Aπεργία στην ΥΠΑ

• Thread starter Thread starter SARIDAKIS VASILIS
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Re: Απεργια Υ.Π.Α 24 φεβ 2010

Cyverius":1vjazpli said:
...Ενώ τα συνδικάτα της ΥΠΑ-ξείπα-σάρα-μάρα και κακού συναπαντήματος αγροτών-δημοσίου και λοιπών χαραμοφάηδων δε συμπεριφέρονται φασιστικά-τσαμπουκαλίστικα όταν κλείνουν δρόμους-αεροδρόμια-σύνορα, μας ταλαιπωρούν και μας κάνουν διεθνώς ρεζίλι εις τη νιοστή. Αυτοί όμως έχουν πάντα "δίκιο" και είναι πάντα "ριγμένοι" οπότε δικαιούνται να συμπεριφέρονται ως χούλιγκαν. :wall:

Προφανώς στην Ελλάδα κάθε νόμος/μέτρο είναι καλός όταν μας ευνοεί και ζορίζει τον αντίπαλό μας. Ο ίδιος νόμος αντιθέτως είναι απαράδεκτος και οφείλουμε να τον καταργήσουμε στην πράξη (στο δρόμο, στα οδοφράγματα, στα μπλόκα) εάν ζορίζει εμάς και κάνει τον αντίπαλό μας ευτυχισμένο. :rant:

Αγαπητε Cyverius, χωρις να το λεω ειρωνικα, μπορεις εστω και με ΠΜ να μου εξηγησεις που κολλαει ολο αυτο με αυτο που εγραψα για χουλιγκαν (και δεν εννοω του ποδοσφαιρου). Εννοουσα απλα οτι, αντι να κοιταξουμε να τα κανονισουμε με τον ψευτομαγκιορικο τροπο του Ελληναρα θα μπορουσαμε να λυσουμε τα πραγματα πολιτισμενα. Αλλα οχι, εμεις ειμαστε Ελληνες, και πρεπει αν δε μας αρεσει κατι να τα σπασουμε ολα. Δεν ειδα τους Γερμανους να κανουν ετσι για την απεργεια(οχι 24ων αλλα 96 ωρων) της Lufthansa, ουτε τους Γαλλους οταν ειχε γινει χαμος στο Παρισι με την απεργεια στα τραινα.

Πρέπει δηλαδή ο κάθε υπάλληλος για να διεκδικήσει τα δίκια του να ξεσκίσει και να ταλαιπωρήσει όλους τους υπόλοιπους;Και γω δουλεύω και έχω δικαιώματα και ναι θέλω να πάω στη δουλειά μου είτε οδικώς είτε αεροπορικώς, αφού πληρώνω και να μην παρενοχλούμαι.
Και δε γίνεται όταν κάποιος πάει να εκφράσει αντίρρηση να τον λέμε και φασίστα.Απαράδεκτοι λαικισμοι

Απεργία δεν σημαίνει ότι επειδή έχεις ένα αίτημα, τελείς υπό κάποιου είδους «απεργιακή ασυλία» για όσες παρανομίες κάνεις και όσες αρνητικές επιδράσεις έχουν οι πράξεις σου στην υπόλοιπη κοινωνία. Και κυρίως, δεν σημαίνει ότι μπορείς να επικαλείσαι το δικαίωμα στην απεργία για θέματα που τα έχεις σκ@@@σει εσύ ο ίδιος. Όλα αυτά ονομάζονται «ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ» και όχι απεργία.

Και είτε σου αρέσει, είτε όχι, στην ίδια κοινωνία ζούμε όλοι. Μαγκιά είναι να μπορείς με έναν έξυπνο τρόπο να χτυπήσεις τον τύπο που σε αδικεί. Το να παίρνεις ένα όπλο και να βαράς αδιακρίτως ή να γεμίζεις ολόκληρο τον κόσμο με βόμβες ναπάλμ μέχρι να πετύχεις αυτόν που σε αδικεί, όχι μόνο δεν σε καθιστά μάγκα, αλλά σου ανοίγει διάπλατα και τις ιερές πύλες της βλακείας.

