Alitalia

Re: Alitalia in "crisis"

Η ΑΖ πάει Πεκίνο από 1 Ιουνίου αρχικά 4 και από Οκτ 5 με Α-332..

AZ 790 FCO PEK 18.00 10.20 (-23-567)
AZ 791 PEK FCO 13.10 18.25 (1-34-67)

AZ και CA φεύγουν πολύ κοντά από Πεκίνο..Της CA βέβαια είναι daily
ex FCO
AZ790 18.00
CA940 20.55

ex PEK
AZ791 13.10
CA939 13.40

Καλημερα σε ολους και χρονια πολλα . Ταξιδεψα με την Alitalia 25/12/10 απο Ρωμη για Καλυμνο (Ρωμη - Αθηνα με Alitalia και Αθηνα - Καλυμνο με Olympic air ). Η βαλιτσα μου φυσικα δεν εφτασε στην Καλυμνο ,αλλωστε με την Alitalia ταξιδευα . Μου την εστειλαν σημερα 28/12/10 .Την ανοιγω και βλεπω οτι ελειπαν πραγματα απο μεσα . Σε ποια εταιρια πρεπει να απευθυνθω για την αποζημιωση ? και ποιο ειναι το μεγιστο ποσο που μπορω να ζητησω ?

Yπεύθυνος απέναντι σου είναι ο last carrier, άρα η Olympic Air.

Αρχικά θα πρέπει να έχεις κάνει δήλωση στο αεροδρόμιο της Καλύμνου.
Η τελευταία αεροπορική εταιρεία που ταξίδεψες έχει την ευθύνη για αποζημείωση και οτι πρόβλημα είχες με την αποσκευή σου (ασχετα αν το εισιτηριο σου είναι εξ ολοκλήρου σε αλλη εταιρεία)

Επίσης το ποσό αποζημείωσης εξαρτάται.... (αν μπορούν να αποζημειωθούν τα αντικείμενα που έχουν χαθεί)

Καλύτερα να μιλήσεις στην Ολυμπιακή για να ενημερωθείς σχετικά.

Φιλε μου Taso , εχω κανει δηλωση στο αεροδρομιο Καλυμνου . Μια φωτογραφικη μηχανη μου εκλεψαν αξιας 700 ευρω.

NEOS AIR":389pz96j said:
...Μια φωτογραφικη μηχανη μου εκλεψαν αξιας 700 ευρω.
Αν δεν κάνω λάθος, η φωτογραφική μηχανή είναι στα είδη που δεν αποζημιώνονται (όπως πχ, κάμερες, φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, χρυσαφικά κλπ).

Και τώρα που ξαναβλέπω τον τίτλο του θέματος, μάλλον πρέπει να "μας μεταφέρουν" στο θέμα Δικαιώματα επιβατών.

Ε συγνώμη αλλά αν δεν αποζημιώνονται όλα τα παραπάνω τότε τί αποζημιώνουν; Τα εσώρουχα;
Αυτό δίνει άλλοθι στους επιτήδειους να ανοίγουν και να πράττουν αυτό που πράττουν και φυσικά εφόσον η αεροπορική δεν αποζημιώνει, δεν κάνει και έρευνα.

Στις οδηγίες προς επιβάτες οι εταιρείες γράφουν να ΜΗΝ τοποθετούνται αντικείμενα ιδιαίτερης αξίας στις αποσκευές που πάνε κάτω.

θελουμε δε θέλουμε, δυστυχώς αυτοί είναι οι κανόνες.
Μπορεί ο καθένας να ισχυριστεί ότι του έκλεψαν φωτ.μηχανή ή λεφτά ή κοσμήματα.
Η χειραποσκευή για αυτό υπάρχει, για κάτι τέτοια αντικείμενα κυρίως.

Και για να λέμε και τα καλά...
Ένα μεγάλο μπράβο στην Alitalia που διατηρεί αξιοπρεπές seat pitch και στα ολοκαίνουργια αεροσκάφη της. Το EI-ΕΙΒ μύριζε καινουργίλα ενώ και το πλήρωμα ήταν ακρως εξυπηρετικό :)