Aπεργία στην ΥΠΑ

• Thread starter Thread starter SARIDAKIS VASILIS
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Επιτέλους και ένας εντός θέματος! :rant:

deerhunter":ee7qbkw6 said:
3. οι αμοιβές των ελλήνων ΕΕΚ είναι στο ίδιο μέγεθος με τις αντίστοιχες αμοιβές των ευρωπαίων σε σύγκριση πάντα με τους μισθούς των άλλων επαγγελμάτων .παράδειγμα ο δάσκαλος στην Γερμανία πόσα παίρνει ?όσα και ο έλληνας δάσκαλος ?
Δώσε μερικά παραδείγματα αν σου είναι εύκολο, γιατί έχω την εντύπωση ότι δεν ευσταθεί αυτό.
deerhunter":ee7qbkw6 said:
6. τα βασικά θέματα που απασχολούν το eurocontrol είναι το capacity και το safety που μόνο η τεχνολογία μπορεί να τα βελτιώσει. Ανήκουν σε άλλο κλάδο πλέον.
Δυστυχώς όμως, όση τεχνολογία και όσα συστήματα να υπάρχουν, κάποιος χρήστης θα πρέπει να τα λειτουργεί. Επομένως εναέρια κυκλοφορία χωρίς συστήματα (VOR, Radar, συχνότητες κλπ) δεν γίνεται [μετάφραση: ελεγκτές χωρίς ηλεκτρονικούς δε μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους], όπως αντίστοιχα και χωρίς τους χρήστες τους τα συστήματα είναι από μόνα τους άχρηστα [μετάφραση: ηλεκτρονικοί χωρίς τους ελεγκτές δε μπορούν να ελέγξουν την εναέρια κυκλοφορία]... Επίσης, προς ενημέρωση και των υπολοίπων, δεν είναι μόνο τα συστήματα που σχετίζονται με το capacity και το safety, αλλά και τα human factors, οι καιρικές συνθήκες κλπ. Οπότε ας αφήσουμε αυτού του είδους τις διεκδικίσεις σαν παιδάκια που μαλώνουν για το "ποιου είναι το αυτοκινητάκι"... φιλικά πάντα...

Αντιδρώντας στην περαιτέρω συρρίκνωση των εισοδημάτων τους, μέσω του νέου μισθολογίου, η γενική συνέλευση του κλάδου αποφάσισε ακόμα 24ωρη απεργία για τις 25 Σεπτεμβρίου και τετράωρη στάση εργασίας για τις 28 Σεπτεμβρίου (12 μεσημέρι έως 4μ.μ.). Οι ελεγκτές ζητούν την έξοδο των υπηρεσιών της εναέριας κυκλοφορίας από το Δημόσιο και τη δημιουργία ΝΠΙΔ, υπό την εποπτεία του Κράτους.

Άκουσα χτες για προγραμματισμένη απεργία από ΑΔΕΔΥ αυτή τη φορά, για 6 Οκτωβρίου. Αν μπορεί κάποιος να επιβεβαιώσει/διαψεύσει έγκαιρα ώστε να προλάβω να αλλάξω τα πλάνα μου, θα του ήμουν ευγνώμων...

καμία απεργία των ΕΕΚ δεν πρόκειται να υλοποιηθεί, κατά το γνωστό " παράνομη και καταχρηστική", όπως συνηθίζεται στην ελληνική "δημοκρατία".
Μένει να δούμε αν είναι "σοβαροί" ή αν κάνουν απλά εκφοβισμό , αν συμμετάσχουν με 24ωρη και όχι απλά μια ολιγόωρη στάση στην απεργία της ΑΔΕΔΥ... Σε αυτήν κανένα δικαστήριο δεν μπορεί να βγάλει απόφαση ακύρωσής της...
Άλλωστε γνωρίζει ο αεροπορικός κόσμος απο 1-2 μέρες πριν, τί πρόκειται να γίνει αν κυκλοφορήσει σχετικό προειδοποιητικό NOTAM Σε όλες τις πρόσφατες εξαγελίες που έκαναν μόνοι τους δεν είχε βγεί καν τέτοιο ΝΟΤΑΜ !!

@vassdel
νομιζω οτι κυκλοφορησε και στις εφημεριδες 24ωρη αδεδυ 6/10

vassdel":2n6x0haq said:
Άκουσα χτες για προγραμματισμένη απεργία από ΑΔΕΔΥ αυτή τη φορά, για 6 Οκτωβρίου. Αν μπορεί κάποιος να επιβεβαιώσει/διαψεύσει έγκαιρα ώστε να προλάβω να αλλάξω τα πλάνα μου, θα του ήμουν ευγνώμων...

Οι ΕΕΚ θα συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε απεργία προκηρυχθεί από την ΑΔΕΔΥ, σύμφωνα με το δημοσίευμα του TVXS. Βάσει της σελίδας της ΑΔΕΔΥ, απεργία έχει προκηρυχθεί για τις 6 Οκτώβρη. Ωστόσο, υπάρχει η πιθανότητα η ημερομηνία της απεργίας να μεταφερθεί (ή και να διευρυνθεί), εφόσον μπορέσει να "συνυπάρξει" με μια αντίστοιχη της ΓΣΕΕ.

Υπαρχει κατι νεοτερο για την απεργια στις 25/9? Δεν θα κριθει παρανομη και καταχρηστικη οπως στο παρελθον?

Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα (ξανά, νομίζω σβήστηκε ο παλιός λογαριασμός επειδή ήμουν ανενεργός).

Θα με ενδιέφερε κι εμένα να μάθω για την απεργία στις 25/9 (στο επίσημο site των ΕΕΚ δεν υπάρχει τέτοια ενημέρωση) γιατί:

Μηνιαίος μισθός: 700€
Χρόνος σχεδιασμού του ταξιδιού: 5 μέρες
Χρόνος συγκέντρωσης χρημάτων για ταξίδι: 6,5 μήνες
Απεργία ελεγκτών ακριβώς τη μέρα αναχώρησης: Αξία ανεκτίμητη.

Αγαπητοί, θα ήθελα τη γνώμη σας για το εξής θέμα:
Έχουμε εισιτήρια για εξωτερικό με αναχώρηση Σάββατο και επιστροφή Κυριακή (την ημέρα της πιθανής απεργίας).
Κάλεσα την Aegean και την ρώτησα αν (σε περίπτωση απεργίας) θα πληρώσουν -όπως οφείλουν σύμφωνα με τον 261/2004 της ΕΕ για τα δικαιώματα των επιβατών- το κόστος της διανυκτέρευσης.
Μου απάντησαν πως η πολιτική τους είναι να ΜΗΝ πληρώνουν ξενοδοχεία σε περίπτωση ανωτέρας βίας (απεργία). Στον κανονισμό αναφέρει πως στην περίπτωση που δεν φταίνε γλυτώνουν μεν την αποζημίωση αλλά πρέπει και πάλι να καλύψουν διαμονή.
Τι προτείνετε να κάνω;
Ευχαριστώ.