Alitalia

Re: Alitalia in "crisis"

Πετάω σήμερα πρώτη φορά με Alitalia Γενεύη-Φιουμιτσίνο-Αθήνα.
Ελπίζω η βαλίτσα μου να μην πάει κανένα υπερατλαντικό ταξιδάκι γιατί θα τσαντιστώ να έχω βαλίτσα πιο ταξιδεμένη από εμένα. :p
Τώρα έχω μπει από το δωρεάν WiFi (μια ώρα) του GVA. :great:

Ζημιές για το 2009

Ανακοινώθηκαν απο την ΑΖ αποτελέσματα και στοιχεία για το 2009, το οποίο έκλεισε με λειτουργικές ζημιές 274 εκ. ευρώ. Η μέση πληρότητα στο 65% και το μερίδιο στην εσωτερική αγορά στο 53%...

Πάντως, οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι περίμεναν αυτά τα αποτελέσματα και υπολογίζουν break even το '11...

Περισσότερα:
:arrow: http://www.atwonline.com/news/story.html?storyID=19836

H Alitalia άρχισε συνεργασία κοινού κωδικού με την Vietnam Airlines για τα δρομολόγια Φραγκφούρτη – Ανόι, Φραγκφούρτη – Χο Τσι Μινγκ, Παρίσι (CDG)– Ανόι, Παρίσι – Χο Τσι Μινγκ.

Ταξίδεψα πρόσφατα για Αγ.Πετρούπολη με Alitalia μέσω Ρώμης. Οι Βαλίτσες ευτυχώς έφθασαν στον προορισμό τους αλλά οι περισσότερες μούσκεμμα και κάποιες σπασμένες. Σε διαμαρτυρία μας στην Αγ.Πετρούπολη μας είπαν οτι, επειδή ήμασταν group έπρεπε να υποβάλουμε τα παράπονα μας μόνο μέσω του πρακτορείου.

Ταξίδεψα για Βαρκελώνη μέσω Μιλάνου Malpensa με Alitalia. Οι μισές βαλίτσες του group δεν ήρθαν. Μετά απο καθημερινά τηλεφωνήματα στο γραφείο τους στην Βαρκελώνη μας πληροφόρησαν την 5η μέρα (ναί!) οτι βρέθηκαν οι βαλίτσες. Δεν μπήκαν στον κόπο να μας τις΄στείλουν στο ξενοδοχείο. Τις παραλάβαμε την επόμενη μέρα κατά την αναχώρηση μας για την επιστροφή (6η μέρα μετά την άφιξη). Για αποζημίωση κλπ ούτε κουβέντα. Ούτα καν μια συγγνώμη. Ντροπή.

Από 28 Ιουνίου η Air One παύει οριστικά να αποτελεί μέλος της IATA και οι κωδικοί της (AP/867) δε θα είναι πλέον έγκυροι για έκδοση εισιτηρίων, cargo, λογιστικών εγγράφων, interline agreements κλπ. Από τη Δευτέρα 28 Ιουνίου, όλα τα έγγραφα που εκδίδονται για πτήσεις, οι οποίες ενδεχομένως να εκτελούνται από την AP, θα πρέπει να εκδίδονται αποκλειστικά και μόνο με τους λογιστικούς κωδικούς της Alitalia (AZ/055). Οι κωδικοί AP/867 θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν αλλά θα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για τις αποκλειστικές low cost/non IATA πτήσεις της AP, που -προς το παρόν- δεν φέρουν κωδικό AZ.

Επρόκειτο να ταξιδέψω με την Alitalia απο SKG προς TRS μέσω ρώμης. Το σκέλος ρώμη- τεργέστης γίνεται με Air One. To εισητήριο θα το κλείσω μέσω του pamediakopes.gr. Θα υπάρξει κάποθο πρόβλημα με τα εισητήρια ή το θέμα τακτοποιήται απο μόνο του?

Όχι, δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα, διότι και οι δύο πτήσεις έχουν κωδικό AZ. Το θέμα είναι περισσότερο λογιστικής φύσεως και δεν επηρεάζει άμεσα τους επιβάτες, στο βαθμό που να χρειάζεται να κάνουν κάτι οι ίδιοι. Oι κωδικοί της AirOne διαγράφονται πλέον οριστικά από τους κωδικούς μελών της IATA. Η χρήση των κωδικών είχε περιοριστεί τους τελευταίους μήνες και η 28η Ιουνίου είναι η καταληκτική ημερομηνία.

Eυχαριστώ πολύ για την απάντηση :D , γιατί είδα το post λίγο πριν κάνω την κράτηση και είπα να περιμένω μήπως και γίνει κανενα μπέρδεμα.

Τώρα έχω το κεφάλι μου ήσυχο

H Alitalia έκανε κάποιες αλλαγές στο site της το οποίο λειτουργεί πια και σε πλήρη Ελληνική έκδοση!! :great: