Aπεργία στην ΥΠΑ

Παιδια υποφερει πολυς κοσμος απο αυτη την λευκη απεργια
Καποιοι εργαζομενοι εχουν φτασει στα ορια τους .
Στο LGAV που εργαζομαι κυκλοφορουν φημες οτι "πυργοι τσακωνονται μεταξυ τους (JTR-ATH) οτι δινουν αδεια για αναχωρηση και ανακαλουν αμεσως και ακουγεται και κατι για ενα πολυ καλο επιδομα που παιρνουν πριν βγουν στην συνταξη με καποιο χαρτι γιατρου και παει να κοπει ...
Μην παρεξηγηθω παρακαλω ειναι φημες
Φιλικα

Συγνώμη, σοβαρολογείτε?

Εδώ και χρόνια ακούω πως οι ελεγκτές ποτέ δεν κάνουν απεργία παρά αν δεν έχουν θεσμικά αιτήματα του κλάδου τους, λόγους ασφαλείας κτλ.

Δηλαδή ξαφνικά, κατά διαστήματα, το θυμούνται; Και είναι εντελώς τυχαία η συγκυρία (πολιτική, χρονική κτλ) που το θυμήθηκαν τώρα πως δεν είναι ασφαλή τα αεροδρόμιά μας? Σας παρακαλώ...

Όλοι σε αυτή τη χώρα (από τον τελευταίο καθαριστή του δήμου Άνω Περδικούλας μέχρι τους παχυλούς μισθούς μεγαλοστελεχών) κάτι ζητάνε. Δεν τους (μας) αδικώ. Αλλά ας υπάρχει και ένα μέτρο...

Αν είναι τόσο σοβαρά τα προβλήματα ασφαλείας ας κλείσουμε επ αόριστον και ας μην πετάμε τα CTOT με τυχαίες χρονικές συναρτήσεις με delay time > 2h. Αν θέλουν να πιέσουν καταστάσεις ας το κάνουν με τον πιο hardcore τρόπο. Τους παίρνει?

@ Jerry
Μην τους βάζεις ιδέες... Είναι ικανοί για όλα.
Γνώριζα 2 ελεγκτές και όσες φορές συζητούσαμε ένοιωθα και μ@λ@κας (αφου δεν πήγα και εγώ εκεί να δουλέψω) και δαρμένος (με επιχειρήματα του στυλ είμαστε οι γ@μ@τοι και κάνουμε ότι γουστάρουμε, το μόνο που μας νοιάζει είναι η τσέπη μας και το ωράριο μας κτλ). Δυστυχώς πρέπει να ειναι απο τους πιο κακομαθημένους κλάδους του δημοσίου.
Βέβαια, οφειλώ να πώ, ότι σίγουρα δεν είναι όλοι έτσι, αλλά δυστυχώς τους παίρνει όλους η μπόρα...

Παράνομη και καταχρηστική χαρακτηρίσθηκε η αυριανή απεργία των ΕΕΚ.

Το μέγεθος της ζημιάς που έγινε ήδη , μένει να μετρηθεί (αν μπορεί να μετρήσει κανείς το μέγεθος της ζημιάς που γίνεται στο εξωτερικό.......)

Ουφφφφ :) :cool: :) την γλυτώσαμε έστω και προσωρινά...

Όσο για την ζημιά, δύσκολο να μάθουμε τι έχει ειπωθεί μεταξύ Τ.Ο , κυβέρνησης και ξενοδόχων για να καταλάβουμε τι θα γινόταν. Πάντως και αυτή η λευκή απεργία αρχίζει και κουράζει ενώ σίγουρα οι μεγάλοι Τ.Ο που πετάνε 24/7 δεν γουστάρουν καθυστερήσεις 2 και 3 ωρών.

Εδώ είμαστε, θα δούμε την εξέλιξη...

* Δεν ξέρω για τα υπόλοιπα Α/Δ (πλήν Benny Inter'al) αλλά στη Ρόδο αναμένονται αύριο 95 πτήσεις. Η ζημιά θα ήταν ανεπανόρθωτη (και οι απέναντι θα έτριβαν τα χέρια τους :mrgreen: :evil: ).

Πιστεψε με,οι απεναντυ ουτε που θα ασχολιοντουσαν...Σιγα μη τους κανουν διαφορα...Εχουν τοσο διαφορετικη ορδανωση που δεν εχουν καμια αναγκη αυτες τις πτησεις...!Ολα μια χαρα κλεισμενα ειναι διπλα μας.Εμεις ειμαστε στο χαβα μας αλλα...Η ΥΠΑ παλι οκ,εχει καποια θεματα, κι εγω μαζι τους, κι εγω θελω τον καλυτερο εξοπλισμο, και μακαρι παντου να ειχε ο καθε εργαζομενος τα καλυτερα υλικα! Αλλα το σωστο ειναι η διεκδικηση οσων θες μεσω των θεσμικων οργανων και οχι του "απεργεια καθε τρεις και λιγο". Οκ,μια φορα ειναι ενταξει,αλλα μη το παρακανουμε.

Δεν διεκδικουν κατι που δε πρεπει να γινει, αλλα δε το διεκδικουν σωστα. Δηλαδη στην ΟΑ που στο τηλεφωνικο κεντρο ειναι ΟΛΑ απλα αχαρακτηριστα (τα τερματικα δε δουλευουν, τα τηλεφωνα εχουν χαλασει, τα printer το ιδιο, κλπ κλπ κλπ) θα επρεπε να μη μπαινουμε μεσα! :wall:

Όλοι, νομίζω, θέλουμε τα ATC μας να είναι όχι μόνο εφάμιλλα αλλά και καλύτερα απο των υπόλοιπων χωρών. Απλά, και συμφωνουμε πολλοί, ο τρόπος δεν είναι ο ενδεδειγμένος όπως και το ότι αίτημα και να έχουν οι συγκεκριμένοι που θα αφορά υλικοτεχνική υποδομή ή εκπαιδεύσεις ή ότι άλλο σκεφτούνε, πάντα, μα πάντα ρε παιδί μου, θα αναφέρουν και μισθολογοκά θέματα. Ποιοί? Αυτοί που βγάζουν άντε να μην πω πόσα (και βάλανε και βύσμα για να μπούνε)...

Για τους απέναντι, αν μιλάμε για τους ίδιους απέναντι, νομίζω ότι είναι λίγο διαφορετικά τα πράγματα. Βγαίνω λίγο off-topic αλλά είμαι 1000% σίγουρος ότι όχι μόνο ασχολούνται (για πολλούς λόγους) αλλά είναι και πανέτοιμοι για δράση όταν θα χρειαστεί. Για παράδειγμα, αν αύριο γινόταν η απεργία, κόβω το κεφάλι μου ότι όχι μόνο θα πρόσφεραν τα Α/Δ τους για προσγείωση των τσαρτερ αλλά θα έβαζαν και δωρεάν πλοία να μεταφέρουν τον κόσμο που θα ξέμενε στα νησιά μας και μετά δωρεάν πούλμαν για τα Α/Δ τους. Μπορεί να φαίνεται τραβηγμένο αλλά θα μπορούσε να γίνει έστω και η πρόταση... Μιλάμε για μεγάλη επικοινωνιακή ήττα και όχι μόνο. Οι γείτονες δεν συγχωρούν, ειδικά όταν πρόκειται για θέματα πρεστίζ...

Μαλιστα.Επιχαιρει εργαζόμενος γιατι αφαιρείται το δικαίωμα της απεργίας απο αλλον εργαζόμενο .Μονο να μην είσαι κυριε ΟΑ701 ενας απο τους κακομαθημένους υπαλλήλους της Ολυμπιακής. Απ αυτους που αρμεξανε ολα τα χρόνια την ΟΑ , που πληρώσαμε την καλοπέραση τους με τρισεκατομμύρια , και που φορτώνει τώρα το απαράδεκτο ελληνικό κράτος στην ΥΠΑ. Ο μαρσαλ έπαιρνε τα τριπλάσια απο τον ελεγκτη στον πυργο ,αυτη είναι η αλήθεια.Να κάνουνε τι 100 πιλότοι και 200 μηχανικοι α/φων στην ΥΠΑ ; Να πληρώνονται τους παχυλούς μισθούς τους και να κάθονται;Σκανδαλο των σκανδάλων απο το απαράδεκτο ελληνικό κράτος. Δεν μπορει ο ελεγκτης να συνενοηθεί με τα α/φη γιατι καθε πολιτικάντης δεν κλείνει τον παράνομο σταθμό του κουμπάρου του μεγαλοεργολάβου. Γιατι τα κυκλώματα του ΟΤΕ είναι αντικείμενο αρχαιολογικής έρευνας, οταν δεν τα κλέβουν οι γύφτοι ( εχει συμβεί κι αυτό).Γιατι πρέπει να δεήσει ο αρμόδιος να πάρει το καράβι απο την Καβάλα ,για να δεί τι συμβαίνει στην Θάσο που είναι οι πομποί. Γιατι 3 χρόνια δεν τα βρίσκουνε με τον μεταφορέα για να μεταφερθούν καινούργια συστήματα στην Σητεία. Γιατι στήνει ο βοσκός κεραία και χάνονται τα α/φη απο το ραντάρ. Γιατι αμφισβητεί ο Τούρκος το Αιγαίο και πρεπει να το δείξει αγνοωοντας τους κανόνες και προκαλώντας σοβαρά συμβάντα.Μπορώ να συνεχίσω για ώρες. Και μέσα σ αυτο το κακό χάλι που σκάει κυριολεκτικά στο κεφάλι του Έλληνα ελεγκτη και μόνο , πρέπει να κάνει την δουλειά του και να μην μιλά γιατι παίρνει 40000ευρώ το χρόνο .3000 πτησεις καθημερινά στο FIR, έσοδα 200 εκατομυρίων το χρόνο με τα οποία το τριτοκοσμικό ελληνικό κράτος βουλώνει τρύπες και σε καμία περίπτωση δεν τα ξοδεύει για τον λόγο που τα παίρνει .Και οταν τα πράγματα δεν πάνε καλά φταιεί ο ελεγκτης που είχε την ατυχία να δηλώσει συμμετοχή σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και δεν μπήκε απο κανένα παράθυρο οπως χιλιάδες άλλοι στην Ολυμπιακή. Φταιει γιατι απέδρασε ο Παλαιοκώστας, φταίει γιατί καθυστέρησε η πτήση για Μύκονο και θα περιμένει το γκομενάκι, φταίει γιατι θύμωσε το γκρουπ των τουριστών για άρμεγμα και δεν θα ξανάρθει . Συγγνωμη γαι το ύφος , αλλά καποιοι το παρακάναν

Tελικά αποφάσισα να απαντήσω με πμ αφού η κουβέντα και προσωπική πάει να γίνει χωρίς να το επιδίωξα και να βγει off-topic (αν και σκέφτομαι ενα threadακι του στυλ "Save ΕΕΚ" ή "Δώστε αυξήσεις στους ήρωες" :mrgreen: ).

Όποιον τον ενδιαφέρει, μπορεί να μου ζητήσει την απάντηση που δίνω με πμ. Δεν έχω να κρύψω τίποτα, ούτε να φοβηθώ...
Απλά, μην στο τέλος ξεχάσω ποιος είμαι και γιατί έγινα μέλος εδώ, απαντώντας σε τέτοιας υφής ποστ...

acc":2zbegb18 said:
Δεν μπορει ο ελεγκτης να συνενοηθεί με τα α/φη γιατι καθε πολιτικάντης δεν κλείνει τον παράνομο σταθμό του κουμπάρου του
Γιατι τα κυκλώματα του ΟΤΕ είναι αντικείμενο αρχαιολογικής έρευνας

Τι να πρωτοσχολιάσει κανείς !!!

Θα προσυπέγραφα την απεργία
ΑΝ
Γινόταν με μοναδικό αίτημα την ΑΣΦΑΛΕΙΑ πτήσεων .
ΑΝ
Οι συνδικαλιστές της ΥΠΑ είχαν καταθέσει έστω ΜΙΑ μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα κατά του συγκεκριμένου ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ (η ακόμα και νόμιμου αλλά που παρεμβάλει) σταθμού.

Αλλά όταν δούμε απεργία των Καθηγητών / Δασκάλων τις τελευταίες εβδομάδες της σχολικής χρονιάς (αντί στην έναρξή της) , άλλο τόσο θα δούμε απεργία της ΥΠΑ όταν κάνει κοιλιά η αεροπορική κίνηση.

Τι και ν κοντεύει να χρεοκοπήσει το τουριστικό προϊόν της χώρας μας αφήνοντας χιλιάδες κόσμο άνεργο , οι συνδικαλιστές της ΥΠΑ προκήρυξαν Σάββατο την απεργία για να πετύχουν την μέγιστη ταλαιπωρία όλο το Σ/Κ αφού σχεδόν το 1/3 των εβδομαδιαίων charter πτήσεων στα νησιά γίνονται Σ/Κ .

μέσα σ αυτο το κακό χάλι που σκάει κυριολεκτικά στο κεφάλι του Έλληνα ελεγκτη και μόνο , πρέπει να κάνει την δουλειά του και να μην μιλά γιατι παίρνει 40000ευρώ το χρόνο .3000 πτησεις καθημερινά στο FIR,

Μήπως δεν τα λέμε όλα?
40.000 € παίρνουν οι νεοδιοριζόμενοι (και μάλιστα χωρίς τα επιδόματα....) , οι παλιοί πόσο παίρνουν???
Πόσες πτήσεις επιτρέπει η νομοθεσία να χειρίζεται ο ΕΕΚ και ποιο το ωράριό του ??? (Το πραγματικό έτσι......)
Τις 3000 τις καλύπτει ένας ΕΕΚ και το παρουσιάζεις τόσο δραματικό η μήπως περισσότεροι και μάλιστα διασκορπισμένοι σε όλη την χώρα?

Η ΥΠΑ μαζί με τους Δ.Υ του Υπ.Οικονομικών είναι οι πλέον προνομιούχοι υπάλληλοι της χώρας μας , τουλάχιστον ας μήν προκαλούν καταστροφή με τις πράξεις τους στους λοιπούς κλάδους της χώρας.