Alitalia

• Thread starter Thread starter LondonAkis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Re: Alitalia in "crisis"

πρώτα απ'όλα να σκέφτεσαι θετικά.

Η αλιτάλια για εμένα είναι κάτι σαν τατουαζ. Το κάνεις και δε βγαίνει απο το δέρμα σου.
έχω ασχοληθεί τόσο πολύ με αυτή την εταιρεία που νομίζω ότι έχω ή είχα μαστερ (μη σου πω οτι την ξέρω και ποιο καλά απο τους υπαλλήλους στη ρώμη)

τελος πάντων, ας αφήσω τα ψωνίστηκα μου και να σε βοηθήσω λιγάκι.

Αφού λοιπόν έχεις ενιαίο εισιτήριο, να μην σε ανησυχεί καθόλου ότι και να γίνει. Σε περίπτωση που χάσεις ανταπόκριση θα σε τακτοποιήσουν με άλλη πτήση. Επίσης μπορεί να σε βάλουν ακι σε άλλη εταιρεία αν δε χρειαστεί να σε κλείσουν ξενοδοχείο.
Οσο αναφορά για τις βαλίτσες.
είναι καθαρά θέμα τύχης, κωλοφαρδίας και το αν έρθουν όλοι οι πλανήτες σε μια ευθεία. Ενω ξέρω ότι η Ρωμη και το Μιλάνο είχαν θέμα με το διαχειρισμό της αποσκευής εγώ πάντα κανόνιζα με αλιτάλια να ταξιδευω (οκ όλοι λίγο πολύ είμαστε μαζόχες).
απο τις πολλές φορές που ταξίδεψα 2 φορες έτυχε να μην ερθει η βαλίτσα στην ώρα της. Αλλα ήρθε την επομένη μέρα.
Να είσαι κουλ, και πάνε στο lost and found για δήλωση. Ειδικά στο Μόναχο είναι οι υπάλληλοι της air france.

επίσης τόσο στην Αθήνα όσο και στο Μόναχο το τσεκ ιν γίνετε κατευθείαν. Να σε ενημερώσω οτι αυτό δεν παιζει κανένα ρόλο για τη βαλίτσα σου η αν έχει βγάλει ενιαιο εισιτήριο. Είναι θέμα συστήματος. Οπως επίσης και να είχες χρόνο πολύ στη ρώμη δε θα σου συνιστούσα να κάνεις ξεχωριστό τσεκ-ιν.
οι πιθανότητες να παρεις η να μην πάρεις βαλίτσα είναι το ίδιο.
Η γνώμη μου είναι ότι δε φταιει η αλιτάλια αλλά το αεροδρόμιο. Η ρώμη και το Μιλάνο είναι μαυρα χάλια σαν αεροδρόμια και στη διαχείρηση των αποσκευών.

μπορώ να σε βοηθήσω παραπάνω αν μου στείλεις πμ για να μη γίνω πολύ κουραστικός στους άλλους.

Συμμαχία Alitalia-Aeroflot

Συμφωνία υπέγραψαν ο Μπερλουσκόνης και ο Μεντβέντεφ (δλδ ο Πούτιν), η οποία περιλαμβάνει πολλά και ωραία...

Νέοι προορισμοί μεταξύ των 2 χωρών, αναβίωση συμφωνιών codeshare αλλά και προορισμών, ιδίως διηπειρωτικών όπου δίνονται και παραδείγματα...

Επίσης, η ΑΖ "ενδιαφέρεται" για το Sukhoi Superjet 100...

:arrow: http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=108570

Απεργία Alitalia

Την Παρασκευή 5/2 πραγματοποιούν στάση εργασίας πιλότοι και ιπτάμενοι φροντιστές της ΑΖ, οι οποίοι και κατηγορούν την κυβέρνηση για αθέτηση των αρχικών συμφωνιών...
To φοβερό είναι οι δηλώσεις της εταιρείας
"One four-hour strike in 13 months is a huge success"
Πάντως, προσοχή, γιατί αλλού βρίσκω την στάση 10-14 και αλλού 10-18 :roll: ...
:arrow: http://www.ft.com/cms/s/0/cfd0896e-0ed2-11df-bd79-00144feabdc0.html

επίσημη ανακοίνωση απο την εταιρεία πάντως δεν υπάρχει.
Συνήθως η εταιρεία το ανακοίνωνε 2-3 μέρες πρίν και το ξέραμε.
Αλλά έχω μια απορία, δηλαδή πώσ γίνετε και κάνουν απεργία σε μία ιδιοτική εταιρεία?
ελεος δηλαδή με τουσ ιταλούς, είναι απίστευτοι. :D

IATA/TASOS":iltb2azi said:
Αλλά έχω μια απορία, δηλαδή πώσ γίνετε και κάνουν απεργία σε μία ιδιοτική εταιρεία?
ελεος δηλαδή με τουσ ιταλούς, είναι απίστευτοι. :D
Τι ερώτηση είναι αυτή αγαπητέ;
Η απεργία είναι δικαίωμα του υπαλλήλου γενικώς και όχι του δημοσίου υπαλλήλου.
Μια χαρά είναι οι Ιταλοί σ' αυτά. Εμείς να τα βλέπουμε!!!

βασικά το ενοουσα αλλιως...αλλα οκ!!!!

όλοι έχουν δικαίωμα στην απεργία ...δεν αντιλλέγω.

Υπάρχουν κάποιες φήμες που λένε για AirOne ως το low cost brand του CAI group που ανήκει και η Alitalia. Βάση που αλλού... το Μιλάνο Μalpensa και ανάμεσα στους προορισμούς υπάρχουν πτήσεις της Αlitalia που διακόπτονται όπως Kωνσταντινούπολη, Σόφια, Βουκουρέστι...

Ελπίζω σύντομα σε επίσημη ανακοίνωση που θα μας διαφωτίσει περαιτέρω...

Είναι κάτι που είχε ξανασυζητηθεί από τον Σεπτέμβριο του 2009, όμως ξαναήρθαν οι φήμες στην επιφάνεια, μάλλον κάτι ετοιμάζουν από το Summer Timetable 2010. Πάντως μου κάνει εντύπωση όταν αφήνουν πρόσφορο έδαφος στην Lufthansa Italia και μετά θέλουν να ξαναεπιστρέψουν στο Μalpensa δυναμικά.

Ειναι κριμα παντος που δεν μπορεις να πεταξεις με ΑΖ απο Αθηνα για Μιλανο απευθειας.
Επρεπε για εμενα τουλαχιστον να ειχανε βαλει μια πτηση

Με ανταγωνισμό από Aegean, Olympic, Easyjet, ποιός άνθρωπος στα λογικά του θα επέλεγε Alitalia;

lewton":25fsq8kt said:
Με ανταγωνισμό από Aegean, Olympic, Easyjet, ποιός άνθρωπος στα λογικά του θα επέλεγε Alitalia;

γιατί παλιά πως πετούσε η ΑΖ με 3 πτήσεις καθημερινά και με 321 η οα με 2 καθημερινά και δε το ένα προσ λινατε, η αιγαίου η air one ξεχωριστά απο την ΑΖ και η easy?