Ωριμότητα θα πει να κάνεις συνεχώς αυτοκριτική και να βελτιώνεσαι. Να βρίσκεις τρόπους να κινείσαι έξυπνα και να παίζεις το παιχνίδι σωστά και δίκαια. Όχι να είσαι βολεμένος, και όταν κάποιος σε κάνει ντα, να κάθεσαι στη μέση του δρόμου και να χτυπιέσαι, επειδή τόσα χρόνια δεν σε κούναγε κανείς. Ωριμότητα σημαίνει γενικώς να σου κόβει. Να βλέπεις τα νέα δεδομένα του κλάδου σου ως προκλήσεις, που καλείσαι να αντιμετωπίσεις και εν ακολουθία να λύσεις. Δεν σημαίνει, ούτε να γκρινιάζεις, ούτε να κλείνεις τους δρόμους και τα αεροδρόμια για ψύλλου πήδημα. Ωριμότητα σημαίνει, ότι μπορείς να επιβιώσεις και να ανταπεξέλθεις στις δυσκολίες και χωρίς τη μαμά, που μέχρι να ενηλικιωθείς ξελάσπωνε πάντα για σένα.

Μάθαμε όλοι την καραμέλα με το Κράτος, το Κεφάλαιο, τους Αμερικάνους, τα Συμφέροντα, τα ΜΜΕ, τους μεγαλο-εκδότες, τους Εβραίους, τα Νεφελίμ και κάθε είδους αοριστολογίες και βρήκαμε τους φταίχτες για τα πάντα αλλού, μακριά από τους εαυτούς μας.

Καλά μυαλά!

(thanx to ellinaki.blogspot)

Cyverius":1ycloed4 said:
Και είτε σου αρέσει, είτε όχι, στην ίδια κοινωνία ζούμε όλοι. Μαγκιά είναι να μπορείς με έναν έξυπνο τρόπο να χτυπήσεις τον τύπο που σε αδικεί. Το να παίρνεις ένα όπλο και να βαράς αδιακρίτως ή να γεμίζεις ολόκληρο τον κόσμο με βόμβες ναπάλμ μέχρι να πετύχεις αυτόν που σε αδικεί, όχι μόνο δεν σε καθιστά μάγκα, αλλά σου ανοίγει διάπλατα και τις ιερές πύλες της βλακείας.
Συμφωνω απολυτα, αλλωστε αυτο ειπα στο αρχικο ποστ μου.

Cyverius":1ycloed4 said:
Ωριμότητα θα πει να κάνεις συνεχώς αυτοκριτική και να βελτιώνεσαι. Να βρίσκεις τρόπους να κινείσαι έξυπνα και να παίζεις το παιχνίδι σωστά και δίκαια. Όχι να είσαι βολεμένος, και όταν κάποιος σε κάνει ντα, να κάθεσαι στη μέση του δρόμου και να χτυπιέσαι, επειδή τόσα χρόνια δεν σε κούναγε κανείς. Ωριμότητα σημαίνει γενικώς να σου κόβει. [...] Ωριμότητα σημαίνει, ότι μπορείς να επιβιώσεις και να ανταπεξέλθεις στις δυσκολίες και χωρίς τη μαμά, που μέχρι να ενηλικιωθείς ξελάσπωνε πάντα για σένα.
Και εδω συμφωνω... Ειδες που συμφωνουμε τελικα? :roll:

