Alitalia

Re: Alitalia in "crisis"

Ησουν ατυχος .. τι να πω .. Οσα παιδια γνωριζω που ταξιδεψαν με alitalia τωτα τελευταια εμειναν ολοι ευχαριστημενοι . Τωρα για την σοβαροτητα .. ειμαι αρκετα σοβαρος για αυτο που ειπα για τον Πρωθυπουργο της Ιταλιας

We've not seen the words 'Alitalia' and 'profit' in the same sentence for a while...

Αυτή η πρόταση πιστεύω λέει πολλά. Μετα απο πόσα χρόνια η Alitalia καταγράφει κέρδη 15 εκατομύρια ευρώ για το τρίτο τρίμηνο του 2009. Βέβαια είναι για τη περίοδο του καλοκαιριού και αυτό μόνο του μπορεί να κρύβει παγίδες. Ας ελπίσουμε και σε περισσότερα θετικά οικονομικά αποτελέσματα απο την εταιρεία και ευχόμαστε σύντομα να δούμε θετικά αποτελέσματα και στην Olympic Air. :mrgreen:

Παιδιά θέλω τη βοήθειά σας! Είμαι καινούριο μέλος στο forum αλλά επειδή απότι κατάλαβα είστε άτομα που το επαγγελμά τους έχει να κάνει με την πολιτική αεροπορία θα ήθελα να με βοηθήσετε σε μια απορία μου.
Μόλις σήμερα έκλεισα εισιτήριο με Alitalia για Μόναχο μέσω Ρώμης (ήταν το πιο φθηνό...). Προσγειώνομαι Ρώμη 26/12/2009 14:15 και πετάω για Μόναχο 26/12/2009 15:40.
Διαβάζοντας αυτά που γράφονται για τη συγκεκριμένη εταιρεία έχω αρχίσει και ανησυχώ για 2 λόγους
1. Μήπως χαθεί η βαλίτσα
2. Μήπως χάσω το transit για Μόναχο λόγω καθυστέρησεις πτήσης.
Έκανα καλά που έκλεισα με Alitalia?
Σε περίπτωση που λόγω καθυστέρησης χάσω την πτήση για Μόναχο και ξεμείνω Ρώμη τι γίνεται?
Περνάνε από το μυαλό μου πολλά πράγματα και έχω αρχίσει και το μετανιώνω που επέλεξα Alitalia

PSTZ":3hmtbrf2 said:
είστε άτομα που το επαγγελμά τους έχει να κάνει με την πολιτική αεροπορία
Όχι απαραίτητα!

Αν έχεις κλείσει ΕΝΑ εισητήριο μέχρι μόναχο μέσω ρώμης, τότε και στη ρώμη να μείνεις είτε θα σε πάνε με επόμενη πτήση, είτε θα σε βάλουν σε ξενοδοχείο. Αν έχεις 2 εισητήρια ξεχωριστά, τότε καλό θα είναι να μην ξεμείνεις στη Ρώμη.

όσο για τη βαλίτσα,, ναι έχει τη φήμη η Αλιτάλια, εγώ οταν είχα πετάξει δεν είχα πρόβλημα! Οπότε, think positive και καλό ταξίδι!

