητές έχουν καταβάλει παρόμοιο ελάχιστο ναύλο των 40,02 ευρώ. Τι ξέρετε πάνω σ'αυτό και πώς είναι δυνατό ενώ η οθόνη online έκδοσης του εισιτηρίου ν' αναφέρει ως τελικό ποσό χρέωσης αυτό των 19 ή των 34,02 ευρώ αντίστοιχα (δηλαδή ναύλος + φόροι επαρχιακού αερδορομίου ή aia, αντίστοιχα) τελικά η χρέωση να είναι 6 (Χ2) ευρώ μεγαλύτερη;
2) Ο ίδιος φίλος μου ανέφερε ωραιότατο service στη διάρκεια της πτήσης με παροχή σάντουιτς και αλκοόλ (στη βραδυνή πτήση) αλλά παρατήρησε ενοχλητικό θόρυβο στην καμπίνα των επιβατών -μάλλον- του "Γαίτης", που σε ερώτησή του στην αεροσυνοδό, έλαβε την απάντηση ότι σημειώνεται μέχρι την άνοδο στο μέγιστο ύψος, κάτι όμως που δεν επιβεβαιώθηκε και διήρκεσε σ' όλο το ταξίδι, όπως και σ'αυτό της επιστροφής. Γνωρίζει κανείς κάτι σχετικά με το θέμα αυτό;
Άλλος πάντως φίλος που ταξίδεψε νωρίτερα, μόλις άνοιξε το δρομολόγιο αυτό, δε μου ανέφερε κάτι. Σημείωσε μάλιστα ως πολύ ενδιαφέρουσα την ταχύτατη εξυπηρέτηση στο check in, κάτι που διαπίστωσα κι εγώ στην AXD και φαντάζομαι ότι θα είναι εμφανέστατη και στην ΑΤΗ.
3) Ετοιμάζομαι να κάνω μια κράτηση για τη διαδρομή ATH-HER μόλις ανοίξει το δρομολόγιο. Η σύνδεση θα εξυπηρετηθεί με τα υπάρχοντα "Γαίτης" και "Εγγονόπουλος" ή με το αναμενόμενο "Κόντογλου";
Έψαξα πολύ το site της εταιρίας σχετικά με την παραλαβή του "Κόντογλου" αλλά δεν είδα κάτι συγκεκριμένο.
Εύχομαι πάντως καλές πτήσεις και σημειώνω ότι η promo rate αποτελεί αναμφίβολα μοναδική ευκαιρία να επισκεφθεί κανείς αγαπημένους προορισμούς.