Aπεργία στην ΥΠΑ

• Thread starter Thread starter SARIDAKIS VASILIS
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
nclpao13":3glvnn2m said:
Mike_":3glvnn2m said:
αλλά όχι και πως είναι αγχωτική δουλειά
Για φαντάσου πόσες ζωές κρέμονται από τις αποφάσεις ενός ελεγκτή κατά τη διάρκεια μιας βάρδιας... Τα λάθη μπορεί να κοστίσουν....

Ναι, μόνο που εγώ αναφερόμουν για το Ελευθέριος Βενιζέλος ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ και όχι γενικά. Η ανωθι παράθεση είναι out of context.

Σύμφωνα με πληροφορίες απο ώρα σε ώρα αναμένεται η απόφαση των δικαστηρίων για την απεργία του Σάββατου. Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι εκτός απροόπτου θα κριθεί παράνομη αλλά λίγο ενδιαφέρει τους ελεγκτές αφού όλο αυτό τον καιρό ήδη κάνουν σιωπηλή/λευκή απεργία δημιουργώντας τις τελευταίες μεγάλες καθυστερήσεις που παρατηρούμε.

Γιατί ρίχνουμε το φταίξιμο μόνο στους ελεγκτές;
Η ανύπαρκτη διοίκηση της ΥΠΑ δεν ευθύνεται για αυτή την κατάστασή;
Κανονικά οι τοπικές ηγεσίες θα έπρεπε να κλείσουν όλα τα αεροδρόμια της Ελλάδας για τα μαύρα τους χάλια όπως και για την ανυπαρξία έργων αναβάμισης αλλά και πολιτικής προσέλκυσης νέων πτήσεων και εταιριών.
Οι ελεγκτές μάλλον είναι οι μόνοι που δυστυχώς αντιδρούν σε αυτό το χάλι που έχει επιβληθεί λόγω της ΥΠΑ και του ανύπαρκτου κράτους μας.

Για την ΥΠΑ έχουν ειπωθεί πολλά εδώ μέσα. Η ΥΠΑ δεν είναι ανεξάρτητη αρχή ή υπηρεσία αλλά ελέγχεται απο την κυβέρνηση, είναι δλδ κομματομάγαζο. Άρα δεν μπορούμε να έχουμε και πολλές απαιτήσεις. Και οι τοπικές ηγεσίες δεν είναι άμοιρες ευθυνών αλλά πάλι μιλάμε για μικρογραφία κεντρικής πολιτικής σκηνής όμως χωρίς πόρους και αρμοδιότητες.
Για τους ελεγκτές το μόνο που θέλω να πω είναι ότι εκμεταλλεύονται την θέση τους και με νταβατζιλίκια πάνε να βγάλουν κάτι. Αυτό δεν είναι μαγκιά και θα τους γυρίσει κάποια στιγμή...

Έχει κανείς νεότερα για την δικαστική απόφαση που αναμένεται?

OA701":d6e16mfi said:
Η ΥΠΑ δεν είναι ανεξάρτητη αρχή ή υπηρεσία αλλά ελέγχεται απο την κυβέρνηση, είναι δλδ κομματομάγαζο. Άρα δεν μπορούμε να έχουμε και πολλές απαιτήσεις. Και οι τοπικές ηγεσίες δεν είναι άμοιρες ευθυνών αλλά πάλι μιλάμε για μικρογραφία κεντρικής πολιτικής σκηνής όμως χωρίς πόρους και αρμοδιότητες.

Αγαπητέ ΟΑ701, πώς τότε περιμένουμε να πάμε μπροστά εάν δεν έχουμε και πολλές απαιτήσεις; Εάν ένα μέτρο για "απαιτήσεις" είναι και αυτό της απεργίας/στάσης, τότε εγώ προσωπικά είμαι μαζί με τους ελεγκτές. Εάν δε, χρειαστεί να μην πετάξει τίποτα για 1 χρόνο προκειμένουν να κάνουμε πράξη τις σωστές απαιτήσεις, τότε είμαι θετικός και σε αυτό. Προσωπικά θα ήθελα πολύ να μας ερμηνεύσει από εδώ κάποιος από τους ελεγκτές που μας παρακολουθεί το σκεπτικό τους. Να δούμε εάν τελικά έχουν.. απαιτήσεις.

δικός σου

@ payneful_tales
Μαζί σου είμαι 100% αρκεί να μιλάμε για άλλη χώρα...

Και εγώ θα ήθελα να μας πει κάποιος ελεγκτής το σκεπτικό τους, πολύ φοβάμαι όμως ότι εκτός τα γνωστά περί τεχνολογικής υστέρησης και μη επαρκούς προσωπικού (πράγματα δλδ που συναντάμε παντού στην Ελλάδα), τα υπόλοιπα επιχειρήματα θα αναλωθούν σε μισθολογικά και εργατικά που δεν αφορούν εμάς τους επιβάτες/χρήστες Α/Δ.

ΥΠΑ αν δεν κάνω λάθος δεν είναι μόνο οι ελεγκτές αλλά μόνο αυτοί φαίνονται τελικά γιατί επηρρεάζουν την λειτουργία ενός ολόκληρου κλάδου. Πού είναι λοιπόν οι υπόλοιποι? Μόνο οι ελεγκτές έχουν παράπονα και απαιτήσεις? Ή οι ελεγκτές μιλάνε για όλη την ΥΠΑ?

Όσον αφορά γενικά τις απαιτήσεις, εμάς των πολιτών αυτής της χώρας, προσωπικά δεν έχω καμμία απαίτηση καθώς αντι να μας πούνε οι πολιτικοί ότι έχουμε (μας έχουν) χρεωκοπήσει σαν κράτος (άρα μη ζητάς αλλά δώσε ΠΑΛΙ), μας λένε για χρέος 1,5 φορά το ΑΕΠ, που 7 στους 10 Έλληνες δεν μπορεί να το ερμηνεύσει. Καμμιά φορά κάνω τον σταυρό μου και ευχαριστώ τον όποιο Ύψιστο καθώς κουτσά στραβά και αναπόδα τα βγάζουμε πέρα-ακόμα.

Απο κάτω, παραθέτω τα πρώτα link που μου βγάζει το google στο "υπα απεργία" για να δούμε ποιοί είναι συνήθως οι λόγοι που απεργούν στην ΥΠΑ:

:arrow: http://www.skai.gr/articles/news/greece/Απεργία-στην-ΥΠΑ/
:arrow: http://news.pathfinder.gr/greece/news/503023.html
:arrow: http://www.chiosnews.com/cn62442824AM.asp
:arrow: http://www.hri.org/news/greek/eragr/2003/03-11-20.eragr.html
:arrow: http://archive.enet.gr/online/online_text/c=112,dt=29.01.2009,id=19993692
:arrow: http://www.express.gr/news/ellada/125184oz_20090127125184.php3

Για όσους βαριούνται να λινκάρουν συνοψίζω
:arrow: 3/9/08:
Απεργούν την Παρασκευή οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας αντιδρώντας στα σχέδια του υπουργείου Μεταφορών περί ιδιωτικοποίησης των περιφερειακών αεροδρομίων.
:arrow: 10/9/08:
...Αντιδρούν στην είσοδο ιδιωτικών κεφαλαίων σε διάφορα αεροδρόμια...
:arrow: 24/6/03:
...σε ένδειξη διαμαρτυρίας, για τις επιλεκτικές, όπως υποστηρίζουν, παροχές, από τα υπουργεία Μεταφορών και Οικονομίας, σε έναν κλάδο εργαζομένων και τη συστηματική άρνησή τους να δοθούν οι παροχές αυτές στους λοιπούς εργαζόμενους...
:arrow: 20/11/03:
...στη σημερινή 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ για το νέο μισθολόγιο...
:arrow: 29/1/09:
...οι ελεγκτές είχαν εξαγγείλει 24ωρη απεργία για χθες, ζητώντας την ικανοποίηση θεσμικών αιτημάτων...
:arrow: 27/1/09:
...εξαιτίας της απόφασης των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία που έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ...

Τελειώνοντας, ΝΑΙ είμαστε με όλους τους εργαζόμενους αλλά ΟΧΙ να μας γ^^$^&ν κι όλας. Το να χρησιμοποιείς την θέση σου (που στη τελική εσύ διάλεξες και έβαλες και βύσμα για τον γ@μ@το μισθό) και να εκβιάζεις όχι μόνο την κυβέρνηση αλλά και εμάς που αποτελούμε το κράτος είναι μικροπρέπεια, αγένεια και γαϊδουριά. Εξ' άλλου όσο γνωρίζω, αν δεν κάνανε κινητοποιήσεις οι ελεγκτές ακόμα δεν θα είχαμε ραντάρ στα Α/Δ. Ναι λοιπόν στις γενικές απεργίες αλλά για σοβαρούς λόγους που αφορούν και εμάς... Για τα εργασιακά δεν σας φταίει τίποτα και κανένας παρα μόνο ο εργοδότης σας που τον βάλατε και βύσμα να σας προσλάβει...

OA701":33v2xf1l said:
Η ΥΠΑ δεν είναι ανεξάρτητη αρχή ή υπηρεσία αλλά ελέγχεται απο την κυβέρνηση, είναι δλδ κομματομάγαζο.
Όπως σε όλο τον δημόσιο τομέα υπάρχει κομματικοποίηση , έτσι και εκεί , αλλά η ΥΠΑ είναι ΚΡΑΤΙΚΗ Υπηρεσία και όπως ΟΛΕΣ οι υπηρεσίες του κράτους υπεύθυνες είναι οι Κυβερνήσεις και στα καλά και στα κακά.

payneful_tales":33v2xf1l said:
Εάν δε, χρειαστεί να μην πετάξει τίποτα για 1 χρόνο προκειμένουν να κάνουμε πράξη τις σωστές απαιτήσεις, τότε είμαι θετικός και σε αυτό.

Ωραία σκέψη !!
Όλα η τίποτα !!!
Βλέπετε στις λοιπές Ευρωπαϊκές και μή χώρες οι ΕΕΚ έχουν παντού την τελευταία λέξη της τεχνολογίας γιαυτό δεν γονατίζουν την αεροπορική βιομηχανία των χωρών τους.................

Μάλιστα. Σύμφωνα με τα νεα-online αύριο θα κριθεί η τύχη της κινητοποίησης.
Τι λέει ρε φίλε... Τόοοοσο γρήγορα... Και γιατί όχι το Σάββατο? Θα ήταν ακόμα πιο γαμ...ρο να αφήναμε όλο τον κόσμο ξεκρέμαστο στα Α/Δ και ειδικά αυτούς τους μ@λ@κες τους ξένους που έρχσονται εδώ και μας πρήζουν την τελευταία στιγμή έτσι για να θυμούνται την χώρα μας ευχάριστα και να την συστήνουν και στο περιβάλον τους...
Σοβαρά τώρα, δεν πάμε καθόλου καλά... Βέβαια το πιο πιθανό είναι να μη γίνει η 24ώρη αλλά και πάλι θα θυμόσουν οι ελεγκτές και θα λύσουν στις καθυστερήσεις το Σάββατο...
Πάντως, φαντάζεστε να βγεί αύριο το βράδυ ας πούμε θετική απόφαση? Ε ρε γλέντια... Να τρέχουν οι charterάδικες και να μην προλαβαίνουν να αλλάξουν τα δρομολόγια τους... Θα γίνουμε πάλι απίστευτη ρόμπα.

* Όσο για τα αιτήματα που ρωτήθηκε πιο πάνω, δεν βγαίνει άκρη (ή μάλλον βγαίνει και είναι και οικονομικό). Η Καθημερινή αναφέρει μόνο
...διεκδικώντας την ικανοποίηση αιτημάτων τους, που σύμφωνα με το Σωματείο τους, έχουν σχέση με τις συχνότητες...
ενώ Τα Νέα αναφέρουν
...οι οποίοι διεκδικούν κυρίως την υλοποίηση διαφόρων οικονομικών αιτημάτων τους (αφορολόγητο επίδομα eurocontrol κ.λπ.)...