Πρωτα απ' ολα καλως ήρθες. Δευτερον, δεν ειμαστε όλοι επαγγελματίες σχετικοί με την αεροπορία, αλλά λάτρεις της αεροπορίας γενικά. Τριτον και κυριότερον, όσον αφορά τις ερωτήσεις σου,εδώ ταιριάζει το "Δεν ήξερες, δε ρώταγες" ?
Λοιπόν, όσον αφορά τη βαλίτσα, όντως η Alitalia φημίζεται γι αυτό. Πρωσωπικά, 2 φορές πέταξα, 2 φορές μου την έχασε. Από τοτε Εγώ και η Alitalia δε θα ξανασυναντηθούμε ποτέ. Όσον αφορά την connection flight για Μοναχο, αν η καθυστέρηση οφείλεται στην εταιρεία ΕΧΕΙ την υποχρέωση να σε βολέψει σε κάποια άλλη πτήση της (τουλάχιστον). Σ' αυτήν την περίπτωση, η πιθανότητα να μην βρεις τη βαλίτσα σου στο Μοναχο είναι ΠΟΛΥ μεγάλη (αυτό συνεβει και σε μενα). Βέβαια μην ξεχνάς, ότι όλα αυτά μπορούν να συμβούν και σε πολύ καλύτερες εταιρίες, οπότε όλα ειναι θέμα τυχης. Τώρα, αν εκανες καλά που τη διάλεξες, τι να σου πω, δεν είμαι κι ο αντικειμενικότερος κριτής απ' ότι κατάλαβες :mrgreen: .

Αν πάντως αγχώνεσαι για το τί θα συμβει μετά από ένα μηνα, δε θα απολαύσεις το ταξίδι σου, όπως κι αν πραγματοποιηθεί.

Όχι όχι έχω ένα εισιτήριο και για τις 2 πτήσεις. Τις πιο πολλές φορές που έχω πετάξει είναι με ανταπόκριση από άλλο αεροδρόμιο (με πολλές ώρες αναμονής :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: ) και πάντα είχα ένα αγχός με τις βαλίτσες μου αν θα τις βρω η οχι. (Νόμιζω ότι στα αγγλικά λέγεται bagonizing). Αλλά με αυτά που διαβάζω έχω αρχίσει και ανησυχώ.
Μια δέυτερη ερώτηση
Αυτό που γίνεται είναι να παιρνω δύο κάρτες επιβίβασης, μια για Αθήνα Ρώμη πχ και μια για Ρώμη Μόναχο (μιας και μιλάμε για το συγκεκριμένο ταξίδι). Σε περίπτωση που χάσω την δεύτερη πτήση από υπαιτιότητα της Alitalia τι γίνεται? θα πάω να κάνω δεύτερο check in? ή μένω απλά με την κάρτα επιβίβασης που μου βγάλανε στο Ελ Βενιζέλος?

Χαλαρός είμαι.... δεν αγχώνομαι... και η αλήθεια είναι ότι πριν πετάξω με κάποια αεροπορική που δεν έχω ξαναπετάξει μπαίνω στο Forum σας για να πάρω κάποιες γνώμες και να σχηματίσω μια εικόνα του τι πρόκειται να συναντήσω. Και σας ευχαριστώ πολύ για αυτό.
Αλλά αυτή τη φορά την πάτησα :? :? :? ... για αυτό και υπάρχει αυτό το μικρό άγχος.

Ευχαριστω πολύ!!!!

Θα ηθελα να σε ροτισω κατι
Ποσες ωρες ανταποκρισης εχεις?
Εγς οταν ταξιδεψα για Μπεργκαμο με Αλιταλια ειχα 4 ωρες και τσεκαρα την βαλιτσα μου απο Αθηνα για Ρωμη και μετα Ρωμη Μπερκαμο.Βεβαια αν εχεις περιορισμενο χρονο ειναι θεμα να το ξανασκεφτεις
Κανε αυτο που εκανα και ισος κατι θετικο βγαλεις

Από Ρώμη για Μόναχο έχω 85 λεπτά αναμονή.

Δεν πας με καμια Lufthansa καλυτερα η Αιτζιαν???

Συμφωνω κυριως ως προς τη Lufthansa που τη θεωρω πολυ καλη στις υπηρεσιες της...!Βεβαια τις συγκινησεις που μπορεις να νοιωσεις με την Alitalia (οπου βαλιτσες σε ταξιδι για Λισαβωνα βρεθηκαν....ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ) δε θα τις νοιωσεις ΠΟΥΘΕΝΑ! :rolleyes: