Aπεργία στην ΥΠΑ

• Thread starter Thread starter SARIDAKIS VASILIS
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Να διευκρινίσω κάποια σημεία:

Ετσι προβλέπεται απο τον ΙCAO ! Αν δηλαδή δεν είναι παρών ο οδηγός- πυροσβέστης κανονικά δεν μπορεί να κατεβεί αεροπλάνο !

Φυσικά και θα έχει πυροσβεστική κάποιας μορφής, απλά δεν μπορούμε να απαιτούμε να έχουμε 2 υπαλλήλους όταν ένας μπορεί να κάνει και τις 2 δουλειές (που σπανιότατα χρειάζονται) με σχετικά απλή εκπαίδευση.

Δηλαδή, για να καταλάβω, αφού κάποιος - εσύ για παράδειγμα - δεν μπορείς να πάρεις αυτά τα χρήματα, τότε κάνεις οτι μπορείς για να κατέβουν οι αμοιβές του γείτονα !! Είναι λογική αυτή ?

Αν ο διπλανός είναι ιδιωτικός υπάλληλος, ελεύθερος επαγγελματίας κτλ ας πάρει όσα θέλει. Αν πληρώνεται με χρήματα των φορολογούμενων τότε προφανώς πρέπει να υπάρχει μια συνοχή πληρωμών (ανάλογα με πτυχία, εμπειρία κτλ).

Οσον αφορά τη σύγκριση με τον ΟΣΕ και τους μισθούς των 5-6χιλ. και επειδή τα ΜΜΕ παίζουν ενα πολύ άσχημο παιγνίδι σε βάρος των εργαζομένων, μην τα πιστεύεις και πολύ...

Επειδή ξέρω ΟΣΕτζήδες με μεζονέτες και άλλους που σπουδάζουν τα παιδιά τους στο εξωτερικό δυστυχώς τα πιστεύω...

Επίσης, οταν συγκρίνεις εργαζόμενους, θα πρέπει να δείς και το background του καθενός, γιατί ουτε ίσοι ούτε ίδιοι είναι ολοι.. Δεν είναι δίκαιο να μιλάμε για τις - υπέρογκες ίσως- αμοιβές εργαζομένων στον ΟΣΕ όταν δεν ξέρουμε τί γνώσεις είχαν, τί απαιτήθηκε για τη θέση που κατέχουν και να συγκρίνουμε με εργαζόμενους στην ΥΠΑ, το μεγαλύτερο ποσοστό των οποίων έχουν ανωτέρας και ανωτάτης βαθμίδας μορφωτικό επίπεδο και βρίσκονται πολύ συχνά σε εκπαίδευση, με γνώση πολύ εξειδικευμένη..

Προφανώς, το παράδειγμα του ΟΣΕ είναι ακραίο και χαρακτηριστικό της ελληνικής πραγματικότητας και ήθελα να δείξω την υπερβολή του θέματος. Αλλά τι να πουν και άνθρωποι που διδάσκουν στο ΕΜΠ ή κάνουν έρευνα στον Δημόκριτο με διδακτορικό από το ΜΙΤ και έχουν λαμβάνειν 1500Ε...

τοια γνώση πληρώνεται και δείγμα μπορείς να δείς στην ελεύθερη αγορά βλέποντας τις χρεώσεις ιδιωτικών εταιρειών σε τομείς, όπως στον ιατρικό

όπως παραπάνω. Η ΥΠΑ είναι δημόσιο και πρέπει να πληρώνεται ώς δημόσιο, όπως γιατροί, δικαστικοί, ακαδημαϊκοί και άλλοι μορφωμένοι και αξιόλογοι άνθρωποι της χώρας με ευθύνη στην δουλειά τους. Αν γίνει εταιρεία ας κάνει ότι θέλει αρκεί να μην χρηματοδοτείται από τους φόρους.

sokratis_71":2nred9bq said:
Μιλαμε για συνολικο μηνιαιο μισθο της ταξεως των 3000-6000 ευρω αναλογως την ειδικοτητα κια τα χρονια υπηρεσιας βεβαια!!!Τα στελεχη της ΠΑ διαχειριζονται πανακριβο εξοπλισμο,χωρις ωραριο και συνδικαλιστες,χωρις παραπονα και γκρινιες και αμοιβονται 3 φορες λιγοτερο απο τις αντιστοιχες ειδικοτητες της ΥΠΑ.Το θεωρεις δικαιο,ηθικο και σωστο εσυ αυτο?

Μα το επίδομα του Eurocontrol (το οποίο και είναι αυτό που ανεβάζει τους μισθούς της ΥΠΑ) δεν είναι χρήματα του Ελληνικού Δημοσίου! Είναι ευρωπαϊκά χρήματα που προέρχονται από το Eurocontrol το οποίο και τα λαμβάνει από τις αεροπορικές εταιρείες ως τέλη υπερπτήσεων και τα μοιράζει σε όλες αντίστοιχες ευρωπαϊκές υπηρεσίες παροχής αεροναυτιλίας. Αυτά τα χρήματα αφορούν όλους τους σχετικούς υπαλλήλους της ΥΠΑ και καλά κάνουν και τα παίρνουν. Το Ελληνικό Δημόσιο δεν έχει δικαίωμα να πάρει αυτά τα χρήματα και να τα δώσει αλλού.

flesland":2nred9bq said:
Φυσικά και θα έχει πυροσβεστική κάποιας μορφής, απλά δεν μπορούμε να απαιτούμε να έχουμε 2 υπαλλήλους όταν ένας μπορεί να κάνει και τις 2 δουλειές (που σπανιότατα χρειάζονται) με σχετικά απλή εκπαίδευση.

Δεν είπε κανείς το αντίθετο. Αυτό ακριβώς γίνεται στα μικρά αεροδρόμια. Δεν υπάρχουν πυροσβέστες και έτσι οι οδηγοί της ΥΠΑ επανδρώνουν το πυροσβεστικό όχημα.

Πιστεύω όμως ότι έχει δικαίωμα να τα φορολογήσει έτσι δεν είναι; Και αν όχι και οι τις ΥΠΑ είναι σε κάποια ιδιαίτερη κατηγορία, τότε ποιος ο λόγος να πληρώνονται και από το δημόσιο; Θα θυμίσω την συζήτηση πριν μερικούς μήνες, που γράφτηκε κάτι για 9500Ε... :?

viewtopic.php?f=16&t=3917&st=0&sk=t&sd=a&start=270#p118491

sokratis_71":2w7gs603 said:
Ενας ελεγκτης της ΠΑ με 20 χρονια υπηρεσιας και τεραστιο φορτο εργασιας(συγκρινομενο με τους συναδελφους του στην ΥΠΑ)

Η ρήση λέει η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας. Παρακαλώ μη γράφετε πράγματα που δεν ισχύουν γιατί θα μας πέσουν τα μαλλιά.

υπαλληλοι επαρχιακων αεροδρομιων με ανυπαρκτη κινηση(Κοζανη,Γιαννενα,κλπ)
ειδικα στα Γιαννενα που παει το ξυσιμο ολη μερα

Δηλαδή φταίνε οι υπάλληλοι για τη μικρή κίνηση? Τι να κάνουν να μιλάνε σε εικονικά αεροπλάνα και να κάνουν εικονικό follow me?

Συμφωνώ απόλυτα με τον xristos και επαυξάνω με το παρακάτω βιντεάκι http://www.youtube.com/watch?v=-QDK1NPcQys που προέρχεται από το ίδιο το Eurocontrol και το παραθέτω για να καταλάβουμε από που πηγάζει το επίδομα της ΥΠΑ και ότι αυτό δε βαρύνει στο παραμικρό τον εθνικό προυπολογισμό. Το αντίθετο μάλιστα καθώς τα λεφτά είναι πολλά λόγω του τουρισμού και της γεωγραφικής θέσης της χώρας και έτσι σημαντικότατο μέρος τους συνεισφέρει στον κρατικό κορβανά.
Περιττό βέβαια να αναφέρω ότι αυτό φορολογείται κανονικά οπότε εισρέουν επιπλέον έσοδα στο κράτος.

Τα περι 6000 και 9500Ε είναι αστειότητες. Να θυμίσω ότι κανείς Δ.Υ. δεν μπορεί να αμειφθεί υψηλότερα από το μισθό που παίρνει ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου ο οποίος δεν ξεπερνάει τα 5500Ε ,αν θυμάμαι καλά.

Στο θεμα που ανοιξα εδω και καιρο αλλα δυστυχως......"φιμωθηκε".....για την ΥΠΑ

Όσον αφορά το συγκεκριμένο θέμα δε νομίζω να φιμώθηκε από κανέναν. Όταν μια συζήτηση είναι πλέον ατέρμονη και δεν οδηγεί πουθενά μοιραία οδηγείται εκεί που οδηγήθηκε και το θέμα που αναφέρεσαι.

spinal":19fz2wp1 said:
...Όταν μια συζήτηση είναι πλέον ατέρμονη και δεν οδηγεί πουθενά μοιραία οδηγείται εκεί που οδηγήθηκε και το θέμα που αναφέρεσαι.
Όπως θα γίνει και με το συγκεκριμένο θέμα.
Έχει κάποιος να προσθέσει κάτι για την (επικείμενη) απεργία στην ΥΠΑ;

Η απεργία στις 30/11 δεν έχει καμιά τύχη να προχωρήσει. Θα την σταματήσουν τα δικαστήρια. Στις 15/12 είναι όμως βέβαιο ότι θα γίνει και πάει για 24ώρη.

Αγαπητοι spinal και xristos,μιας και αναφερεστε στο επιδομα eurocontrol και αν πρεπει η πολιτεια να βαλει χερι,να ρωτησω κατι:αν ολοι εσεις που το παιρνετε δεν ησαστε δημοσιοι υπαλληλοι που εκπαιδευτηκατε με εξοδα των Ελληνων φορολογουμενων,προσληφθηκατε και πληρωνεσετε απο ολους εμας,θα το παιρνατε?Τα λεφτα τα παιρνει η Ελλαδα και σας τα μοιραζει,δεν ερχεται καποια επιταγη ονομαστικη νομιζω!!!!Γνωριζεις μηπως οτι οι ενστολοι συναδελφοι σας που υπηρετησαν ή υπηρετουν σε Νατοικες θεσεις,τα εξτρα λεφτα που δικαιουνται, δεν τα παιρνουν διοτι η υπηρεσια τα παρακρατει για να βουλωνει τρυπες και κανενας μεχρι σημερα δεν εχει διαμαρτυρηθει?Καποιοι εχουν μαθει χρονια τωρα να απολαμβανουν μισθους ευρωπαικους και τωρα που ζορισανε τα πραγματα διαμαρτυρονται.Βεβαια οταν εχεις δοση δανειου 1000 και πλεον ευρω,ζοριζεσαι που θα βαλουν χερι στα χοντρα σου επιδοματα,ενω αδιαφορεις για καποιους που εχουν μισθο 1000 ευρω και προσφερουν περισοτερα απο σενα!!!!Οσο για τη δουλεια ενος ελεγκτη της ΠΑ,επειδη εχει τυχει να βρεθω σε πυργο εν ωρα εργασιας,εχω δει ενα ατομο σε 24ωρη βαρδια να τα βγαζει περα μονος του,με μαχητικα,τσαρτερ,εκπαιδευτικα,λεσχες κλπ και την επομενη να ειναι κανονικα στο ποστο του παλι.Ειπε κανεις τιποτα?Και το κανουν ευσυνειδητα χωρις διαμαρτυριες και απεργιες.ΚΑι ειμαι σιγουρος οτι εαν η ΠΑ ειχε την αποκλειστικη ευθυνη της εναεριας κυκλοφοριας,θα πετουσαν περισοτερα αεροπλανα και σαφως ασφαλεστερα.Αν αμφιβαλει κανεις γι`αυτο ας διαβασει τις εμπειριες χειριστων με ελεγκτες στο θεματακι που "κλειδωθηκε" και αφορα την ΥΠΑ.......

Συγγνώμην καλέ μου άνθρωπε,αλλά έχω μιά απορία:σέ ποιόν πύργο στρατιωτικού α/δ βρέθηκες και είδες άνθρωπο να δουλεύη "24ωρη βάρδια" και "να τα βγαζει περα μονος του,με μαχητικα,τσαρτερ,εκπαιδευτικα,λεσχες κλπ";

Ετσι γιά να ξέρουμε δηλαδή.Γιατί
1)Ούτε ο Σούπερμαν δέν θα μπορούσε να κάθεται 24 ώρες την ημέρα πάνω από μιά οθόνη ραντάρ και να διαχειρίζεται εναέρια κυκλοφορία

2)Δέν νομίζω ότι οι πτήσεις τσάρτερ που κατευθύνονται πρός το LGAV κάνουν καμμιά επαφή με το LGEL

3)Τυχαίνει η εταιρεία που εργάζομαι να βρίσκεται στην Μαγούλα,κοντά στό LGEL και υπάρχουν μέρες που δέν παρατηρείται καμμιά κίνηση α/φ ή ε/π -στρατιωτικών,εννοείται,γιατί τσάρτερ και "εκπαιδευτικά και λέσχες" δέν εχω δεί ποτέ να περνάνε από πάνω μας....

ΚΑλε μου ανθρωπε σε ολα τα στρατιωτικα αεροδρομια που εξυπηρετουν και πτησεις πολιτικων α/φων(τσαρτερ,Λεσχες κλπ)συμβαινει αυτο.Εχω 20 χρονια υπηρεσιας στην ΠΑ και γνωριζω απο πρωτο χερι τις συνθηκες και τα ωραρια εργασιας των συναδελφων μου ελεγκτων.Εχω τυχει σε πυργο ελεγχου,σε καλοκαιρινη περιοδο,με ελεγκτες σε κανονικη αδεια,κι ενα μονο ατομο υπηρεσια,ο οποιος φυσικα εκατσε ολο το βραδυ αυπνος(λογω τσαρτερ)και την επομενη εμεινε στο ποστο του μεχρι το μεσημερι(24 ωρες αν τις μετρησεις).Μιλαμε για μεσο ορο πτησεων περιπου 40!!!!!!Σου λεει κατι αυτο?Κι αν αναρωτιεσαι που,στο LGPZ,αλλα και σε πολλα αλλα .Το συγκεκριμενο αεροδρομιο χρησιμοποιειται κατα κορον απο την ΠΑ για εκπαιδευση πληρωματων λογω μικρης κινησης το χειμωνα,αλλα σκεψου οτι απο εκει επιχειρουν τα AWACS,Λεσχες,διερχομενα μικρα α/φη,Ολυμπιακη και το καλοκαιρι απιστευτος αριθμος τσαρτερ.Οι ελεγκτες αυτοι δεν παραπονεθηκαν ποτε,δεν ζητησαν αυξηση ποτε,δεν πανικοβαλονται οταν εχουν πανω απο 2 αεροπλανα σε κυκλοφορια,ειναι ευγενεστατοι με τους ερασιτεχνες παρ`ολη την πιεση που δεχονται και αμοιβονται με μισθους της ταξης των 1000-1500 ευρω!!!!Με λιγα λογια,ειναι πραγματικοι "αεροποροι" σε αντιθεση με τους περισοτερους ελεγκτες της ΥΠΑ.Αυτο το γνωριζουν ολοι οσοι πετανε στον Ελληνικο εναεριο χωρο(προφανως εκτος απο σενα).

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΠΟ ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΟ ΤΑΞΙΔΙΩΤΗ για προγραμματισμένη πτήση στις 25-12-2010

Στις 25-12-10 ταξιδευω με εσωτερική πτήση της ΟΑ προς Βενιζέλο με 2 ανήλικα και την ίδια ημέρα με ανταπόκριση με την Easyjet για Λονδίνο.
Και οι 2 πτήσεις συνεχίζουν να πουλιούνται στο ίντερνετ από τις 2 εταιρείες.

Πότε θα γνωρίζουμε εάν θα γίνουν οι πτήσεις ;
Με ποιο τρόπο ακυρώνονται οι ποτήσεις ;; Πρωτα του εσωτερικού και μετά του εξωτερικού ;

Σημειωτέον ότι η easyjet αρνείται να μου αλλάξει τα εισιτήρια χωρίς πληρωμή σχετικού επίναυλου παρότι δεν φταίω ως επιβάτης σε τίποτα.

Μπορεί κάποιος πιο έμπειρος ταξιώτης να μου πει τί να κάνω; Να αλλάξω τα εισιτήρια ή να περιμένω, και εάν ναι μέχρι πότε να περιμένω ;