Το θέμα είναι πολύ παλιό αλλά τώρα το είδα και είναι ο λόγος που έχω πετοφοβία.
Ποτέ δεν είχα πρόβλημα με τα αεροπλάνα. Ήμουν στη συγκεκριμένη πτήση και από τότε τρέμω και βλέπω εφιάλτες, μέρες πριν από κάθε πτήση. Αναγκαστικά πετάω λόγω σπουδών και κατέληξα να πίνω ηρεμηστικό σε κάθε πτήση αν και δε βοηθάει και πολύ.
Τέλοσπάντων, αυτό που θέλω να πω είναι ότι οι μάσκες πραγματικά δεν έβγαζαν οξυγόνο. Το σακουλάκι από πάνω δε φούσκωνε. Σκέφτηκα ότι πρέπει να την τραβήξω δυνατά αλλά από την άλλη ένιωθα ότι αν την τραβήξω δυνατά θα σπάσει! Νομίζω όμως ότι είδα το σακουλάκι κάποιου φουσκωμένο οπότε παίζει και να το τράβηξε μόνο αυτός δυνατά!
Ο πιλότος μας είπε (μετά την προσγείωση) ότι οι μάσκες έπεσαν αυτόματα γιατί μειώθηκε η πίεση της καμπίνας λόγω της απώλειας του ενός κινητήρα και ότι κατέβασε το αεροπλάνο σε χαμηλότερο ύψος που υπάρχει οξυγόνο. Μας είπε επίσης ότι υπήρχε περίπτωση να πάρει το αεροπλάνο στο Ελ. Βενιζέλος με τον 1 κινητήρα. Δεν ξέρω αν τελικά το έκανε.
Θα μου πείτε είχε δουλειά ο άνθρωπος για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, αλλά το ότι δε μας μίλησε αφότου έπεσαν οι μάσκες ήταν πολύ άσχημο.
Αν μας μιλούσε δε θα πανικοβαλλόμασταν και δε θα κάναμε αρνητικές σκέψεις. Έβλεπα τις αεροσυνοδούς να παίρνουν πανικοβλημένες, φυάλες οξυγόνου στο πιλοτήριο και με έπιασε πανικός. Σκεφτόμουν ότι από στιγμή θα μας τελειώσει το οξυγόνο και ο πιλότος δε μας είπε κουβέντα μέχρι την προσγείωση. Μας είχε πει μόνο πριν πέσουν οι μάσκες ότι έπαθε βλάβη ο 1 κινητήρας και θα πάμε Ρόδο. Από τότε κάνω αρνητικές σκέψεις και με το παραμικρό κούνημα στον αέρα με πιάνει πανικός. Αφήστε που στην επόμενή μου πτήση, πάνω από τη Ρόδο, είχαμε δυνατές αναταράξεις! Νόμιζα θα ανοίξουν τα ντουλάπια και θα πέσουν οι αποσκευές στο κεφάλι μου! Αυτό ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Από τότε τρέμω τα αεροπλάνα.
Τέλοσπάντων, αύριο πετάω, ο Θεός να μου δώσει δύναμη να αντέξω κι αυτή τη πτήση. Είμαι στη μέση του βιβλίου "Η χαρά να πετάς" αλλά δυστυχώς δε βοηθάει και πολύ.
Να κλείσω με κάτι εύθυμο να γελάσουμε...
Μια αεροσυνοδός πανικοβλήθηκε, έβαλε τα κλάματα, κι ένας επιβάτης την έβαλε στα γόνατα του και την παρηγορούσε
Και μια απορία...
Τόσα bird strikes, γιατί δε βάζουν κάτι κωνοειδές μπροστά από τους κινητήρες, με τρύπες να περνάει κι ο αέρας?