Aπεργία στην ΥΠΑ

sv1xv":3tpthhh7 said:
Εχω την εντύπωση ότι αυτό ίσχυε παλιά, και ότι κάποια στιγμή (μάλλον όταν καταργήθηκαν οι ειδικοί λογαριασμοί σε διάφορα υπουργεία) καταργήθηκε και αυτό το σεντούκι και τα χρήματα πηγαίνουν κατ'ευθείαν στο Υπουργείο Οικονομικών. Αν κάνω λάθος διορθώστε με.
Όντως όταν καταργήθηκαν οι ειδικοί λογαριασμοί που αναφέρεις τα χρήματα των αναταποδοτικών τελών της Αεροναυτιλίας άρχισαν να μεταφέρονται στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους δηλαδή στην ουσία στο Υπουργείο Οικονομικών.
Πλέον με την τελευταία απόφαση μεταφέρονται στον Οργανισμό Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους (Ο.Δ.ΔΗ.Χ.) και υποτίθεται χωρίς να το γνωρίζει καν ο αρμόδιος υπουργός και η διοίκηση της ΥΠΑ.

Σωπα ρε romanosdelios και όλα αυτά τα αεροπλάνα ποιος τα έφερε και φέτος, εσύ απ' το PC σου;

Σύμφωνα με το airnews.gr παράνομη η απεργία....

Spinal δεν τα προσγείωσα εγώ. Το έκαναν οι υπάλληλοι της Υ.Π.Α. που πληρώνονται από φόρους του κράτους και των επιβατών. Με άλλα λόγια έκαναν τη δουλειά τους. Δηλαδή πρέπει να επιβραβεύεται ο καθένας όταν κάνει τη δουλειά του και σε αυτή τη περίπτωση να τους συγχαρούμε κι όλας επειδή δεν έκαναν απεργία; Λολ.

Σωστά, που πληρώνονται απο μέρους των ανταποδοτικων τελών που προορίζονται για την αεροναυτιλία.
Οκ μην τους συγχαρεις ή τους επιβραβευσεις αλλά έχει μεγαλη διαφορα με αυτό
romanosdelios":27wzra82 said:
Γιατί το αναλύετε τόσο; Οι τεμπέληδες δε γουστάρουν δουλειά! Τόσα χρόνια γλέντι, ιδού η επερχόμενη ώραν της τιμωρίας.
Παρεμπιπτόντως για την προηγούμενη θερινή περίοδο η TUI Group (που περιλαμβανει όλες τις αεροπορικές που οι περισσοτεροι εδω γνωριζουμε) είχε στείλει συγχαρητήρια επιστολή για τη θεαματική μείωση των καθυστερήσεων που οφείλονταν σε λόγους εναέριας κυκλοφορίας, βασικά capacity.

Το eurocontrol δίνει πλέον ακυρωμένη την απεργία. Και μιας και αναφέρω το eurocontrol, για τον Αύγουστο το μεγαλύτερο delay generating location ήταν ...Athinai Control λόγω ATC capacity και Staffing.

Γνωρίζει κανείς αν θα συμμετέχουν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας στην απεργία ΑΔΕΔΥ - ΓΣΕΕ στις 27/11 και αν και κατά πόσο θα επηρεαστούν οι πτήσεις;

Έτσι ανακοινώθηκε...Τώρα το πόσο θα επηρεαστούν οι πτήσεις δεν είχαμε την τιμή να μάθουμε...

Πετάω στις 27 για SKG (από beauvais με Ryanair....), δεν θέλω να πω τίποτα για τους φίλους απεργούς γιατί είναι πραγματικά εκνευριστικό αυτό που γίνεται με τις μεταφορές στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη, από ανθρώπους που έχουν εισόδημα πολύ πάνω από τον μέσο όρο.

Να με συμπαθάνε οι ΕΕΚ του φόρουμ , δεν είναι προσωπικό το θέμα.

Πήρα τηλ. στο Α/Δ Θεσσαλονίκης και μου είπαν πως αύριο θα ξέρουν ποιες πτήσεις θα επηρεασθούν.

παντως μιας και πεταω στης 27 για αθηνα η Aegean εστειλε mail και ειδοποιησε οτι ολες οι πτησεις στης 27 δεν θα γινουν. αναγκαστικα αλλαξα για αυριο. το ιδιο ισχυει για ολες τις εταιριες σε ολα τα αεροδρομια.

Βγήκε ανακοίνωση από την Α3 ότι αναβάλλονται όλες οι πτήσεις στις 27.

Λόγω της συμμετοχής των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014, η AEGEAN αναγκάζεται να ακυρώσεις 97 πτήσεις εσωτερικού και 65 πτήσεις του εξωτερικού της δικτύου. Παράλληλα η AEGEAN αναγκάζεται να αλλάξει την ώρα αναχώρησης σε 8 σκέλη πτήσεων του δικτύου εξωτερικού καθώς και σε 6 σκέλη πτήσεων του εσωτερικού της δικτύου.

Παράλληλα η Olympic Air αναγκάζεται να ματαιώσει όλες τις πτήσεις του δικτύου της (34), την Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2014.

Εγώ έκλεισα με 115ΕΥΡΩ με Α3 για αύριο τελικά, συν ένα χαμένο ημερομίσθιο :rolleyes: Και αντί για SKG θα πάω Αθήνα, αλλά αυτά είναι λεπτομέρειες.