Cyverius":2qf4cjky said:
Ωριμότητα σημαίνει γενικώς να σου κόβει. Να βλέπεις τα νέα δεδομένα του κλάδου σου ως προκλήσεις, που καλείσαι να αντιμετωπίσεις και εν ακολουθία να λύσεις. Δεν σημαίνει, ούτε να γκρινιάζεις, ούτε να κλείνεις τους δρόμους και τα αεροδρόμια για ψύλλου πήδημα. Ωριμότητα σημαίνει, ότι μπορείς να επιβιώσεις και να ανταπεξέλθεις στις δυσκολίες και χωρίς τη μαμά, που μέχρι να ενηλικιωθείς ξελάσπωνε πάντα για σένα.
Καταλαβαίνεις τι γράφεις; Είναι η σημερινή κατάσταση γκρίνια και ψύλλου πήδημα; Εχεις δούλέψει ποτέ σου σαν υπάλληλος ,έχεις δεί στην ζωη σου αγρότη; Μαλλον δεν έχει δουλέψει ποτέ σου ,αλλιως δεν θα είχες χρόνο για ταξιδάκια ανα την υφήλιο . Εκτος κι αν είσαι η Μάγια Τσόκλη.Τα μαθες, και στην baw και στην dlh απεργούν . Μαλλον χάλασε ο κόσμος

aac κατέβα από το σταυρό και πάψε να είσαι ο κλασικός τύπος του μίζερου και ζηλόφθονου ελληνάρα. Η χώρα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού και αντί να δεχθείς με ωριμότητα τα σκληρά μέτρα διάσωσης της δικής μας και των επόμενων γενιών, φωνάζεις λες και δεν ξέρεις σε ποιά χώρα ζεις και για ποιό δημόσιο καις τα ρούχα σου. Το να παρουσιάζεις ειδικά τον κλάδο της αεροπορίας (ΥΠΑ, κρατικής ΟΑ) σαν αδικημένο, είναι τουλάχιστον ύβρις. Ξεβόλεμα, αξιολόγηση και άρση μονιμότητας εδώ και τώρα για όλους.

Ένας δημόσιος υπάλληλος -και μόνο- των 1.400 ευρώ που "χαλάει την πιάτσα"

(και του αρέσει να περνάει όλες τις άδειές του πετώντας - λογαριασμό θα σου δώσει?)

ΥΓ: Όσο για τους "πονεμένους αγρότες"... εδώ γελάμε! Μετά το πάγωμα των επιδοτήσεων μάλλον θα μιλάμε για... πονεμένα κ@λομπαρα

Re: Απεργια Υ.Π.Α 24 φεβ 2010

NFEEFE":t2wusewg said:
Δεν ειδα τους Γερμανους να κανουν ετσι για την απεργεια(οχι 24ων αλλα 96 ωρων) της Lufthansa, ουτε τους Γαλλους οταν ειχε γινει χαμος στο Παρισι με την απεργεια στα τραινα.

Πίστεψε οι αντιδράσεις είναι πολλές αν κ Γερμανοί ψυχρόαιμοι.. Τώρα αφού το ζήτησες 8) , οι Γάλλοι ΕΕΚ απεργούν από 22 έως 27 ΦΕΒ... Είμαι σε λίστα ανομονής σε 3 πτήσεις 2 διαφορετικών εταιρειών κ ακόμα αμφιβάλω αν θα φύγω ποτε..

Επίσης ένα σύντομο σχόλιο για τα προηγούμενα, επειδή το διάβασα κ σε άλλο τόπικ : το ότι κάποιος διαφωνεί με την κουλτούρα της απεργίας (η οποία btw είναι μεγαλύτερη στην Γαλλία από την Ελλάδα) δεν σημαίνει ότι κάποιος γεννήθηκε πλούσιος ή οτι δεν έχει δουλέψει ποτέ στην ζωή του..

Το αν εσύ είσαι ένας αργόμισθος ,χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις φαντάζομαι, με συνολικό εισόδημα ( άσε τον μισθο ) 1400 και μπολικα ταξίδια ανα την υφήλιο σε κάνει πραγματικά ιδιαίτερη περίπτωση. Εγω που έχω 2 παιδιά , ξέρω ότι με 1400 πάω μεχρι την Λούτσα για διακοπές.Ξέρω επείσης ότι ενω η αεροπορική κίνηση έχει αυξηθεί,ενω τα έσοδα απο τέλη υπερπτήσεων έχουν τριπλασιαστεί τα τελευταία 12 χρόνια, εγώ πρέπει να υποστώ μείωση αποδοχών 15-20% μαζι με τον πληθωρισμό, την ίδια στιγμή που η παραγωγικότητα μου σαν εργαζόμενου είναι και μετρησιμη και αυξημένη. Τα τέλη αυτά είναι ανταποδοτικά , που σημαίνει ότι οι αεροπορικές εταιρείες απαιτούν να ξέρουν τι πληρώνουν. Ξέρεις λοιπόν τι κάνει το ελληνικό κράτος; Με παρουσιάζει ότι έχω αποδοχές 150000 Ε. Γνωρίζω πολύ καλά ότι δεν υπάρχει περίπτωση να πληρώσουν όλοι για να ορθοποδήσει η χώρα και το μόνο αποτέλεσμα θα είναι να φτωχύνουν μισθωτοί και συνταξιούχοι , τα μόνιμα υποζύγια. Εχεις εσύ καμία ελπίδα ότι θα συλληφθεί η φοροδιαφυγή;Η απεργία είναι το μοναδικό όπλο του εργαζόμενου και πραγματικά είναι ίσως η πρώτη φορά που είναι τόσο αναγκαία

Δεν ξέρω αν αναφέρεσε σε μένα αλλά αν εσύ νομίζεις ότι η απεργία είναι το μόνο σου όπλο, αυτό δεν αναιρεί διαφορετικές απόψεις από άλλους που μπορεί να είναι εξίσου παραγωγικοί ή ακόμα περισσότερο. Επίσης παραγωγικότητα στο δημόσιο είναι μάλλον αστείο να το συζητάμε (εννοώ για το 95% των θέσεων) κ στο τέλος όλοι αυτοί που υποφέρουν είναι οι ίδιοι που ψηφίσαν επαγγελματίες ψέυτες κ απατεώνες με αναψυκτήρια, μοναστήρια κ αποχυμωτές...δεν είναι κάθε μέρα πασχαλιά βλέπεις.

Για την ΥΠΑ: δεν ξέρω ούτε τα αιτήματα ούτε τα προβλήματα αλλά σοβορά αυτοί οι άνθρωποι έχουν κοινά ζητήματα με τον πτυχιούχο του Ζαρα;

Cyverius":20ijr3nc said:
Η χώρα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού και αντί να δεχθείς με ωριμότητα τα σκληρά μέτρα διάσωσης της δικής μας και των επόμενων γενιών, φωνάζεις λες και δεν ξέρεις σε ποιά χώρα ζεις και για ποιό δημόσιο καις τα ρούχα σου.

Το θέμα όμως είναι ότι η χώρα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού από τα "λάθη" κάποιων άλλων. Κάποιων που τόσα χρόνια κέρδιζαν συνειδητά εις βάρος μας και τελικά οι ίδιοι αυτοί γυρνάνε και ζητούν από εμάς να βάλουμε το χέρι ακόμα πιο βαθιά στην τσέπη και να ξελασπώσουμε... αυτό λέγεται Θράσος !

Φαίνεται ότι σε έπεισαν... εγώ όμως συλλογίζομαι ότι ακόμα και πριν την κρίση οι περισσότεροι νέοι στην ηλικία μου (και όχι μόνο) δούλευαν υπό συνθήκες τραγικές όπως για παράδειγμα 700-800 ευρώ με 6μηνες συμβάσεις και μετά πάλι στη γύρα. Ανασφάλιστοι, άνεργοι και μπλα μπλα μπλα (είναι μακρύς ο κατάλογος). Τα λεφτά μας τόσο καιρό που πήγαιναν??
Το ευφυέστατο τούτο σόφισμα λοιπόν δεν με πείθει! Κι ευτυχώς δεν είμαι ο μόνος...

Και όπως φαίνεται, θα πληρώσουμε γιατί δεν έχουμε και άλλη επιλογή (αυτή η ελευθερία μας δόθηκε) αλλά όχι να το θεωρούμε και αυτονόητο!!

Ορίστε και μια οικονομική ανάλυση για όσους έχουν όρεξη για διάβασμα.
http://eglimatias.wordpress.com/categor ... %B1%CF%82/