Aπεργία στην ΥΠΑ

• Thread starter Thread starter SARIDAKIS VASILIS
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Λυπάμαι που σου το λέω, αλλά όταν το 90% του κόσμου ψήφιζε αυτούς που σήμερα το ίδιο 90% βρίζει (μαζί με το υπόλοιπο 10%, που σήμερα έχει κάθε δικαίωμα να φωνάζει) κάτι δεν πάει καλά. Και αν θες τη γνώμη μου θράσος λέγεται πρωτίστως το να κάνω απεργία, να κλείνω δρόμους και μετά από 6 μήνες να ξαναψηφίζω την ίδια κυβέρνηση επειδή μου τάξανε πέντε φράγκα παραπάνω.

Δε σου λέω ότι έχεις άδικο σε όλα, αλλά μη βλέπουμε παντού σχέδια να μας καταστρέψουν. Έχουμε βάλει το χεράκι μας, οι πολίτες, και με το παραπάνω. Τις κυβερνήσεις εμείς τις βγάζουμε, εμείς τις δεχόμαστε. Πόσες πορείες γίνονται για τα ομόλογα; Για το βατοπέδι; Για όλα τα σκάνδαλα των τελευταίων κυβερνήσεων (εκατέροθεν); ΚΑΜΙΑ. Και εδώ είναι που διαφωνώ. Ας κάνουμε πορείες για τα έργα που πληρώνουμε 10πλάσια. Για τα λεφτά που τρώει το κάθε μηδενικό και τα χρεώνεται τελικά η χώρα, εσύ και εγώ. Για την έλλειψη οποιουδήποτε σοβαρού πολιτικού σχεδιασμού με βάθος χρόνου. Όταν όμως όλα αυτά τα κάνουμε γαργάρα τότε θράσος λέγεται να διαμαρτυρόμαστε όταν έρχεται η ώρα να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα και να πληρώσουμε τα σπασμένα.

acc":2cvmlw7v said:
Το αν εσύ είσαι ένας αργόμισθος ,χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις φαντάζομαι, με συνολικό εισόδημα ( άσε τον μισθο ) 1400 και μπολικα ταξίδια ανα την υφήλιο σε κάνει πραγματικά ιδιαίτερη περίπτωση. Εγω που έχω 2 παιδιά , ξέρω ότι με 1400 πάω μεχρι την Λούτσα για διακοπές.....Γνωρίζω πολύ καλά ότι δεν υπάρχει περίπτωση να πληρώσουν όλοι για να ορθοποδήσει η χώρα και το μόνο αποτέλεσμα θα είναι να φτωχύνουν μισθωτοί και συνταξιούχοι , τα μόνιμα υποζύγια. Εχεις εσύ καμία ελπίδα ότι θα συλληφθεί η φοροδιαφυγή;Η απεργία είναι το μοναδικό όπλο του εργαζόμενου και πραγματικά είναι ίσως η πρώτη φορά που είναι τόσο αναγκαία

Ο καθένας κάνει τις επιλογές του, μην απαιτείς όμως από ένα Κράτος που βρίσκεται στα όρια τις χρεωκοπίας να δίνει τους ίδιους μισθούς για πολύ ακόμα. Τόσα χρόνια οι δημόσιοι υπάλληλοι, αγρότες κλπ με τους "αγώνες" τους (που ταλαιπωρούσαν συνολικά όλη την κοινωνία") και τη συνενοχή των πολιτικών έφτασαν να παίρνουν πολλά παραπάνω απ'όσα συνολικά παράγουν και αποδίδουν, με αποτέλεσμα ένα σύστημα θνησιγενούς κρατικοδίαιτου καπιταλισμού ελλαδιστανικού τύπου τίγκα στη διαφθορά και τη μαύρη αγορά. Βόλεψε λίγο-πολύ σχεδόν όλους, αλλά είχε καταστρεπτικές επιπτώσεις στην οικονομία μας. Ήρθε πλεον η ώρα να ξυπνήσουμε και να πάρουμε την ανηφόρα, αλλά εσύ μαζί με παπαρήγες περί άλλων τυρβάζεις με φθόνο, σαν μπεμπές που του κόψαν τη ζάχαρη. Και όμως, τα παιδιά σου θα ζήσουν ΠΟΛΥ χειρότερα, αν συνεχίσουμε έτσι.

ΟΧΙ, δεν έχουμε ελπίδα ούτε για τη φοροδιαφυγή, ούτε για την ουσιαστική αλλαγή, όσο η κυρίαρχη νοοτροπία είναι αυτή που εκφράζουν κακομαθημένοι ΑΡΓΟΜΙΣΘΟΙ με νοοτροπία σαν τη δική σου. Το μοναδικό μας όπλο ως χώρα είναι η παραπάνω προσπάθεια για καλύτερο αποτέλεσμα μέσα από ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ και ΚΑΛΥΤΕΡΗ εργασία (και αμοιβή ευθέως αντίστοιχη της προσφοράς σου και των δυνατοτήτων της οικονομίας) και όχι οι αντιδραστικές απεργίες χωρίς νόημα, στις οποίες συνηθίσαμε. Μόνο έτσι θα έχουμε ελπίδα για κάτι καλύτερο. Γιατί αύριο, μεθαύριο, το γκουβέρνο δε θα έχει να δανειστεί για να σου δώσει ούτε τα βασικά και δε θα σου φταίει κανένας Σόρος τότε, αλλά ο καθρέπτης. Αλλιώς, ψήφισε ΚΚΕ, να πάει ο βασικός μίσθος 2.000 ευρώ και να λυθούν ως δια μαγείας τα προβλήματά μας.

ΥΓ: Αν από όλα τα ανωτέρω συμπεραίνεις ότι είμαι αργόμισθος, πραγματικά, είσαι άξιο της πατρίδας τέκνο. Καλημερούδια και καλά ξυπνητούρια (εν γένει).

Όπως έχετε πάρει όλοι χαμπάρι, το αρχικό θέμα για την ΥΠΑ έχει ξεχαστεί προ πολλού και όλοι έχετε βαλθεί να αναλύσετε την οικονομία της χώρας, το βαθύτερο νόημα των απεργιών γενικά, τις στάσεις των Ευρωπαίων απέναντί μας και ότι άλλο σας έρθει στο μυαλό.
Υπενθυμίζω ότι εδώ είναι ένα αεροπορικό φόρουμ και το αρχικό θέμα αναφερόταν σε προβλήματα στις πτήσεις που δημιουργούνται από τις εκάστοτε απεργίες των εργαζομένων στην ΥΠΑ.
Οπότε... :deadthread:

Απεργία την Πέμπτη 11/3: Τι θα γίνει με τις πτήσεις της ΟΑ;

Γεια σας,

Έχω εισιτήριο προς Άμστερνταμ από Χανιά (μέσω ATH φυσικά) για την Πέμπτη 11/3 (δηλ. σε κάτι παραπάνω από 48 ώρες). Το ταξίδι είναι επαγγελματικό και οι ημερομηνίες σχετικά ανελαστικές.

Σήμερα ανακοινώθηκε απεργία της ΓΣΕΕΕΕΕΕΕΕ η οποία θα επηρεάσει τις πτήσεις. Μήπως καμιά ευγενική ψυχή από εσάς έχει μάθει τίποτα σχετικό; Ποιες πτήσεις ακυρώνονται συνήθως; Στις 5/3, που ήταν η αμέσως προηγούμενη απεργία, σύμφωνα με το site της ΟΑ δεν ακυρώθηκε το Άμστερνταμ. Άραγε θα γίνει η ίδια επιλογή πτήσεων και την Πέμπτη;

(Για καλό και για κακό έκανα και μια κράτηση για την Τετάρτη, αλλά αχρείαστη να 'ναι).

:wall:

Re: Απεργία την Πέμπτη 11/3: Τι θα γίνει με τις πτήσεις της ΟΑ;

Στις 5/3 ηταν τετραωρη σταση εργασιας.... Αν δεις τις αλλες μερες που ου ΕΕΚ ειχαν 24ωρη απεργια θα δεις οτι δεν πραγματοποιηθηκε καμια πτηση...Αρα πας για ακυρωση!Σημερα λογικα το απογευμα θα εχει η ΟΑ ανακοινωση στην ιστοσελιδα της!

Αχά! Χρήσιμη πληροφορία, ευχαριστώ.

Ζήτω η Ελλάς. Μήπως να το κάνω one-way το εισιτήριο καλύτερα;

Να συμπληρώσω την ερώτηση; (Δεν έχω καταφέρει ακόμα να μιλήσω με ΟΑ)

Να υποθέσω ότι η αναχώρησή μου θα μεταφερθεί σε άλλη μέρα χωρίς χρέωσή μου; Δεν φαντάζομαι να με χρεώσουν…;

Γενικα, οποιου η πτηση ακυρωνεται/τροποποιειται λογω απεργιας, μπορει να ζητησει πληρη εξαργυρωση του εισιτηριου του (ειτε απο την ΟΑ αν το εισιτηριο το πληρωσε αμεσα στην ΟΑ, ειτε στον πρακτορα μεσω του οποιου εκλεισε το εισιτηριο του), η αλλαγη μια μερα πριν η μια μερα μετα ΧΩΡΙΣ εξτρα χρεωση!

δεν είναι το θέμα αν μπορείς να αλλάξεις πτήση.. .αυτό είναι το μόνο σίγουρο ! το θέμα είναι να βρεις θέση στην πτήση της προηγούμενης ή της επόμενης ημέρας ! Σκέψου πως δε πρόκειται να αυξηθούν τα δρομολόγια... Αν μία πτήση έχει είκοσι άδειες θέσεις πχ. πόσοι νομίζεις θα ικανοποιηθούν ???

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί σε απεργία στις 22 Απριλίου. Γνωρίζουμε κατά πόσον η ΥΠΑ έχει δηλώσει πως θα συμμετάσχει σε αυτήν, όπως συνέβη και στις προηγούμενες της χρονιάς;