Aπεργία στην ΥΠΑ

• Thread starter Thread starter SARIDAKIS VASILIS
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Με το λιγοστό μυαλό που έχω -an exo- δεν μπορώ να καταλάβω γιατί οι δημόσιοι υπάλληλοι συνεχίζουν τις ανούσιες και καταστροφικές απεργίες.Δεν μπορούν να καταλάβουν ότι χρήμα δεν υπάρχει?Ότι το κράτος έχει πτωχεύσει?Άμα οι Ευρωπαίοι σταματήσουν να μας δανείζουν θα θελα να δω πως θα τους φανεί η μέρα που θα χούμε στάση πληρωμών.

Αν οι υπάλληλοι της EEK έχουν κάποιο πρόβλημα με τους μισθούς, μια και ο Έλληνας φορολογούμενος πολίτης δεν έχει δεκάρα να πάρει καν ένα προφυλαχτικό για να γλεντήσει ποσο μάλλον να τους πληρώνει,δεν παραιτούνται από το δημόσιο και να pane να βρούν μια άλλη δουλειά με άλλο aresto μισθολόγιο?

Αγνοώ τις οποιες και πιθανόν δύσκολες συνθήκες τον ελεγχτών στις οποιες εργάζονται αλλα στη παρούσα φάση και συγκυρία στην οποια βρίσκεται η ελληνική οικονομία θεωρώ άστοχες τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους μια και αποτελεί πλήγμα για τον ελληνικό τουρισμό.

Με εκτίμηση.

osc4r":q7tshf23 said:
Μου απάντησαν πως η πολιτική τους είναι να ΜΗΝ πληρώνουν ξενοδοχεία σε περίπτωση ανωτέρας βίας (απεργία). Στον κανονισμό αναφέρει πως στην περίπτωση που δεν φταίνε γλυτώνουν μεν την αποζημίωση αλλά πρέπει και πάλι να καλύψουν διαμονή.
Τι προτείνετε να κάνω;
Ευχαριστώ.

Από ότι κατάλαβα θα είσαι στο εξωτερικό και είναι υποχρεωμένοι να σου καλύψουν το ξενοδοχείο.

osc4r":1xxm44t9 said:
Μου απάντησαν πως η πολιτική τους είναι να ΜΗΝ πληρώνουν ξενοδοχεία σε περίπτωση ανωτέρας βίας (απεργία)...
Ποσώς σε απασχολεί η πολιτική τους. Είναι υποχρεωμένοι να σου εξασφαλίσουν (ή να σου καλύψουν, αν δεν την εξασφαλίσουν οι ίδιοι) τη διαμονή και τη διατροφή σου.

http://www.express.gr/news/ellada/51999 ... 19994.php3

Πάντως το πιο πιθανόν θέλω να πιστεύω ότι θα θεωρηθεί παράνομη.

Flesland aναρωτιέμαι αν καλύπτουν μέρος τις διαμονής και φαγητού που επιλεγεις εσύ η σε πάνε σε ξενοδοχείο και σου δίνουν κουπόνια :( {to deutero mallon}?

markisios έχω δει διάφορους συνδιασμούς ανάλογα με την εταιρεία και την τοποθεσία (και την τύχη μου). Συνήθως κλείνουν το ξενοδοχείο αυτοί και σου δίνουν κουπόνια για γεύμα και δείπνο που μπορείς να ξοδέψεις στο αεροδρόμιο. Οι low cost γνωρίζω ότι σου λένε να τους στείλεις τις αποδείξεις και μετά να αρχίσεις τις προσευχές για να τα πάρεις. Σε κάθε περίπτωση πάντως δεν θα σου επιστρέψουν διαμονή στο four seasons.

Επίσης, αν τελικά (φτου φτου) γίνει η απεργία, ξέρει κανείς τι κάνει η SWISS σε τέτοιες περιπτώσεις (υπάρχει περίπτωση να φύγουμε Δευτέρα ή θα μείνουμε με τη χαρά); Τους έχω στείλει mail από χθες, αλλά ακόμα δεν έχω πάρει απάντηση...

Arkoude υποθετικά είναι δύσκολο να σου απαντήσει μια εταιρεία, καθώς δεν ξέρουν αν θα απεργήσουν πράγματι και για πόσο. Δεν νομίζω ότι η swiss θα σε απογοητεύσει πάντως και αν τους ζητήσεις αλλαγές στο πρόγραμμα σου (πχ να γυρίσεις 1 μέρα αργότερα) - συνήθως υπάρχει ευέλιξια λόγω της κατάστασης.

Ας κάμουμε μια ανασκόπηση

- Sunday, September 25, 2011, 24 hours
- Wednesday, September 28, 2011, 0900Z - 1300Z
- Thursday, October 6, 2011, 24 hours

Το αποτέλεσμα ποιο είναι? Αεροπορικές εταιρίες να αποφεύγουνε την ΕΛΛΑΔΑ στο flight plan τους, να μας κακολογούν και να χάνουμε την αξιοπιστία μας.
Ποιος φταίει? Όχι πάντως ο υπάλληλος που παλεύει για τον μισθό του. Πάτε ποιο ψιλά παιδιά. Μια χούφτα μαλάκες που ξεπουλάνε έναν ολόκληρο λαό και μια χώρα. Και να μην βγω off topic συνεχίζω και λέω καλά κάνουν και απεργούν. Γιατί το κάνουν? Για τα λεφτά δεν δουλεύουνε? Η μήπως υπαρχή κάποιος σε αυτό το Forum που δουλεύει για την ψυχή της μάνας του. Τώρα εάν κάνουν καλή δουλεία η όχι είναι άλλο θέμα και αυτο θα το κρίνουμε εμείς που έχουμε πτυχία και πετάμε και μιλάμε σχεδόν κάθε μέρα μαζί τους και κανένας άλλος.

flesland":3v5dru3u said:
Arkoude υποθετικά είναι δύσκολο να σου απαντήσει μια εταιρεία, καθώς δεν ξέρουν αν θα απεργήσουν πράγματι και για πόσο. Δεν νομίζω ότι η swiss θα σε απογοητεύσει πάντως και αν τους ζητήσεις αλλαγές στο πρόγραμμα σου (πχ να γυρίσεις 1 μέρα αργότερα) - συνήθως υπάρχει ευέλιξια λόγω της κατάστασης.

Ασε, γιατί ήδη το έχω κάνει να φύγω από εκεί μία μέρα αργότερα (προέκυψε 2 μέρες μετά το booking) και με χρέωσαν 180€ γι' αυτην την αλλαγή (για 2 άτομα). Ελπίζω η ευελιξία που θα υπάρξει λόγω της κατάστασης, να μην είναι και αυτή με το αζημίωτο, γιατί ρεστάραμε :P

Έχω διάφορες εμπειρίες με τη Swiss σε καθυστερήσεις/ακυρώσεις λόγω ανωτέρας βίας (καιρός).
Πάντα ήταν άψογοι, ευγενικοί κι εξυπηρετικοί και βοήθησαν όσο μπορούσαν με ξενοδοχεία, φαγητό, αλλαγές ημέρας κλπ.
Και δεν χρέωσαν οτιδήποτε προέκυψε λόγω της κατάστασης.
Δεν νομίζω πως θα σε απογοητεύσουν αν -ο μη γέννητω- γίνει η απεργία.