Alitalia

Re: Alitalia in "crisis"

Η πρώτη μου εμπειρία με την Alitalia ήταν καθόλα θετική παρόλη την ταλαιπωρία λόγω της μη προσγείωσης στο SKG τα ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου.
Καθαρά αεροπλάνα, seat pitch καλύτερο από αυτό της Αιγαίου, ευγενικά πληρώματα που αλληλεπιδρούν με πραγματικό χαμογελο και όχι τα τυποποιημένα των Aegean girls. Δεν έφαγα βέβαια την χρυσή μανέστρα της Aegean αλλά και το κρακεράκι δεν ήταν άσχημο ενώ το κρασί ήταν εξαιρετικό για τα αεροπλανικά δεδομένα.
Θα ξαναπροτιμηθεί για μετάβαση στην Θεσσάλονικη εφόσον η τιμή είναι ενδιαφέρουσα αν και θέλω την επόμενη φορά να πετάξω με νΟΑ και ας χάσω τα μίλια της skyteam

Να κάνω μια ερώτηση βρε παιδιά;
Τον Μάρτιο θα πάω Φλωρεντία με alitalia. Να αγχωθώ ή να απολαύσω το ταξίδι;
Βαλιτσάκι που μπαίνει στην καμπίνα έχω οπότε για αυτό δεν έχω πρόβλημα.
Γενικά θεωρήται καλή-ασφαλή εταιρεία;

Κοίτα, εχω πετάξει με τα αεροπλάνα της έχω καμιά εικοσαριά φορές συνολικά και ποτε δεν έχω αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα, εκτός απο μία φορά που το κλιματιστικό απο ένα md-80 της έβγαζε λίγο καπνό....Τώρα τελευταία που έχω πετάξει με τα a320 της, είναι πεντακάθαρα με καινούρια καθίσματα.Ως προς την ασφάλεια, έχει πολύ λίγα ατυχήματα στο ενεργητικό της, σε σύγκριση με άλλες μεγάλες ευρωπαικές εταιρίες. Οπότε απόλαυσε την πτήση σου, δεν νομίζω να υπάρξει κάποιο πρόβλημα :cool:

ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση
και καλό μου ταξίδι :D :D

Ξέρει κανείς περισσότερα για αυτή την νέα εταιρία, η οποία υποθετικά συνεργάζεται με την (Χ)αλιτάλια;

http://www.illyrianairways.com/pages/home/

ένα πρακτορείο ταξιδίων με έδρα στη Μπρέσια κ στο Κόσοβο που διοργάνωνε πτήσεις τσάρτερ από Βερόνα για Πρίστινα και φαινεται έχει πολλά όνειρα που μαλλον θα πνιγουν στην Αδριατική..ανακοίνωσε και πτήσεις codeshare με την ΑΖ που δεν φαίνονται στο σαιτ της 2ης.. μάλλον δεν θα το έχει μαθει ακόμα..
(Χ)Α,(Χ)α, (Χ)α..γελάσαμε. μπρρρρρ...

η ανωτέρω "εταιρεία" πρόσθεσε και Τρεβιζο, Ζυρίχη. η πρώτη τους πτηση FCO/SKP έγινε χτες. στα όνειρά τους.

Ισχύει. Η πτήση έχει ακυρωθεί, επειδή στο turnaround το ημερολόγιο δείχνει 15.12.

Ξέρουμε τον λόγο; Απεργία ή τίποτε άλλο; Την επόμενη μέρα όμως απεργούν ελεγκτές ε.κ. στην ελλάδα; Μάλλον θα ακυρωθεί και αυτή ε;

Το αεροπλάνο που φεύγει στις 14 το βράδυ απο Ιταλία για Θεσσαλονίκη πετάει στις 15 το πρωι για Ιταλία οπότε υποθετώ πως ακυρώθηκε λόγω της απεργίας στις 15/12